Автор Тема: Українська політика. Війна. 24 лютого - 19 квітня

Offline Nerag

Актуальна карта тимчасово захоплених доріг та кількох населених пунктів
https://forpost.media/vijna/v-rnbo-predstavyly-kartu-shcho-vidobrazhaie-aktualnu-sytuatsiiu-v-ukraini.html

Вокруг Мариуполя ситуация очень скверно выглядит.  :(
Да и с западной стороны Киев продолжают обходить, пусть и с большим радиусом...

Online Shannou

• Global Moderator
  • Стать: Чоловіча
  • The world is yours
Вернулся в Киев. Самое сложно было вьехать в сам город - стоял на вьезде пять часов. Еще и спросили - а зачем ты вернулся? Как то аж удивился такому вопросу. В городе канонада, сирены, слышны запуски града - ну такое.
Буду на выходных добывать пропитание, искать бензин и прочее.

дійсно, навіщо ти повернувся? ти ж цивільний, тобто тебе потім все рівно евакуювати, кормити треба, бензин ти хочеш.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Eney

Не 20-ть гелікопетрів...

Offline Eney

У Луганську згоріла топливна база мокшан. Не вся, на жаль.

Offline massii

Цитувати (виділене)
Бомбардуванням українських міст під час російського вторгнення керує головнокомандувач Повітряно-космічних сил РФ, генерал армії Сергій Суровікін, особисто керував колоною бронетехніки під час серпневого путчу 1991 року в Москві, виконуючи накази так званого ГКЧП. Тоді під танками загинуло троє громадян - Володимир Усов, Дмитро Комар та Ілля Кричевський.
повністю: https://investigator.org.ua/ua/news-2/240505/

Offline Eney

Цитувати (виділене)
АЗОВ
@Polk_Azov
Як виявилось, в результаті вчорашньої контратаки, азовці розбили батальйонно тактичну групу 68 танкового полку 150 танкової дивізії РФ. В результаті бою командир полку, на прізвище Амирханян, опинився в шпиталі. Начальник штабу полку загинув.

Offline düsha

• Стать: Жіноча
ещё читала в новостях reuters, что русские врут
во-первых, они "уже уничтожили весь-весь воздушный флот Украины", "ваще ничо не осталось"
во-вторых, вот эта колонна говна, которая шла на Киев, reuters говорит "мы видели, она не двигается, хуй знает почему", "а они показывают по телевизеру, что она идёт и идёт".

Offline Nerag

во-первых, они "уже уничтожили весь-весь воздушный флот Украины", "ваще ничо не осталось"
Так они еще раньше говорили, что уничтожили все ПВО и захватили контроль над небом.  8) :wacko3:

Offline Eney

Цитувати (виділене)
Вячеслав Викторович Власенко
Щойно  ·
Заарештований СБУ за підозрою у державній зраді командир Яворівського полігону (в/ч А4150) полковник Ігор Слісарчук.
На протязі 2015-2016 років «військовий» проводив підривну роботу на користь гру гш зс рф.

Offline Eney

ещё читала в новостях reuters, что русские врут
во-вторых, вот эта колонна говна, которая шла на Киев, reuters говорит "мы видели, она не двигается, хуй знает почему", "а они показывают по телевизеру, что она идёт и идёт".

Offline Кру_Элл

• Миколаїв - місто корабелобандерівців.
Упирі майже денацифікували білу ведмедицю та тигрів.
Планы на вечер: мотать новостную ленту с недовольным лицом.

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
На слові "выходных" я трошки підвіс, а потім згадав, що завтра 8 березня. 
Завтра нерабочий день? Тут и я подвисла. Я первый день на работу вернулась и завтра б точно поперлась. Наверное. Ы.

Online Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
На слові "выходных" я трошки підвіс, а потім згадав, що завтра 8 березня. 
Завтра нерабочий день? Тут и я подвисла. Я первый день на работу вернулась и завтра б точно поперлась. Наверное. Ы.

