Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Shannou

• Global Moderator
  • Стать: Чоловіча
  • The world is yours
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #3390 : Березень 07, 2023, 11:56:09 »
Министр обороны Польши Мариуш Блащак сообщил (https://www.larazon.es/internacional/gracias-polonia-han-llegado-ucrania-baterias-patriot-primeros-leopard_202303076406814d1e80a40001522eb8.html), что первые ЗРК MIM-104 Patriot уже в Украине.

@yigal_levin
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #3391 : Березень 07, 2023, 13:06:28 »
В 30-й бригаде ВСУ сообщили (https://t.me/ministry_of_defense_ua/6415), что расстрелянным украинским военнослужащим, наиболее вероятно, был боец этой бригады Тимофей Николаевич Шадура, пропавший без вести в районе Бахмута 3 февраля. Его тело сейчас находится на оккупированной территории, окончательное подтверждение можно будет получить только после возвращения тела и проведения экспертиз.

@yigal_levin

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #3392 : Березень 07, 2023, 14:10:28 »
Министр обороны Польши Мариуш Блащак сообщил (https://www.larazon.es/internacional/gracias-polonia-han-llegado-ucrania-baterias-patriot-primeros-leopard_202303076406814d1e80a40001522eb8.html), что первые ЗРК MIM-104 Patriot уже в Украине.

@yigal_levin

пардон, складнощі перекладу

У Міноборони Польщі спростували заяву про Patriot в Україні.

Раніше про надходження систем в Україну нібито сказав очільник відомства іспанському виданню. Згодом у коментарі Укрінформ він уточнив, що це було помилкою перекладу.

Він мав на увазі «що завдяки зусиллям Польщі було ухвалено рішення про передачу батареї Patriot».

Offline Eney

« Reply #3393 : Березень 07, 2023, 14:11:16 »
Дружбан єрмака, КВНщік, прокацапський малорос, кращої голови головного антикорупційного органа важко уявити.
У 2009 році був засуджений за підкуп студентів під час виборів. Відпустили по амністії.
Мені от цікаво, а він точно проходив усі етапи конкурсу? Там точно була комісія? Чому тільки зараз випливають оці усі "виявлені факти"?

Як на мене нормальний такий голова НАБУ. Чітко під країну заточений... І точно не гірше Баканова. Кому не подобається - чемайдан, вокзал, Австралія.

Offline Eney

« Reply #3394 : Березень 07, 2023, 14:13:27 »
В 30-й бригаде ВСУ сообщили (https://t.me/ministry_of_defense_ua/6415), что расстрелянным украинским военнослужащим, наиболее вероятно, был боец этой бригады Тимофей Николаевич Шадура, пропавший без вести в районе Бахмута 3 февраля. Его тело сейчас находится на оккупированной территории, окончательное подтверждение можно будет получить только после возвращения тела и проведения экспертиз.

@yigal_levin

Цитувати (виділене)
Інша версія щодо імені загиблого героя. Ім'я опублікував (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0Ds8KVZ4MsQVapwqf6MH4RVuAmNaeELMU5qAoaqX1HJMUqDscteYt1F6wrEqUaBY1l&id=100000909172681) Юра Бутусов

"Цей подвиг просто перегортає усе всередині та стає одним з  безсмертних символів незламності та патріотизму  України.

Побратими заявляють, що впізнали Героя, якого розстріляли росіяни за те, що на вимогу зняти шеврон ЗСУ він відмовився та гордо відповів "Слава Україні".

Мацієвський Олександр Ігоревич, солдат роти вогневої підтримки 163-го батальйону Територіальної оборони міста Ніжин 119-ї бригади сил ТРО.

Бійці відвідали мати загиблого воїна у місті Ніжин і отримали підтвердження від його родичів. Точна ідентифікація має ключове значення, тому інфотрмація про особу загиблого має бути аргументованою та підтвердженорю з кількох джерел. На фото є характерна деталь - закритий пластирем забій над правою бровою. Олександр отримав забій приблизно за два тижні до загибелі, прижиттєве фото забою мені надали. Також прикметою є зелений шеврон ЗСУ, якийц подарував бійцю його командир взводу, його фото у мене також є. І важливим фактом є посмертна судово-медична експертиза, яка була зроблена перед похованням Олександра у лютому. На фото з моргу, яке я отримав, чітко видно кульові отвори саме у тих місцях, де влучали кулі на відео.

Ось що розповіли побратими про обставини життя та героїчної загибелі Воїна:

Олександр Мацієвський народився 10 травня 1980 року у місті Кишинів, Молдова, у 2008 році переїхав з родиною до України, до міста Ніжин, де проживає його мама. Олександр раніше не мав досвіду військової служби, але одразу після початку російсчького вторгнення 24 лютого пішов добровольцем у склад 163-го батальйону 119-ї бригади, яка захищала Чернігівську область.

