Автор Тема: Українська політика. Війна. 24 лютого - 19 квітня

Offline Выдра

• ___
Оппозиционный блок после победы будете четных стрелять или нечетных?
Новости почитала.

Offline marplik

• Стать: Жіноча
  • Шалена бджілка
Russia is ready to strike at NATO convoys delivering weapons to the Armed Forces of Ukraine
Подробнее на: https://avia-pro.net/news/rossiya-gotova-nanesti-udary-po-natovskim-konvoyam-dostavlyayushchim-vooruzhenie-vsu
Надеюсь, что если такое случится, НАТО, в свою очередь, сочтёт это достаточным основанием врезать в ответ. И чёрт с ним, мировая война, так мировая война.

Offline Minime

• Стать: Чоловіча
  • Австралия: au2ua
И последует, и не сомневаюсь даже. Ведь Путин воюет не с Украиной - для него ее уже давно нет. Путин воюет с НАТО. Просто на нашей территории.
+1
"Мой персональный ватник" (с) тоже так и говорит.
"Это война Америки с Россией".

з мене аналітик так собі, це більше вішфул сінкін - може вони хочуть втягнути НАТО в конфлікт, щоб домовлятися з НАТО про перемир'я, бо продати ваті (хоча їй можна продати все), що друга армія світу вигребла піздюлєй від голих босих хахлов це якось не алло.

Я, тоже это не исключаю.
Еще хочу сказать - успехи Украины в войне с Мордором делают  неудобно "северо-атлантическому союзу".
С точки зрения западного обывателя в последние годы были следующие события: "Трамп - чморит союзников НАТО, как дармоедов на американские подачки" > "Америка убегает из Афганистана после 20-летней проигранной войны" > "Украина, атакованная вдоль половины  своей границы, героически и успешно сопротивляется "ядерной сверхдержаве".

Последнее выступление Зеленского для итальянцев прям 🔥
И спичрайтер красавчик, и Зеленский на пять с плюсом отыграл.
Все выступления Зеленского (Слава Украине и его спичрайтеру!), что я слышал - очень и очень впечатляют.
Говорит очень по делу, понятно (для западного обывателя) и с достоинством!
"Не забыть бы нам всё, не простить бы и не потерять". В. Высоцкий

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
Что-то сегодня поздновато-рановато тревога, обычно либо в 2, либо в 5. В тонусе держат, скоты. И опять по всей стране или только у нас?
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline zucat

• *
По всій.

Offline Ash

Тут Иран по американскому посольству в Ираке ударил ракетами. Пишут, что США подняло самолёты в воздух. Это не может быть связано?
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Маричка

• Украина, Днепропетровск
Тут Иран по американскому посольству в Ираке ударил ракетами. Пишут, что США подняло самолёты в воздух. Это не может быть связано?
Кажуть, що жодна будівля США не постраждала та жертв немає.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
Это не может быть связано?
Конечно связано.
Официальному Ирану только-только разрешили возобновить поставки нефти. Чтобы заменить поставки из хуйлостана.
Раше от бешенства кровью глаза застило. Обязательно нужно поссорить сейчас США и Иран.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
Взрывы во Львове. Что это было пока не известно.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
Утром 13 марта во Львове прозвучало несколько взрывов.

По данным депутата Львовского горсовета Игоря Зинкевича, сработала система ПВО. Ракеты сбиты в районе Яворовского полигона.

О взрывах также сообщают жители Ивано-Франковска, Умани, Краматорска. Официальной информации по этим городам пока нет.

UPD: По данным Львовской ОВА,  авиаудар совершен по международному центру миротворчества и безопасности. По предварительным данным, выпущено 8 ракет. Информация о пострадавших устанавливается.
Злобная заинька

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
Цитувати (виділене)
Притулок для тварин "Сіріус", що розташований на Київщині, просить про створення гуманітарного коридору, щоб крім людей врятувати ще понад три тисячі тварин.

Джерело: заступниця директора притулку Ірина Лозова, Суспільне.

Дослівно: "17 днів у блокаді російськими окупантами. Стільки часу неможливо привезти їжу та ліки для людей і тварин. Усі мешканці Димерської ОТГ, 3165 собак та 218 котів нашого притулку стали заручниками війни. Притулок та вся громада на межі гуманітарної катастрофи".

За її словами, запасів для тварин вистачить до 15 березня, бензину для генератора немає.

