Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
  • Стать: Жіноча
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #1440 : Січень 03, 2023, 13:37:09 »
От в нас в будинку офігезний підвал, але там взагалі нема опалення та навіть стяжки на полу. Тому дико холодно та нескінченний пил. 3 рази туди сходили, тепер ніхто не ходить, бо після нього тре лікуватись. І такого багато.
А як великий ваш будинок? Якщо навіть він 5-поверховий, то впоратися з пилом ви й самі можете, щодо холоду - це вже дорожче, потрібен генератор, але сидіти і чекати на "дядю", який подбає за вас....
7 поверхів, 1 підїзд, заселений наполовину, з цієї половини зараз присутня половина. Тобто, з 35 квартир живуть у 12, з яких 3 в оренді.
Щоб впоратись з пилом, треба робити стяжку, але підвал робився під індивідуальні підвали, які ще не нарізані, але площі під них частково продані. Тобто щось робити там за своїм розсудом ми не можемо. Генератор там до лампади, бо там тупо немає системи опалення. В нас індивідуальне опалення в кожній квартирі, тому якщо цей підвал гріти, то треба робити окрему систему конкретно для нього, робити проект, проводити газ, узгоджувати у відповідних службах...А потім ще ставити десь (не в підвалі) генератор, який буде підтримувати роботу у випадку відключення електрики, а окремо ще десь ставити паливо для цього генератора і також узгоджувати його складування. Хто це буде робити, за які гроші і, головне, хто потім буде сплачувати за опалення цієї офігезної кількості пустих метрів (десь під 500 загалом, між якими майже нема стін) - я навіть не уявляю. 
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #1441 : Січень 03, 2023, 13:38:43 »
Я, після перебування в Коломиї, зрозуміла, що для користування сховищем мало мати приміщення, воно має бути облаштоване. Щоб було більш-менш тепло, було де сісти, вода, туалет... Бо інакше ти там довго не всидіш і наступного разу не підеш. От в нас в будинку офігезний підвал, але там взагалі нема опалення та навіть стяжки на полу. Тому дико холодно та нескінченний пил
В нас теж нема опалення. А в підвалі, де ми плетемо сітки, була така сама бетонна підлога. Ми пройшлися по ній грунтовкою, стало набагато краще. І вибач, але пледи, ковдри, спальники, каремати та стільці з ліжками можуть забезпечити саме мешканці будинку, якщо воно їм, звісно, треба. Ми не чекали, що нам ото все хтось принесе, нанесли самі, включно з питною водою та їжею. Тому в нас є, де присісти та чим укритися, щоб не було холодно. Але можна нічого не робити та чекати, що хтось подбає про стілець, каремат та ковдру для кожного. Результат, щоправда, трохи передбачуваний.

Offline fakir

« Reply #1442 : Січень 03, 2023, 13:41:43 »
Cпойлер
це і є закопатися під землю, але посеред забудови це не так просто зробити, та навіть у чистому полі це не так просто зробити

Cпойлер
а потім більша частина українців не схоче туди йти
див. відсоток вакцинованих від COVID
Поточна статистика по вакцинації на 1.01.2023 в Україні
Населення   41 130 тис.   
Кількість вакци­нованих   15 729 617   38,24 %
Повністю вакци­новано   15 201 112   36,96 %
Бустерна доза   724 557   1,76 %
Додаткова доза   28 024   0,07 %
Всього вакцинацій   31 683 310   
От не треба прикладів про ковід робити. Я, особисто я із своєю мамою хотіли б зробити бустери, але їх до нас не привозять. До найближчих офіційних пунктів мені їхати біля години і не факт, що там буде, коли я туди доберусь. Я вже мовчу про те, скільки на це грошей треба витратити без гарантії. І я ж не одна така. Тому так, якщо не створювати умов, офігезна кількість людей не буде цим користуватись, навіть якщо б і хотіли.

