Автор Тема: Нотатки про насущне

Offline Фрипп

Re: Нотатки про насущне
« Reply #930 : Березень 30, 2023, 00:51:01 »
Василь Зима
2d
  ·
Побачив, що в телеграм-каналі вже проводять опитування, а за кого б ви проголосували, якби… 62 відсотки за Зеленського. Якби… А давайте уявимо, якби… Просто зазирнемо у альтернативну реальність. Якби. Якби 300 строковиків- нацгвардійців, яких чомусь залишили самих боронити летовище в Гостомелі, кинули зброю, побачивши десантників, і втекли. Якби Тетяна Чорновіл не вивезла в машині ракети від протитанкового комплексу «Стугна» і не підбила перший танк на трасі під Броварами. Якби тисячі добровольців не пішли за зброєю і не кинулися грудьми боронити Київ. Якби невідомий герой не втримав дамбу в Козаровичах і ворог її захопив і вода Київського моря не залила Демидів. Якби прості люди не чинили опір і не наводили артилерію на ворожі колони.

Якби льотчики не злетіли у небо, залишивши авіацію під ворожими ракетами. Якби чинна влада таки посадила генерала Марченка і він не поїхав рятувати Миколаїв. Якби ворог прорвався за Миколаїв і доліз до Умані. Якби тероборона Сум не замкнула ворога на Сумщині і колони дійшли до Києва. Якби військові і добровольці не втримали Чернігів. Якби генерал Кривонос не заблокував для ворога Жуляни. Якби мільйони людей не віддавали на армію останнє. Якби зацьковані владою бізнесмени не жертвували на армію і гуманітарку мільярди задекларованих грошей, а сиділи б десь на теплих берегах, давши право жертвувати мільярдерам з Офісу Президента. Якби не безіменні і полеглі вже герої з усіх тих сіл і містечок, де ворог чекав на квіти, а одержав вогонь.

Якби не наші друзі, які прийняли мільйони біженців і давали танки, солярку і снаряди, коли не було зрозуміло, встоїть Україна чи ні. Якби все вирішувала одна героїчна особа, яку телеграм-канал радує чудовими рейтингами, вирішувала все сама. Якби. І коли ви все зважите на вагах, чесно і без політичних симпатій, то одразу відчуєте вагу того, про що не кажуть у Єдиному марафоні, і надзвичайну легкість того, чому надають великої ваги. В цій країні мають вижити люди, які потім скажуть, якою ціною все і наскільки було б легше, якби хтось за три роки бодай один раз згадав про армію і війну. І не зазирав у очі Путіну, а зазирнув у очі бойовим генералам і ветеранам. Хоча, генерали ж або по судах ходили або були закинуті на периферію життя, а ветерани ходили своїми маршами, коли жителі печерських пагорбів уже залишали Майдан. Та й не було видно цих жителів за щільними колами охоронців.

Якби. Якби вибори були завтра… Я проголосував би за парламентську республіку, в парламенті якої нема випадкових олігархічних партій, придуманих в сауні, після концерту, щоб більше ніколи жоден «Брєжнєв» не ходив з медалями і зірками на грудях, відволікаючись ненадовго від написання сто тридцять п’ятого тому книги про війну, в якій він всєх пабєділ, на те, аби зачитати на камеру кимось написаний текст. Якби. Цей народ втримав країну без команд і наказів. Часто покинутий і зраджений силовиками, часто беззбройний і обманутий. Вірячи лише сусідові дяді Льоші, який виніс руками ворожу міну, чи бабі Горпині, яка супчиком потруїла ворогів. І вірячи армії , якій скидав, ризикуючи бути розстріляним, координати російських позицій. А оці фантазери, яким уже якби… Нехай врешті затямлять: ця війна довела раз і назавжди: сильна рука нікого не врятувала, врятували руки. Мільйони рук, які без жодних розпоряджень з Банкової просто взяли і показали ворогові велику соковиту дулю. Якщо цю дулю хочуть побачити ще десь, то можете писати рейтинги. І видавати мільйонними тиражами. Точно так само, як труди найвеличнішого письменника сучасності. Звісно ж, за бюджетний кошт.

P.S. На картинці новітня книга геніальних авторів, які відправили Зеленського в минуле рятувати Україну. Після вбитого дракона прийде прилурковатий бургомістр. А Ланцелота відправлять кудись подалі. Євгеній Шварц давно про це написав((

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
  • добрый, но гуманный
« Reply #931 : Березень 30, 2023, 07:31:50 »
А я думав, що попаданство - це суто російська мулька.
Тю, ля, а шо?

