Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Фрипп

Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #8310 : Жовтень 31, 2023, 13:40:53 »
"людина з офісу президента", "радник"
Не факт, там цього як на гуталіновій фабриці.

Offline Eney

• Стать: Чоловіча
« Reply #8311 : Жовтень 31, 2023, 14:07:15 »
Цитувати (виділене)
Олена Монова, блогер і волонтер, яка має аудиторію майже 100К на Facebook (https://www.facebook.com/monovaolena), пише також на тему скандальної статті в TIME:

"В мене є давно вкорінена звичка: читати не видання, а авторів в ньому. Начебто одне й те саме, але ні.

Я завжди цікавлюсь, хто саме написав той чи інший матеріал. Й іноді виявляється, що автором є той самий дядечко, який шеймив «Азов», називаючи азовців нацистами, а російсько-українську війну називав громадянською. Ну і загалом за дядечком тягнеться досить неприємний скандальний шлейф.
Це отримане знання не означає, що я не читатиму матеріал, воно означає лише, що я обов’язково зроблю поправку на вітер. Бо якщо це публікують в поважних виданнях, то це комусь потрібно.

В звʼязку з цим у мене виникає цілком логічне питання, чому в ОП досі немає  такої з усіх боків корисної звички — вивчати біографію і попередні матеріали автора перед тим, як давати йому доступ до перших осіб держави? Тоді б не було конфузів, коли ти спочатку рекомендуєш всім статтю до прочитання (бо це ж Time, а не насрано!), а потім похапцем видаляєш написане, коли зміст статті нарешті відкривається тобі у всій красі?
Поїли лайна усі: і прихильники Зеленського, і його ненависники. Бо стаття, як виявилось, зовсім не про нього. І вона погана. І обкладинка теж. Одну обкладинку можна довго розбирати на молекули, і кожна буде волати: українці, припиняйте нарешті ваш спротив, бо ви ж втомились і зневірились, тому сідайте і домовляйтеся.

Під обкладинкою, за великим рахунком, те саме. І такого, на жаль, буде дедалі більше".

OSINT-аналітик InformNapalm Антон Павлушко також пише щодо цієї статті у TIME (https://www.facebook.com/anton.pavlushko/posts/pfbid02uKRsjZSTd8im6o6FsswMdKvNJ8S5ba6b4gkxBv2d1DCmravzezWM5KyAPnvxMQBwl):

"Зі всього інтерв'ю Сімьона Шустера мені більше всього не сподобалось, що в ОП у когось була ідея сходити в жовтні захопити у росіян Горлівку. І взагалі оці посилання на те, що політики з ОП можуть віддавати якісь накази, не маючи ні відповідної військової освіти, ні повноважень... З якого?

Ну і оця манера подачі інтерв'ю з купою цитат від когось, але не скажемо від кого. Тобто взагалі щось перевірити не можна. Просто ви або вірите автору текста, або ні.

Я чомусь не дуже вірю всім західним журналістам, які колись працювали в Москві, або подаються у нас як західні журналісти, хоча насправді це всього лише Семен Шустер. Батьки втікали з СРСР від  "колективного Дагестану" та за ковбасою, але на місці хлопчик виріс та зрозумів, що хоч якусь кар'єру можна зробити якраз паразитуючи на російській темі + знання російської + якраз економіка в росіян зростала, тому можна було як західний журналіст прожити круті роки у звичному середовищі, але бути все ж "західним експатом в етой вашєй нємитой Росії"

Тому стаття та її зміст дуже погані. Висновки робити зарано. Сподівання на теплу зиму. Чекаємо на F-16, які збільшать втрати росіян + звертайте увагу не тільки на Авдіївку"

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #8312 : Жовтень 31, 2023, 14:11:33 »
І взагалі оці посилання на те, що політики з ОП можуть віддавати якісь накази, не маючи ні відповідної військової освіти, ні повноважень... З якого?
Бо всі ми президенти головнокомандуючі.

Offline May Day

• Hero Member
  • Стать: Жіноча
  • USA - Україна
« Reply #8313 : Жовтень 31, 2023, 14:27:06 »

Цитувати (виділене)
Динамика доверия, опрос КМИС. Сравниваются данные за май 2022 и октябрь 2023.

