Автор Тема: Нотатки про насущне

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
  • Russia delenda est.
Re: Нотатки про насущне
« Reply #540 : Листопад 18, 2022, 15:30:24 »
Будь яке нагадування що Україна веде війну з мордором зайвим не буде. Тому Бенксі молодець.

Offline fakir

« Reply #541 : Листопад 18, 2022, 15:59:12 »
Будь яке нагадування що Україна веде війну з мордором зайвим не буде. Тому Бенксі молодець.
це не будь яке нагадування, у чувака мільйони шанувальників і зовсім не серед маргіналів

Offline Teagan

• Стать: Жіноча
« Reply #542 : Листопад 18, 2022, 16:01:49 »
З цим повністю згодна.
Але мені особисто емоційно не подобається, з різних причин. Але то ж особиста справа кожного.

Offline fakir

« Reply #543 : Листопад 18, 2022, 16:12:42 »
З цим повністю згодна.
Але мені особисто емоційно не подобається, з різних причин. Але то ж особиста справа кожного.
звичайно
сподіваюсь наш мінкульт попрацює в напрямку збереження суспільного надбання від хитросраких "цінителів" культурки
https://twitter.com/Sothebys/status/1318982104319954945
« Останнє редагування: Листопад 18, 2022, 16:27:17 від fakir »

Offline RedCat

« Reply #544 : Листопад 20, 2022, 07:34:27 »
у зв’язку з відключенням світлофорів варто нагадати

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #545 : Листопад 20, 2022, 14:34:32 »
Цитувати (виділене)
Павло Коробчук

Про наше сьогодення:
- побачила вибух на власні очі
- прямо над моєю головою пролетіла ракета
- світла і зв'язку не було до самої ночі
- батареї в квартирі холонуть, вдягнув другого светра

- стіни трусилися, прильот був за кілометр
- дуже страшно самій, скиньте у коменти котиків
- астрологи зафіксували у небі парад ракет
- ми - суспільство ненависті і турботи

- у нашому місті вперше видно Чумацький шлях
- замовив стімпанкову буржуйку на алі
- коли російський пілот повісився - це мертва петля
- Боже, дай нам сил і двісті п'ятдесятий калібр

- при ядерному ударі вдягну мереживну білизну
- як би ми не світилися зсередини - на вулиці морок
- не повірив би ніколи, що матиму ногу зі сплаву люті й заліза
- цікаво буде перечитати ці рядки років за сорок

- ніколи нічого не буду згадувати про війну
- будь ласка, не надсилайте локації вибухів у цей чат
- привіт, мала, вчора я двісті метрів нашої землі повернув
- мільйон гривень назбирали для ЗСУ двоє голих дівчат

- Україна - світовий лідер з підготовки до апокаліпсису
- у нас тепер нема ні квартири, ні сусідів
- купила брату кровоспинне, продала золоті кліпси
- чмоні будуть вічно лежати, хоча своє ще не відсиділи

- війна це безліч історій, і ще більше історій не вимовлених
- перестаньте мірятися відстанями до вибухів
- кулі з білим кінчиком - прокляті, а з червоним - вимолені
- рядовий у підрозділ прибув, а сержант - вибув

- куля в лоб тому, хто скаже, що війна - часи можливостей
- вулиці порожні, зате у метро як ніколи людно
- всю ніч на позиції пахнули м'ята і жимолость
- розкажи, як минули твої 365 днів 24-го лютого

- привези якийсь трофейчик, це моя мрія давня
- повітряна тривога, нема світла і води, а у мене корона
- ну давай, пиши, коли повернешся із завдання
- ну, давай, іди в укриття, вся країна червона

- написав трек, поєднав звуки сирени й трембіти
- вічним буде все жовте, а безсмертним - блакитне
- вічним буде усе, якщо його не бомбити
- та скільки можна просити, котиків скиньте

Фейсбук чомусь видалив цей вірш, але коли на сторінці Павла почався флешмоб з публікацією вірша, видалення припинилися.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #546 : Листопад 20, 2022, 15:09:17 »
Чому?  :smile10:
Через асоціацію з Кабаєвою.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #547 : Листопад 20, 2022, 15:46:58 »
Павло Коробчук
Щось я розревілася. Ніколи не вгадаєш, що зачепить, щоб аж до сліз.

Offline Крижинка

• США
« Reply #548 : Листопад 20, 2022, 20:37:48 »
Щось я розревілася.
І я. Десь на середині вірша припинила бачити екран від сліз.

