Вікторія Сюмар
·
І вибачте, що ще раз про Охматдит, але я справді трохи в шоці. Почитайте.
Виявляється, людину Жовніра - економістку Охматдиту Наталю Мируту декілька днів тому було виведено зі складу Засновників фонду «Охматдит - Здорове дитинство». Внизу відповідний документ.
Натомість туди завели адвокатів Євгена Солодко та Оксану Соколовську.
Юрій Ніколов сьогодні оприлюднив скріни протоколу зборів Фонду, з яких випливає, що саме Солодко заявив, що фонд не може переказати зібрані фондом кошти у розмірі 372млн грн на рахунки лікарні Охматдит через «корупційні ризики».
Після цього, вчора гендиректор Жовнір пише пост, що він «шокований рішенням Фонду».
Під його постом є критичний коментар новоспеченої засновниці Фонду Оксани Соколовськоі, яка виправдовує рішення Фонду, і яка, нагадаю, потрапила туди два дні тому замість людини самого Жовніра.
Я тут загуглила хто така Оксана Соколовська, бо було цікаво який стосунок вона має до Охматдиту та благодійної діяльності. І от перше, що видає Google, що пані Соколовська була адвокаткою офіцера російського ГРУ Єрофєєва. Того самого грушника, якого росія обміняла на Надію Савченко. Уявляєте?
І потім ця ж адвокатка подала до суду на Петра Порошенка за його вислів, що адвокатська група Соколовської отримує вказівку фсб по затягуванню процесу…
Саме ця людина сьогодні займається антикризовим менеджментом в фонді «Охматдит - Здорове дитинство», який зашкварився, коли обрав підрядником з відбудови дитячої лікарні маловідому компанію з вдвічі завищеними цінами.
Так от тепер в мене питань побільшало : а чому і хто змінив людину Жовніра в благодійному фонді і призначив туди пані Соколовську? Бо відповідь на нього покаже, що насправді відбувається довкола фонду і хто за цим стоїть.
PS. В любому випадку боротьба за ці 370млн.грн, які пожертвували тисячі українців, стає настільки неймовірно огидною, що саме про це сказано: «нічого святого»…
Всі скріни внизу. Насолоджуйтесь.
https://www.facebook.com/vsiumar/posts/pfbid0QW2P5Nrc2VyJg9EcNR1ief7fgxYSwPdUMrSyWYqw7KYYf3tPb7gzgbGuWY1H1eGBl