Фотографу премію за підсилення мемогенерації.
Робоча група Міністерства освіти і науки оновила зміст навчальних програм для 6-9 класів та 10-11 класів. Зі шкільної програми зарубіжної літератури будуть вилучені твори російських та радянських авторів.Про це йдеться у рішенні робочої групи МОН. Зазначається, що зі шкільних програм зарубіжної літератури будуть вилучені твори понад 40 російських та радянських письменників, поетів, прозаїків та митців. Вилучені твори будуть замінені творами зарубіжних письменників відповідно до літературного процесу та з урахуванням вікових особливостей учнів.Відтепер українські школярі не вивчатимуть творчість Олександра Пушкіна, Івана Крилова, Антона Чехова, Михайла Лермонтова, Михайла Булгакова, Льва Толстого, Івана Тургенєва, Івана Буніна, Осипа Мандельштама, Віктора Некрасова, Олександра Блока, Федора Достоєвського, Олександра Грибоєдова.Окрім цього, зі шкільної програми будуть виключені твори Булата Окуджави, Василя Бикова, Олександра Гріна, Костянтина Симонова, Марини Аромштам, Сергія Єсеніна, Михайла Шолохова, Бориса Пастернака, Володимира Маяковського, Анни Ахматової, Миколи Гумільова, Марини Цвєтаєвої, Іллі Ільфа, Євгена Петрова та інших.
А вообще пиздец их много было!
Генерал армії США Марк Міллі, відповідаючи на питання, що українці просили 1000 гаубиць, 500 танків та 300 РСЗВ, а союзники дали менше:«Я не впевнений звідки взялося число - те, на що ви посилаєтеся, але я говорив із генералом Залужним, і ми отримуємо списки. Це офіційні запити від їхнього Міністерства оборони. Вони просили 10 батальйонів артилерії; було поставлено 12 батальйонів артилерії. Знову ж таки, я б сказав, 97 000 протитанкових систем. Це більше протитанкових систем, ніж танків у світі. Вони просили 200 танків; вони отримали 237 танків. Вони просили 100 бойових машин піхоти; вони отримали понад 300. Ми поставили, власне кажучи, 1 600 або близько того систем ППО і близько 60 000 зенітних снарядів. Це - коли я говорю "ми", я маю на увазі міжнародне співтовариство. Ви дивитеся на 260 артилерійських систем. А загалом 383 одиниці, і, як я вже сказав, майже півмільйона артилерійських снарядів». «Соединенные Штаты предоставили более 6500 «Джавелинов», 20 000 других противотанковых систем. Международное сообщество в совокупности предоставило почти 97 000 противотанковых систем – больше противотанковых систем, чем танков в мире. США также предоставили более 1500 “Стингеров”, более 700 тактических противотанковых систем, 20 Ми17, тысячи единиц стрелкового оружия, большое количество 155-миллиметровых гаубиц и около полумиллиона боеприпасов. В конце этого месяца мы передадим реактивные системы залпового огня и боеприпасы. Скорость, с которой мы предоставляем поддержку, не имеет аналогов в мире. Такого еще не было. Это вопрос нескольких дней между получением запроса и передачей оружия Украине. На некоторые моменты может понадобиться неделя, но в большинстве случаев это считанные дни»
Цитата: jeckie від Червень 16, 2022, 21:21:56А вообще пиздец их много было! Ну, справедливости ради, бОльшая часть шла в разделе "литература на лето", то есть конкретно в классе это не изучалось.
І багатьох не без задоволення.Навіть болєзний Достоєвський мені заходив.
У нас в школе изучали Ильфа и Петрова? Вот их единственных пожалуй жалко.
А я всіх їх читав, крім Марини Аромштам.
Цитата: В.И.Лемминг від Червень 16, 2022, 21:31:42І багатьох не без задоволення.Навіть болєзний Достоєвський мені заходив.
але я б і те замінила на Стейнбека, Ремарка, Драйзера, Баклі і т.д. Остен з усіма Бронте.
З.І. А Гоголь, шо цікаво, залишився, а одеситів Катаєва і Фінкельштейна викиеули.
Ділогію Ільфа і Петрова читав разів зо 20. Тут важливо не про що, а як.
Цитата: Teagan від Червень 16, 2022, 22:02:33але я б і те замінила на Стейнбека, Ремарка, Драйзера, Баклі і т.д. Остен з усіма Бронте.Я б усю російську замінила на англійську, там вистачить на все.
А хто такий Фінкельштейн?
Я б усю російську замінила на англійську, там вистачить на все.
Драйзер теж комуняк любив.
Не Фінкельштейн, а Файнзільберг.
0 Користувачів і 6 Гостей дивляться цю тему.