Він був людиною з дуже жорстким характером, але на нього у бойовій обстановці можна було завжди коластися і товаришам і командиру. Наійдний та вимогливий до усівх. але насамперед до себе.

14 лютого Олександра Мацієвського було поховано на кладовищі у Ніжині".
https://t.me/Katimsya/4610

Ні в кого ще варіантів нема?  Чого соромиться, ми ж на хайпі.

Offline Smoke

« Reply #3395 : Березень 07, 2023, 15:59:26 »
Ресторан в Берліні.
Заходим і їбашим!
Кажуть, що то не вони.
посилання
А если что-то нужно объяснять, то ничего не нужно объяснять.

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
  • Стать: Жіноча
« Reply #3396 : Березень 07, 2023, 16:12:01 »
Дружбан єрмака, КВНщік, прокацапський малорос, кращої голови головного антикорупційного органа важко уявити.
У 2009 році був засуджений за підкуп студентів під час виборів. Відпустили по амністії.
Мені от цікаво, а він точно проходив усі етапи конкурсу? Там точно була комісія? Чому тільки зараз випливають оці усі "виявлені факти"?

Як на мене нормальний такий голова НАБУ. Чітко під країну заточений... І точно не гірше Баканова. Кому не подобається - чемайдан, вокзал, Австралія.
Просто поки йшов конкурс, це все не виносилось (бо, може, не він виграє). Але ще до фіналу казали, що у громадськості є зауваження до всіх трьох. Просто інші не виграли, бо інакше ми й про них дізнались багато чого цікавого. Я так розумію, у адекватних шанси закінчились на етапі подачі заявки.  :mad:
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Eney

« Reply #3397 : Березень 07, 2023, 16:19:28 »
Ресторан в Берліні.
Заходим і їбашим!
Кажуть, що то не вони.
посилання
Нехай донатять на ЗСУ, тоді повірю.

Offline Eney

« Reply #3398 : Березень 07, 2023, 16:21:40 »

Просто поки йшов конкурс, це все не виносилось (бо, може, не він виграє). Але ще до фіналу казали, що у громадськості є зауваження до всіх трьох. Просто інші не виграли, бо інакше ми й про них дізнались багато чого цікавого. Я так розумію, у адекватних шанси закінчились на етапі подачі заявки.  :mad:
Під час конкурсу не знали, що в нього юридична освіта отримана 5 років тому, і вчився він на адвоката? Нікому не було цікаво, що він пише у фейсбуці? А чому це стало цікаво зараз?

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #3399 : Березень 07, 2023, 16:28:14 »
Cпойлер

Під час конкурсу не знали, що в нього юридична освіта отримана 5 років тому, і вчився він на адвоката? Нікому не було цікаво, що він пише у фейсбуці?
[/quote]
Для зеленої шобли він все правильно писав у ФБ. А през в нас сам юрист, то чого це підлеглий має бути розумнішим? Он він БОгдана вже коли відсторонив, бо багато чого знав!
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Eney

« Reply #3400 : Березень 07, 2023, 16:33:48 »
Цитувати (виділене)
Робота ДРЛВ А-50У ВПС рф у акваторії Азовського моря.
Також цей літак працював у період сьогоднішніх масштабних тривог.

@monitorwarr

Offline Eney

« Reply #3401 : Березень 07, 2023, 16:35:53 »
Cпойлер

Під час конкурсу не знали, що в нього юридична освіта отримана 5 років тому, і вчився він на адвоката? Нікому не було цікаво, що він пише у фейсбуці?
Для зеленої шобли він все правильно писав у ФБ. А през в нас сам юрист, то чого це підлеглий має бути розумнішим? Он він БОгдана вже коли відсторонив, бо багато чого знав!
[/quote]Зрозуміло. Його обрали не за конкурсом, а  обирав особисто Єрмак.

Offline Eney

« Reply #3402 : Березень 07, 2023, 16:38:42 »
16 листопада почався конкурс.
Цитувати (виділене)
Вимоги до Директора Національного антикорупційного бюро України
Відповідно до статті 6 Закону України «Про Національне антикорупційне бюро України» Директором Національного антикорупційного бюро України може бути громадянин України, який:

має вищу юридичну освіту (вищою юридичною освітою є освіта, здобута в Україні (або на території колишнього СРСР до 1 грудня 1991 року) за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста або магістра, а також вища юридична освіта за відповідним освітньо-кваліфікаційним рівнем, здобута в іноземних державах);
має стаж роботи в галузі права не менше десяти років (стажем роботи в галузі права є стаж роботи особи за спеціальністю після здобуття нею вищої юридичної освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста або магістра, а також вищої юридичної освіти за відповідним освітньо-кваліфікаційним рівнем, здобутої в іноземних державах);
має досвід роботи на керівних посадах у державних органах, установах, організаціях, у тому числі за кордоном, або в міжнародних організаціях не менше п’яти років;
володіє державною мовою;
має високі ділові та моральні якості;
відповідний освітній і професійний рівень;
за станом здоров’я спроможний виконувати відповідні службові обов’язки.