Offline Lilьka

• Стать: Жіноча
  • Львів
« Reply #932 : Березень 30, 2023, 09:14:16 »
Василь Зима
Матінко Божа!!!!! :shok:
Це я про обкладинки.

Offline Eney

« Reply #933 : Березень 30, 2023, 11:14:46 »
Цитувати (виділене)
З Павлом (митрополитом -мерседесом) цікаве ось що.
Він дійсно, такий собі язичник з логікою язичника і магічним мисленням.
Думаю, він щиро вірує, що бог йому помагає, адже в нього є все те благо по життю у вигляді мерседесів, грошей, нерухомості та необмеженої влади і йому завжди щастило.
За все, що він робив дикого, неприпустимого та грішного, йому нічого не було.
Відповідно, навколо нього є повно впливових українців, які поділяють це його стихійне язичництво, поважають його зі страху,
по-справжньому, в рамках свого магічного мислення вірять в його прокльони та благословення.
Як каже Юрій Павлович "пів Конча-Заспи боїться, що Павло їх прокляне"
І підтвердженням його "сили" для них якраз є ця його невразливість, безкарність та вдача.
В цьому архаїчному культі все доволі просто
Поки в нього є мерседеси та влада - боги йому допомагають, а значить і тим, для кого він є провідником.
Зараз найцікавіше спостерігати, як "боги" відвертаються від Павла, позбавляють його благословіння, а значить і сили в очах тих, хто йому вірив.
Дуже цікаво, що вони всі робить будуть.
Як каже мій друг Іван, прокльони класно працюють з мерседесу,
а ось з метро, якщо мерседеса (та й влади) позбавлять, будуть вже не такі дієві).
sic transit gloria sanctitatis
Ольга Духніч

Offline Eney

« Reply #934 : Березень 30, 2023, 15:37:31 »
Цитувати (виділене)
Объяснялка от Сони Кошкиной, что происходит в Киево-Печерской Лавре:

✔️Отже, до 29-го УПЦ МП мала виїхати з Нижньої Лаври. Вони це зробили?

Загалом – так. Виїхали головні інституції – митрополія, всі синодальні відділи (такі собі церковні «міністерства»), Духовна академія.

Речі активно пакували останні три тижні.

✔️А хто залишився?

Рядові ченці. Загалом братія Лаври нараховує від ста до двох сотень насельників.

Серед останніх близько чверті воліють залишитися, щоб приєднатися до чоловічого монастиря ПЦУ. Все життя цих людей пов’язане з Лаврою. Між Павлом Лебедем та Лаврою чи МП і Лаврою вони однозначно обирають монастир.

Відсотків 15 – ідейні рускоміровці. Саме ідейні – фанатики. Їх небагато, але вони абсолютно неадекватні. Називаю їх «вихованці Захарії». Захарія – це той, у якого «звон плил над Расією».

Ще відсотків 10 – «ближній круг» митрополита Павла Лебедя. Саме на цих людей оформлені численні фірми і рахунки, які «орудували» всі ці роки на території Лаври, де Павло примудрився збудувати цілу бізнес-імперію. Для «ближнього кола» Павла, Лавра – джерело прибутку. Саме тому вони так за неї чіпляються.

Ну, а більшість поки що займає вичікувальну позицію – спостерігають, як розвиватимуться події і які рішення ухвалять брати по вірі.

✔️Їх не виганятимуть силою?

Ні. Очільники держави загалом та силових структур зокрема неодноразово наголошували, що фізично монахів ніхто не чіпатиме. Їхнє самовизначення – питання часу, все відбудеться в природній спосіб.

✔️З 30-го починає працювати міжвідомча комісія, яка має провести інвентаризацію. Як це відбуватиметься?

Територія Нижньої Лаври доволі велика, там багато будівель – житлових, господарчих тощо. Якщо викладати дуже просто, то комісія «бере в розробку» одну будівлю, повністю її досліджує, все описує, потім замикає на ключ, ключ віддає керівникам державного заповідника, а до охорони приміщень заступає поліція. Так – по черзі, крок за кроком. Перші два житлових корпуси в середу вже описали і закрили.

✔️Якщо знайдуть порушення, які наслідки?

