Автор Тема: Українська політика. Війна. 15 листопада -

Offline Omela

• Global Moderator
  • Стать: Жіноча
  • Харьков
Re: Українська політика. Війна. 15 листопада -
« Reply #13680 : Жовтень 14, 2025, 15:44:41 »
@Mike123 , @Ash хто у вас у міськраді головує?
Труханова пишуть громадянства лишили, не думаю, що у нас можуть мером "іноземці" бути.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • Стать: Чоловіча
  • The world is yours
« Reply #13681 : Жовтень 14, 2025, 16:22:36 »
🇺🇦 Зеленский лишил гражданства Труханова, Царёва и Полунина

Президент Украины подтвердил, что у ряда лиц выявлено российское гражданство и по ним «подготовлены соответствующие решения». Указ уже подписан.

Речь идёт о мэре Одессы Геннадии Труханове, экс-нардепе Олеге Царёве и балетном танцоре Сергее Полунине.

Труханов, который руководит Одессой с 2014 года, отрицает наличие российского паспорта и утверждает, что «прошёл все проверки». Царёв — бывший политик, ставший «спикером парламента Новороссии» в 2014-м. Полунин — скандальный танцор с татуировками Путина.

@nexta_live
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #13682 : Жовтень 14, 2025, 16:48:13 »
Зара найдуть росіянське громадянство в Філатова, Кличка та Садового.

Offline Mike123

« Reply #13683 : Жовтень 14, 2025, 17:32:37 »
хто у вас у міськраді головує?
Ще не знаємо. Сьогодні вранці був Труханов. Каже, що не винний та буде оскаржувати. Подивимось.

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #13684 : Жовтень 14, 2025, 18:02:06 »
В Харкові коли Гепа після виборів помер (офіційно, бо неофіційно кажуть що до), в.о. мера до виборів став секретар міськради, Терехов, якого потім мером обрали.

Offline Mike123

« Reply #13685 : Жовтень 14, 2025, 19:03:31 »
Зара найдуть росіянське громадянство в Філатова, Кличка та Садового.
Причому у Філатова можливо й реальне. Але якщо загран ще не закінчується, то мо й не знайдуть.

Offline Mike123

« Reply #13686 : Жовтень 14, 2025, 19:06:14 »
В Харкові коли Гепа після виборів помер (офіційно, бо неофіційно кажуть що до), в.о. мера до виборів став секретар міськради, Терехов, якого потім мером обрали.
Якщо мати на увазі реальні вибори, то я не думаю, що одесити виберуть не місцевого у мери. Бо кажуть, що військовим адміністратором буде хтось з Дніпра.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #13687 : Жовтень 14, 2025, 19:24:49 »
Зеленський: Одеса заслуговує на більший захист та більшу підтримку. Це можна зробити у форматі військової адміністрації. Занадто багато безпекових питань в Одесі занадто довго залишались без належної відповіді. Всі ефективні рішення будуть ухвалені. Я призначу керівника військової адміністрації найближчим часом.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #13688 : Жовтень 14, 2025, 19:50:24 »
У єрмака скоро репа по швам трісне, стільки бабла під себе грести. Чи не трісне. :unknown:

Offline Ash

« Reply #13689 : Жовтень 14, 2025, 22:55:49 »
@Mike123 , @Ash хто у вас у міськраді головує?
Труханова пишуть громадянства лишили, не думаю, що у нас можуть мером "іноземці" бути.
Пишуть, що в нас тепер буде віськова адміністрація на чолі з Лисаком. Труханова , як я розумію, звільняють.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Ash

« Reply #13690 : Жовтень 14, 2025, 22:57:03 »
хто у вас у міськраді головує?
Ще не знаємо. Сьогодні вранці був Труханов. Каже, що не винний та буде оскаржувати. Подивимось.
Та я думаю, що вже все , назад не повернуть.
Одесса-это Украина.
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Ash

« Reply #13691 : Жовтень 14, 2025, 22:59:08 »
Хтось з Дніпра  знає, що це за один, той Лисак?
Одесса-это Украина.

Offline Ash

« Reply #13692 : Жовтень 14, 2025, 23:01:09 »
Не те щоб в мене не було питань( і не тільки) до Труханова, але яким чином  це( його зняття)  робиться - викликає ще більше питань.
Одесса-это Украина.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13693 : Жовтень 15, 2025, 06:14:29 »
 Нвш мер Федоров - особа не те ще сумнівна у всіх сенсах, а вже ніяких сумнівів не викликає. І ніяких претензій до  нього нема і не буде. А БПЛА летять, світло гасне, опалювальний сезон відкладається.