нормально ви так екстраполювали до офігезності
а умене на роботу привезли і ніхто не пішов зі 100 працівників, теж офігезна вибірка
Cпойлер
саме про це я й кажу
хочу укриття... у своєму будинку...з автономною електрикою...інтернетом...доставкою їдла, байдуже хто це зробить...і звукоізоляцію будьласка...бюджетним коштом, звичайно... :facepalm:
Угу, хтось екстраполює на своїх 100 співробітників, а хтось - на населення смт в 20 тис. А вибірка чомусь однакова, ага.
я можу і на область екстраполювати:
Цитувати (виділене)
Після восьми місяців російської окупації в Миколаївській області відновлюється вакцинація проти COVID-19. У наявності є вакцини CoronaVac від Sinovac та Comirnaty від Pfizer.
https://izbirkom.org.ua/news/war/2022/vakcinaciya-proti-koronavirusu-vidnovlyuyetsya-na-deokupovanij-mikolayivshini/
:unknown:

Offline Фрипп

« Reply #1443 : Січень 03, 2023, 13:44:57 »
Мені здається що така відсутність розуміння важливості сховищ значною мірою зобумовлена також нерозумінням наскільки довгою є/буде війна. Що також значною мірою обумовлено виборами невігласів до влади.

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #1444 : Січень 03, 2023, 13:44:58 »
Я, після перебування в Коломиї, зрозуміла, що для користування сховищем мало мати приміщення, воно має бути облаштоване. Щоб було більш-менш тепло, було де сісти, вода, туалет... Бо інакше ти там довго не всидіш і наступного разу не підеш. От в нас в будинку офігезний підвал, але там взагалі нема опалення та навіть стяжки на полу. Тому дико холодно та нескінченний пил
В нас теж нема опалення. А в підвалі, де ми плетемо сітки, була така сама бетонна підлога. Ми пройшлися по ній грунтовкою, стало набагато краще. І вибач, але пледи, ковдри, спальники, каремати та стільці з ліжками можуть забезпечити саме мешканці будинку, якщо воно їм, звісно, треба. Ми не чекали, що нам ото все хтось принесе, нанесли самі, включно з питною водою та їжею. Тому в нас є, де присісти та чим укритися, щоб не було холодно. Але можна нічого не робити та чекати, що хтось подбає про стілець, каремат та ковдру для кожного. Результат, щоправда, трохи передбачуваний.
По-перше, там нема бетонної підлоги, там взагалі нема підлоги. Там фундамент, з яким ще треба працювати ї працювати. Так, ми, звісно, все приносили спочатку та намагались якось там влаштуватись. Навіть досі там стоять баклажки з водою, "туалет" та штуки 3 облаштовані місця для полежати. Але вже ніхто не ходить. Частина пішла до будинків, де більш пристосований підвал, а частина просто на все це забила.
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Фрипп

« Reply #1445 : Січень 03, 2023, 13:46:34 »
Доречі про сховище без умов - може там якісь палатки ставити, шатри? Все ж було б тепліше.

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #1446 : Січень 03, 2023, 13:46:57 »
Cпойлер
це і є закопатися під землю, але посеред забудови це не так просто зробити, та навіть у чистому полі це не так просто зробити

Cпойлер
а потім більша частина українців не схоче туди йти
див. відсоток вакцинованих від COVID
Поточна статистика по вакцинації на 1.01.2023 в Україні
Населення   41 130 тис.   
Кількість вакци­нованих   15 729 617   38,24 %
Повністю вакци­новано   15 201 112   36,96 %
Бустерна доза   724 557   1,76 %
Додаткова доза   28 024   0,07 %
Всього вакцинацій   31 683 310   
От не треба прикладів про ковід робити. Я, особисто я із своєю мамою хотіли б зробити бустери, але їх до нас не привозять. До найближчих офіційних пунктів мені їхати біля години і не факт, що там буде, коли я туди доберусь. Я вже мовчу про те, скільки на це грошей треба витратити без гарантії. І я ж не одна така. Тому так, якщо не створювати умов, офігезна кількість людей не буде цим користуватись, навіть якщо б і хотіли.

