Автор Тема: Українська політика. Війна. 24 лютого - 19 квітня

Offline Sindie

• Стать: Жіноча
  • Дніпро - Київ
И я очень сомневаюсь. Мои друзья сейчас в подвале дома в Буче, очень громко и жарко там у них :(
А нам з тобою своє робити (с)

Offline Shannou

• Global Moderator
  • Стать: Чоловіча
  • The world is yours
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
Сразу говорю, я не люблю такое публиковать. Потому что не проверено и звучит как-то слишком оптимистично и местами неправдоподобно.

Вот и дальше бы не любил (это я не тебе, это я Роме).

Цитувати (виділене)
Oleksiy Drone
1 ч.  ·
Лойкам-хуйойкам, піздаболам-цитатнікам і репостерам присвячується! Арта ще досі хуярить, а вони вже, сцуко, святкують.

Бесят такие люди, даже во время войны переживают за лайки, а ну как он не успеет и кто-то другой окажется первее. Тьфу. Дурачьё.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
🍁 Американський Сенат одноголосно ухвалив резолюцію про визнання путіна воєнним злочинцем.

🇺🇸 Водночас, Верхня палата американського законодавчого органу вимагає від Міжнародного кримінального суду та Міжнародного суду ООН розпочати розслідування за фактом військових злочинів і злочинів проти людства з боку рф.

Offline fakir

Бесят такие люди, даже во время войны переживают за лайки, а ну как он не успеет и кто-то другой окажется первее. Тьфу. Дурачьё.
стосовно себе можу сказати, що не заради лайків це роблю
просто коли бачу такі повідомлення дуже радію і хочу розділити радість
а якщо хтось каже що це пиздьож і наші ще продовжують їбашити, то радість тільки збільшується
про всяк випадок, пробачте  :pardon:

Offline fakir

Палаюча ворожа техніка у херсонському аеропорту потрапила на супутникові знімки
https://suspilne.media/217997-palauca-voroza-tehnika-u-hersonskomu-aeroportu-potrapila-na-suputnikovi-znimki/

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
Сейчас появилась инфа о результате обстрела Киева. ДСНС опубликовала фото.
В коментах пишут, что в телеге страны.юа не только сообщили адрес, но и подсказали, какой военный объект находится рядом.
Сейчас этот аккаунт в ТГ уже исчез.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Солоха

• Я не крило, я дзьоб
ВПЕРШЕ БОМБАРДУВАЛИ ЦИВІЛЬНІ ОБ‘ЄКТИ В ЗАПОРІЖЖІ

Очільник Запорізької ОВА Олександр Старух:

«Ранок виявився не добрим. Головна новина - вперше в Запоріжжі цивільні об’єкти піддалися бомбардуванню. Ракети прилетіли в район залізничного вокзалу Запоріжжя-2. За попередніми даними, ніхто не загинув. Друга ракета прилетіла в район ботанічного саду»

Offline invariant

• Київ <-> Вінниця
    • Шарага
Поки що так.
Цитувати (виділене)
«Ця ніч у Вінниці була неспокійна…Пошкоджено об’єкт. Жертв нема.
На місці працюють рятувальники», — коментар голови Вінницької ОВА Сергія Борзова щодо ранкового рекетного обстрілу у Вінниці.
https://t.me/suspilne_vinnytsia/5855
...І ми важкі несем мішки із написом "U235"...

Offline Elsewhere

• Administrator
  • Київ, столиця Гобітону
І все-таки в Київській області нормально попиздли вчора русні.
палимо танки з ночі до ранку

Offline Eney

Алексей Петров
Доброго утра! Мы с Украины! (Шикарное кстати приветствие, которое уже стало международной визитной карточкой нашей страны).

