Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Mike123

• Стать: Чоловіча
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #390 : Листопад 25, 2022, 22:23:36 »
вони не замінять автотрансформатори 750/330 кв
Запоріжжя Трансформатор може намотати 500 маленьких. Або один великий. Якщо йому не потрібно буде мотати маленькі, можливо він зможе намотати великий.

Offline fakir

« Reply #391 : Листопад 25, 2022, 22:34:58 »
вони не замінять автотрансформатори 750/330 кв
Запоріжжя Трансформатор може намотати 500 маленьких. Або один великий. Якщо йому не потрібно буде мотати маленькі, можливо він зможе намотати великий.
за півроку, якщо почне завтра
що навряд
та навіть якщо почне, не ми одні в курсі про нього

UPD: з іншого боку, великий трансформатор навряд буть так афішувати

Offline bobr.dobr

« Reply #392 : Листопад 25, 2022, 22:38:50 »
Щось мені підказує, що маленькі і великі (якщо мова про співвідношення 500 до 1) мотають зовсім різні люди на зовсім різному обладнанні і, мабуть, на різних локаціях. Тобто відсутність/наявність замовлення на 500 маленьких трансформаторів мало впливає на спроможність виготовлення одного великого.

Offline Крижинка

• США
« Reply #393 : Листопад 25, 2022, 23:04:20 »
Seattle, WA
Трохи фактчекінгу. Штат Вашингтон визнає Голодомор геноцидом.
Мітинг Української асоціації у Сіетлі присвячений вшануванню пам'яті жертв.

Offline Eney

« Reply #394 : Листопад 25, 2022, 23:10:59 »
‼️ Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє:

📌 В українському інформаційному просторі в останні дні поширюється інформація про нібито плани ворога атакувати Україну ударним угрупованням рф та республіки Білорусь з боку північних кордонів України наприкінці листопада.

📌 Дана інформація підсилюється анонімними «вкидами» про масовану ракетно-авіаційну атаку, яка передуватиме такому вторгненню.

📌 Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що подібна інформація не відповідає дійсності. Мета такої інформаційної спецоперації — спровокувати Україну перекинути значну частину війська до кордону з Білоруссю, аби послабити наступальний потенціал Збройних Сил на сході та півдні України, а заразом показати білорусам нібито наміри нашої держави атакувати територію Білорусі, тим самим провокуючи білорусів вступити у війну.

📌 Крім того, такі повідомлення мають на меті посіяти паніку серед українського суспільства і є частиною ворожих іноформаційно-психологічних спецоперацій. На це вказує і той факт, що спершу в подібних повідомленнях вказувалася дата можливого «вторгнення» 25-28 листопада, а за кілька годин дата «вторгнення» змістилася на 28-29 листопада.

❗️Закликаємо громадян не піддаватися на ворожі провокації та довіряти лише офіційним джерелам інформації. Наголошуємо, що Сили оборони України забезпечують надійних захист наших північних кордонів та готові в будь-який момент відбити атаку ворога. Крім того повідомляємо, що за даними розвідки наразі на території Білорусі відсутнє ударне угруповання, яке може виконати подібні задачі.

🇺🇦 Зберігаймо спокій та віримо в Сили оборони!

ГУР в інших соціальних мережах: 🔹Facebook 🔹YouTube 🔹 Viber 🔹Instagram 🔹Twitter  🔹 TikTok

Offline Garfield

• Nederland
« Reply #395 : Листопад 26, 2022, 00:31:57 »
Там у великих трошкі складніший процесс виробництва - мав нагоду близько відчути. Самий лише бак розміром метрів вісім - десять, який має витримати вакуум всередині перед заповненням маслом (а потім тиск всередині!) - то не кіт начхав. То все штучні проекти, серія в три-чотири однакових - то щастя для виробника.
« Останнє редагування: Листопад 26, 2022, 01:27:10 від Garfield »
Homo homini felis est.