нормально ви так екстраполювали до офігезності
а умене на роботу привезли і ніхто не пішов зі 100 працівників, теж офігезна вибірка
Cпойлер
саме про це я й кажу
хочу укриття... у своєму будинку...з автономною електрикою...інтернетом...доставкою їдла, байдуже хто це зробить...і звукоізоляцію будьласка...бюджетним коштом, звичайно... :facepalm:
Угу, хтось екстраполює на своїх 100 співробітників, а хтось - на населення смт в 20 тис. А вибірка чомусь однакова, ага.
я можу і на область екстраполювати:
Цитувати (виділене)
Після восьми місяців російської окупації в Миколаївській області відновлюється вакцинація проти COVID-19. У наявності є вакцини CoronaVac від Sinovac та Comirnaty від Pfizer.
https://izbirkom.org.ua/news/war/2022/vakcinaciya-proti-koronavirusu-vidnovlyuyetsya-na-deokupovanij-mikolayivshini/
:unknown:

Я рада за Миколаївську область. Але ж це не значить, що в інших все супер.

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #1447 : Січень 03, 2023, 13:51:36 »
Доречі про сховище без умов - може там якісь палатки ставити, шатри? Все ж було б тепліше.
Пробували - нема можливості якось закріпити. Можна тільки оті маленькі куполи, що стоять без розтяжок, але проблема ще й в пилюці - в дітей на другий день вже алергія, температура, вся фігня. Так, можливо, це проблема конкретно нашого недобудованого будинку, але навкруги таких багато. 

Offline fakir

« Reply #1448 : Січень 03, 2023, 13:56:28 »
У нас (~300) не привозили, хоча перші вацинації робилися організовано. Але постановили, що той, хто не зробить бустер, буде ходити в масці. Дехто ходить. Ну теж офігезна вибірка. :)
ну я, власне, хотів натякнути, що воно мало кому реально потрібне, але якщо хочеш, є можливість
з укриттями теж, приблизно так само, навіть якщо немає в місті, можна виїхати туди де є, а не вимагати державну п'ятирічку з будівництва мегарозпилу грантового бабла, яке нам не дадуть, з абсолютно передбачуваним результатом

ну добре, якщо не подобається аналогія з вакцинацією, просто погляньте на найближчий дитячій майданчик вашого міста під час тривоги
зуб даю там буде купа дітвори, молодих матерів з колясками, хронів з пивом, підлітків зі смартами, якихось дядьків з кавою, таксисти і т.ін.

просто мені воно ну дуже нагадує чергу в супермаркети навесні 2019 з масками з тюля на підборіддях з паралельними вимогами обладнати ІВЛ кожне ліжко в усіх терапіях усіх міст і сіл України

хоч і досі зустрічаються люди в респіраторах FFP3

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #1449 : Січень 03, 2023, 14:22:54 »
Якщо чесно, навряд чи має сенс забезпечувати кожний будинок сховищем, бо навіть якщо воно є, не факт, що ним можуть скористатись ті ж старі люди (ліфт не працює, проскакати 5 поверхів швиденько, а потім піднятись не факт, що всі побіжать, а якщо людина лежача, то й поготів). І, скоріш за все, їх не кинуть самих ті, що поряд. Скоріш за все, на декілька будинків має бути не маленька типу "кімната незламності", куди можуть забігти або люди з вулиці або ті, хто вважає за потрібне з числа жителів. І вона має бути нормально облаштована, з опаленням та інтернетом. Ми навіть в нашому ЖК обговорювали це питання, що якби забудовник виділив якесь підвальне адекватне приміщення (в нас є проблемні підтоплені), ми б самі його облаштували. Але забудовник ігнорує запити, місцева влада на нього вплинути не може. А зараз, мабуть, після прийняття нового закону, взагалі нічого не зробиш.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #1450 : Січень 03, 2023, 14:30:29 »
По-перше, там нема бетонної підлоги, там взагалі нема підлоги. Там фундамент, з яким ще треба працювати ї працювати.
Слухай, ну якщо людям треба, то тут можна щось вигадати. Це ж не побудувати неіснуючий підвал, а привести до ладу те, що є. Але якщо не треба, то, звісно, ніхто не буде заморочуватися. Вам вочевидь не треба. Про це fakir і каже. Я не з осудом кажу, якщо що. It is what it is.