в банках 7 та 8 робочі.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
Возле Нежина вражеский БПЛА "посадили".
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
Цитувати (виділене)
"Судячи з усього, нашим друзям приємно сидіти в затишних кафе Парижа, Берліна, Нью-Йорка або Будапешта. Неспішно пити чорну каву з круасаном і довго дивитися на фотографії українських міст, які в прямому ефірі зносять з лиця землі. А міста наші, помираючи, все-таки борються", - написав Подоляк у Twitter у понеділок.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
Цитувати (виділене)
Наиболее боеспособные части 🇷🇺 армии "разгромлены" - глава штаба обороны Британии Тони Радакин.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
Береза (личное)
Цитувати (виділене)
Березовый сок
Когда началась война, то я засунул поглубже некоторые свои принципы и предложил помощь власти. Потому что я был в оппозиции к власти, а не к государству. Предложил свои знания, опыт и навыки. Предложил контакты и коммуникации в Украине и за рубежом. Власть у нас многолика, но все согласились сотрудничать. Оно и понятно. Война требует объединения и консолидации усилий. Так вот, согласились все, но только у одной структуры не пошло ничего дальше слов согласия. Это ОП. В Офисе президента сказали, что интересно то, что я предлагают и попросили выписать тезисы. Я их выписал, отправил и объяснил, что решение, предложенное мной, ориентированно на депутатов ПАСЕ и Совета Европы. Дальше я ждал, что будет запущен процесс. День, два, три. Но ничего не произошло. Совсем НИ-ЧЕ-ГО. Я спросил, может что-то не подходит? Получил ответ, что все ок, но думают, как запустить. В итоге, время уже упущенно и реализовать ту стратегию уже невозможно. И так по всем моим предложениям. Тогда я задал вопрос нескольким людям в ОП, с которыми и раньше общался, о том, что вообще происходит. И получил ответ, что я для этой команды чужой, а там все строится на принципах персональной лояльности. Использовать меня, как ЛОМа и информационный канал, они готовы, а дальше нет, потому что я не лоялен власти и был в оппозиции. Не знаю, что это, - ревность команды президента или это такая диверсия его окружения, но я понял, что мои мозги, знания, опыт и контакты им не нужны. И главная причина в том, что я не из их команды. Ну, ок. Согласен. Я точно не из команды, где Лещенко и Трухин. Хотя я считал, что во время войны есть те, кто за Украину и те, кто против. А для ОП, видимо, все иначе. В итоге, я работаю с разными госорганами, но больше не буду даже пытаться работать с ОП. Команда ОП все для этого сделала, а я не привык напрашиваться.

Все же прав был профессор Теплов, который говорил мне "Никогда, ни при каких условиях, не работайте с придурками. И денег не заработаете, и время потеряете, и репутацию не сбережете." Это был его жизненный принцип. И он смог его привить мне. А я впервые, из-за войны, от этого принципа отказался. Видимо зря. И я хочу сказать, что поддерживаю президента в его противостоянии с РФ, но точно не буду работать с придурками из ОП. Потому что не в коня корм. А видя уровень их компетенции я понимаю, что нас пока спасает то, что с другой стороны ещё большие муд@ки. Я не критикую сегодня власть, но и закрывать глаза на такое не буду. Я продолжаю работать на всех направлениях в интересах Украины. И у меня вся надежда, по прежнему, лишь на ЗСУ и наш народ. Потому что народ и ЗСУ у нас замечательные!
https://t.me/BerezaJuice/10892

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
Цитувати (виділене)
Наиболее боеспособные части 🇷🇺 армии "разгромлены" - глава штаба обороны Британии Тони Радакин.
Почему "разгромлены" в кавычках?
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

Offline Nerag

Цитувати (виділене)
...Нераг сухо...
Лично я предпочитаю таким сообщениям верить с большой опаской. Вот когда наши - хотя бы - деблокируют Мариуполь или прекратят продвижение орков вокруг Киева - тогда посмотрим.