На це питання мають відповісти юристи – залежить, які порушення і хто підписував відповідні документи. Але ми вже точно знаємо про як мінімум 36 незаконних забудов на території Нижньої Лаври.

Погодьтеся, одна справа – коли ставлять МАФ десь на Дальніх Печерах, де паломники можуть придбати воду, якесь печиво – з огляду на відстані, там це обʼєктивно необхідно та й прибрати той МАФ – три хвилини справи. Зовсім інша – коли врізають в тисячолітній мур Лаври якісь незрозумілі пластикові конструкції або коли в підвалі будиночка, що має статус пам’ятки архітектури облаштовують лазню.

✔️Рано чи пізно перевірка завершиться. І що, в Нижню Лавру зайде ПЦУ?

Станом на зараз такого рішення немає. Але, так, ПЦУ офіційно звертається з відповідними проханнями до уряду, до керівництва заповідника. Я майже впевнена, що за якийсь час ці прохання буде задоволено і монастир ПЦУ зможе повноцінно постати в Лаврі. Відтак, традиції чернечого життя в обителі не перериватимуться. Це може статися у строк від декількох місяців до пів року.

✔️Настоятеля ж уже призначили, хіба ні?

І так, і ні. Дійсно, 29 березня архімандрит Лаври Авраамій (Лотиш) заявив про свій перехід до ПЦУ. Одразу ж, рішенням Блаженнішого Епіфанія його було призначено тимчасовим в.о. настоятеля монастиря ПЦУ в Лаврі.

Чому т.в.о.? Бо в нормальних монастирях братія сама собі – демократично й прозоро, на загальних зборах – обирає керівника. В Лаврі, коли монастир постане повноцінно, теж так буде.

Авраамій був «різничим» Лаври. Тобто фактично – головним «музейником», оберігав всі цінності, дбав про них. 29-го він звернувся до братії з закликом доєднуватися до ПЦУ і творити в Лаврі нове чернече життя. Як зазначалося, охочі в Лаврі є, і скоро про це оголосять публічно.

✔️Коли розберуться з Лаврою, візьмуться за Почаїв?

Так, логічно. Юридична схема щодо Почаївської Лаври дуже схожа на Київ – там теж оренда, але не безстрокова, а до 2052 року. За бажання і наявності політичної волі (вони точно є), Кабмін може розірвати договір оренди.

Полностью статья здесь (https://lb.ua/blog/sonya_koshkina/550462_lavra_shcho_dali_.html)

Offline Винная Ягода

• Hero Member
  • damsel in distress
« Reply #935 : Березень 30, 2023, 15:38:28 »
Японці також полюбляють ісекай.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #936 : Березень 30, 2023, 19:30:31 »
На картинці новітня книга геніальних авторів, які відправили Зеленського в минуле рятувати Україну.
Цитувати (виділене)
У 2022 році українські користувачі шукали книгу під назвою  “УПА допомога з майбутнього” де на обкладинці зображено Зеленського у вигляді солдата.

Згідно з обкладинкою жанр її українське фентезі. Але насправді такої книги не існує (поки що) це просто  фейк, який створили гумористи. 

Додам від себе - кацапські "гумористи". Спочатку цю хуйню рознесли по Z-пабликам. Потім наші довбні підключились.

Offline invariant

• Київ <-> Вінниця
    • Шарага
« Reply #937 : Березень 30, 2023, 19:32:24 »
Японці також полюбляють ісекай.
Янкі з Коннектікута при дворі короля Артура... :pardon:
...І ми важкі несем мішки із написом "U235"...

Online Teagan

« Reply #938 : Березень 30, 2023, 19:36:15 »
P.S. На картинці новітня книга геніальних авторів, які відправили Зеленського в минуле рятувати Україну. Після вбитого дракона прийде прилурковатий бургомістр
Це треба у фейспалм.

Online Teagan

« Reply #939 : Березень 30, 2023, 19:37:06 »
Та нє, скоріше россіяни спиздили з Голлівудських фільмів і серіалів.

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
« Reply #940 : Березень 30, 2023, 19:58:49 »
Я, звичайно слабо розуміюсь на олівудській творчості. Але зациклиність кацапів на виправленні історії явно патологічна.
Нічого з пападансбкої літератури москальского розливу не читав, але засуджую.
З попаданською літератури колись читав Спрега де Кампа.
Тю, ля, а шо?