Online Milena

« Reply #549 : Листопад 20, 2022, 22:55:36 »
Чому?  :smile10:
Через асоціацію з Кабаєвою.
Так ось де "собака заритий"! Для мене були і залишаються кращими наші гімнастки (Дєрюгіна, Єрофеєва, Безсонова, Різатдінова,Тимошенко і ........), а Кабаєва часто вигравала тому, що русня і тут давила на суддів (вони можуть хоть щось вигравати чесно?), і в наших дівчат просто крали бали.   

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #550 : Листопад 20, 2022, 23:22:09 »
Так ось де "собака заритий"! Для мене були і залишаються кращими наші гімнастки (Дєрюгіна, Єрофеєва, Безсонова, Різатдінова,Тимошенко і ........), а Кабаєва часто вигравала тому, що русня і тут давила на суддів (вони можуть хоть щось вигравати чесно?), і в наших дівчат просто крали бали.   
Я не мала на увазі, що вона краща. Лише її зв'язок з хуйлом/Мордором/війною. На тому малюнку, що я побачила першим, поза гімнастки схожа на півсвастики.

Online Milena

« Reply #551 : Листопад 21, 2022, 00:38:25 »
поза гімнастки схожа на півсвастики.
а от тепер я  :smile10: :smile10: :smile10:

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #552 : Листопад 21, 2022, 00:55:25 »

Online Milena

Offline Крижинка

• США
« Reply #554 : Листопад 21, 2022, 01:41:39 »
Красота в глазах смотрящего.

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #555 : Листопад 21, 2022, 02:14:30 »
Взагалі усе. Тому картини з хлопчиком і дітьми мені подобаються, а ця - ні.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #556 : Листопад 21, 2022, 07:45:58 »
Цитувати (виділене)

Тут можна і натяк на лого "Азова" побачити.
А взагалі, це трискеліон, який, як і свастика, є дуже давнім символічним солярним знаком.
Цитувати (виділене)
Один з перших солярних символів, близький у цьому відношенні до свастики. Крім того, як символ руху сонця, що показує три основні його положення — схід, зеніт і захід. Пізніше символ уособлював «перебіг часу», хід історії та обертання світил.
Бісить, коли прадавні символи прив"язуть лише до фашистів.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Крижинка

• США
« Reply #557 : Листопад 21, 2022, 08:03:15 »
Тут можна і натяк на лого "Азова" побачити.
Так отож. Я може незрозуміло написала, але я трохи шокована інтерпретацією гімнастки.

Offline Фрипп

« Reply #558 : Листопад 21, 2022, 10:19:16 »
Кирилл Данильченко
1d
  ·
Тут в ФБ есть первый украинец, что прошел по великому гималайскому пути.
Он бы мог многое рассказать про населенные пункты, где топят говном яка и хворостом.
 Где из еды - разваренный рис с редкими волокнами мяса и чечевица с приправами.
Где люди, чтобы заработать нанимаются шерпами таскать туристами грузы в высокогорье.
Есть места на планете, где нет волонтеров, что спасают котиков в Буче и не возят консервы и сухой корм в Бахмут - там если в лагере беженцев покажется кот его скушают.
Таких мест большинство - там выдают желтые ооновские пайки, белый рис и фасоль.
Таких мест как у нас, где немецкое детское питание, польские супы быстрого приготовления и питание для котиков - меньшинство.
Во время осады Сребряницы, Сараево, Бихача люди меняли в центре Европы свечи на батарейки, заправляли зажигалки и кушали годами из пластиковой посуды, чтобы не словить острое кишечную инфекцию, которая бы их могла убить за 48 часов.
Так жили несколько лет. Большинство выжило. 
Мы  открываем кран, срабатывает колонка или бойлер - у нас 7-8 тонн очищенной пригодной к питью горячей воды по смешной цене в несколько десятков долларов, без переноса кувшинов на километры, ловли дождя, даже если захотите без допочистки, нормальная вода, которая вас не убьет быстро и не отправит в больницу.
Так живут в мире только драконы, будды,  боддисахвы и Америка)
У нас есть возможность покупать гелевые аккумы, инверторы, читалки, налобные фонарики.
Не всем и не дешево, но есть программы по кешбеку в 50% от города, есть оплата частями (кое кому вернули), есть кредит, есть гуманитарка - тысячи штук передали и тысячи передадут.
Есть чудная опция получать газ по трубам, а не в баллонах и не топить углем.
Наши беженцы живут в бывших домах отдыха, в модульных домиках и в Европе, а не в хижинах с земляным полом.
В Карпатской колыбе где печь, баня, голубцы и сырники хотят жить большинство людей этого шарика, питающимися кашами, лепешками и курицей в выходные, топящие кизяками и хворостом.
Хуже куда есть всегда.
Цените то, что есть.
Помогайте у кого этого нет или не стало.
Мы по прежнему живем в золотом миллиарде и большинство людей на планете хотят жить как мы.
Запас прочности у нас огромный - как они не побили нам маневровые тяговые подстанции на ЖД и не побили все мосты, не будет полного блекаута. Это уже очевидно.
Мы положим на тех, кто хочет, чтобы мы жили без света и замерзали, свой рыцарский пенис.