Offline Mike123

« Reply #396 : Листопад 26, 2022, 06:21:36 »
Тобто відсутність/наявність замовлення на 500 маленьких трансформаторів мало впливає на спроможність виготовлення одного великого.
Впливає. Основне тяжіння трансформатору - це трансформаторна сталь. Її в Україні не виготовляють. Раніще вона йшла з новоліпецького металургійного комбінату. Тепер - з Кітаю, якщо за розумні гроші. Або з Германії, якщо за дикі гроші. Тому якщо сталі замало, краще виготовляти те, чого в Европі нема. І не відволікатися на те, що в Европі є.

Там у великих трошки складніший процесс виробництва - мав нагоду близько відчути.
Я також трохи в курсі в технології виготовлення трансформаторів :).
То все штучні проекти, серія в три-чотири однакових - то щастя для виробника.
Безумовно, я з тим не сперечаюся. Але зараз, коли великих трансформаторів треба багато, не виключена серіалізація. Бо такого ніколи не було, щоб одноразово було потрібно стільки трансформаторів схожіх сценаріїв використання.

Offline Eney

Offline Аля

• Стать: Жіноча
  • Київ. Місто мрій.
« Reply #398 : Листопад 26, 2022, 11:43:41 »
Сьогодні в Києві прем’єр Польщі Матеуш Моравецький та прем'єрка Литви Шимоніте
Злобная заинька

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
« Reply #399 : Листопад 26, 2022, 22:09:16 »
за півроку, якщо почне завтра
що навряд
та навіть якщо почне, не ми одні в курсі про нього
Все так, русня його вже з весни бомбила крилатими ракетами кілька разів :crazy:

Offline Teagan

« Reply #400 : Листопад 26, 2022, 23:27:23 »
В ТГ вже багато відео наших захисників з окопів з багнюкою, на їх ноги неможливо без сліз дивитися. Як перша світова.
Мама розповіла на днях що онук сусідки загинув на Донбасі. В травні він повернувся додому з важкими травмами, півроку лікувався і зовсім нещодавно повернувся на фронт. Хлопцю було 26 років. Всім містом прощалися. Плакала прям на роботі, хоч я його особисто не знала навіть.   :cray:
А скільки їх таких загинуло, і скільки сидить у холодній багнюці.

https://t.me/ssternenko/11197

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #401 : Листопад 27, 2022, 06:55:23 »
До нас вночі прилетіло, двічі бахнуло. Що, куди - мовчанка
Це була страусина ферма у передмісті
https://t.me/info_zp/22460
« Останнє редагування: Листопад 27, 2022, 09:26:19 від Солоха »

Offline Teagan

« Reply #402 : Листопад 27, 2022, 13:24:43 »
Це була страусина ферма у передмісті
Денацифіціровалі страусов з біолабораторії

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #403 : Листопад 27, 2022, 17:16:59 »
Ірина Подгурська  :give_rose:

Цитувати (виділене)
ЛЬВІВ: Київ, ти як?
КИЇВ: Як і ти, в повній темряві! Що? Страшно?
ЛЬВІВ: Так не так щоб. Просто, незвично. Я ж звик сяяти, а тут згас. Трохи незручно. А ти як себе відчуваєш?
КИЇВ: Як в молодості. Зима, темрява, сніг. Поряд Дніпро котить свої води. І тиша! Чернігів! Пам’ятаєш?
ЧЕРНІГІВ: А то! Тільки тоді вовки вили. А зараз орки на болотах підвивають. Мабуть, радіють.
ПОЛТАВА: Хрін їм на рило, нехай радіють. Свиня теж раділа, поки на холодець не перетворилась. А які зорі над Диканькою! І місяць! И димок з коминів йде – мої по хатах сидять, біля пічок гріються, казки один одному розповідають. Як в старі добрі часи.
ІВАНО-ФРАНКІВСЬК: Я теж своїх по селах відправив, нехай перечекають темні часи. Так, Тернопіль?
ТЕРНОПІЛЬ: Так у кожного мого жителя є бабуся в селі і тепла хата! А вже закруток по льохах, сальця копченого пднакопичено. Не так вже і важко. От Південь як впорається? Там же ці паскуди все потрощіли! Херсон! Ти як?
ХЕРСОН: Як. Як! Як і три минулих тижня. Без світла і води. Зато АТБ є!
масква: Привет, хахлы! Шо, в темноте сидите?!
ВСІ: (разом) Пішла на х*й!
Cпойлер
масква: борзые, да? А ведь гаварила – не тявкайте на меня! Херсон! Шо, нравится в хахляндии? А ведь пока со мной был, жил спокойно, без обстрелов!
ХЕРСОН: Пошла на х*й, дура йобана! Краще в темряві та воду з дніпра пити, чем з такою конченной паскудой разом!
масква: Ладно, я подожду, еще на коленках приползете (зникає з етеру)
КРИМ: Слышь, Херсон, а, может, правда? Ну зачем ты сопротивлялся, теперь сидишь в темноте, под обстрелами?
ХЕРСОН: Дурак ты, Крым, раз не понимаешь. Воля –  найдорожча річ у світі! Все минає, навіть темрява – а воля залишається. Нічо, скоро й тебе повернемо, зрозумієш.
КРИВИЙ РІГ: А мої жителі, щоб не сидіти мовчки в темряві, співати почали. Давайте теж! (починає) Ой у лузі червона калина!
ЗАПОРІЖЖЯ: (підспівує) Похилила-ася!
ВІННИЦЯ: (підспівує) Що ж то наша славна Україна…
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ: (підспівує) Зажурила-а-ася!
ВСІ: А ми тую червону калину підіймееемо!
масква: (знов влізає в разговор) ви че тут распелись? Шо за нацисткие песни?
ВСІ: (разом) Пішла на х*й! (продовжують співати) А ми нашу славну Україну – гей, гей,  -  розвеселимо!
масква: Я не поняла, как вы смеете петь? Вам плакать надо и прощения у меня просить! Николаев! Ты че, вместе с этими нациками? Ты ж русский город!
МИКОЛАЇВ: По перше не Николаев, а Миколаїв. По-друге – я разом зі своїми браттями. По-третє – просто пішла на х*й!
масква: Одесса-мама! А ты чего? Не надоело без света сидеть? Все пельмени слиплись или еще что осталось?
ОДЕСА: Яка я тебе мама? У меня все дети приличные. А ти хто така? Шоб я три дні форшмака не їла, якщо якась шалава підзаборна буде мене мамою називати!
 масква: вы забыли, что это я вас тут всех породила?
ЛУЦЬК: Ти диви! Воно ще щось гавкає. А згадую, як коли мої лицарі у бій ходили, воно тільки квакало на своїх болотах.
масква: та я вас всех уничтожу!
КОНОТОП: Слухай сюди, курко! Дуже скоро ти не те що гавкнути. Ти, навіть, квакнути будеш не взмозі!
масква: В смысле?
КОНОТОП: Майбутнє твоє бачу. Будущеє по вашему. Хєровое у тебе майбутнє.
ХАРКІВ: О. ну якщо вже Конотопська відьма слово взала – триндєц тобі!
масква: Чего?
ДНЕПР: Бо не буде в тебе ні будущего, ні майбутнього.
ОДЕСА: Не буде в тебе нічого – ни яичка, ні курочки. Навіть пельмені слипшиеся тобі за делікатес будуть здаватись.
БЕРДИЧІВ: Буде лише мрак, багнюка, і суцільний треш. Хоча тобі не звикати.
масква: Почему это?
ВСІ: Тому що – пішла на х*й!
КИЇВ: О, у мене світло з’явилось!
ВІННИЦЯ: І у мене!
ХЕРСОН: І. навіть, у мене!
КРИМ: Ой, а у меня, кажется, пропало…
ХЕРСОН: Нічо, Крим. Сама темна ніч – перед світанком! Готуйся!
ВСІ: (співають) А ми тую червону калину підіймемо! А ми нашу, славну Україну, гей, гей, розвеселимо!