Offline Lilьka

• Львів
Береза (личное)
Цитувати (виділене)
Березовый сок
Когда началась война, то я засунул поглубже некоторые свои принципы и предложил помощь власти. Потому что я был в оппозиции к власти, а не к государству.
https://t.me/BerezaJuice/10892

От у мене теж питання - чому Порошенко щось там тягає в теробороні, а не б'ється на міжнародних фронтах?

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
От у мене теж питання - чому Порошенко щось там тягає в теробороні, а не б'ється на міжнародних фронтах?
Тому що зелена наволоч це наволоч.

Offline Smoke

Потому, что шансов что-то большее сделать мало, а зелень будет вонять - мы тут кровь проливаем, а он сбежал.
А если что-то нужно объяснять, то ничего не нужно объяснять.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
а он сбежал.
Ваще-то, ему выезд судом запрещен.

Думаю, по личным связям он сейчас делает все, что может. Но официально он представляет власть только как народный депутат.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
Бубочка снова бьется головой об бетонную стену НАТО.

Offline Oak

• Hero Member
Хто може зорієнтувати по трасі Київ-Харків? Знайомі будуть їхати, якщо є якісь подробиці, то скиньте в особисті, будь ласка

Offline Аксельбант

Цитувати (виділене)

дійсно, навіщо ти повернувся? ти ж цивільний, тобто тебе потім все рівно евакуювати, кормити треба, бензин ти хочеш.

Мнение о том, что выехав из Киева - меня начинают кормить даром, селят в нормальные условия и заливают бесплатно бензин - очень превеуличено.
И я надеюсь что меня никто не будет эвакуировать - очень надеюсь встретить победу в родном городе. В худшем же случае уеду на своей машине.
« Останнє редагування: Березень 07, 2022, 12:56:41 від Аксельбант »
There is no truce with Adam-zad, the Bear that looks like a Man!

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
Немного аналитики попощу.
А то общие заверения, что рашисты ввели сколько-то процентов войск и использовали сколько-то процентов ракет не особо вдохновляет.

Цитувати (виділене)
Stanislav Mankov сейчас с Alisa Pyvovarchyk и Алісой Пивоварчик.
3 ч.  ·
Про ракетний авіаційний треш окремим постом.
Ворожа авіація загрожує нам не тільки безпосередньо бомбами та забрудненням наших полів металобрухтом. З очевидним провалом бліцкрінжу та вичерпанням запасів різних Іскандерів/Калібрів, на передній план виходять удари крилатими ракетами повітряного базування. Бо вони є в наявності та дозволяють безкарно наносити удари.

Які ракети будуть використовувати? (Вже почали!):
❗️дозвукові крилаті ракети сімейства Х-55 (Х-555 в неядерному виконанні)
❗️дозвукові крилаті ракети сімейства Х-101 в неядерному виконанні
Обидва сімейства ракет мають велику дальність та загрожують нашій інфраструктурі та різноманітним будівлям, особливо телевежам)
Відповідальні за удари цими крилатими ракетами є 22-га та 326-та важкі бомбардувальні дивізії зі складу Командування дальної авіації ворога.
У цьому контексті вони мають в бойовому складі:
⭕️ 16 штук Ту-160/160М1 - по 12 КР Х-555/101
⭕️ ~50-55 штук Ту-95МС/МСМ - по 8 КР Х-555/Х-101 (попередньо, Ту-95 відпрацював 8 Х-101 по Вінницькому аеропорту)
⭕️ мінімум один Ту-22М3М - 8 КР Х-555 (вже працював по Харкову)
Таким чином, як мінімум один залп, з усіх наявних стратегічних ракетоносіїв становить порядка 600 крилатих ракет Х-555/101.
❗️АЛЕ: значна частина цих стратегічних носіїв відносяться до сил ядерного стримування.