✔️Практически не изменилось доверие к ЗСУ, волонтерам и местной власти.

✔️Сильно упало доверие к правительству (-35%), парламенту (-37%) и телемарафону (-21%).

✔️Доверие к президенту упало средне (-15%).

Тут, во-первых, нужно напомнить, что рейтинги власти в конце 2021 - начале 2022 активно катились вниз. Но после российского вторжения "на адреналине" все взлетело на рекордные высоты.

То есть сейчас мы видим сползание к естественным уровням.

Причем не так давно такой тенденции не было. Как я уже писал, слом произошел где-то в конце лета. Вероятно он связан с нереализованными ожиданиями от наступления. Верили-верили-разочаровались.

И напоследок - как бы кто ни относился к Зеленскому и Ко, радоваться тут нечему. Эта "усталость от войны" аукнется всей стране, а не только власти.
https://t.me/RomanShrike/2162
The best is yet to come.

Offline Фрипп

« Reply #8314 : Жовтень 31, 2023, 18:56:13 »
Я з Моновою не погоджуюсь тільки в одному - в тому що вона чомусь вважає що невігластво очільників держави розповсюджується тільки на керування тіїю державою. А воно в усьому.

Тому в її подив про відсутність звички не дуже вірю, а сам допис вважаю трохи маніпулятивним.

Offline Eney

« Reply #8315 : Жовтень 31, 2023, 19:01:13 »
"людина з офісу президента", "радник"
Не факт, там цього як на гуталіновій фабриці.

Offline Мадам Петрановская

• А хто борець, той здобуває світ.
« Reply #8316 : Жовтень 31, 2023, 19:44:31 »
Люсе недоплатили.
-Ты не туда идешь! Огни в другой стороне.
-Мне все равно, я зажгу свои.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #8317 : Жовтень 31, 2023, 19:49:42 »
Люсе недоплатили.
Люся сама лижі собі мастить

Offline Eney

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #8319 : Жовтень 31, 2023, 20:18:23 »
Люся відкрито працює на росію.
Як мене б не бісив Зєля, Люся взбішує мене набагато сильніше.
Тю, ля, а шо?

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #8320 : Листопад 01, 2023, 07:37:00 »
Мабуть тоді дифірамби співав.  :sarcastic:

Цитувати (виділене)
Гончаренко
Пам'ятаєте вчорашню нашумівшу статтю Time? Її автор, Саймон Шустер, у серпні 2022-го отримав орден «За заслуги» ІІІ ступеня. Думайте.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline fakir

« Reply #8321 : Листопад 01, 2023, 07:42:10 »
Мабуть тоді дифірамби співав.  :sarcastic:

Цитувати (виділене)
Гончаренко
Пам'ятаєте вчорашню нашумівшу статтю Time? Її автор, Саймон Шустер, у серпні 2022-го отримав орден «За заслуги» ІІІ ступеня. Думайте.

Цитувати (виділене)
ШВЕЦЬ (Шуецький канал)

АХАХАХАХА. Все що ви повинні знати про Саймона Шустера з Тайм. Дивимося на фото інтервʼю Шурми та Саймона Шустера. Читаємо цитату:

“Коли ми сиділи в його кабінеті, Шурма сказав мені, що звинувачення на його адресу були частиною політичної атаки, оплаченої одним із внутрішніх ворогів Зеленського. "Вкинули шматок лайна", - каже він, витираючись передньою частиною своєї накрохмаленої білої сорочки.

Біла. Сорочка. Йо вей, ой вей.

Offline Eney

« Reply #8322 : Листопад 01, 2023, 09:19:16 »
Довго думав, в який тред підходить ця файна світлина.

Offline Milena

« Reply #8323 : Листопад 01, 2023, 11:51:01 »
А в мене питяннячко: що має турбувати українців більше, заплямованв особистість Саймона Шустера чи їхнього президента Зеленського? :facepalm:

Offline Eney

« Reply #8324 : Листопад 01, 2023, 12:44:50 »
Якщо інфа про плямистість йде з незаплямованого витоку, то турбує.