Я более чем понимаю, что всем нам, как воздух нужны хорошие новости! Срочно необходимы быстрые и главное грандиозные победы. Но так бывает только в книгах и фильмах. Старую заповедь «Хочещь мира, готовься к войне!», кто-то за несколько лет благополучно похерил, и теперь выгребать нам придётся ооооооой как сложно. Но мы справимся! Так вот! Если чей-то вчерашний пост в соцсети, хотя бы на пять процентов не оправдался, то всё… Зрада!

По событиям в районе Ирпень, Буча, Ворзель. Можно верить или не верить Сергею Лойко, но своим то ушам мы верим. Вчера вечером весь Киев слышал артиллерийскую канонаду в том районе. Причём долбили мы. Причём не стесняясь. Причём «Грады» работали полными пакетами. Став в импровизированную карусель. Выскочила одна установка на огневую. Залп! Двадцать секунд и сорок ракет ушли в гости к российским оккупантам. На смену ей тут же примчалась вторая установка! Залп! Двадцать секунд! Сорок ракет! Ушли заряжаться. Третья установка… Четвёртая… Пятая… Море огня! Море смерти и ненависти! Помимо РСЗО работала и ствольная арта. Я боюсь себе представить результат такой работы наших артиллеристов... Горы покорёженного железа и фестиваль жаренного мяса «Российское барбекю». Это хорошая новость, или нет? Считаю - прекрасная.

Если уж и тут нет веры (а кто знает, шо то грохотало), то почитайте утреннюю сводку Генерального штаба ВСУ. Язык сухой, лаконичный, но тем не менее… «На окремих ділянках фронту, ЗСУ перейшли у контрнаступ».

Верьте в украинскую армию! Верьте в украинскую нацию!

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
Питання вступу України до НАТО на переговорах української та російської делегацій вже вирішене, заявив голова правління Українського кризового медіа-центру, надзвичайний і повноважний посол Валерій Чалий.

В ефірі Радіо НВ дипломат застеріг президента Володимира Зеленського від великої помилки.

«На жаль, на тих переговорах з Росією, результати яких нам потім пропонують всім почути, вже питання вирішене, наскільки я розумію. Там уже зафіксована зовсім інша позиція України — так званий нейтралітет. Йде мова про роззброєння, далі йде розмова про віддачу території. Це вже лежить проектом на папері. Тому я зараз мовчати не буду. Треба розуміти: президент країни несе величезну відповідальність, ми всі йому довіряємо, ми його підтримуємо, він проявив стійкість. Він має не допустити, [щоб] ці порадники, які ходять навколо нього, направили його абсолютно не в тому напрямку», — зазначив Чалий.

https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/vidmova-vid-vstupu-ukrajini-v-nato-velika-pomilka-chaliy-ostanni-novini-50225387.html

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
Ливан - первая арабская страна, официально поддержавшеая Украину и осудившая Россию.

В знак солидарности с Украиной 15 марта известный ливанский музей Дворец Сюрсок в Бейруте подсветили цветами украинского флага, а также прозвучали строки Тараса Шевченко, переведенные на арабский язык.

По словам посла Ливана в Украине Игоря Осташа, примеру Ливана последовали и другие арабские страны. Об этом говорят их голоса в поддержку Украины на сессии Генассамблеи ООН.
Злобная заинька

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
Цитувати (виділене)
Оперативний ЗСУ
Панове м. Києва, будь-те уважні