Offline Mike123

« Reply #13694 : Жовтень 15, 2025, 07:56:20 »
Не те щоб в мене не було питань( і не тільки) до Труханова, але яким чином  це( його зняття)  робиться - викликає ще більше питань.
Так отож. Я все ввечері чекав заяву, що Труханов російський шпигун. Ні, нема. Просто погано заносив розумів лінію партії. Тобто сам, прямо тут зізнається, що зняли за що попало. І навіть око не сіпається.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #13695 : Жовтень 15, 2025, 09:31:19 »
опалювальний сезон відкладається.
Опалюваний сезон у всіх відкладається, бо 5-6 потужних менеджерів не закупили газ для нормального проходження зими. Так шо купуйте термобилизну, панове.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #13696 : Жовтень 15, 2025, 09:52:08 »
Zoya Kazanzhy
Цитувати (виділене)
Поки ніхто не бачив Указу президента про позбавлення громадянства України одеського міського голови Геннадія Труханова.
Але вже повно інформації із «джерел у державній владі».
Отже, що ми маємо.
Cпойлер
Спочатку формальна сторона справи.
Конституція України (стаття 25) прямо забороняє позбавлення громадянина України громадянства.
Однак, згідно з Законом України "Про громадянство України", громадянство України може бути припинене за такими підставами:
1. Внаслідок виходу з громадянства України. Це добровільна процедура за клопотанням громадянина.
2. Внаслідок втрати громадянства України. Це відбувається з ініціативи державних органів.
Я так розумію, «наш» випадок - пункт 2.
І читаємо далі:
Основні підстави для втрати громадянства України (Стаття 19 Закону):
1. Добровільне набуття громадянином України громадянства іншої держави, якщо на момент такого набуття він досяг повноліття.
2. Набуття особою громадянства України внаслідок обману, свідомого подання неправдивих відомостей або фальшивих документів.
Думаю, рішення приймалось на основі ось цих пунктів. А що там у ОП є, один бог знає.
Труханов вже заявив, що готує позов до суду.
Отже, тепер емоційна сторона.
А пам’ятаєте, що це вже було? Наприклад, з Корбаном. Я тоді писала, що запускається небезпечний механізм. І що це лише початок.
Але з Корбаном боровся Роман Ратушний. Тому Корбан був чортом в очах громадськості. А Роман - справді світла, цілісна натура.
Тому говорити щось на захист позбавлення громадянства Корбана було не на часі. Завідомо програшна позиція. І всі замовкли.
А потім - Медведчук, Деркач, Табачник… Суцільні чорти. Так їм і треба, правда ж?
Потім «санкції» щодо Порошенка. Так йому і треба, правда ж? «Бізнес на крові», «ліпєцкая фабріка».
А до цього - абсолютно незаконний розпуск парламенту.
Але так хотілося «оновлення» і щоб «прийшла весна і всіх посадили», що ми затулили роти і сприймали все як належне. Ми - я не про себе і не про вас. «Ми» - як колективне свідомо несвідоме.
Цей маховик запущений давно. І успішно.
Коли я писала ще у 2019-му році, що ми отримали диктатора, що ми йдемо слід у слід за росією і путіним, як же реготала більшість моїх коментаторів! «Та який із нього диктатор?!», «Та ми його знесемо!», «Зрівняла гебіста і кавеенщика!».
Зеленський знищив все, що хотів. І переміг всіх, кого планував. Дякуємо, дуже дякуємо, що не всіх знищив фізично.
Хоча, ще є у нього час.
Тепер про Труханова. Не переживайте ви за нього. Все у Геннадія Леонідовича добре і буде не гірше. 12 років місто з усіма ресурсами було у його власності. Так що є у нього за що жити і за що судитися.
Всі його кадри залишаться на місцях. Поміняють трохи тих, хто ближче до корита. Але ті, хто носить папери, пише документи і впливає на рішення, всі будуть на своїх місцях. Ну, може, тарифи на хабарі зростуть. Бо ризик, він такий.
Та і кадрів не так вже й багато. Навіть в такому фільдеперсовому місті, як Одеса. У нас тотальний дефіцит кадрів. Притомні не дуже охоче йдуть на таку роботу.
А далі буде так.
Спочатку всі трохи затихнуть. Наступник включить медійну активність, як у представників цієї влади прийнято. У них все відбувається не в реальності, а в телевізорі.
Наступник влаштує кілька гучних звільнень. Можливо, навіть кримінальні справи виникнуть. Які дозволять трохи заробити причетним до розслідування, щоб потім всю ту піну успішно злити в унітаз.
Повірте, в житті пересічного одесита (як би я не любила таку класифікацію, але скористаюсь нею цього разу), мало що зміниться. Точно так будуть відсутні укриття. На 4-му році повномасштабки. Точно так доведеться просити кошти на вибиті ударами вікна. На зруйновані будинки.
Одеська міська рада складається із китайських болванчиків, які благословляють всі запропоновані їм рішення. За виключенням 10-15 нормальних депутатів, які працюють і захищають інтереси громади і до яких ставляться як до фріків. Бо вони проти течії і труханівської монобільшості. Плутаються під ногами.
І ще одне.  Результати по місту Одеса за президента Зеленського у 2019 році були одними із найвищих серед великих міст. 87 відсотків підтримали його на посту президента.
Ну так жеріть зараз повними ложками.
Так, я зловтішаюсь. І навіть не ховаю це.
І ще одне. Геннадій Труханов переміг у другому турі, набравши 54,28 відсотки голосів виборців, які взяли участь у голосуванні.
Знаєте, яка кількість виборців проголосувала за Труханова? 93 921 виборців. Менше 100 тисяч!
Так що ніяких бунтів не буде. Бо частина із наголосувавших поїхала, хтось не дожив до цих «щасливих» днів.
Мені жаль нас. Нас, яких зробили разом.
І це ще не кінець. Дякуємо, дуже дякуємо.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13697 : Жовтень 15, 2025, 14:11:19 »
Zoya Kazanzhy
Ні додати, ні відняти

