Ось це я готую досить часто!
Броколі з картоплею і цацикі.
Ha 2 величезні порції, картоплі тут навіть на три порції!
800 гр. картоплі
столова ложка олії
сіль, перець
спеції за смаком
я беру трішки куркуми,
трішки гранулованої сушеної цибулі
трішкі гранулованого сушеного часнику
трішки куміну
Картоплю добре помити, не чистити. Порізати на скибочки. Десь на 4-6 скибочок ріжу кожну картоплину.
Обсушити рушником. Покласти у миску, додати олію та спеції, сіль, перець. Добре перемішати руками.
Покласти на деко, скибочка одна до одної, тобто одним шаром. Випікати у розігрітій до 200 гр. духовці 20 хвилин.
Тим часом береш:
400-500 гр. броколі
200 гр. нута з банки (я тру його, щоб позбавитися від плівочок, але це опціонально)
столова ложка олії
півтори столові ложки кленового сиропу, або меду
сіль, перець
такі ж спеції як для картоплі (але до броколі я куркуму не кладу)
Броколі помити, порізати на суцвіття, обсушити рушником, покласти із нутом у миску, додати все інше, перемішати руками.
Коли картопля вже свої 20 хвилин провела у духовці, достаємо її, і додаємо на деко суміш броколі і нуту.
Відправляємо в духовку ще на 20 хвилин.
Ці овочі самі вже по собі дуже смачні, але якщо є бажання, можно зробити цацикі, поки вони печуться.
Для цацикі:
150 гр. свіжих огірків
петрушка, багато
часник, трошки
чайна ложка оливкової олії
столова ложка лимоного соку
дрібк солі
150 гр. грецького йогурту, або просто жирного йогурту
Огірки натерти на грубій терці, віджати сік. Часник пропустити через чеснокодавилку, петрушку посікти ножем.
Усе змішати. Готово.
Я змащую тарілки цацикі, зверху кладу овочі і свіжі чері томати.
Але овочі просто без томатів і соуса вже супер.