Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Стать: Жіноча
  • Одеса
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #9720 : Лютий 20, 2024, 19:43:48 »
А польська влада типу не в курсі шо в них відбувається?
Кажуть, що протестувальники в своєму праві. І це все нормально.

Я майже нічого не знаю про польське право, але мені дивно, що ось таке дозволяється в прикордонній смузі (зоні). Я вважала, що майже в будь-якої розвинутої країни прикордонна зона, а особливо сам кордон, є «режимний обʼєкт», де усе оце ніяким чином не може бути дозволено. Тим більше, блокування саме кордонів. Для мене це трошки «культурний шок».
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline chucha

« Reply #9721 : Лютий 20, 2024, 19:47:54 »

Я майже нічого не знаю про польське право, але мені дивно, що ось таке дозволяється в прикордонній смузі (зоні). Я вважала, що майже в будь-якої розвинутої країни прикордонна зона, а особливо сам кордон, є «режимний обʼєкт», де усе оце ніяким чином не може бути дозволено. Тим більше, блокування кордонів. Для мені це трошки «культурний шок».

Ще раз, у польской центральной влади зараз дуже шатке становище. Вони не можуть дозволити собі різких рухів.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #9722 : Лютий 20, 2024, 19:48:45 »
- Путін, ввєді войска.
Хай тепер спробують довести, що Польща не спровокувала Гітлера.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #9723 : Лютий 20, 2024, 19:49:50 »
Ще раз, у польской центральной влади зараз дуже шатке становище. Вони не можуть дозволити собі різких рухів.

Мені це цікаво виключно з точки зору «права». Про що й написала. Наскільки це відповідає «дозволеному» в рамках права цієї країни. Не більше. Тому й відцитивула саме допис Леммінга.
«Протестувальники в своєму праві». Ось мені й цікаво, наскільки в «своєму».

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #9724 : Лютий 20, 2024, 19:56:23 »
Наскільки пам"ятаю, то протестувальники не прям біля погранців стоять. А на під"їзді до пунктів перетину.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #9725 : Лютий 20, 2024, 19:59:03 »
Наскільки пам"ятаю, то протестувальники не прям біля погранців стоять. А на під"їзді до пунктів перетину.

Є прикордонна смуга (зона) й вона не 100 метрів. Усі будови тощо в цієї зоні є її складовою.

Offline chucha

« Reply #9726 : Лютий 20, 2024, 20:15:56 »

Мені це цікаво виключно з точки зору «права». Про що й написала. Наскільки це відповідає «дозволеному» в рамках права цієї країни. Не більше. Тому й відцитивула саме допис Леммінга.
«Протестувальники в своєму праві». Ось мені й цікаво, наскільки в «своєму».
А, ну звісно що ні. Повну блокаду їм не дозволили, залізницю блокувати вони теж не мають права. І так, це привід для заборони протесту. Але влада не може зробити цього. Чувак, який розповідає про права, з селянської партії. Неважко здогадатися,  кто його виборці.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #9727 : Лютий 20, 2024, 20:23:06 »
Цитувати (виділене)
На пункті перетину Рава-Руська – Гребенне польські протестувальники зупинили пасажирський автобус. Одного з пасажирів, попередньо громадянина Ізраїлю, затримували невідомі. Про це із посиланням на ЗМІ повідомило Міністерство інфраструктури.

Глава міністерства Олександр Кубраков закликав польський уряд негайно відреагувати на ситуацію.

"Ситуація вже починає виходити з-під контролю і за межі цивілізованого протесту. В автобусі знаходяться жінки і діти, які не можуть ставати заручниками будь-якого протесту. Я наголосив на цьому під час розмови з Яцеком Сєвєрою, очільником бюро нацбезпеки Польщі. Це небезпечна картинка, яка буде повністю використана росіянами для розколу європейської єдності", – сказав Кубраков.

Offline Eney

• Стать: Чоловіча
« Reply #9728 : Лютий 20, 2024, 20:37:21 »
Таке як затримали. Може медальку дадуть.

https://twitter.com/DominikSerwacki/status/1759998211060568443

Offline Eney

« Reply #9729 : Лютий 20, 2024, 20:56:49 »
моцно

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #9730 : Лютий 20, 2024, 21:11:14 »
А наші діпломати чи хтось з приймаючих рішення з офісу Єрмака працюють щодо проблем на польському кордоні?
Проблем багато різних, а кулєба в нас одна. Та й в того язик більшу частку доби зайнятий. :pardon:

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #9731 : Лютий 20, 2024, 21:13:13 »
Нарешті гарні новини :hot:
Цитувати (виділене)
Зеленський завтра вперше з початку повномасштабного вторгнення збере на зустріч фракцію «Слуга народу»

Offline Охтирка

« Reply #9732 : Лютий 20, 2024, 22:51:37 »
Ну наші то зрозуміло. А польська влада типу не в курсі шо в них відбувається? Дивляться в іншу сторону. Чи взагалі прям нічого нічого не можуть у власній країні зробити? І головне шо воно ж по мірі ігнору наростає, як завжди з гопніками. Бляха, другий фронт.