Offline Mrs_Who

• Don't panic!
« Reply #8325 : Листопад 01, 2023, 13:21:27 »
⚡️«Укрексімбанк» просить суд розпочати процедуру банкрутства МАУ. Авіакомпанія Ігоря Коломойського винна позичальникам більше 20 млрд грн.

Forbes раніше писав, що останні місяці триває розпродаж майна компанії. Майно МАУ розпродають дешевше ринку, що може свідчити про підготовку до оголошення про банкрутство авіакомпанї вже до кінця цього року, повідомили Forbes кілька співрозмовників, що працювали топменеджерами авіакомпанії останні кілька років.
Not all those who wander are lost

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
« Reply #8326 : Листопад 01, 2023, 13:47:35 »
Арестович поділився своєю «програмою». Російською мовою звичайно (а якою?)

Цитувати (виділене)
- Этот момент настал.)

«Арестович, конечно, проходимец, но хотелось бы увидеть его программу»:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3427947207465528&id=100007508473639

Нате:

1. Вводим чрезвычайное положение в экономике, сфере нацбезопасности, энергетике, финансах. Цель – сокращение процедур, ускорение развития.
2. Запускаем аудит страны в исполнении кого-то из Большой Четверки.
3. Снижаем учетную ставку до 7%, делаем дешевые и доступные деньги для производителей.
4. Реформируем налоговый и таможенный кодексы - с целью расширения налогооблагаемой базы, упрощения администрирования, содействия сборам. Налог на выведенный капитал вместо НДС. Администрирование налогов у предпринимателя должно занимать не более получаса в неделю. Таможня и налоговая – сервисные, а не карательные органы.
5. На фронте становимся в стратегическую оборону. Меняем кадровую политику в Силах Обороны на человекоцентрическую: больше жизней сберечь, больше специалистов вырастить.
Меняем систему мобилизации: вводим подготовку резервов на упреждение и ротацию мобилизованных. Выпускаем мужчин за границу - с условием возвращения в случае призыва.
6. Немедленно и массово пропускаем частный бизнес в оборонное производство – с возможностью помогать напрямую отдельным воинским частям – минуя процедуры МОУ.
7. Начинаем кластерное развитие экономики – со специализацией регионов и всесторонним плановым обеспечением такой специализации (с учетом необходимости прикрытия с воздуха). Инвесторам предоставляются налоговые и таможенные льготы. В первую очередь, нас интересуют собственные, малые нефтеперерабатывающие заводы и малые электростанции.
Кластеры для развития: - биотехнологический, коммунальный, энергетический, нефтехимический, фармацевтический, ВПК.

Условие - максимальная цифровизация процессов.

8. Предложение коллективному Западу – мы готовы к варианту Кисенджера – требуем вступления в НАТО с обязательством не отвоевывать оккупированные на момент вступления территории, а добиваться их возвращения только политическим путем.
9. Немедленно начинаем широкие интеграционные процессы с соседями – Польшей, Румынией прежде всего, особенно в сфере ВПК.
10. Реформа образования. Сокращение количества вузов в пользу создания нескольких профильных, мощных, хорошо обеспеченных университетов. Предоставление им прав автономности, создание на базе научно-исследовательских и научно-производственных центров. Восстановление системы профтехобразования, цель – восстановление научной и инженерной школ.

Образование – в приоритет, широкие инвестиции в культуру, прежде всего, в издательство и перевод.
11. Введение страховой медицины. Цель – быть здоровым выгоднее финансово, чем больным.
12. Пенсионная реформа, введение частных Пенсионных Фондов по гарантиям страхования вложений.
13. Судебная реформа, с акцентом на суды первой инстанции.
14. Реформа МВД с выделением ДПСУ, МНС, нагвардции в отдельные органы. Реформа СБУ с акцентом на контрразведовательные функции.

Снижение контролирующих экономику органов до одного.

Широкая поддержка антикоррупционной системе - НАБУ, НАЗК, САП и прочее.

Усиление функций антимонопольного комитета.

Это для начала.
https://t.me/O_Arestovich_official/4614
« Останнє редагування: Листопад 01, 2023, 14:03:49 від May Day »
The best is yet to come.