Гарні новини:
🔴  Наряд сил на пуски крилатих ракет з неядерними бойовими частинами значно менший, та становить близько 20 штук Ту-95МС. Плюс одинокий Ту-22М3М
🔴  Фактично, більше 2х стратегічних бобрів бойові задачі не виконували одночасно (досвід Сирії). Тому слід очікувати до 4 машин одночасно, близько 32 ракет у залпі
🔴  Пуски крилатих ракет за допомогою стратегічної авіації - найдорожчий спосіб опалюватись грошима
🔴  Крилаті ракети цих типів цілком можливо збивати. Складно, бо летять на надмалій висоті. Але можливо.

Погані новини:
🔴 Ракет сімейства Х-55 було вироблено дійсно багато. Наприклад, після розпаду СРСР тільки в Україні було близько 1600 ракет Х-55, три боєкомплекти на флот стратегічних ракетоносіїв в Україні
🔴 Неядерні варіанти типу Х-555 та Х-101 не є основним озброєнням для стратегічних ракетоносіїв. Тому, слід очікувати ~ 400 ракет Х-555 та ~100 X-101 в запасі у ворога (один боєкомплект на носій, Х-101 ще не вироблено у необхідних кількостях)
🔴 Використовуючи даний вид зброї, ворог може виконувати "турбуючі" ракетні атаки переважно на стаціонарні цілі, протягом певного часу. 32 крилаті ракети на добу протягом двох тижнів. Мінімальна оцінка. Звісно, за умови що ця складна авіаційна техніка витримає такий режим роботи та вистачить кваліфікованого персоналу.
Про інші літаки та їх ракетне "добро" - далі буде.
П.С: так, у ворога "в рукаві" ще півсотні "євростратегічних" ракетоносців Ту-22М3. Але вони несуть або звичайні бомби/морські міни, або протикорабельні ракети. Використовувати звичайні бомби при нашій ППО - самогубство, для ПКР - цілей немає.
Повідомлялось, що тільки один літак довели до рівня Ту-22М3М, який може використовувати крилаті ракети для ураження наземних цілей.

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
Цитувати (виділене)
Виктор Кевлюк
Вчера в 09:27  ·

Затятого спротиву ранку!
Пенсіонінформбюро вчора не спалося і воно рахувало баранчиків на прохання Василь Павлов.
Вийшло таке:
190000 чисельність російського угруповання вторгнення станом на 22.02.2022
30000 чисельність морського та повітряного компонентів у складі угруповання вторгнення
40000 чисельність сил безпеки у складі цього угруповання (Росгвардія, поліція, СОБР, ОМОН, тощо)
120000 чисельність угруповання наземних сил
105000 чисельність наземних сил, що вже вторглися на територію України
15000 чисельність наземних сил угруповання вторгнення, що перебуває за межами України
10000 безповоротні втрати серед наземних сил противника
30000 орієнтовна кількість поранених серед наземних сил противника
65000 чисельність наземних сил РФ, що ведуть бойові дії в Україні станом на 05.03.2022

Через складнощі підрахувати окремо втрати військ та ментів бюро полагає, що лишається утилізувати 60-75 тисяч овець, котрих жене в українські чорноземи недофюрер.
А тим часом ССО наказали особовий склад батареї РСЗВ "Град", котра мала дурість обстріляти мирну Салтівку. З боку ворога вмерли всі, ССО пішли так само тихо, як і приходили.
Зауважу баранчикам, що носять артилерійські емблемки за поребриком: це, звірятка, початок. Хто не вмре, той надовго сяде.
З повагою до баранчиків.
Без жодної поваги до стада недофюрера.

Offline Homiak

• Украина, Запорожье
Цитувати (виділене)
Центр Оборонних Стратегій
5 March, 13:16  ·
Експерт ЦОС Віктор Кевлюк про влучання ракетами та те, що ймовірно буде далі

«Дзвонив Пентагон і казав таке: за 9 діб РФ запустила 480 ракет, з них 230 - з мобільних ПУ, тобто з "Іскандерів". 160 пусків - з території РФ, 70 - з Білорусі (з-під Мозиря, якщо випадково ця дира комусь з українських міст - побратим, прокляніть їх та викиньте з братів-друзів; Конотопським відьмам: як звільнитеся від справ оборони рідного місця - поробляйте туди), 10 - з кораблів ЧФ РФ.