"Ми хочемо евакуювати тварин, привезти їжу та ліки. Ми не хочемо наражати їх на небезпеку", — відзначила Лозова.

Вона також розповіла, що наразі притулок шукає організації, які допоможуть евакуювати тварин закордон після створення коридору.

Лозова повідомила, що притулком були надіслані листи до міжнародних зоозахисних організацій, до ЗМІ Європи та США, а також були відправлені звернення до найбільших зоозахисних організації Росії та Білорусі
https://www.pravda.com.ua/news/2022/03/13/7330854/

Offline Lilьka

• Львів
Яворівський полігон досить далеко від Львова. Ми нічого не чули.

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
30 км от меня и 20 км от польской границы.
Я сейчас слышу много сирен, но не вижу скорые это или вдруг просто копы ловят кого-то.

Я не знаю, кто там сейчас был, могу лишь предполагать, (поэтому ничего точно не разглашаю) что, кроме наших, много иностранных инструкторов, добровольцев и тд

Плюс не постеснялись влупить так близко с Польшей.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
Когда вчера грохнули склад в Квитневом, где-то на таком же расстоянии от нас, было очень громко.  :pardon:

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
Когда вчера грохнули склад в Квитневом, где-то на таком же расстоянии от нас, было очень громко.  :pardon:
Я пока все еще надеюсь, что это слышали работу ПВО, а не. Но сирены (авто) щас напрягают, да.
Пока появляются осторожные сообщения, что без погибших, есть раненные.

Цитувати (виділене)
Речник Академії Сухопутних військ ЗСУ Антон Миронович підтвердив Суспільному, що по одній з військових частин на Львівщині був завданий ракетно-бомбовий удар.

"За останніми даними, принаймні не було 200-х. По 300-х інформація уточнюється. Певну роль свою ППО відіграло", — сказав він.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
ИМХО, даже "червячковая" карта не вполне отражает действительность. На самом деле линии продвижения орков уже должны быть прерывистыми. Во многих населенных пунктах рашистов повыковыривали и уничтожили.

Offline Egvein

• Львів
Яворівський полігон досить далеко від Львова. Ми нічого не чули.
І я не чула, а невістка прокинулась, каже, аж будинок здригнувся. Ми в сторону Київської траси живемо

Offline massii

Готується договір:
Цитувати (виділене)
За словами Подоляка, договір між Росією і Україною повинен бути "багатокомпонентним".

"Він повинен включати в себе кілька позицій. Перш за все, позиції, що стосуються припинення власне війни як такої. Другий важливий пункт-це процедура, швидкість за тимчасовими параметрами виходу російських військ з території України. Третя частина-безпосередньо мирна угода. Яким чином світ буде гарантований. І тут повертаємося до ключового моменту, навколо якого все і будується, - гарантії безпеки Україні, щоб подібні ситуації не повторювалися".

Цікаво, як саме буде визначена територія України, з якої мають бути виведені війська рашистів. Зокрема, цікавить, чи буде зазначена територія Донецької та Луганської областей і АР Крим.

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
Таки влупили, уже есть фото.

Offline massii

Цитувати (виділене)
Керівник Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко розпорядився конфіскувати 23 вантажівки з білоруськими і російськими номерами і передати їх на потреби української армії. Раніше закон про націоналізацію російського майна в Україні підписав президент Володимир Зеленський.
https://lviv1256.com/news/na-volyni-pochaly-zabyraty-fury-u-dalekobiynykiv-z-rosii-i-bilorusi/?fbclid=IwAR3FQpCxrKN225vEr5tJJm01W5-5C8mFMwtEs_0AKywbVAiYptkQAHEU20k#prettyPhoto

Offline Leo_need

• Україна, м.Київ
Цікаво, як саме буде визначена територія України, з якої мають бути виведені війська рашистів.
Это уже озвучивали с нашей стороны. Речь о ВСЕЙ территории Украины в границах 1991 года. И мне почему то кажется, что заодно и Приднестровье дерусифицируют, чтобы не было у нас в тылу военной группировки.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
Цитувати (виділене)
Західні союзники України мають перейти від постачання конкретних видів зброї до практики Ленд-лізу – про це в інтерв´ю телеканалам «Прямий», «Еспресо» та «5 канал» заявив Петро Порошенко. Він повідомив, що щоденно веде десятки переговорів з іноземними партнерами щодо розширення військової допомоги Україні.