В курсі. І так, не можуть. Тільки но випхнули місцевих ригів з уряду. Але у ПіС все ще дуже міцни важелі впливу. Презідент, суди, місцева влада. Дуже скоро місцеви вибори. ПіС зараз робе теж саме, що і МАГА в Штатах. Чім гірше, тим краще.
Разгоняти істерику, про підступних поляків, це теж саме, як розповідати, що українці сами Путіна позвали. Поляки різні, і, багатьом, ці рольники глибоко в печинці сидять.
Там не ПІС, а конфедерати заправляють, ті єбануті на всю голову і проти укранців. ПІС їх не чіпав, по серед рольників дійсно багато їхніх виборців. А Туск не чіпає тому, що лівий, ліві протестувальників не чіпають. Думав, що як влада зміниться воно розсосеться, а воно тільки погіршилося.

Offline Охтирка

« Reply #9733 : Лютий 20, 2024, 23:03:29 »

Я майже нічого не знаю про польське право, але мені дивно, що ось таке дозволяється в прикордонній смузі (зоні). Я вважала, що майже в будь-якої розвинутої країни прикордонна зона, а особливо сам кордон, є «режимний обʼєкт», де усе оце ніяким чином не може бути дозволено. Тим більше, блокування кордонів. Для мені це трошки «культурний шок».

Становище як становище. Хотіли владу - отримали. Є повноваження, і в рамках цих повноважень повинні діяти. Коли були опозицією під час кризи на кордоні, звинувачували владу у звірствах. Ну ось тепер самі опинилися з кризою, яку їм розв’язувати. Поки що в найкращих лівих традиціях дозволяють протестувальникам робити все, що ті хотять.

Offline chucha

« Reply #9734 : Лютий 20, 2024, 23:38:58 »
Там не ПІС, а конфедерати заправляють

Ну авжеж,  навіщо ПіСу так палитися самім, якщо є конфедерати. З якими они, до речі,  намагалися коалицию створити.

Offline Teagan

« Reply #9735 : Лютий 21, 2024, 00:00:38 »
Не знаю, мені ці всі відмазки непереконливо звучать. Вони навмисно морозяться.

Offline Teagan

« Reply #9736 : Лютий 21, 2024, 00:20:59 »
А хоча б спробувати пояснити своїм протестуючим що вони собі ж гірше роблять їм релігія забороняє? Ну нехай Україна задовольнить протестуючих і перестане вивозити продукцію через Польшу, взагалі перестане зерно продавать бо це ж конкуренція. І буде тоді ЄС заміщати грошима "з тумбочки" не частину українського бюджету а весь. І шо залишиться потім на дотації фермерам за які вони протстують?
Ну це якшо уявити шо вони правда дотацій хочуть а не дійсно шоб Хуйло зайшов через Перемишль і навів порядок.

Offline chucha

« Reply #9737 : Лютий 21, 2024, 00:34:01 »
А хоча б спробувати пояснити своїм протестуючим що вони собі ж гірше роблять їм релігія забороняє?
По перше, вони пробують, ведуть перемовини вже не перший тиждень. По друге, протестуючи, це місцевий аналог наглухо отбитих трампістов. Логіка то не їх коник.

Offline Охтирка

« Reply #9738 : Лютий 21, 2024, 00:43:08 »
А хоча б спробувати пояснити своїм протестуючим що вони собі ж гірше роблять їм релігія забороняє?
По перше, вони пробують, ведуть перемовини вже не перший тиждень. По друге, протестуючи, це місцевий аналог наглухо отбитих трампістов. Логіка то не їх коник.
А чому влада з логікою не хоче дати просту статистику, скільки українського зерна було продано в Польщі в минулому році? Мені, наприклад, незрозуміло, чи дійсно фермери потерпають, чи все це вигадки. І в тому, і в тому випадку повинна бути відповідна реакція влади.
Спочатку був чи то міф, чи то не міф, что український експорт обвалив ціни.
Зараз кричать про те, що українське зерно вирощують не дотримуючись тих самих вимог, які є в ЄС, тому воно і дешеве. Це взагалі дурня, бо є і завжди були сертифікати якості і українське зерно завжди продавалося на світових ринках, а тут раптом не таке стало. Але протестувальники про це кричать, преса підхоплює, обивателі вірять, влада мовчить.
Ну і взагалі, просто нагадати, що будь-які такі акції проти експорту країни, де зруйновано третину економіки, це просто нелюдяно і аморально. Але мабуть, у тусковців всі розмови про людяність закінчилися разом з нелегалами на кордоні з Білоруссю.