Offline Mrs_Who

• Don't panic!
« Reply #1451 : Січень 03, 2023, 16:29:56 »
🔥Українці створили вже 50 тисяч картинок з фразами, викладеними тілами російських солдатів

За допомогою Telegram-бота «Папка в пакєтє» користувачі Facebook створюють та поширюють картинки з фразами, викладеними тілами російських солдатів.

🗞️ Все почалося з скриншоту новини з російського сайту «Комсомольська правда»: «Українські нацисти виклали на полі бою портрет Степана Бандери із трупів російських солдатів в день його народження». Скриншот та новина – фейкові
Not all those who wander are lost

Offline Teagan

« Reply #1452 : Січень 03, 2023, 16:36:48 »
Папка в пакєтє
Пішла собі теж нагенерувала картінок. Якесь гілті плежер, вибачте  :smilie5:

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #1453 : Січень 03, 2023, 18:17:00 »
По-перше, там нема бетонної підлоги, там взагалі нема підлоги. Там фундамент, з яким ще треба працювати ї працювати.
Слухай, ну якщо людям треба, то тут можна щось вигадати. Це ж не побудувати неіснуючий підвал, а привести до ладу те, що є. Але якщо не треба, то, звісно, ніхто не буде заморочуватися. Вам вочевидь не треба. Про це fakir і каже. Я не з осудом кажу, якщо що. It is what it is.
Окрім того, що треба, є ще й поняття можливостей. Для людей, які б хотіли щось зробити, це коштує таких грошей, що вони просто не можуть собі такого дозволити. Як я вже казала, була ідея зробити нормальне сховище для ЖК, тоді б грошей було більш-менш нормально на квартиру. Але тут вже питання приміщення, бо ми не можемо самостійно просто зайняти та почати перебудовувати будь-яке, вони вже частково продані. Тому не треба так просто ставити діагнози

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #1454 : Січень 03, 2023, 19:22:48 »
Окрім того, що треба, є ще й поняття можливостей. Для людей, які б хотіли щось зробити, це коштує таких грошей, що вони просто не можуть собі такого дозволити.
Знайти, наприклад, дерев'яні палети та покласти їх на той фундамент коштує таких величезних грошей? Я точно знаю, що ні. І гадаю, якихось спеціальних дозволів на це теж не треба. Є різниця між "обладнати сховище як слід, щоб було тепло, світло, з ремонтом тощо" і "пристосувати приміщення для перебування в ньому деякий час із мінімальним комфортом".

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
  • Russia delenda est.
« Reply #1455 : Січень 03, 2023, 21:08:47 »
Цитувати (виділене)
Уряд скасував проведення аукціонів через систему електронних закупівель Prozorro на час дії воєнного стану.
Аукціони не проводитимуться на період дії воєнного стану і та протягом 90 днів з моменту його припинення.
Нахуй надо то прозоро коли всіх корупціонерів зеля вже поборів.

Offline fakir

« Reply #1456 : Січень 03, 2023, 21:20:42 »
Цитувати (виділене)
Уряд скасував проведення аукціонів через систему електронних закупівель Prozorro на час дії воєнного стану.
Аукціони не проводитимуться на період дії воєнного стану і та протягом 90 днів з моменту його припинення.
Нахуй надо то прозоро коли всіх корупціонерів зеля вже поборів.
більш розгорнуте пояснення
Цитувати (виділене)
Торги, що будуть оголошені в Prozorro будуть проводитися без аукціону. Тобто тендерна пропозиція учасника є остаточною, і виграє той, хто дав найменшу ціну під час подання пропозиції
https://t.me/vklochok/25475