Лінк:
Cпойлер
https://www.facebook.com/aktrissa.irina/posts/pfbid0a6eDg49T71kgs9gudMpaP3mhSQx4jdbZnbu7kAAq2fYuayzqCyfyxbBcG8QxQK55l?__cft__[0]=AZUtSA3qohzqi2YKJ21l6cSh2HF-L64FfaDEd1q-9JTribSC37JGxwsKwnT0Jmm014pCfp6Z4HLxCd8-udKbEpy3o5kDcPU7hLlH9Unoxzhv70fa4UE8P2udb4s0_kp8bNN5n9ZeaR8AH-NL2hU6jG3ycafpeFFQjYN_zTeFjt6pckfNp3QUPU0F6jixDHuQPxtH4TSXl5NIXyVLDA8eIH-I&__tn__=%2CO%2CP-R

Offline Eney

« Reply #404 : Листопад 27, 2022, 17:30:37 »
Тітановая коклєта.

Offline Фрейя

• Hero Member
« Reply #405 : Листопад 27, 2022, 20:39:31 »
Цитувати (виділене)
Американський астронавт і колишній капітан ВМС США Скотт Келлі прибув до України. Він є послом фандрейзингової платформи United24.
Координаторка United24 Ярослава Гресь навела слова Скотта Келлі щодо того, що в Києві може не бути світла і води, коли він приїде.

“Дівчата, я якось рік провів на космічній станції, де єдиний спосіб прийняти душ, це протерти себе рушником. Купую квиток на літак, зустрінете? Бо як інакше я буду розповідати про Україну і підтримувати Україну, якщо не переживу це все з вами”, — навела вона слова астронавта.

Зазначимо, що астронавт став послом United24 наприкінці жовтня. На сайті Президента України писали, що він розвиватиме напрям “Медична допомога”.
З початку російського вторгнення він зібрав 500 тисяч доларів на допомогу українцям.

Offline Eney

« Reply #406 : Листопад 28, 2022, 09:33:47 »
Мінус 590 росіян, мінус три танка і мінус п"ять бетерів. Ба, як бережуть техніку.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #407 : Листопад 28, 2022, 10:18:00 »
Цитувати (виділене)
Американський астронавт і колишній капітан ВМС США Скотт Келлі прибув до України. Він є послом фандрейзингової платформи United24.
Координаторка United24 Ярослава Гресь навела слова Скотта Келлі щодо того, що в Києві може не бути світла і води, коли він приїде.

“Дівчата, я якось рік провів на космічній станції, де єдиний спосіб прийняти душ, це протерти себе рушником. Купую квиток на літак, зустрінете? Бо як інакше я буду розповідати про Україну і підтримувати Україну, якщо не переживу це все з вами”, — навела вона слова астронавта.

Зазначимо, що астронавт став послом United24 наприкінці жовтня. На сайті Президента України писали, що він розвиватиме напрям “Медична допомога”.
З початку російського вторгнення він зібрав 500 тисяч доларів на допомогу українцям.
https://twitter.com/StationCDRKelly/status/1596842324490825729
https://twitter.com/StationCDRKelly/status/1596982372607488000
https://twitter.com/StationCDRKelly/status/1591523302367170560
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Leo_need

• Україна, м.Київ
« Reply #408 : Листопад 28, 2022, 11:51:58 »
З дитинства за Скота Келлі ))

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
« Reply #409 : Листопад 28, 2022, 12:56:02 »

На Львівщині — аварійні відключення, які охоплюють більшість споживачів. Графіки не діють 

На цей час в Україні не вдалося стабілізувати ситуацію з дефіцитом потужності, тому на Львівщині продовжуються аварійні відключення відповідно до обсягів, які визначені розпорядженнями «Укренерго».   