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
« Reply #13698 : Жовтень 15, 2025, 15:45:35 »
Хрісто Грозєв каже що російський паспорт Труханова - фальшивий.
The best is yet to come.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #13699 : Жовтень 15, 2025, 15:51:59 »
Тепер труханова звинуватять у володінні фальшивим паспортом. 8)

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13700 : Жовтень 16, 2025, 10:38:02 »
Внаслідок нічної атаки ворога 16 жовтня у Полтавській області була зупинена робота об'єктів газовидобутку ДТЕК Нафтогаз .
Атака на Ніжин Чернігівської області- зафіксоване влучання в багатоповерхівку, також пошкоджений термінал "нової пошти". Також окупанти вдарили по підприємству в Чернігові, виникла пожежа. Є постраждалі.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13701 : Жовтень 16, 2025, 22:19:40 »
Zoya Kazanzhy

Ну що, пишемо хроніки нашого дивовижного містечка.
Вже не-мер Геннадій Труханов зранку вигуляв свою собаку, опублікував світлину про це, і провів брифінг для журналістів, на якому заявив і попросив перевірити інформацію про це, що дружина голови Одеської військової адміністрації Олега Кіпера є громадянкою рф, у 2020-му році вона оновила свій паспорт, має податковий номер, веде бізнес в росії і платить там податки.
Труханов сказав, що і досі не отримав документи про позбавлення його громадянства. Чекає на них, щоб звернутися до суду і до американських адвокатів. Буде просити, щоб ті зробили запит до росії, бо з України це зробити неможливо.
Стверджує, що опубліковані документи щодо його громадянства - фейк. І емоційно пояснює: «Це такий моральний розстріл. Взяли та розстріляли, розумієте?».
Тим часом, задля безперервності влади, обов’язки міського голови буде виконувати секретар ради - Ігор Коваль. Йому 70 років, більше 20 років очолював Одеський національний університет імені І. І. Мечникова. Історик,політолог. Слуга народу.
Ця партія, до речі, за результатами виборів до Одеської міської ради у 2020 році, набрала трохи більше 15 відсотків голосів, що забезпечило їй 10 місць у міській раді.
Зате партія Труханова «Довіряй ділам» набрала майже 32 відсотки. ОПЗЖ - 28. ЄС - 14. Партія Шарія - майже 10.
Це щоб ви розуміли, що у головах одеських виборців відбувається.
Так от, про Коваля. Контраверсійний чоловік, скажу я вам. Активно тут свого часу просував і стверджував «русский мир».
Наприклад, у 2012 році з помпою відкривав в університеті«Центр русского языка и культуры». Разом з тодішнім генконсулом рф Юрієм Антоновим.  Тоді в університетській бібліотеці стіни обвішали фотками кремля, москви, ну і герб приліпили, звісно ж. Спонсором того дійства був фонд «Русский мир».
Проти цього активно протестували проукраїнські активісти, але хто ж звертав увагу? Це зараз ті апологети русского розводять руками  і кажуть - хто ж міг подумати? А тоді вони непогано доклалися до того, що зараз ми всі вихаркуємо з кровʼю.
Не дивно. Свого часу тут у багатьох слина текла при згадці росії.
Поки Коваль став Каліфом на час, Сергій Лисак дійшов до одеської мерії і дав перші інтерв’ю та зробив перші заяви.
До речі, одеські медіа повідомляють, що на брифінг були запрошені журналісти вибірково. Чого б це?
Отже, основне:
1. Народився та виріс в Одесі, тут його друзі, родина, батьки.
2. Повідомив, що створить Раду оборони міста. Виявляється, такої у нас не було.
3. Окреслив пріоритети: безпека, підтримка військових, медицина, освіта, підготовка до зими.
4. Пообіцяв окремо розібратися з ситуацією, яка стала можливою під час зливи з тим, щоб запобігти подібному в майбутньому.
5. З приводу памʼятника Пушкіну відповів, що довіряє Кіперу і його рішенням. Сам зосередиться на безпеці.