Offline Teagan

« Reply #9739 : Лютий 21, 2024, 00:50:30 »
Ок, зрозуміло. Маленька купка йобнутих польских трампістів (на певний відсоток проплачених з Кремля) сильніша за всю польську владу з лапками.
Зробити якісь "різкі рухи" пояснивши це офіційно виборцям (всім, не тільки польським трампістам) тим що ці протести шкодять власній же країні теж не можна.

Offline Teagan

« Reply #9740 : Лютий 21, 2024, 00:53:43 »
Ну і взагалі, просто нагадати, що будь-які такі акції проти експорту країни, де зруйновано треть економіки, це просто нелюдяно і аморально
Це взагалі навіть не обговорюється. Людяність і моральність у ЄС закінчується перед виборами. А вибори там як вивляється постійно.

Offline chucha

« Reply #9741 : Лютий 21, 2024, 00:54:32 »
Зараз кричать про те, що українське зерно вирощують не дотримуючись тих самих вимог, які є в ЄС, тому воно і дешеве. Це взагалі дурня, бо є і завжди були сертифікати якості і українське зерно завжди продавалося на світових ринках, а тут раптом не таке стало.
Це не дурня, а частина проблеми. Протести фермерів в ЄС почались із за ініціативи Єврокомісії по додатковим вимогами до виробництва сільськогосподарської продукції.  І затрати наших виробників дійсно нижче. Але це не означає, що наше збіжжя погане.
Демпінг тож був, але ніхто не знає реальних об'ємів. Бо багато зерна потрапляло через ліві схеми. В якіх, кажуть, активно брали участь представники ПіС.

Offline chucha

« Reply #9742 : Лютий 21, 2024, 00:56:45 »
Ок, зрозуміло. Маленька купка йобнутих польских трампістів (на певний відсоток проплачених з Кремля) сильніша за всю польську владу з лапками.
Зробити якісь "різкі рухи" пояснивши це офіційно виборцям (всім, не тільки польським трампістам) тим що ці протести шкодять власній же країні теж не можна.
Ну так, на жаль. Польша тут не виключення.

Offline Teagan

« Reply #9743 : Лютий 21, 2024, 01:06:20 »
Ну так, на жаль. Польша тут не виключення.
Це не просто нажаль, це якийсь глобальний пиздець.
І воно всюди наче б то так природньо і зрозміло, але дуже дуже вигідно Хуйлу. Ну просто так співпало, що західні демократії сповнені ідіотами.

Offline Охтирка

« Reply #9744 : Лютий 21, 2024, 01:15:58 »
Зараз кричать про те, що українське зерно вирощують не дотримуючись тих самих вимог, які є в ЄС, тому воно і дешеве. Це взагалі дурня, бо є і завжди були сертифікати якості і українське зерно завжди продавалося на світових ринках, а тут раптом не таке стало.
Це не дурня, а частина проблеми. Протести фермерів в ЄС почались із за ініціативи Єврокомісії по додатковим вимогами до виробництва сільськогосподарської продукції.  І затрати наших виробників дійсно нижче. Але це не означає, що наше збіжжя погане.
Демпінг тож був, але ніхто не знає реальних об'ємів. Бо багато зерна потрапляло через ліві схеми. В якіх, кажуть, активно брали участь представники ПіС.
Тому Туск і зацікавлений звужувати проблему тільки до проблеми з українським експортом, а не незадоволеністю фермерів політикою ЄС. Урсула просто в знемозі билася, так чекала Туска в прем"єрах, а тут такий пердимонокль з рольниками. Вибори відбулися, влада змінилася, а проблеми лишилися. Виявилося, що не тільки проблемою абортів треба займатися. Хто би міг подумати.

Online Mike123

« Reply #9745 : Лютий 21, 2024, 07:17:12 »
А чому влада з логікою не хоче дати просту статистику, скільки українського зерна було продано в Польщі в минулому році?
Тому що купа зерна завозиться безконтрольно за лівими схемами. При чому, з високою вірогідністю, кришують цю контрабанду ті самі люди, які потім на кордонах нею ж і обурюються.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #9746 : Лютий 21, 2024, 08:22:59 »
Цитувати (виділене)
МІНУС ⚠️ОДИН, ПРАЦЮЄМО ДАЛІ!