Це питання до Єрмака?

Offline Eney

« Reply #3403 : Березень 07, 2023, 16:42:56 »
До речі, я так розумію, питань до комісії, що обирала претендентів, немає? Винні Кривонос і Єрмак, і все?

Offline Eney

« Reply #3404 : Березень 07, 2023, 16:55:27 »
Цитувати (виділене)
В ОП повідомили про черговий обмін полоненими: вдалося повернути додому 130 наших людей - 126 захисників та 4 захисниць.

Це воїни ЗСУ, нацгвардійці, прикордонники, ДССТ. Серед них - 87 захисників Маріуполя, 71 з яких - із «Азовсталі».

Також повертаємо взятих у полон в районі Бахмута та Соледара - загалом 35 людей з Донецького напрямку.

Більшість з людей, яких ми повертаємо сьогодні, мають важкі поранення. Як каже Президент Володимир Зеленський, держава повинна подбати про кожного з них. Кожен з наших героїв має відчувати, що держава піклується про нього.

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #3405 : Березень 07, 2023, 17:14:30 »
Минобороны Р.-Говняшки (https://t.me/mod_russia/24633) сообщает, что взад они получили 90 российских военнослужащих.
Мне нравится такое неравенство.
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #3406 : Березень 07, 2023, 17:59:39 »
В Харкові вуличні фонарі увімкнули. Народ схоже в шоці.

Offline Teagan

« Reply #3407 : Березень 07, 2023, 18:47:55 »

Из российского плена по процедуре обмена были возвращены 130 военнослужащих Сил обороны Украины. Среди них 87 защитников Мариуполя, а также попавшие в плен при обороне Бахмута и Соледара. Среди освобождённых - четверо женщин-военнослужащих.

фото https://t.me/ssternenko/13964

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #3408 : Березень 07, 2023, 18:54:54 »
До речі, я так розумію, питань до комісії, що обирала претендентів, немає? Винні Кривонос і Єрмак, і все?
Порошенка забув. Або Юлю.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #3409 : Березень 07, 2023, 18:58:49 »
А у нас гроза.  І одночасно тривогу об'явили. Тепер сиди  і думай, шо то грюкнуло

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #3410 : Березень 07, 2023, 19:02:47 »
Вангую, що у всіх українських проблемах скоро будуть винні тілько путлер і кляті москалі.
Cпойлер
Бо за шо ж ми боремось

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #3411 : Березень 07, 2023, 19:05:27 »
Сьогодні в бою загинув «Да Вінчі», герой України, доброволець, людина-символ, людина-хоробрість, – Дмитро Коцюбайло. Боєць 67-ї окремої механізованої бригади, комбат. Загинув в бою під Бахмутом, у бою за Україну.

Він із 2014 року захищав нашу незалежність, гідність нашого народу. Один із наймолодших героїв України. Один із тих, чия особиста історія, характер, сміливість навіки стали історією, характером і сміливістю України.

Уже понад девʼять років українські герої в жорстоких боях за державу виборюють майбутнє для України. Спокій і відносна безпека в тилових містах – це їхній подвиг. Наша впевненість у перемозі України – це їхня стійкість і сила.

Україна завжди памʼятатиме своїх героїв. Наша памʼять про них не згине. Згине цей ворог, що прийшов в Україну.

67-ма бригадо, воїни, слава вашій хоробрості! Усі українці, хто бʼється за Бахмут, слава вашому героїзму! Дякую всім воїнам, чия стійкість і наполегливість знищують армію окупанта на Донбасі! Вічна памʼять усім, хто віддав життя за Україну!

https://t.me/V_Zelenskiy_official/5403

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #3412 : Березень 07, 2023, 21:37:39 »
Alex Noinets
17 хв  ·
Мені важко уявити, що зараз коїться в головах у прокурорів САП та суддів ВАКС у справі Коболева.
Сам особисто Хербст написав у НАБУ з проханням дозволити Коболеву виїзд у США, тому що лобістська робота, яку проводить Коболев має велике значення для держави Україна та перебігу війни і двопартійної підтримки України в США.
Це якийсь треш.
- ми хочемо, щоб обвинувачуваному було заборонено покидати Київ.
- окей, але він живе за межами Києва, в області.
- а також ми вимагаємо заставу в двісті, ні, триста мільйонів гривень, щоб він не покинув країну.
- окей, але ось лист від Хербста що якщо він не літає до США, то Україні важче отримувати двопартійну підтримку, зброю, а РФ санкції.
Тому якщо ви його не випускаєте, то ось вам посол написав, що це ви будете винні в тому, що санкції не працюють і війнонька їде не туди, і хлопці голі босі гинуть в казанах.
Цікаво.
Як то кажуть, схоже, що ваш рот цього разу виписав чек, який ваша дупа не зможе оплатити.
І це ж не останній такий лист буде. Це ж лише почалося все.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #3413 : Березень 07, 2023, 22:34:09 »
Тому якщо ви його не випускаєте, то ось вам посол написав, що це ви будете винні в тому, що санкції не працюють і війнонька їде не туди, і хлопці голі босі гинуть в казанах.
Нойнець як маленький. На кого по телевізору скажуть той і буде винен. А то посол, німці, Троцький з Кауцьким...