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1457 : Січень 03, 2023, 21:35:46 »
Цитувати (виділене)
Заместитель начальника Главного оперативного управления Генштаба ВСУ Алексей Громов сообщил , что ВС РФ вывезли с территории Беларуси абсолютно все запасы боеприпасов, которые они накапливали там для нападения на Киев в феврале прошлого года.
https://twitter.com/GeneralStaffUA/status/1610267557570973696

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
« Reply #1458 : Січень 03, 2023, 21:50:25 »
Якщо люди про це кажуть, значить особисто вони - пішли б.
Ксень, раз пішли б, два пішли б, на двадцятий раз плюнули б та залишилися робити свої справи. :( Ну неможливо щоразу кудись бігати, якщо по 10-15 разів на день тривога. То треба в тому сховищі постійно жити.
Судячи по фб в нашому регіоні (ЗП-Дніпро) тривога в кілька разів частіше ніж на півночі/заході.
Тому що в нас по три рази на день, і я її зазвичай ігнорую, а якісь френди раз на тиждень постять: тривога-тримаймося- всі в укриття і т.д.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1459 : Січень 03, 2023, 21:51:50 »
більш розгорнуте пояснення
Гаразд.

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #1460 : Січень 03, 2023, 22:00:05 »
Окрім того, що треба, є ще й поняття можливостей. Для людей, які б хотіли щось зробити, це коштує таких грошей, що вони просто не можуть собі такого дозволити.
Знайти, наприклад, дерев'яні палети та покласти їх на той фундамент коштує таких величезних грошей? Я точно знаю, що ні. І гадаю, якихось спеціальних дозволів на це теж не треба. Є різниця між "обладнати сховище як слід, щоб було тепло, світло, з ремонтом тощо" і "пристосувати приміщення для перебування в ньому деякий час із мінімальним комфортом".
Ти ж все одно читаєш тільки частково те, що я пишу. Палети ми також пробували, але це не спасає від алергій та вологи. І мишей. Крім того, у підвал треба спускатись по крутим сходам без перил, що для людей похилого віку майже не реально (після двох спусків моя мама сказала, що краще помре раз вдома, ніж кожного разу на цих сходах). Я ще можу багато чого написати, чому таким класним сховищем НІХТО в ЖК не користується, але який сенс? Я ж вже написала, краще зробити декілька нормальних, в які будуть ходити люди, які вважають це за потрібне, ніж всі будуть страждати по своїх страховиськах за дикі гроші.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #1461 : Січень 03, 2023, 22:53:47 »
Ти ж все одно читаєш тільки частково те, що я пишу.
Ні, я читаю все, але вочевидь не можу сформулювати свою думку так, щоб ти її зрозуміла. В підвалах (і тих, що від початку були колись обладнані як бомбосховища) зазвичай волого, холодно, і там є миші. А ще пацюки. Там багато чого неприємного, але під час ракетного обстрілу це сховище. Воно може врятувати життя. Побудувати нові, нормальні, обладнані як слід бобмбосховища станом на зараз нереально. Хоча, безумовно, краще їх побудувати, ніж використовувати старі та занедбані. Але цього не станеться. Ну тому що чарівної палички ні в кого нема. Тому людям залишається або користуватися тими сховищами, що є, створивши в них хоч мінімально пристойні умови, або сидіти під час тривог вдома. І отут виявляється, що здебільшого люди обирають сидіти вдома. І я тобі більше скажу, вони це обирають навіть у тих випадках, коли умови в тому підвалі їх в цілому більш-менш влаштовують. Бо необхідність спускатися-підійматися нікуди не подінеться, навіть якщо те сховище буде ідеально обладнане та з перилами на сходах. Бо це не життя, я тобі кажу як людина, що перші два місяці бігала в підвал на кожну тривогу, вдень і вночі (а вночі вони були по два-три рази).
Це знову ж таки не означає, що ситуація, яку описує Ash, коли на районі нема сховищ у принципі, нормальна. Бо коли воно є,  хоч яке, воно, так би мовити, гріє душу, хоч більшість туди все одно не піде. Але й казати, що ми б ходили, якби все було належним чином обладнане, -- це справжнісінька гра в "так, але".