Цікаве і смішне одночасно. Лисака запитали, де буде його кабінет. Той запросив до кабінету. Але Кіпер його зупинив:
- Не спішіть запрошувати. Я був здивований, звідти все вивезли - дивани, килими. Там порожньо. Хоч повісити щось треба.
Ще одна чиновницька традиція - робити розкішні  ремонти в своїх кабінетах, обставляти дорогими меблями, стелити килими. А потім пакуватися і залишати голі стіни.
Важливе уточнення: міська військова адміністрація  працюватиме окремо, але міська рада не припиняє роботу. Це означає, що депутати, члени виконавчого комітету та департаменти продовжать роботу в тому ж режимі.
Але дуже хочеться сподіватися, що частина одіозних персон все-таки покине стіни мерії. Яка стала прихистком для різного непотрібу і яких би в нормальних містах ніколи не призначили б на жодну посаду. І навіть не пустили підлоги мити, не те, що керувати мільйонним містом в умовах війни.
А в цей час, віце-прем’єр Олексій Кулеба (нагадаю, це він приїхав до Одеси після потопу і загибелі людей і розбирався з ситуацією в місті) заявив, що уряд направить Одесі 100 мільйонів гривень на безпеку і підготовку до опалювального сезону. Бо від стабільності міста залежить безпека півдня і стабільність країни.
Знаєте, що дивує? Бюджет країни має страшенний дефіцит. Не вистачає мільярдів. Особливо на функціонування армії. Поранені отримують мізерне грошове забезпечення.
В той же час Одеса - місто з одним із найбільших бюджетів навіть в цей час. Основні показники бюджету на 2025 рік: дохід - 12 мільярдів 124 мільйони гривень; видатки - 11 мільярдів 999 мільйонів гривень.
Зрозуміло, що відбувалось корегування бюджету. Але все одно це значні ресурси, погодьтеся.
Унікальне наше місто, де екс-мера підозрюють у заволодінні коштами від реалізації злочинних схем з землею, на суми у 600 мільйонів. А зараз 100 мільйонів мають вирішити проблему з підготовкою до зими. Ну що це таке?
Місто, де багаторічну очільницю департаменту фінансів Одеської міськради Світлану Бедрегу підозрювали у причетності до злочинної організації, яка взяла під контроль бюджетні витрати міста та діяльність ключових комунальних підприємств Одеси.
Кримінальна справа стосовно Світлани Бедреги є частиною масштабного розслідування НАБУ та САП.
Світлана Бедрега вирішила співпрацювати зі слідством. Вона уклала угоду з Національним антикорупційним бюро про визнання провини.
А на підставі цієї угоди суд ухвалив їй вирок у вигляді умовного терміну та забороною обіймати посади в державних органах або органах місцевого самоврядування протягом певного терміну.
Медіа повідомляли, що в рамках угоди, Світлана Бедрега перерахувала 500 тисяч гривень на проєкт "Армія дронів": не останні, я думаю.
Кримінальна справа завершилася для Світлани Бедреги угодою зі слідством, умовним покаранням та звільненням з Одеської міської ради.   
Отакі от справи у нашому, благословенно-прекрасному з одного боку і дуже непростому з іншого, місті.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
Російська армія в ніч на 17 жовтня масована атакувала Кривий Ріг "Шахедами". Прямі влучання в об'єети інфраструктури, пожежі.
В Чернігові ворог атакував транспортну інфраструктуру. Постраждала одна людина
« Останнє редагування: Вчора в 10:25:36 від Солоха »

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
« Reply #13703 : Сьогодні в 08:29:02 »
Три удари завдали росіяни вночі по Запоріжжю, – ОВА. Сталося кілька пожеж. Згоріла автівка. Понівечений один з навчальних закладів, пошкоджене дорожнє полотно.
Цитувати (виділене)
У Трампа склалося враження, що Україна прагне ескалації та продовження конфлікту,  — CNN з посиланням на неназваного чиновника
Бажаю агенту Краснову здихати довго та  в муках

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.