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #3414 : Березень 08, 2023, 08:05:42 »
До ООН Мацука працював в МЗС.
Цитувати (виділене)
Березовый сок
Я майже 20 років пропрацював в регіональному відділі в Політдепартаменті ООН. В обов’язки моїх колег та мої, зокрема, входила підготовка матеріалів про поточну ситуацію в країнах, за які ми відповідали, оцінка можливих ризиків та прогнози на майбутнє. Такі матеріали готувалися виключно для вищих посадових осіб ООН і з пресою ними ніколи не ділилися. Автори аналітичних записок завжди відповідали за точність своїх прогнозів — тих, хто помилявся, переводили на іншу роботу. Відтак мені дивно спостерігати, як керівник української розвідки трохи не щоденно розповідає широкій публіці про те, що було, що буде і чим серце заспокоїти. До того ж його прогнози доволі часто не збуваються.

Інколи закрадається надія, що регулярна трансляція по телебаченню такої нібито «аналітики» очільника ГУР – це операція прикриття. А насправді українською розвідкою керують інші люди. (с) Олександр Мацука
Ось і в мене бувають такі думки. Керівник ГУР ніяким чином не може бути таким балакучим.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Eney

« Reply #3415 : Березень 08, 2023, 08:22:51 »
Вибачте, але це треба бути дуже наївним, щоб вірити в правдивість слів розвідника. Тим більше, намагатися вирахувати, навіщо він щось робить взагалі. 

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #3416 : Березень 08, 2023, 08:50:24 »
Відтак мені дивно спостерігати, як керівник української розвідки трохи не щоденно розповідає широкій публіці про те, що було, що буде і чим серце заспокоїти. До того ж його прогнози доволі часто не збуваються.
Ну, арестовича довелось звільнити, комусь же треба. Не тільки ж медальки ескортницям видавати, є й ще відповідальні напрямки.

Offline Eney

« Reply #3417 : Березень 08, 2023, 08:56:08 »
Між видачами незадачливих медальок і стрьомних інтерв"ю Буданов розважається, як може.

Цитувати (виділене)
Глава ГУР Кирило Буданов особисто брав участь у штурмі та звільненні села Руська Лозова на Харківщині наприкінці квітня. Про це бійці спецпідрозділу ГУР Kraken розповіли журналістам УП.

За словами військових, штурм стратегічно важливого села тривав кілька днів, оскільки спершу він відбувався фактично без бронетехніки, яка добралась до Руської Лозової лише на четвертий день. Після звільнення села бійцям Kraken довелося відбивати контрнаступ росіян.

Боєць Kraken з позивним «Віто» розповів журналістам, що очільник ГУР Кирило Буданов особисто брав участь у штурмових діях в Руській Лозовій.

«На це завдання приїжджав Кирило Олексійович Буданов. Ходив на штурм. Зараз про це можна говорити», – розповів боєць.

Село Руська Лозова звільняли від російських військ з 29 квітня по 4 травня 2022 року. Населений пункт деокупував спецпідрозділ Kraken — окремий розвідувально-диверсійний підрозділ Головного управління розвідки Міноборони. Саме з цього передмістя Харкова в часи окупації ворог вів прицільний вогонь по цивільній інфраструктурі та житловим масивам міста.

https://zaxid.net/news/

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #3418 : Березень 08, 2023, 09:38:07 »
Вибачте, але це треба бути дуже наївним, щоб вірити в правдивість слів розвідника. Тим більше, намагатися вирахувати, навіщо він щось робить взагалі. 
На когось це розраховано.
При естрадно-цирковій владі і керівник розвідки - шоумен.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Eney

« Reply #3419 : Березень 08, 2023, 09:48:06 »
На когось це розраховано.
При естрадно-цирковій владі і керівник розвідки - шоумен.

Цитувати (виділене)
Російським агентом, якого Служба безпеки України затримала в Очакові Миколаївської області, виявився Едуард Шевченко - колишній начальник 73 морського центру спеціальних операцій. Джерело: https://censor.net/ua/n3404208

0 Користувачів і 12 Гостей дивляться цю тему.