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #1462 : Січень 04, 2023, 00:33:21 »
Цитувати (виділене)
Число погибших в результате удара ВСУ в Макеевке российских военных выросло до 89.
ria.ru
89.99
чо уж там

Offline Mrs_Who

• Don't panic!
« Reply #1463 : Січень 04, 2023, 01:01:05 »
Цитувати (виділене)
Число погибших российских военнослужащих в результате удара в районе Макеевки увеличилось до 89 человек, среди них — заместитель командира полка подполковник Бачурин, сообщило Минобороны России.

Как заявили в ведомстве, основной причиной произошедшего стало «включение и массовое использование, вопреки запрету, личным составом мобильных телефонов в зоне досягаемости средств поражения противника», что позволило ВСУ определить координаты военнослужащих и нанести по ним удар.

Расследование происшествия ведет специальная комиссия, по его итогам виновных должностных лиц привлекут к ответственности, заверили в Минобороны.
Not all those who wander are lost

Offline Teagan

« Reply #1464 : Січень 04, 2023, 09:23:28 »
Загальні бойові #втрати противника на 4 січня орієнтовно склали:

• особовий склад: 108 910 (+720)🔥
• танки: 3038 (+2)
• бойові броньовані машини: 6106 (+6)
• артилерійські системи: 2039 (+6)
• РСЗВ: 424
• засоби ППО: 215 (+1)
• літаки: 283
• гелікоптери: 270
• БПЛА: 1842 (+3)
• крилаті ракети: 723
• кораблі/катери: 16
• автотехніка та автоцистерни: 4745 (+10)
• спеціальна техніка: 181

Генштаб
___
🧟‍♂️ 11-й день подряд 500+ зерграшистов, 5-й день подряд 700+.

Offline RedCat

« Reply #1465 : Січень 04, 2023, 10:22:14 »
Цитувати (виділене)
10 хороших новин 3 січня

👉🏻Непереможна українська армія відбила атаки копрокадаврів у районах населених пунктів Стельмахівка, Макіївка, Площанка, Білогорівка Луганської області і Роздолівка, Соледар, Красна Гора, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Авдіївка, Мар’їнка Донецької області. Крилаті козаченьки і суворі ландшафтні дизайнери набили вісім скупчень лаптів, два пункти управління, збили три орлана і одного алігатора.

👉🏻Бавовна сьогодні у Курську у районі  залізничного вокзалу, а також у Ростові-на-Дону. Ще пишуть, що знову гупає у Сімферополі, але мої джерела поки не підтвердили. Криму і так не скучно, риють лінії оборони як навіжені, думають, що їхні халтурні канави якось вбережуть їх від лютої загибелі. Пакетами би краще запасалися.

👉🏻Русня, судячи з різних даних, поки що обісралась під Бахмутом. Наступний президент того, що залишиться від росії Пригожин каже – це тому, що непереможна українська армія організувала щонайменше «п'ятсот рубежів оборони» і хуй через них проб’єшся. Тактика запускати вперед зекозомбі, щоби розкривати наші вогневі позиції більше не спрацьовує, бо зомбі стали закінчуватися. ISW констатують зменшення інтенсивності атак. Є відео, як Пригожин поїхав по госпіталях вмовляти своїх трьохсотих повертатися на фронт без очей, із металевими руками і ногами. Здається, скоро у волонтерському бусику на Бахмут помчить величезний магніт😂

👉🏻Кабмін спростив ввезення дронів цивільного та подвійного призначення на час воєнного стану, тепер їх можна буде ввозити після подання декларації, без гарантійних листів і нетарифного регулювання.