Цього разу можу сказати, що льотчику Су-35 пощастило – зманеврував і більше не ризикує. А от екіпаж Су-34 приєднується до нашої рубрики 🔥 «Вечного полета, братья». Маю гарні результати об’єктивного контролю, щоб ніхто не сумнівався!

Будемо їсти руSSкого 🐻 ведмедя малими шматками.

🇺🇦 Разом – до перемоги!

P.S. Ходять чутки, що в мене останнім часом поганий настрій. Не маю на це права! При такій бойовій роботі він просто чудовий!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🇺🇦 Командувач Повітряних Сил Микола Олещук

Offline Rumor

« Reply #9747 : Лютий 21, 2024, 09:41:22 »
Про зерно я попробовал поискать по европейским источникам, нашел немного.
Cпойлер
Вот здесь в статье есть цифры какие-то по росту импорта в ЕС и Польшу.
https://www.reuters.com/markets/commodities/why-eu-is-restricting-grain-imports-ukraine-2023-05-09/
Вот здесь говорится о количестве украинского зерна по сравнению с объемами ЕС и ставится под сомнение влияние Украины на европейские цены
https://www.bruegel.org/first-glance/european-union-grain-imports-ukraine-right-decision-and-cynical-rebellion

По прочтению немецких источников до кучи у меня сложилось следующее неквалифицированное мнение
- Цены на зерно в ЕС определяются гораздо больше глобальными мировыми трендами, чем импортом украинского зерна.
- После начала войны цены взлетели вверх, это видимо понравилось многим. Потом они пошли вниз и это многим не понравилось.
- Решение о эмбарго ЕС было поэтому во многом политическим.
- После того, как РФ вышла из зерновой сделки, зерно естественно пошло по суше и понятно, что фермерам это не нравится, но о каких-то экзистенциальных трагедиях речь не идет.
- Ситуация вовсю используется руснявой пропагандой и их агентами здесь.

Offline Охтирка

« Reply #9748 : Лютий 21, 2024, 09:53:07 »
А чому влада з логікою не хоче дати просту статистику, скільки українського зерна було продано в Польщі в минулому році?
Тому що купа зерна завозиться безконтрольно за лівими схемами. При чому, з високою вірогідністю, кришують цю контрабанду ті самі люди, які потім на кордонах нею ж і обурюються.
Це теж на рівні міфів. Хтось, щось, когось. Або показують докази, які підтверджують системну контрабанду, або....якщо є системна контрабанда, то збільшуввати блокаду немає сенсу. В будь-якому разі це показує або небажання або неспроможність влади розв'язувати проблему.

Offline Охтирка

« Reply #9749 : Лютий 21, 2024, 12:10:41 »
Ну все, розходимося. У Польщі зерно не залишається. А рольники-протестувальники стоять на захисті інтересів ЄС.

Цитувати (виділене)
Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзєйчак підтвердив, що українське зерно, через яке фермери блокують кордон, не залишається у країні, і що "протестувати можна було би на іншому кордоні".

Як повідомляє "Європейська правда", його слова наводить PAP.

Колодзєйчак зазначив, що зараз українське зерно прямує через Польщу транзитом, а не імпортується.

"Ані зернові, ані кукурудза, ані рапс – ця продукція тут не залишається", – сказав він.

Заступник міністра зазначив, що за останні кілька тижнів отримував повідомлення про нібито випадки розвантаження у Польщі української продукції, яка декларувалася як транзитна, але жодне з цих повідомлень не підтвердилося.

"Якби я сьогодні йшов протестував, я б блокував інший кордон… Польща запровадила ембарго на ту продукцію з України, яка турбувала нас найбільше. Візьмемо Німеччину – ми теж бачимо у Німеччині протести і заяви німецьких фермерів, що вони не хочуть цієї продукції з України, де зрозуміло, що компанії багато купують у Польщі, але уряд не запровадив ембарго на цю продукцію, яка створює перевантаження, і українська продукція забирає у нас також німецький ринок", – заявив Колодзєйчак.

Він додав, що з огляду на це потрібно запроваджувати квоти на українську продукцію на рівні ЄС, а також спростити їхнє відправлення до третіх країн за межі Євросоюзу.

Колодзєйчак заявив також, що Польща допускає нові обмеження на імпорт з України, якщо домовитися з Києвом не вийде.

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.