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #559 : Листопад 21, 2022, 17:58:08 »
Бісить, коли прадавні символи прив"язуть лише до фашистів.
Я може незрозуміло написала, але я трохи шокована інтерпретацією гімнастки.
Щоб не бісило і не шокувало, згадайте, що під час війни з нацистами і дивлячись на житловий будинок, зруйнований нацистами, для сучасної європейської людини цілком природно згадувати саме нацистську свастику, яку ця людина бачила мільони разів, а не прадавні символи, які вона бачила, може, декілька разів.
До того ж вислови "малюнок нагадує мені Х" та "малюнок зображує Х" зовсім не тотожні.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #560 : Листопад 21, 2022, 18:29:47 »
Не могу не вспомнить анекдот «а я всегда о ней думаю».

Offline Выдра

• ___
« Reply #561 : Листопад 21, 2022, 18:37:28 »
Не могу не вспомнить анекдот «а я всегда о ней думаю».
ПС. Извините, неправильно прочла пост, на который отвечала.
Но анеки оставлю, я их люблю, обе серии.
Это серийный анекдот: "о чем вы думаете, глядя на чашку чая". Я только две серии помню:
- О сексе.
- Почему?
- Я всегда о нем думаю.

Вторая серия:
- О том, что вся наша жизнь - она примерно как этот чай...
- Почему?
- Я ебу? Я что, философ чтоле?

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #562 : Листопад 21, 2022, 18:37:43 »
Чергова "пасивно-агресивна" реакція від модераторки. Залік  :smilie5:

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #563 : Листопад 21, 2022, 18:44:14 »
О господи…

Offline Teagan

« Reply #564 : Листопад 21, 2022, 22:43:37 »
Херсон, одно из мест для обогрева, зарядки устройств и пользования интернетом.

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
« Reply #565 : Листопад 22, 2022, 07:23:51 »
Цитувати (виділене)
Чому дуже хороші росіяни ні в якому разі не повинні відчувати себе винними в нападі РФ на Україну