👉🏻Наша постійна рубрика «горящая росія». Сьогодні місто Новий Оскол на Бєлгородщині милується пожежею у «тимчасовій і незначній споруді», яку чомусь заблюрили на всіх відео. Горить, судячи з диму, добряче, місцева влада винуватить у всьому необережне поводження з вогнем.
Необережним поводженням з вогнем можна назвати і напад на Україну, так шо технічно все правильно (вибачте за цей триповерховий пафос, самій соромно☺️)

👉🏻Мінцифри, спільно з канадською технологічною організацією eQualitie, передало провайдерам у регіони 172 батареї SBL і запевняє, що завдяки цьому тисячі українців матимуть інтернет протягом 10-12 годин після відключень світла

👉🏻 До АРМА передали майже ₴800 мільйонів заарештованих активів російського олігарха. Скоріш за все йдеться про Алішера Усманова, бо передали залізну руду, яка ледь не уплила ракетобудівним підприємствам впк рф. Отримані кошти, обіцяють в АРМА, підуть на потреби непереможної української армії.

👉🏻Виявляється, ми вже розбомбили Якутськ. Інакше нічим не поясниш, що у місті, де зараз морози до – 49, четвертий день після аварії на електропідстанції не перезапускають опалення. Квартири більш ніж тисячі лаптів зараз перетворюються на морозильні камери.

👉🏻Бойові українські айтішники за кілька місяців і недорого створили версію віртуальної системи управління у бою MacGyver. WSJ пише, що на створення чогось подібного у Пентагона пішли десятиліття і мільярди доларів. MacGyver це коли розвіддані та зброя поєднані у цифровій мережі, що дозволяє воювати значно розумніше за лаптів. Що ми, власне, і бачимо.

👉🏻Хоча давайте чесно, лапті такому і не будуть вчитися. Лапті хочуть помирати. Самки лаптів хочуть, щоби вони помирали. Он, вийшли на мітинги після нашого салюта у Макіїївці, обурюються, що чиїсь чоловіки досі живі, вимагають повної мобілізації і закрити кордони. У Самарі генеральша у, мабуть, краденій в Україні шубі, з відвислою від задубілого на морозі силікону губою закликає до помсти. Я вже починаю підозрювати що вони спеціально нам запхали тих чмобіків у ПТУ, щоби наші їх ухуярили і можна було всцикатися від священного гніву аж до Водохрещі.
По всій ерефії шушеру позганяли з флагами, стоять, шелестять: не забудєм, не простім, можим павтаріть... Правда вже якось невпевнено😈
Можиті, канєшно можиті. У нас ще так багато закинутих ПТУ на тимчасово окупованій тетриторії🔥

Підписуємося (https://t.me/valentynaeminova), бо брак русофобії шкодить майбутньому

Offline Roman_V_M

• THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME.
    • Roman's Blog
« Reply #1466 : Січень 04, 2023, 11:14:16 »
Бойові українські айтішники за кілька місяців і недорого створили версію віртуальної системи управління у бою MacGyver
:facepalm: Не заперечуючи наших досягнень (стаття у WSJ справді цікава), треба уточнити, що "MacGyver Army" - неофіційне прізвисько ЗСУ у англомовних країнах. Пішло від серіалу "MacGyver" про таємного агента, який умів із гівна і палиць підручних матеріалів майструвати усілякі хитромудрі ґаджети.

Offline Milena

« Reply #1467 : Січень 04, 2023, 11:53:14 »
Не заперечуючи наших досягнень (стаття у WSJ справді цікава), треба уточнити, що "MacGyver Army" - неофіційне прізвисько ЗСУ у англомовних країнах. Пішло від серіалу "MacGyver" про таємного агента, який умів із гівна і палиць підручних матеріалів майструвати усілякі хитромудрі ґаджети.

Цитувати (виділене)
Delta — система збору, обробки та відображення інформації про ворожі сили, координації сил оборони, а також забезпечення ситуаційної обізнаності за стандартами НАТО. Саме вона дозволила Україні отримати перевагу над чисельно переважаючою, але незграбною армією РФ, пише The Wall Street Journal.