ГРАФІКИ ВІДКЛЮЧЕНЬ, які були оприлюднені раніше — НЕ ДІЮТЬ. Натомість під аварійні відключення потрапляють більшість споживачів Львівщини, окрім об’єктів критичної інфраструктури. 

Важливо, що у зв’язку із важкою ситуацією в енергосистемі з переліку критичної інфраструктури вже вилучені низка об’єктів — такі як поліклініки, котельні, станції зв’язку, установи юстиції та правоохоронні органи тощо. 

Орієнтовно разова відсутність електроенергії складатиме ВІСІМ ГОДИН, далі протягом ЧОТИРЬОХ ГОДИН світло буде. Після цього знову очікується відключення на ВІСІМ ГОДИН. 

У час, коли електроенергія подається, просимо використовувати її лише для найнеобхідніших потреб — зарядка телефонів, павербанків тощо. Не вмикайте потужні прилади, без яких можна обійтись — духовки, порохотяги, бойлери, пусодомийні машини та інші. 

Аналогічна ситуація з відключеннями є в інших областях України. На жаль, це єдиний варіант врятувати українську енергосистему. 

Мусимо разом втримати енергетичний фронт!

https://t.me/lvivoblenergo/908

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
Злобная заинька

Offline Фрипп

« Reply #411 : Листопад 28, 2022, 13:50:36 »
Та відключена поліція із пожарниками теж не дуже.

Offline Teagan

« Reply #412 : Листопад 28, 2022, 16:07:10 »
Цитувати (виділене)
В Киев прибыли министры иностранных дел Литвы, Латвии, Эстонии, Швеции, Норвегии, Финляндии и Исландии для того, чтобы обсудить с премьер-министром Денисом Шмыгалем новые сакции против РФ, а также военную и финансовую поддержку Украины.
Такий натовп. Всі наче приїхали подивицця на блекаут.

https://t.me/yigal_levin/36376

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Reply #413 : Листопад 28, 2022, 17:53:29 »
Такий натовп. Всі наче приїхали подивицця на блекаут.
Усі північні країни, може щось корисне зможуть відсипати. Типу зимовою форми чи автономного опалення.

Offline Йоссариан

« Reply #414 : Листопад 28, 2022, 17:54:40 »
125й раз от очередной говорящей головы слышу сегодня, что  "вот сейчас подмерзнет/подсохнет и интенсивность действий  возрастет"
Посмотрел прогноз погоды
https://www.gismeteo.ua/weather-donetsk-5080/month/
Выглядит как будто я один знаю что в два клика можно прогноз посмотреть
Cпойлер
Спойлер - в ближайший месяц в Донецкой кроме ближайших нескольких дней прогнозируется глубокий плюс и довольно частые дожди

Offline Teagan

« Reply #415 : Листопад 28, 2022, 20:56:43 »
Це не в гумор, наче справжня новина  :smilie5:

Цитувати (виділене)
В США начнутся проверки среди сотрудников минобороны и разведки, призванные выяснить, почему аналитики считали, что ВС РФ возмут Киев за три дня.

https://t.me/yigal_levin/36395

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #416 : Листопад 28, 2022, 22:19:38 »
Цитувати (виділене)
Российские военные во время оккупации Изюма (Харьковская область) похитили, а потом и убили детского писателя Владимира Вакуленко. Доказательства гибели в понедельник, 28 ноября, получили родители писателя.

"Сегодня вечером родителям Владимира Вакуленко сообщили, что ДНК-экспертиза подтвердила: в захоронении номер 319 было тело их сына".

Информацию о гибели украинского писателя подтвердили и журналисты "Суспильного". По словам редакции, сотрудники СМИ даже получили в свое распоряжение фотодоказательства и результаты ДНК-экспертизы, свидетельствующие о смерти Вакуленко.

Что известно об обстоятельствах смерти литератора.
В марте 2022 года, после того, как ВС РФ вошли в Харьковскую область, Владимир Вакуленко исчез. До начала боевых действий мужчина проживал в селе Капитолевка неподалеку от Изюма.