ВАСИЛЬ РИБНІКОВ

Як відомо, найбільш постраждалою стороною в нападі Росії на Україну стали дуже хороші росіяни, - це стало остаточно ясно ще за часів "візового Голокосту", який влаштували проти них країни Західної Європи, які самі наплодили Путіна, а дуже хорошим росіянам тепер, бачте, розсьорбуй. Але навіть незважаючи на те, що з тих пір інтерес зарубіжних ентомологів до них дещо зменшився, дуже хороші росіяни продовжують наполегливо скандалити в соціальних мережах - часто самі з собою, - на одвічну російську тему "а чому це я повинен відчувати себе винуватим?!".
Ну, звичайно ж не повинен. Коли ти дуже хороший росіянин, ти взагалі нічого не повинен - навпаки, всі повинні тобі, і дуже багато. Але це далеко не єдина причина, по якій якесь там хамло, що вимагає від дуже хорошого російського покаятися в злочинах його батьківщини, є моральним виродком і прихованим фашистом.
Коли ти дуже хороший росіянин, ти взагалі нічого не повинен - навпаки, всі повинні тобі, і дуже багато
В першу чергу, слід почати з того, що українці, по правді кажучи, відмінно влаштувалися, фактично нічого для цього не зробивши, - весь світ тепер про них піклується, дає їм грошей, а росіянам не дають, хоча хороші росіяни - такі ж борці проти Путіна, тільки набагато менш захищені, один навіть сидить. Для післявоєнної України готують план Маршалла, а для Росії - ні, хоча і так зрозуміло, що Україна прекрасно обійдеться і без всякого Маршалла. Що ж стосується Росії, то їй такий план куди потрібніше: "Щоб не було знову цього почуття несправедливості, а щоб було почуття подяки і бажання знову налагоджувати відносини". Адже бажання дуже хороших росіян налагоджувати відносини зі світом - це привілей, який світу ще треба заслужити. Покаятися перед ними, зрозуміло, теж не завадить. Українці можуть поки не каятися, але їм теж є за що, і вони це прекрасно розуміють.
Військові злочини українців перед дуже хорошими росіянами жахливі. З Путіним все зрозуміло, він поганий, говорити тут нема про що, а ось з українців попит зовсім інший, кривавий розстріл беззахисних російських солдатиків на Луганщині не дасть збрехати. Так, беззахисні російські солдатики, оголосивши про те, що здаються в полон, з властивою їм військовою хитрістю спробували раптово відкрити вогонь і були віроломно застрелені у відповідь, але їх обдурила пропаганда, а ось українці прекрасно розуміли, що роблять! "Що сталося в Макіївці. Ні, це не проста історія. І такі історії трапляються в цивілізованих арміях. Але в цивілізованих арміях за них судять", - строго констатує дуже хороша російська журналістка Юлія Латиніна. Можливо, якщо українська влада засудить своїх розперезалися карателів, Україні у Латиніної це зарахується, а поки ось так, на жаль.
Дуже хороша російська Латиніна завжди хвалить "чудового Арестовича", очевидно, відчуваючи в ньому споріднену душу - дуже хорошого українця. Саме з дуже хорошими українцями дуже хороші росіяни будуть потім виробляти договір про дружбу і взаєморозуміння, і треба розуміти, що це в інтересах самих же українців, тому що без дороговказної зірки російської цивілізації вони нічим хорошим в результаті не закінчать, ось як зараз, наприклад. Всі ці принизливі розправи з Пушкіним, що творяться нерозумними хох... українцями, говорять про їх обмеженість і вишиватництво. Після того, як війна закінчиться, цивілізаційним обов'язком дуже хорошого росіянина стане духовне окормлення українців з метою нормально заробити і повернути душевних, але не завжди, чаво вже там, розумних братів на правильну доріжку. Це цілком можна розглядати як репарації.
Після закінчення війни дуже хороші росіяни планують дружити з українцями набагато пуще колишнього, бажано з ПМЖ, тому що на той час в Росії ловити буде вже нічого, а в Європі треба мови вчити. Настане день, і вони знову приїдуть в гостинний, веселий, світлий і ситий Київ, їхні чоловіки будуть знову згортати шиї, задивляючись на чорнобрових Оксан, "заспівувати в шинку" і так далі слово в слово, на що вистачило фантазії Маргарити Симоньян, але Маргарита собі на згорнуту шию вже "наспівала", а дуже хороші росіяни - ні. Напередодні такої приємної перспективи публічно каятися за військові злочини Росії дуже хорошим російським не має ніякого сенсу, тому що хто ж їм потім в Київському шинку наллє і буде слухати з розкритим ротом про справжню вяличність російської культури, непідвладну миттєвим негараздам?.. Краще нехай хох... українці за Булгакова покаються, за Федора Михалича, за Сонце російської поезії, за Толстого Лева! Прямо зараз, зрозуміло, ніхто не вимагає, але прийде час - за все запитається.
Після закінчення війни дуже хороші росіяни планують дружити з українцями набагато пуще колишнього
Якщо дуже хороші росіяни зараз почнуть принижуватися перед українцями, мовляв, вибачте нас, росіян сраних, то так, чого доброго, можна домовитися до того, що росіяни - не вища раса. Смішно, звичайно, навіть подумати таке, але раптом комусь в Україні так здасться, а потім поїдеш після війни в шинок чорнобрових Оксан подивитися, ніби й не було нічого, а тебе на кордоні ногою під зад! Недобре. А ще недобре, що останнім часом українці якось все менше цікавитися стали, як там дуже хорошим російським живеться, шкода їм чи ні, руки-то заламують хоч? Таке відчуття, ніби їм все одно вже. Іноді навіть здається, ніби українці вважають, що по-справжньому хороший росіянин дійсно ні в чому каятися не повинен, і взагалі нічого вже не повинен. Таких вже, слава богу, більше 80 тисяч накопичилося.
The best is yet to come.

Offline Крижинка

• США
« Reply #566 : Листопад 22, 2022, 07:51:02 »
ВАСИЛЬ РИБНІКОВ
:up:

Але ж не дійде, навіть якщо перекласти.  :moskali:

Offline RedCat

« Reply #567 : Листопад 23, 2022, 14:21:04 »
Цитувати (виділене)
Volodymyr Rehesha Santa
1 д.  ·
-   Браток, кагда нам уже можна дамой вєрнуться? - три бугая-переселенця з Харкова під сільським магазином п‘ють пиво, розклавши копчену рибу на капоті джипа косарів за 50.
   Після нетривалої змістовної бесіди сідають в свій тазік, і недоїджений товстолоб злітає на повороті, ощаслививши місцевих собак.
   Чоловіки досить таки призовного віку обвішалися прапорами, танцюють на Майдані, радіючи звільненню Херсона. І це з тремтінням в голосі коментують ведучі телеканалів.
   Чувак грає на скрипці біля метро в Києві щось сльозливо-патріотичне, і перехожі плачуть від щастя. Відео розходиться мільйонними тиражами…
   Хто оці усі люди, що постійно щось відзначають і святкують?
   Хоча… Можливо, це просто мої емоції, і саме так треба? Можливо, це осінній депресняк, бо знову дощ?
   …Розрахунки, обшкрябавши берці та штани від вчорашнього липкого болота, вже на позиціях. Ед тиждень чергує з 2-ої ночі, і до вечора, аж поки вони не повернуться. Мокрі, брудні, мовчазні.
Людей не вистачає.
   Ніхто не святкує повернення втраченої позиції, вдалу роботу, день без втрат. Радіють лиш наколядованому десятку мін, трофейній зброї, гарячій воді і зв‘язку з рідними.
   Сьогодні обстріли почалися рівно о 7-ій. І зараз не вщухає, попри холодну воду, що падає з брудного неба. Все, як і завжди: гради, стволка, міномети. З розбитих хатів розлітаються бризки цегли, шифера, обвуглених меблів. На двох позиціях стрілковий бій. Три швидких промчало в напрямку умовно мирної території, без сирен і маячків…
   Направду, є й привід порадіти, хоч і не так масштабно. Піхота відбила ранковий штурм, підбила ворожого танка і три бехи. Відмаячив Паша Грек, він в шпиталі вже пробує ходити без милиць, отже скоро буде в строю. Вибуховою хвилею з яблуні знесло усі яблука. Смачнющі. Ну і… тримаємося.
Santa

Offline RedCat

« Reply #568 : Листопад 23, 2022, 17:35:09 »
Vitalii Chepynoga
54 хв  ·
Те, що в Україні найкрутіші в світі чоловіки з ЗСУ - знають усі.
Але Українські Жінки!!!
Які розбираються в ракетних системах, морських дронах, тепловізорах, старлінках, вправні в плетінні камуфляжних сіток, і можуть за добу зібрати на безпілотник… Посмажити деруни на свічці і висушити коси під кондиціонером автомобіля… Привезти в Португалію з собою старого одноокого кота без жодних документів… і навіть без жодної згоди на те з боку кота…
Життя їх до цього не готувало. Але, як з‘ясувалося, - вони були готові!
Коня на скаку остановит… і зтягне з нього каzapskogo виродка… Потім зайде в «горящую избу». І доріже остальних…
Гени, коріння, джерела. Правічне. Гнів, Любов, Краса і Сила!

Offline Фрипп

« Reply #569 : Листопад 24, 2022, 12:20:13 »
Александр Фуксон
10h  ·
Ответ на русский террор против мирных городов должен быть асимметричным.
Случайным образом бомбить в ответ русских мирных жителей нет смысла по сугубо рациональным причинам (во первых это дорогого, во вторых — это послужит лишь мобилизации врага, а на результаты на поле боя не повлияет).
Нет смысла пытаться запугать русские массы — они лишены субъектности, русские могут хотеть войны или страшиться ее — их желания имеют нулевой вес (нет, это не снимает ответственности, разумеется).
Но при этом есть способ очень больно ударить по врагу вне поля боя.
Россия — это государство победившей дезинформации. Государство в котором не только массы, но и руководство живет в воображаемом мире, созданном пропагандистами.
Энергосистема Украины уничтожается потому, что Путину нашептали, что это неизбежно  приведет к капитуляции, потому что попадание ракеты в цели в тылу позволяет нарисовать в кабинетах фальшивую картинку "победы", которая смягчает горечь от реальных поражений на фронте.
Именно поэтому вопрос затыкания русской пропаганды является по большому счету военным вопросом, это и будет настоящим ударом по "центрам принятия решений".
Нам нужны сотни, тысячи "Даш Дугиных" по всему миру. Русский пропагандист, не важно, "военкор" на фронте,  сотрудник офиса Раша Тудей в Москве или в Берлине должен быть официально объявлен конвенциональной и абсолютно легитимной целью, как если бы он носил автомат и погоны.
Мне кажется очень важным проговорить это на практически официальном уровне. Западные правительства жалуются, что им сложно остановить русскую пропаганду (да, ее успехи крайне преувеличены, но стабильную аудиторию в 20% идиотов она имеет несмотря на все запреты).
Мы можем предложить вполне эффективное и быстрое решение этой проблемы, и это отнюдь не блокировка сайтов.

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.