Технічно підковане населення України оновило техніку партизанської війни для цифрової епохи, пишуть у WSJ. Військові модифікують дрони для скидання гранат на позиції противника, солдати-добровольці адаптують свій досвід для автоматизації нарахування зарплат на передовій. А українські програмісти оновили систему, яку військові називають Delta, щоб надавати командирам розвідувальні дані з поля бою в режимі реального часу, отримані з безпілотників та від інформаторів з тимчасово окупованих територій.

https://ukrayina.pl/ukrayina/7,183471,29324508,wsj-1059-1082-1088-1072-1111-1085-1072-1089-1090-1074-1086-1088-1080-1083-1072.html

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #1468 : Січень 04, 2023, 12:20:54 »
Ти ж все одно читаєш тільки частково те, що я пишу.
Ні, я читаю все, але вочевидь не можу сформулювати свою думку так, щоб ти її зрозуміла. В підвалах (і тих, що від початку були колись обладнані як бомбосховища) зазвичай волого, холодно, і там є миші. А ще пацюки. Там багато чого неприємного, але під час ракетного обстрілу це сховище. Воно може врятувати життя. Побудувати нові, нормальні, обладнані як слід бобмбосховища станом на зараз нереально. Хоча, безумовно, краще їх побудувати, ніж використовувати старі та занедбані. Але цього не станеться. Ну тому що чарівної палички ні в кого нема. Тому людям залишається або користуватися тими сховищами, що є, створивши в них хоч мінімально пристойні умови, або сидіти під час тривог вдома. І отут виявляється, що здебільшого люди обирають сидіти вдома. І я тобі більше скажу, вони це обирають навіть у тих випадках, коли умови в тому підвалі їх в цілому більш-менш влаштовують. Бо необхідність спускатися-підійматися нікуди не подінеться, навіть якщо те сховище буде ідеально обладнане та з перилами на сходах. Бо це не життя, я тобі кажу як людина, що перші два місяці бігала в підвал на кожну тривогу, вдень і вночі (а вночі вони були по два-три рази).
Це знову ж таки не означає, що ситуація, яку описує Ash, коли на районі нема сховищ у принципі, нормальна. Бо коли воно є,  хоч яке, воно, так би мовити, гріє душу, хоч більшість туди все одно не піде. Але й казати, що ми б ходили, якби все було належним чином обладнане, -- це справжнісінька гра в "так, але".
Вибач, але ти таки не все читаєш, бо повторюєш те, що я писала про тих, хто підвалами не користується. Варіантів є безліч і я просто за ці місяці бачила, як трансформувались думки людей та сенси бігання до підвалу. Тому я вже написала, моя особиста думка - стаціонарні глубоки підвали потрібні не всюди, але саме тому вони мають бути нормально облаштованими та вміщувати багато людей. Якщо взяти статистику, можно навіть математично розрахувати, де саме та які мають бути. Для всіх інших мають бути розроблені рекомендації по будівництву багатоповерхівок та індивідуальних будинків. Так, це може бути спеціальна окрема програма перебудови на багато років вперед, але навряд чи має сенс перекладати зараз все на плечі самих жильців, бо вони й так за все платять самі. Не треба з людей вичавлювати більше того, що вони можуть зробити, бо результат відомий.

Offline Sindie

• Дніпро - Київ
« Reply #1469 : Січень 04, 2023, 13:24:39 »
Стосовно сховищ. Крім підлоги та опалення у сховищах необхідно мати вентиляцію та другий вихід. Інакше у разі потрапляння снаряду це вже буде не сховище, а масове захоронення, нажаль.
У підвалах звичайних житлових будинків це зробити неможливо.
Тому будувати потрібно нові. Для цього потрібно знайти ділянки, розібратися з комунікаціями, зробити проекти і тп. Швидко не буде.

Зараз тільки метро та паркінги можуть бути півноцінними сховищами
А нам з тобою своє робити (с)

APR і 12 Гостей дивляться цю тему.