Offline Eney

« Reply #8327 : Листопад 01, 2023, 13:58:39 »
Цитувати (виділене)
Ярослав Железняк(Голос)
🤦‍♂️Наша німа розмова з владою або навіть причинно-наслідкові звʼязки 

Акт #1️⃣
💁‍♂️Ми: «пацани, ви Шурму призначили - це катастрофа. Буде красти. Його ж за крадіжку з скм погнали до цього»
👑Влада: «ні, дуже прогресивна людина. Побачите»

Акт #2️⃣
💁‍♂️Ми: «Ну ось - краде. Буде публічний скандал»
👑Влада: «Та ні, може і краде, але ніхто не знає. Але міжнародників переконує інвестувати - зараз у Лондон поїде, трильйон привезе, податки знизить в два рази!»

Акт #3️⃣
💁‍♂️Ми: «Ну міжнародники говорять, що він несе діч і просять його сховати від них. Плюс там корупція по ньому вилізла- буде скандал»
👑Влада: «Та вони просто не оцінили. Ок, буде держпідприємствами та енергетикою займатися»

Акт #4️⃣
💁‍♂️Ми: «Ось сюжет по його сонячним станціям на окупованій території. Які докази потрібні?»
👑Влада: «Ну там ще незрозуміло – він не він. Може брат. Це ж набуто все до офісу. Але ми йому сказали, щоб йшов до журналістів і все пояснював»

Акт #5️⃣
💁‍♂️Ми: «Краще б не пояснював. Сказав, що все це олігархи. А потім ось розслідування вийшло нове, що його бізнес в офшорах. Буде проблема з міжнародниками»
👑Влада: «Ну слухай, всі ми не святі. Ми з міжнародниками спілкуємося- начебто все ок»

Акт #6️⃣
💁‍♂️Ми: «Чуваки, він МВФ нам зірвав! Міжнародники натякають, що його треба втрачати швидко, і там це скоро полізе в закордону пресу. Хоча б нехай закриється і не розповідає байки про green recovery іноземцям- вони це сприймають як тупо лобізм власного бізнесу»
👑Влада: «Та не говоріть дурниць, ви бачили, як він в очі Байдену на фото дивився в делегації?»

Акт #7️⃣
💁‍♂️Ми: «Ось TIME написала про нього, як він лобіює власний бізнес»
👑Влада: «Сорочка була не накрахмалена!!!»

🤦‍♂️🤦‍♂️С***, так не вміти читати сигнали треба вміти просто.
У вас сидить тупо токсичний крадій (вже відомий на весь світ), а ви досі не прийняли єдине правильне рішення його звільнити🤦‍♂️🤦‍♂️

Offline RedCat

« Reply #8328 : Листопад 01, 2023, 16:18:35 »
йоперний екібастуз  :mad:

Offline Mrs_Who

• Don't panic!
« Reply #8329 : Листопад 01, 2023, 17:09:46 »
Налог на выведенный капитал вместо НДС.
Чего?
Он НДС с прибылью не путает?
Not all those who wander are lost

Offline Охтирка

« Reply #8330 : Листопад 01, 2023, 17:39:15 »
Чего?
Путает. Это еще более прекрасная идея, чем замена налога на прибыль налогом на выведенный капитал.
В классическом варианте (налог на выведенный капитал вместо налога на прибыль) практически ничего не изменится, а вот в версии Люси -- просто хана бюджету.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #8331 : Листопад 01, 2023, 18:48:14 »
Мабуть вже спонсорів знайшов.
І вкраїнчики радо проголосують за нове обличчя.

Цитувати (виділене)
Ексрадник Офісу президента України Олексій Арестович має намір балотуватися на наступних президентських виборах, повідомив він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Так, буду висуватися", - відповів він на запитання журналіста агентства про свій намір брати участь у президентських виборах в Україні в разі, якщо вони відбудуться.

Арестович також підтвердив, що пропозиції щодо політичних, економічних, соціальних, військових та інших реформ в Україні, опубліковані ним у соціальних мережах у середу, є його передвиборчою програмою.

"Її доопрацюють фахівці, я її опублікував для початку дискусії. Заперечення, думки, поради, критика - вітаються", - написав він.

Коментуючи поширювану в соціальних мережах інформацію щодо його виїзду з країни, Арестович відповів: "У мене ціла низка міжнародних заходів, на багатьох із яких я - ключовий спікер".

