Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Солоха

• Стать: Жіноча
  • Я не крило, я дзьоб
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #14220 : Липень 03, 2026, 11:27:31 »
Бєлгород-  внаслідок удару пошкоджена Мічурінська ТЕЦ. У місті перебої з постачанням електрики та води.

Крим -  пожежі на 5 електростанціях: ПС 110/35/10 кВ "Білогірськ",  повторно ПС 220/35/10 кВ "Мар'янівка" у Курманському (Красногвардійскому) ) районС 110/35/10 кВ "Старий Крим",вузлова ПС "Джанкой" 330 кВ, яка використовується, зокрема, для забезпечення електрикою російських військових об'єктів, і ПС 35/10 кВ "Заміська", яка забезпечує електроенергією військовий аеродром "Джанкой", біля якого вона знаходиться, ймовірно йПС 110 кВ "Саки"( вибухи в Сакському районі лунали після півночі).

На аеродромі «Саки» уражено сім ангарів зі зберігання авіаційної техніки, за попередньою інформацією, знищено або пошкоджено щонайменше сім літаків. Також на  військовому аеродромі «Гвардійське» уражено два ангари, в яких зберігалися БпЛА та авіаційне обладнання.
« Останнє редагування: Липень 03, 2026, 17:36:10 від Солоха »

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14221 : Липень 04, 2026, 11:34:16 »
Станом на початок липня 2026 року внаслідок системних атак Сил оборони було виведено з ладу 42,74% від загальної проєктної потужності нафтопереробки рф — Генштаб

СПб - атака БПЛА, уламки ліквідованих дронів впали на території порту Висоцьк – одного з найважливіших морських хабів РФ у східній частині Балтійського моря. В порту зафіксовано масові влучання, горить стратегічний нафтовий термінал.

Крим -  зафіксовано ураження поромного терміналу "Крим" та інших об'єктів. Рух "АТЕШ" повідомив про прильоти по військовому аеродрому в Джанкої, щонайменше 7 ворожих літаків були пошкоджені або знищені.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14222 : Липень 04, 2026, 11:47:40 »
Терор загарбників триває
Запоріжжя - атаки нон-стоп. Знову будівля облдержадміністрації, знову м'ясокомбінат (суттєві руйнування, велика пожежа, зупинка виробництва), багатоповерхівка, приватні будинки, гуртожиток для переселенців, автомобілі.  Кількість постраждалих уточнюється. Увечері - удар по автоянці, багато автомобілів палає, є постраждалі. Зазнала пошкоджень  найстаріша школа міста, побудована ще менонітами, пам'ятник архітектури.
Дніпро - атака на приватне підприємство.
Херсонщина - удар по птахофабриці, одній з найбільших у Європі.
Полтавщина - атака на підприємство Нафтогазу.
Суми - нічна атака КАБ по центру, зруйнована багатоповерхівка та магазин. 4 загиблих, в т.ч. дитина, 20 постраждалих.
Харків - удар реактивного шахеда по торговому центру Слобідського района, пожежа
« Останнє редагування: Липень 04, 2026, 20:13:06 від Солоха »

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14223 : Липень 05, 2026, 10:46:46 »
Запоріжжя - близько опівночі атака КАБ,у зруйновано стіну о будинку з 1 по 5 поверх, пошкоджено сусідні будинки та автівки, пошкоджено промисловий обʼєкт. 7 постраждалих, серед них - дитина. О 10.45 - повідомлення по вибуху ФПВ на Пісках.  Вільнянськ - руйнування, 2 поранених. Під вечір ще приліт КАБ, знову багатоповерхівка, вибиті вікна та автоиобудв поруч, обрвані дроти електропередачі, 1 загиблтй, 9 поранених.
Харків - шахед упав на дорогу, 4 постраждалих. Богодухів - удари по супермаркету, 2 загиблих.
Суми - влучання в АЗС, 3 поранених.
Краматорськ - удар по торгівельному закладу, 5 постраждалих
« Останнє редагування: Липень 05, 2026, 19:14:35 від Солоха »

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14224 : Липень 05, 2026, 15:25:54 »
  В ніч на 5 липня підрозділи Сил оборони України уразили аеродром "Гвардійське" у тимчасово окупованому Криму. Ступінь завданих збитків уточнюється.Внаслідок атаки на підстанції Криму відсутня електроенергія в Євпаторії, Саках та інших населених пунктах, місцями відсутня вода.
Уражено автомобільний міст через річку Грузький Яланчик у районі Гусельникового та автомобільний міст через річку Кальміус у районі Старомар'ївки Донецької області.
Також уражено три склади боєприпасів противника - у районах Макіївки Донецької області, Довжанська на Луганщині та Преображенки Херсонської області.
У Покровську Донецької області авіаударом знищена база пілотів дронів, а саме два пункти роботи екіпажів дронів, до 15 солдатів РФ, склад боєприпасів і вузол зв'язку.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14225 : Липень 06, 2026, 09:18:27 »
В ніч на 6 липня знову масована атака на Київ, що причинила значні пошкодження та руйнування 4 х районах . Найскладніша ситуація спостерігається у Подільському (зруйновані квартири з п'ятого по дев'ятий поверх) та Дарницькому( пожежа та руйнування квартир з другого по п'ятий поверх у 25-поверховому будинку, а також загоряння в іншій 30-поверховій багатоповерхівці) районах. Постраждали також Голосіївський та Оболонський райони. Постраждав навчальний корпус КНУ. На ранок відомо про 11 загиблих та 40 поранених, в т.ч. 5 дітей, рятувальні роботи продовжуються. введено обмеження на рух потягів.