«Акт Ленд-лізу означає все – як кажуть, від їжі до шкарпеток, уніформи, зброї, боєприпасів. Бо це боротьба всього світу, яку веде Україна. Ми не маємо стояти в ролі прохачів. Зараз буде прогрес і по протиповітряній, і протиракетній обороні», – прогнозує Петро Порошенко.

«Я знаю, що це таке, бо в 2014 році перші і дуже важливі кроки по відновленню протиповітряною оборони зробив я і моя команда. Це ще один прорахунок Путіна – у нього було завдання за три години знищити протиповітряну оборону України по всі країні. Потужними ракетно-бомбовими ударами, крилатими ракетами. А ми вже маємо 140 літаків і гелікоптерів, які були збиті. Десятки російських пілотів, які свідчать і будуть свідчити в Гаазі про злочини Путіна», – наголошує п’ятий Президент.

«Будуть в нас Patriot, повірте мені. Не буде іншого виходу у наших партнерів. Коли мені кажуть, що ми не можемо нікого навчити, бо треба навчатися рік – можна знайти варіанти. У нас є добровольці американці, які приїдуть і будуть разом з нашими бійцями протиповітряної оборони пліч-о-пліч боронити небо над українськими атомними станціями, тому що це ядерна безпека світу. І захоплення Чорнобильської чи Запорізької атомних станцій яскраво це продемонструвало», – вважає Порошенко.

«І врешті решт через ці механізми ми перейдемо до закритого неба, навіть якщо хтось скептично до цього ставиться. Та сама буде позиція і по співпраці з НАТО. Стукайте – і вам відкриють, сказано в Біблії», – говорить Петро Порошенко.

«Я чекаю і постачання боєприпасів, і новітніх систем озброєння, і постачання забезпечення. Бо чим сильнішою буде українська армія, тим слабшим буде агресор. Чим слабшим буде агресор, тим безпечніше буде світ», – переконаний п’ятий Президент.

«Десятки телефонних переговорів і зустрічей за тиждень. Десятки сюжетів на провідних іноземних каналах щодня формують громадську думку всьому світові про безальтернативність підтримки України – це теж моя робота», – пояснює Петро Порошенко.

«Подивіться, пройшло 17 днів, а як змінився світ. Ми точно переможемо. Не будьте в розпачі, не втрачайте надії. У нас дуже величезна кількість підстав, щоб пишатися армією, пишатися нашим народом, нашою країною і тим місцем, яке вона займає у світі. І жодного шансу не залишити російсько-фашистській нечисті. Вони будуть у пеклі. І по заслугам», – резюмує Порошенко.
https://eurosolidarity.org/2022/03/13/petro-poroshenko-praczyuyemo-iz-soyuznykamy-nad-perehodom-vid-postavok-konkretnyh-vydiv-zbroyi-do-povnoczinnoyi-programy-lend-lizu/?fbclid=IwAR31C3KdyB4pgmDCwiIgWuMdSV5q4e5vSZIVdhHfLVubNBN__vgxHCVGVnY

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
Ну понятно. Кацапня разрушила Украину и им за это ничего не будет.
Тю, ля, а шо?

Offline В.И.Лемминг

• Hero Member
  • добрый, но гуманный
Цікаво, як саме буде визначена територія України, з якої мають бути виведені війська рашистів.
Это уже озвучивали с нашей стороны. Речь о ВСЕЙ территории Украины в границах 1991 года. И мне почему то кажется, что заодно и Приднестровье дерусифицируют, чтобы не было у нас в тылу военной группировки.
Пока что кацапы достаточно упороты, чтобы настаивать на своих требованиях.
Тю, ля, а шо?

Offline Eney

Хто навів на Яворівський полігон.

Offline Leo_need

• Україна, м.Київ
Ну у нас то выбор небольшой. Они хотят,чтобы умерли мы. Значит нужно убивать их.

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
Хуже того, у них ультиматум. А ультиматум не предусматривает уступок.
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
Садовий
⚡️⚡️Оновлена інформація військової адміністрації щодо ранкових обстрілів Міжнародного миротворчого центру на Яворівщині.

За попередніми даними було випущено близько 30 крилатих ракет.
Літаки вилетіли з російського Саратова до акваторії Чорного моря. Саме звідти здійснювались удари.

На жаль, маємо 9 загиблих🕯
57 людей поранено.
Їм зараз надається медична допомога. Частину поранених вже доставили до львівських лікарень.

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
И да, ПВО сработала и большая часть была отбита.

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб

Cпойлер

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.