Він також повідомив журналісту агентства, що не має стосунку до підготовки журналістом Саймоном Шустером матеріалу про Україну, опублікованого в журналі Time.

"Ні, не маю (стосунку - ІФ-У). Крайній раз спілкувався з Саймоном 9 серпня 2022 року", - повідомив Арестович.

Чергові президентські вибори в Україні мають відбутися навесні 2024 року, проте нині в суспільстві точиться дискусія про необхідність їх проведення в умовах воєнного стану.

Offline Мадам Петрановская

• А хто борець, той здобуває світ.
« Reply #8332 : Листопад 01, 2023, 18:52:50 »
 Зібрати до купи усі, начебто, очевидні речі, не маючи жодного уявлення про економіку, плутаючи ПДВ і прибуток і видати за свої свіжі ідеї. Високий клас! Як для Люсі.
Мені цікаво, хто всі ці, котрі "робимо"? Податківці, митникі, судді, прокурори, поліціянти? Хто ці всі світлі люди і де вони зараз ховаються?!
А! І цей через радників хоче керувати. А що? Стежка проторена!
-Ты не туда идешь! Огни в другой стороне.
-Мне все равно, я зажгу свои.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #8333 : Листопад 01, 2023, 18:59:15 »
Зібрати до купи усі, начебто, очевидні речі, не маючи жодного уявлення про економіку, плутаючи ПДВ і прибуток і видати за свої свіжі ідеї. Високий клас! Як для Люсі.
Клоун же проліз в президенти на одних гаслах. А цей хоча б говорити вміє.
Мені цікаво, хто його спонсорує. Ну крім рашки, звичайно.

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Reply #8334 : Листопад 01, 2023, 19:25:59 »
У мене ціла низка міжнародних заходів, на багатьох із яких я - ключовий спікер
Я дуже сподіваюсь, що наше МЗС не рахує ворон, а вже розіслало максимально по нашіх партнерах якесь комюніке, що Арестович абсолютно не може представляти Україну або український погляд? Бо одна справа, якщо він у ХР там біснується, а інша десь серед європейців проліз.

Offline Behemot

« Reply #8335 : Листопад 01, 2023, 19:34:38 »
Чего?
плутає.. альтернатива ПДВ  це податок з продажу кінцевому споживачеві (як в США, наприклад).
а податок на вивод капіталу це альтернатива Податку на прибуток.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #8336 : Листопад 01, 2023, 20:43:57 »
АХАХАХАХА.
як ДС лиже зеленим, вже навіть не ховаючись.
Ще одна брехлива стаття від Саймона Шустера. Ату його.
https://time.com/6216213/ukraine-military-valeriy-zaluzhny/?linkId=183047256

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #8337 : Листопад 01, 2023, 20:48:15 »
Арестович поділився своєю «програмою». Російською мовою звичайно (а якою?)
73%  :tort:

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #8338 : Листопад 01, 2023, 21:15:01 »
Цитувати (виділене)
Габріелюс Ландсбергіс та інші союзники України планують переконати американців допомагати Києву.

У статті виданню Politico глава литовського МЗС позначив мету поїздки, зазначивши, що він та низка інших колег мають намір відвідати окремі штати та провести зустрічі, наприклад, з компаніями, які продають обладнання, таким чином створюючи робочі місця у США. Тобто більшість грошей, витрачених на Україну, фактично було витрачено в США — такий меседж.

Хто саме приєднатися до поїздки поки що невідомо, але дуже важливо, щоб Україна не прогавила цей момент. Як я стверджував раніше, навіть найзатятіший трампіст почувається зворушеним, коли його дякують за допомогу особисто, пояснюючи, що він не просто сплатив пакет допомоги Україні, а й справді врятував чиєсь життя.

J.J. Smart
І правильно. Поки кулєба зайнята чимось дуже поважним хай литовці їздять домовляються за допомогу для України.

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #8339 : Листопад 01, 2023, 21:24:12 »
Клоун же проліз в президенти на одних гаслах. А цей хоча б говорити вміє.
Мені цікаво, хто його спонсорує. Ну крім рашки, звичайно.
Шарп каже, що Фірташ +, можливо, Новінський. Відроджують ОПЗЖ.
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.