Автор Тема: Чепиножки

Offline Солоха

• Стать: Жіноча
  • Я не крило, я дзьоб
Re: Чепиножки
« Reply #180 : Травень 04, 2025, 11:07:14 »
Ще одна історія з московськими гостями на селі.
Приїжджала до баби на літо онука з Москви. Наташа. Менша від мене років на два-три...
Абсолютно миле дівча. Кутала кота в платок, ліпила пасочки з піску, їла "калачики". Разом ми збирали обгортки від канхветів на дорозі, і бутилочки з під одіколону, їли "смолу" з вишні, просили коника, щоб "дав мені лою", ловили карасиків плигуном, лазили на вільху, щоб забрати у сороки з гнізда скарби Полуботка...
І так було років до 15-ти...
А потім їй наче хтось поробив шось...
Зустрічаю її на початку літа на лузі... Косуха, виски побриті, коси сірєньові, ажурні колготки, шкіряна спідниця, губи накрашені, довга коричнева сігарєта... - О!, каже... - Прівєт, йоб твою мать, сукаблядьнахуй. Как дєла? Как ти в планє секса?
Я кажу: в мене щось, тойво, голова болить трохи з самого ранку. Можна я додому піду? Я потом зайду ввечері... Може...
Заскочив у хату, та на два засови... Перехрестився на бабину ікону, хоч і не вєрующий...
Україна - не Росія, як той казав...
Столкновєніє культур...
Тінь Миколи Гоголя майнула десь під стріхою...

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #181 : Травень 04, 2025, 20:06:07 »
Селове...
Йду селом. Сонячно, але вітряно.
Трактори орють городи. Люди садять картоплю. Співають пізні півні. Гавкають собаки, нехотя, спроквола... Так положено... Кує зозуля, теж нехотя... Лелеки прибираються в гнізді. Неділя...
Сієста в Наддніпрянщині...
Берегом ходять фазани. Їх тут ніколи не водилося, а це розплодилися, бо не було полювання більш як три роки. На лузі повно диких качок... В річці "стоїть" риба спинами до сонця, жаби співають свою вічну пісню... На березі одуд заглядає на своє відображення в болоті...  Він не знає, чи то він, чи якийсь інший одуд... Милується, дивується…
Здалеку по дорозі йде солдат, воїн. Піксель, рюкзак. Молодий хлопець. Років 28-30.  Я його не знаю. Мабуть, у відпустку... В селі багато нових людей.
До нього з двору виходить сірий кіт. Солдат зупиняється, присідає до кота, гладить і чеше його за вухом. Кіт притуляється спиною до ноги хлопця...
- Добрий день!
- Добрий день!
- Героям слава!
- Смерть ворогам!
Весна 2025-го року. Травень... Україна...

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #182 : Травень 05, 2025, 08:02:18 »
Про "побіду".
Як це не парадоксально, Росія не має власної тяглої історії.
Історію їм придумували. Спочатку наш Феофан Прокопович, потім Карамзін, потім - Ключевський і тд. Вся "історія Росії" - це фрагменти краденої історії інших націй і народів.
Вони намагалися щось до себе ліпити. Київську Русь, християнство, нашого Володимира Великого і тд. Але воно якось до них не липне, і вони це відчувають підсвідомо.
Друга світова, або "Велика Вітчизняна" - це первородний міф сучасної Росії. Перший свідомий і зафіксований акт національної історії. Як більшість світу веде літочислення від Різдва Христового, російська метрика веде свій лік від побіди. Від 9 травня 1945 року. Вони навіть свідомо виокремили його у "9 травня", хоча акт про капітуляцію Німеччини був підписаний напередодні - 8 травня.
Американський історик Амір Вайнер в книзі "Збагнути війну" пише: "Війна породила міф, що визначив державу сильніше за попередній основоположний міф революції. Він, цей міф перемоги, став сприйматися як надісторичний, позачасовий".
Саме тому вони вже 80 років, у травні ходять в гімнастьорках, саджають дітей в паперові танки, носять дідів на палках, безкінечно штурмують картонний рейхстаг, пишуть на "жигулях": "На Берлін" і "Можем повторіть"... Це - ознаки релігійного культу, язичництва. Міф потребує постійного самовідтворення, інакше він загине. "Вічний вогонь" невідомому солдату - генеральна ознака цього міфу. Вогонь - вічний, а солдат - невідомий...
І саме тому вони так зацікавлені, аби 9-го травня на мавзолеї (що, по-суті, являє собою гроб "прабога" Леніна з доісторичних часів) були присутні іноземці. Міфу потрібні свідки.
Побіда для Росії - це книга буття, біблія. Тільки замість Адама і Єви в райських садах, Єгоров і Кантарія з червоним прапором на даху рейхстагу...

Offline RedCat

« Reply #183 : Травень 05, 2025, 09:44:54 »
Парад побіди...
Москва, 9-го травня, 2025 року
Гримить весела трагічна музика... Святково вбрані в онучі діти несуть Червоною площею модель танка Т-34 з мерзлого калу мамонта, знайденого під Барнаулом... Сяє сонце, тому з танку трохи капає...
На мавзолей підіймаються два Путіна...
Перший путін: ти чого тут?
Другий путін: мені приказали прийти!
Перший: ти шо, дурак? Ти маєш бути в Сталінграді сьогодні, я - на мавзолеї
Другий: сам ти дурак! Починають биться...
На мавзолей підіймається якась баба з намальованими хімічним карандашом вусами...
Перший путін: ти хто?
Баба: Лукашенко!
Путін: а чого баба?
Баба: двойнік заболів. Він у нас всього один, ми - бідна країна..
На мавзолей піднімається чоловік східної зовнішності в полосатому халаті.
Путіни (обидва): О! Сі приїхав (ржуть)
Сі: якщо чесно, то я вобще узбек. Минулого тижня я був Кім Чен Ином
З усіх людей на трибуні мавзолею - справжній тільки Фіцо. Йому від цього стидно...
Сі нахиляється до Фіцо й каже: справжній плов мусить бути тільки з рису дев-зіра, все інше - то фуфло...
- Та, да, - каже Фіцо...

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.