Слово Паляниця не пройде

Щодо можливих дій ДРГ у м.Київ
- ДРГ «Вагнер» (нова назва «Ліга») планують проникнення до м.Київ
- ДРГ заг. чис. 200-300 осіб проникатимуть до м.Київ групами на авто групами по 1-4 ос. (у т.ч. жінки)
- До складу ДРГ входять жителі України (Луг. обл, Дон. обл., Зах. Укр.). Вільно володіють укр. мовою
- Основні маршрути просування – Старообухівська, Новообухівська, Одеська траси. Їх легенда – забрати речі родичів з Києва.
- Житло – конспіративні квартири
- Зброя – може завозитися з гум. допомогою
- Мета – захоплення будь-якого «центру управління» (РДА, інші адмінбудівлі). Далі – вивісити прапор РФ для фото/відео фіксації.
- Цілі та завдання ДРГ
Потрапити, як персонал на пункти приготування їжі для підрозділів
Приготування прихованих вибухових пристроїв (бідони з їжею, посилений боєкомплект) для підвозу на БП структур
Створити у відповідний момент «коридор проникнення» (підрив, фіз. усунення, отруєння, біологічне ураження)
- Ймовірний план дій:
Активізація декількох моб. груп ДРГ для створення «коридорів проникнення»
Прорив ДРГ у «коридор проникнення»
Вогневе ураження ОС з тилу блок-посту
Переміщення по місту і та стрільба по об’єктах (у т.ч. цивільних), щоб створити «хаос»
- Хід операції може змінюватися залежно від обставин та наявних сил.

#StrongTogether
#UkrainiansWillResist

https://t.me/operativnoZSU
@operativnoZSU
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Nerag

Йде мова про роззброєння, далі йде розмова про віддачу території.
НАТО - то такое. В любом случае, пока Мордор в нынешнем виде существует - вряд ли нас туда взяли бы. Взамен можно искать оборонительные союзы, с четко прописанной обязанностью на вступление в войну в случае агрессии. Да и кроме того нынешняя  ситуация ясно показала, что на первом месте должна быть сильная и крупная собственная армия. Имхо, довести до уровня 200-300 тыс., насытить оружием, купить/создать достаточно средств ПВО - и можно особо орков не опасаться.

А вот разоружение и сдача территорий... надеюсь, Зеленский (или хоть кто-то умный в его окружении) понимает, что такое ему могут и не простить в нынешней ситуации.  :mad:

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
А вот разоружение и сдача территорий... надеюсь, Зеленский (или хоть кто-то умный в его окружении) понимает, что такое ему могут и не простить в нынешней ситуации. 
Предположу, что Чалый нагнетает. Умышленно преувеличивает. Наверное, это сейчас неплохо - поддерживать пристальное внимание общества к переговорам. Высвечивая неоновой лампой и, буквально, с лупой в руках. Чтоб зеленые не просрали нам страну.
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

Offline Elsewhere

• Administrator
  • Київ, столиця Гобітону
А вот разоружение и сдача территорий... надеюсь, Зеленский (или хоть кто-то умный в его окружении) понимает, что такое ему могут и не простить в нынешней ситуации.
Предположу, что Чалый нагнетает. Умышленно преувеличивает. Наверное, это сейчас неплохо - поддерживать пристальное внимание общества к переговорам. Высвечивая неоновой лампой и, буквально, с лупой в руках. Чтоб зеленые не просрали нам страну.

Теж так думаю.
Роззроєння - вимога, яку буде майже неможливо виконати.
Сдача територій - теж під питанням, про які саме території йдеться.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
Цитувати (виділене)
Оперативний ЗСУ
Панове м. Києва, будь-те уважні

Слово Паляниця не пройде

Щодо можливих дій ДРГ у м.Київ
- ДРГ «Вагнер» (нова назва «Ліга») планують проникнення до м.Київ
- ДРГ заг. чис. 200-300 осіб проникатимуть до м.Київ групами на авто групами по 1-4 ос. (у т.ч. жінки)
- До складу ДРГ входять жителі України (Луг. обл, Дон. обл., Зах. Укр.). Вільно володіють укр. мовою
- Основні маршрути просування – Старообухівська, Новообухівська, Одеська траси. Їх легенда – забрати речі родичів з Києва.
- Житло – конспіративні квартири
- Зброя – може завозитися з гум. допомогою
- Мета – захоплення будь-якого «центру управління» (РДА, інші адмінбудівлі). Далі – вивісити прапор РФ для фото/відео фіксації.
- Цілі та завдання ДРГ
Потрапити, як персонал на пункти приготування їжі для підрозділів
Приготування прихованих вибухових пристроїв (бідони з їжею, посилений боєкомплект) для підвозу на БП структур
Створити у відповідний момент «коридор проникнення» (підрив, фіз. усунення, отруєння, біологічне ураження)
- Ймовірний план дій:
Активізація декількох моб. груп ДРГ для створення «коридорів проникнення»
Прорив ДРГ у «коридор проникнення»
Вогневе ураження ОС з тилу блок-посту
Переміщення по місту і та стрільба по об’єктах (у т.ч. цивільних), щоб створити «хаос»
- Хід операції може змінюватися залежно від обставин та наявних сил.