Родители около полугода продолжали поиски сына. Мать Владимира – Елена Вакуленко – даже ходила к российским военным, которые предположительно похитили ее сына, и просила отпустить его. Но ей сказали, что ее сына уже нет в Украине.

После того как ВСУ деоккупировали Изюм, появилась информация о том, что останки Владимира Вакуленко нашли на месте массового захоронения в могиле №319. Для выяснения всех обстоятельств предполагаемой гибели литератора была назначена ДНК-экспертиза.

Владимир Вакуленко родился 1 июля 1972 года на Харьковщине. Он – украинский общественный и литературный деятель, прозаик поэт, переводчик. Автор тринадцати книг и лауреат литературных премий.

Вакуленко – участник Революции достоинства, был ранен в Мариинском парке 18 февраля 2014 года. В апреле 2016 года определенный период был на передовой вблизи Марьинки.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Фрипп

« Reply #417 : Листопад 28, 2022, 23:10:46 »
Ігор Айзенберг

Цитувати (виділене)
Страны НАТО уже передали Украине оружия, боеприпасов и военного оборудования более, чем на $40 миллиардов.
Что означает нормативный уровень вооружений в стране?
Например, Франция передала Украине 18 самоходных 155-мм гаубиц «Цезарь». Это количество составляет 20% от французской 155-мм артиллерии. Опускаться ниже остающегося количества не разрешает норматив министерства обороны.
Другой пример. США поставили Украине более 900 тысяч 155-мм артиллерийских снарядов. В течение прошедшего лета артиллерия ВСУ расходовала от 6 до 7 тысяч снарядов в день. Американская военная промышленность до настоящего времени была способна производить 15 тысяч таких снарядов в месяц.
И так далее. Таких примеров много. Поэтому сейчас США и другие страны НАТО, обладающие военной промышленностью, значительно увеличивают количество заказов на те виды вооружений и боеприпасов, которые нужны Украине и которые нужно произвести, чтобы пополнить запасы на собственных базах, не опуская их ниже допустимого уровня. Военной промышленности придется перестраиваться и увеличивать производство. Это задача, не решаемая мгновенно. Например, чтобы восстановить запас 155-мм снарядов на базах хранения в США, продолжая оказывать помощь Украине, потребуется 4-5 лет.
Военной промышленности стран НАТО придется расширять производство, создавать новые рабочие места, восстанавливать ранее остановленные производственные линии, и работать больше, чем в одну смену. Новое время требует новых решений. А парламентам стран НАТО, в первую очередь тем из них, у кого есть развитая военная промышленность, придется выделять больше бюджетных денег на закупки вооружений.

Offline Eney

« Reply #418 : Листопад 29, 2022, 10:18:33 »
Просто и со вкусом. (с)

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #419 : Листопад 29, 2022, 11:02:19 »
Цитувати (виділене)
НОВЫЕ МЕТОДЫ ВОЙНЫ
Россия намеренно затягивает досмотр судов с украинским зерном, саботируя зерновую сделку, сообщил министр инфраструктуры Украины Александр Кубраков. По его словам, из-за действий Москвы поставки сокращаются вдвое.

«Был опыт проведения 40 проверок в день, теперь из-за позиции РФ [суда] проверяют в пять раз меньше за сутки. В октябре зерновая инициатива позволила экспортировать 4,2 млн тонн зерна, в ноябре не выйдем и на 3 млн тонн. При этом технически мы можем достигать 6 млн тонн в месяц», — пояснил Кубраков.

Он также подчеркнул, что простой судна в течение одного дня стоит минимум 30 тыс. долларов. Некоторые корабли ожидают досмотра до пяти недель. Кубраков призвал добиться ускорения проверок на Босфоре, а также выступил за присоединение Николаевского порта к зерновой сделке. Российская сторона не комментировала информацию о возможном саботаже зерновой сделки.
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

0 Користувачів і 9 Гостей дивляться цю тему.