Offline Фрипп

« Reply #941 : Березень 30, 2023, 20:55:25 »
Я із попаданства читав тільки про якогось колишнього військового, який через шолом попав в нерозвинутий мир на інший планеті і всіх там того, навчив як воювати. І якихось поганців навіть брудною бомбою бомбив. Російський автор звичайно.

Online Roman_V_M

• THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME.
    • Roman's Blog
« Reply #942 : Березень 30, 2023, 21:01:05 »
І багато ти знаєш американських фільмів і серіалів про "потраплянців"? Із канонічних прикаладів я нашвидку можу пригадати лише "23.11.63" який є дуже невдалою екранізацією дуже чудової книги Кінґа. Теми подорожей у часі торкаються багато де, але на мою думку це трохи інше, ніж "потраплянство" із переписуванням історії. Так що росіянська "потраплянська" література скоріше доморощена.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #943 : Березень 30, 2023, 21:07:28 »
Це не мій жанр, тому я знаю тільки два серіали на цю тему, й ті британські - Outlander та Life on Mars (він взагалі в моєму топі серіалів). А, ну й 23.11.63, якщо з американських. Й все. Може ще зось і є, але вважаю, Романе мабуть правий, це їхня фішечка.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #944 : Березень 30, 2023, 21:15:24 »
"Академия Амбрелла".  :smilie5:
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Eney

« Reply #945 : Березень 30, 2023, 21:29:04 »
А я - Марк Твена про янкі, що чудив при дворі короля Артура. Він там з кольта розстрілював беззахісних лицарів. Думаю, москва звідти й черпає свої ідеї.
ЗИ: А може то був не кольт?  :scratch_one-s_head:

Offline Garfield

• Nederland
« Reply #946 : Березень 30, 2023, 21:41:56 »
Щодо попаданців в американській літературі рекомендую "Gunpowder god". :yes:
Homo homini felis est.

Online Teagan

« Reply #947 : Березень 30, 2023, 21:50:23 »
І багато ти знаєш американських фільмів і серіалів про "потраплянців"?
Точно більше ніж россіянських. Россіянських не знаю жодного  :grin:
Можливо не все з переписуванням історії, але про те як сучасна людина потрапила в минуле чи навпаки, точно не свіжа ідея  - окрім названого Кінговського, комедія з Жаном Рено, така ж комедія з темношкірим актором, щось про середньовіччя, епізоди Ксени, епізоди дитячих серіалів які я дивилась ще в 90-х і навіть не пам'ятаю назви, свіжі "Прибульці з Минулого", Otlander. І я навіть не фанатка жанру, перше що згадалось.
Ще комедь зі Сталлоне і Буллок, як його в майбутньому розморозили. З мушлями  :grin:

Offline jeckie

• Ірпінь, Донецьк
« Reply #948 : Березень 30, 2023, 21:58:06 »
І багато ти знаєш американських фільмів і серіалів про "потраплянців"?
Точно більше ніж россіянських. Россіянських не знаю жодного  :grin:
Можливо не все з переписуванням історії, але про те як сучасна людина потрапила в минуле чи навпаки, точно не свіжа ідея  - окрім названого Кінговського, комедія з Жаном Руссо, така ж комедія з темношкірим актором, щось про середньовіччя, епізоди Ксени, епізоди дитячих серіалів які я дивилась ще в 90-х і навіть не пам'ятаю назви, свіжі "Прибульці з Минулого", Otlander. І я навіть не фанатка жанру, перше що згадалось.
Усі названі це взагалі не те, там акцент на пригоди у різних часах, а в росіянських "попаданцях" акцент на зміні існуючої реальності, бо вона росіянцям масово не подобається. Але вихід вони бачать не у змінах зараз, реформах та протестах, а у "виправленні" історії. Тобто навіть у фантазіях вони не насмілюються змінювати сьогодення.

Online Teagan

« Reply #949 : Березень 30, 2023, 21:59:38 »
Але зациклиність кацапів на виправленні історії явно патологічна.
Звісно. Але я мабуть невірно зрозуміла що таке "поаданці". В моєму розумінні це коли сучасна людина потрапляє в минуле/майбутнє/альтернативну реальність чи навпаки. Такого купа в світовій поп-культурі.

Якщо "попаданці" це специфічно коли в минуле потрапляє сучасна людина і героїчно переписує історію, то такого я взагалі не знаю. Ну окрім тієї страшної обкладинки шо зверху запостили.