У Дніпрі внаслідок чергової ворожої ракетної атаки зазнав руйнувань Навчально-науковий комплекс «Акваріум» ДНУ, розташований на Монастирському острові. Загинув крокодил, який прожив в «Акваріумі» понад 25 років.
Ранковий удар по тролейбусу в Херсоні, на щастя, постраждалих немає. ОТ НАХІБА???

Запоріжжя - атаки ще з вечора не припиняються. Удари по будинках в різних районах, пожежі. Зранку -зруйновано 4 АЗС. Вдень -удар по Вантовому мосту та залізничній інфраструктурі, спалені автівки.
« Останнє редагування: Липень 06, 2026, 15:04:52 від Солоха »

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14226 : Липень 06, 2026, 09:27:52 »
Ярославль - удар  нафтопереробному завоуд “Славнефть-Ярославнефтеоргсинтез”, який входить до п'ятірки найбільших НПЗ Росії.Пожежа, стовп диму.
Крим -  горить нафтогазовий термінал компанії «ТЕС» у морському рибному порту, а також електропідстанція ПС «Сімферополь» 330 кВ та  мобільна газотурбінна електростанція. На всій території Криму блекаут. В Азовському морі добрі дрони атакували два танкери з російським бензином, які прямували на окупованийпівосрів.
Бердянськ -атаковано територію непрацюючого заводу «Азовкабель», що  використовується для розміщення особового складу російських військ.
В Омську безпілотники уразили Омський НПЗ. Це майже 3000 км від держкордону та 5 млн тон переробки бензину на рік - найбільший постачальник бензину на болотах.
« Останнє редагування: Липень 06, 2026, 15:07:11 від Солоха »

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
Масована нічна атака  на Москву та Підмосков'я. З 430 дронів 36 було збито , Собянін каже:«На месте падения обломков работают специалисты экстреннта узгоджують виліти та посадки.
Бєлгород - нічна ракетна атака, горять  лінійне виробниче управління магістральних газопроводів, аеропорт і ТЕЦ. Пишуть про відключення світла та водопостачання.
Крим -пожежі одразу в декількох районах: на території підстанції «Саки», у районі підстанції «Західнокримська», на позиції ЗРК С-400 та в морі на північ від Керчі. Також Бровді заявив, що були уражені танкери тіньового флоту: «Венера-3»; «Санар-1»; «Санар-17»; «Климена»; «Теті»; «Алексей Саврасов»; «Пенелопа»;ще одне судно, яке наразі встановлюють. Усі вони перебувалипід міжнародними санкціями, мали дедвейт близько 7 тисяч тонн та були побудовані у 2006–2012 роках.
Брянськ -уражено АТ "Группа Кремний ЕЛ"та хімзавод "Брянский"
Також ошкоджено мости в Криму, склади на Донеччині та нафтобазу аеродрому "Бєлгород".
« Останнє редагування: Вчора в 15:19:00 від Солоха »

Offline Mike123

• Стать: Чоловіча
З 430 дронів 36 було збито
Три тисячі дронів - мамцю моя рідна! Але не треба плутати З та 3 і не буде зайвих сподівань :) .

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
Терор укранців, на жаль, триває
Харків - 3 КАБ по Шевченківському району. Пошкоджені будинки та автівки, 1 загиблий, 3 постраждалих.
Полтавський та Миргородський райрн - атаки на промислову та залізничну структуру, 2 постраждалих.
Краматорськ - атаки на АЗС, пожежі.
Ну й рідне місто моє - удар по багатоповерхівці, пожежа, та на цивільну автівку в передмісті, 2 поранених. О 17й - влучання КАБ у промисловий об'єкт, поранено жінку. Через годину - знову атака БПЛА, знову багатоповерхівка,  поранені 2 жінки. Ну й проти ночі -шахед впав на Хортиці, пожежа.
« Останнє редагування: Вчора в 21:37:11 від Солоха »

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14230 : Сьогодні в 14:10:56 »
Мордор, ніч на 8 липня:
Вибухи на НПЗ в Саратові та Нижньокамську
Бєлгородщина - автомобільні мости біля Уразова та Шелаєва.
Воронезьька область -вибухи та подеда на військовому аеродромі в Борисоглібську.
Крим - уражено 5  електропідстанцій та газова компресорна станція.
Таганрозька затока - пошкоджено 2 танкери.
Башкортостан - уражено ЛВДС «Черкаси», що  є одним із ключових об'єктів системи «Транснефть – Урал»
Підтверджено збиття російського літака Су-35
« Останнє редагування: Сьогодні в 16:35:12 від Солоха »

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #14231 : Сьогодні в 14:30:46 »
Київ - ранкова атака,падіння БПЛА  біля газорозподільної станції  та 3поверхової будівлі в Деснянському районі. У Святошинському районі горіли адміністративна будівля та складські приміщення (в т.ч.компанії "Філіп Моріс"), пошкоджено 42 трамваї. 1 жінка загинула, 2 постраждали.
Запоріжжя - внаслідок атаки КАБ частково знищено підприємство "Добрий кит" (торгівля рибою і рибопродуктами) та гаражний кооператив. Часткове знеструмлення. 5 поранених.
Харків - влучання у 5поверховий будинок, 2 загиблих, 34 постраждалих.

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.