Весь цей ракетний треш ретельно підраховує спеціально призначений бухгалтер - супутник раннього попередження про ракетний напад Imeus, котрий висить в 28000 км від Землі. Ракету, що летіла в Бровари в 1999, він теж бачив, до речі. Цифри - верняк, ця система рахує з кінця 70-х.

"Калібри" ми порахували раніше (було десь 200, витрачено десь 170. По "Іскандерам" має бути десь так: по одній ракетній бригаді є в кожній армії, що бере участь у вторгненні, тобто бригад має бути 3-4 (36-48 ПУ, кожна має 2 ракети на ПУ, ще 2 на ТЗМ, загалом у бригади - 144-192 ракети). Можна навангувати, що в закромах Родини має бути принаймні ще стільки ж. Ще можна позабирати запаси в інших бригадах (ще є 8 бригад, по неперевірених даних - навіть 10, але 2 нові я ніде знайти не зміг).

Як з мобільних ПУ стрельнули 230 штук, то це означає, що своє витратили і ще десь запозичили, тобто вже не вистачає. Ще 240 ракет запускали з літаків (тут - не моє пасовисько, маю з компетентними людьми перебалакати, Пенсіонінформбюро не має авіаційного юніту).

Цифрова мораль: ворогом витрачено 85% КР "Калібр", ОТР "Іскандер" - 24% (від загального наявного в РФ, в операційній зоні витрачено 120%, тобто ракетні удари:
а) недолуго сплановані, б) криво виконані).
Про високоточну зброю РФ: коли ви наносите груповий ракетний удар крилатими ракетами по аеродрому, котрий є навіть на Google Maps, але влучаєте в газон біля аеродрому, то це - високонеточна зброя, а не ото все, що РФ в мультиках показує.

Для контрасту та усвідомлення краси ракетної справи: в 04:42 04.04.2017 два есмінці ВМФ США USS Ross (DDG-71) та USS Porter (DDG-78) нанесли удар 60 КР "Томагавк" по сирійській авіабазі Еш-Шарат. Свої цілі знайшли 59 ракет, при цьому деякі ракети першого пуску пробивали дири у бетонних укриттях, а другого пуску - влітали у пробиті дири і уражали сховані там літаки. Ось це - точність, ось це - ракетний удар.
Ще маю зазначити шикарне почуття гумору і тонке розуміння російських реалій Пентагоном: ракетним ударом по гопнику керувала жінка, капітан "Портера" командер Andria L. Slough (на фоточці).
Вчиться, гопники, ракетній справі, належним чином!
Про погане: весь цей високонеточний хлам, рештки радянських крилатих ракет будуть літати над Україною до останнього дня, аж до знищення носіїв ракет (ССО це і без мене розуміють).
Але не кожен "Іскандер" долетить до середини Дніпра. Так у Гоголя, не?

Про хороше: балістичні ракети перехоплюються наявними у нас засобами простіше, ніж крилаті.»

Online Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
Цитувати (виділене)

Мнение о том, что выехав из Киева - меня начинают кормить даром, селят в нормальные условия и заливаю бесплатно бензин - очень превеуличено.
И я надеюсь что меня никто не будет эвакуировать - очень надеюсь встретить победу в родном городе. В худшем же случае уеду на своей машине.

лише пояснив що некомбатанти в місті під час облоги це зайве навантаження. коли в тебе обмежений запас ресурсів, які треба розподілити між жінками, дітьми, захисниками та Аксельбантом, то справа зовсім не в тому, що ти готовий за це платити. також твою дупу треба захищати, не можна стрелити в дом, бо там можеш бути ти, героїчно повернувшийся та знов готовий поїхати на своїй машині :facepalm:
бачу, марно витрачаю час, пояснюючи очевидні речі.

0 Користувачів і 5 Гостей дивляться цю тему.