Online Teagan

« Reply #950 : Березень 30, 2023, 22:05:00 »
Усі названі це взагалі не те, там акцент на пригоди у різних часах, а в росіянських "попаданцях" акцент на зміні існуючої реальності
Ще один культурно-цивілізаційний провал. В західній поп-культурі в більшості випадків приходять до висновку що переписати історію неможливо, хоч глобально, хоч індивідуально. Або це призводить до апокаліпсису (як у Кінга).

Offline vs

« Reply #951 : Березень 30, 2023, 22:21:03 »
Усі названі це взагалі не те, там акцент на пригоди у різних часах, а в росіянських "попаданцях" акцент на зміні існуючої реальності
Ще один культурно-цивілізаційний провал. В західній поп-культурі в більшості випадків приходять до висновку що переписати історію неможливо, хоч глобально, хоч індивідуально. Або це призводить до апокаліпсису (як у Кінга).

там метелик на якого не можна наступити в Бредбері взагалі

Offline Фрипп

« Reply #952 : Березень 30, 2023, 23:22:24 »
Там фішка в тих попаданцях, що протагоніст не повертається назад в майбутнє, тому що там далі стає зі світом та його рідним часом йому все одно, головне що комунізм зберігся в СРСР

Online Фрейя

• Hero Member
« Reply #953 : Березень 31, 2023, 12:42:51 »
Цитувати (виділене)
Майя Тульчинська
Дивіться, малята, яка цікава херня. В березні 2022 року створюється сторінка The Amazing Animals ("Неймовірні звірятка" по-нашому). Постить фоточки кошенят та цуценят, милота 105-й левел. Кому з нас не хотілося рік тому хоч на хвилину втекти від реальності у фотки кошенят. Не дивно, що сторінка набрала купу тисяч підписників. Аж тут... стежте за руками!
Набравши під 250 тисяч підписників, ніврочку, у березні цього року сторінка хутко змінює назву на  Цікаві теми і починає замість котиків постити всяку тригерну, суспільно болючу і срачогенну маячню. Збираючи на цьому ще більше переглядів, поширень і - відповідно - нових підписників.
Живий приклад: запостили мою дуже давню історію, як мій син в школі відмовився писати твір про надважливість російської мови у світі. Це було у вересні 2017 року, на хвилинку. Тоді мій пост з фейсбука перепостило якесь одеське видання, не спитавши мене і перебрехавши деталі. Тепер десь в архівах тої інформпомийки вже ця нова інфорпомийка відкопала той спотворений текст, обтрусила з нього пил і видала.
Звісно вони ніде не згадують, що це текст 2017 року. Звісно там в коментарях вже пух і пір'я летить: хто це на другий рік повномасштабної війни викладає в Києві російську ще й вимагає її вихваляти у творах? Вже всіх шлють на гіляку строєм: вчительку, директора школи, освітян загалом з міністром включно. Пишуть, що історія фейкова, що автор ще той фантазер. А автор цього разу, на диво, вказаний. Моє ім'я і прізвище вони написати чомусь не забули...
Отже, тисячі лайків, сотні поширень, десятки коментарів, в яких носять в зубах мене і мого сина - і все це під давньою історією, яку видають за актуальну новину. Моє повідомлення їм з проханням видалити текст або, принаймні, не згадувати мене, звісно, лишилося без відповіді.
Оце і є інформаційна війна, малята. Людей збирають на гарячі "актуальні" теми, їм підкидають заголовки, які розводять на емоції, підштовхують до обговорення. Сторінка стає популярною - а потім через неї можна проштовхувати будь-які наративи.
Те саме роблять на всяких сторінках з "улюбленими кіноакторами", "мудрими цитатами", "гумором на щодень" і т.д. На це вічнозелене інформаційне лайно збирають довірливу публіку, а потім годують її звідти пропагандою.
Не ведіться! Не підписуйтесь на ці сторінки "Цікаве", "Все для вас", "За все хороше проти всього поганого". Не дивіться, що вони українською мовою, це ні про що не каже. Це навмисно створені інформаційні пастки, їхня здобич - це ви.

Offline Фрипп

« Reply #954 : Березень 31, 2023, 13:48:05 »
ФБ, Твітери та ТікТоки це наразі дуже стрьомна теріторія, щоб на неї бодай якісь надії покладати ти і використовувати, неначе це щось типу Нілу, який три рази на рік несе мул для добрива ваших полів.

Online Teagan

« Reply #955 : Березень 31, 2023, 13:56:02 »
ФБ, Твітери та ТікТоки це наразі дуже стрьомна теріторія, щоб на неї бодай якісь надії покладати ти і використовувати, неначе це щось типу Нілу, який три рази на рік несе мул для добрива ваших полів.
+1

Я тільки в ТГ сижу. В ФБ тільки конкретних людей читаю, а всі групи там якісь стрьомні вже на перший погляд

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #956 : Березень 31, 2023, 14:27:07 »
Вчора стрічка новин принесла.
Рейси Київ - Москва: сотні українців щотижня їздять автобусами до Росії (фото)

Вразило не те, що є такий маршрут, а те, що він користується чималим попитом.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Охтирка

« Reply #957 : Березень 31, 2023, 15:32:28 »
Цитувати (виділене)
Майя Тульчинська
Дивіться, малята, яка цікава херня. В березні 2022 року створюється сторінка The Amazing Animals ("Неймовірні звірятка" по-нашому). Постить фоточки кошенят та цуценят, милота 105-й левел. Кому з нас не хотілося рік тому хоч на хвилину втекти від реальності у фотки кошенят. Не дивно, що сторінка набрала купу тисяч підписників. Аж тут... стежте за руками!
Набравши під 250 тисяч підписників, ніврочку, у березні цього року сторінка хутко змінює назву на  Цікаві теми і починає замість котиків постити всяку тригерну, суспільно болючу і срачогенну маячню. Збираючи на цьому ще більше переглядів, поширень і - відповідно - нових підписників.
Живий приклад: запостили мою дуже давню історію, як мій син в школі відмовився писати твір про надважливість російської мови у світі. Це було у вересні 2017 року, на хвилинку. Тоді мій пост з фейсбука перепостило якесь одеське видання, не спитавши мене і перебрехавши деталі. Тепер десь в архівах тої інформпомийки вже ця нова інфорпомийка відкопала той спотворений текст, обтрусила з нього пил і видала.
Звісно вони ніде не згадують, що це текст 2017 року. Звісно там в коментарях вже пух і пір'я летить: хто це на другий рік повномасштабної війни викладає в Києві російську ще й вимагає її вихваляти у творах? Вже всіх шлють на гіляку строєм: вчительку, директора школи, освітян загалом з міністром включно. Пишуть, що історія фейкова, що автор ще той фантазер. А автор цього разу, на диво, вказаний. Моє ім'я і прізвище вони написати чомусь не забули...
Отже, тисячі лайків, сотні поширень, десятки коментарів, в яких носять в зубах мене і мого сина - і все це під давньою історією, яку видають за актуальну новину. Моє повідомлення їм з проханням видалити текст або, принаймні, не згадувати мене, звісно, лишилося без відповіді.
Оце і є інформаційна війна, малята. Людей збирають на гарячі "актуальні" теми, їм підкидають заголовки, які розводять на емоції, підштовхують до обговорення. Сторінка стає популярною - а потім через неї можна проштовхувати будь-які наративи.
Те саме роблять на всяких сторінках з "улюбленими кіноакторами", "мудрими цитатами", "гумором на щодень" і т.д. На це вічнозелене інформаційне лайно збирають довірливу публіку, а потім годують її звідти пропагандою.
Не ведіться! Не підписуйтесь на ці сторінки "Цікаве", "Все для вас", "За все хороше проти всього поганого". Не дивіться, що вони українською мовою, це ні про що не каже. Це навмисно створені інформаційні пастки, їхня здобич - це ви.
Ну таке. Кто би мог подумать? То ФБ, соціальна мережа, може бути що завгодно. Якщо щось викладаєш, зважуй ризики і переваги.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #958 : Березень 31, 2023, 18:40:53 »
Вчора стрічка новин принесла.
Рейси Київ - Москва: сотні українців щотижня їздять автобусами до Росії (фото)

Вразило не те, що є такий маршрут, а те, що він користується чималим попитом.
Цитувати (виділене)
Поки в Україні щодня помирають військові та цивільні через російську агресію, "бізнесмени" заробляють гроші на поїздках до Росії,
Насправді цей абзац повинен виглядати так: "Поки в Україні щодня помирають військові та цивільні через російську агресію, мусора, налоговики та погранці заробляють гроші на поїздках до Росії."
Ще є декілька правок, але ця найголовніша.

Offline Фрипп

« Reply #959 : Березень 31, 2023, 20:19:51 »
Ех, ніхто так і не написав, чого вони туди їдуть - доведеться читати лінк

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.