#StrongTogether
#UkrainiansWillResist

https://t.me/operativnoZSU
@operativnoZSU
Это точно официальный канал?

Offline fakir

Это точно официальный канал?
звичайно - ні

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
чому та навіщо я хз.
а тепер візми до уваги шо канал фактично захоплено(хоч кажуть шо не все в них там гладко, та тим не мкнш) - вода для Криму, Запорізька АЕС захоплена - електроенергія для Криму(а мо й для Кубані де в них також проблеми з потужностями), єдин ділянкю суходолу між РФ і Кримом яку ми контролюємо залишається Маріуполь

я б хотів помилятися і вірити що в штабах зараз проробляють операцію яка виправить ситуацію на півдні, але покищо залишаюсь скептиком, одна надія на санкції

мені здається, Чалий каже саме про це. плюс відмова від НАТО та зменшення кількості ВСУ.

Offline Nerag

Ну так орки и не скрывают "какие" - Херсонская область, для канала (и плацдарма над Одессой на будущее  :smilie9:), Донецкая и все побережье Азовского моря. В обмен нам, может быть, вернут разоренную половинку Луганской области.
И будет интересно посмотреть, как продать тем же мариупольцам - ребята, вы классно держались, но так сложилось, что жить будет в Мордоре.

Собственно, если им отдать сейчас хоть что-то (да еще урезать ВСУ) - то, имхо, через полгода или к осени, они просто придут, к примеру, за Одессой - и уже постараются не совершать прежних ошибок.

Offline Elsewhere

• Administrator
  • Київ, столиця Гобітону
Ну так орки и не скрывают "какие" - Херсонская область, для канала (и плацдарма над Одессой на будущее  :smilie9:), Донецкая и все побережье Азовского моря. В обмен нам, может быть, вернут разоренную половинку Луганской области.
И будет интересно посмотреть, как продать тем же мариупольцам - ребята, вы классно держались, но так сложилось, что жить будет в Мордоре.
Ну тут скоріше відповідь про корабель.

А якщо мова іде, наприклад, про статус Криму?
*мені перший раз за тиждень дали нормальної кави і я віднайшла рештки оптимізму*

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours

дуже просто - альтернатива - використання ТЯЗ по Києву.

Offline Nerag

Ну тут скоріше відповідь про корабель.

А якщо мова іде, наприклад, про статус Криму?
*мені перший раз за тиждень дали нормальної кави і я віднайшла рештки оптимізму*
С моей имхи - можно обсуждать нейтральный статус, безядерный статус, неразмещение чужих военных баз. Можно договориться про воду в Крым. Можно про электроэнергию в Крым.
Урезание ВСУ и отбирание территорий - просто приглашение через какое-то время прийти за новыми, с учетом прошлых ошибок.

дуже просто - альтернатива - використання ТЯЗ по Києву.
С такими козырями надо и банк соотвествующий требовать, а не канал и коридор в Крым.

И опять же, Зеленскому придется эту угрозу озвучить - как минимум, нам. Иначе его очень сильно не поймут - мягко говоря.

Offline Eney

Офіційно
Цитувати (виділене)
ЗЕНІТНІ РАКЕТНІ ВІЙСЬКА НА ПІВДНІ УКРАЇНИ ПОТОПИЛИ ДВА ПОВІТРЯНІ СУДНА РАШИСТІВ
#stoprussia
Сьогодні, о 5 ранку, на півдні країни два винищувача  Су-30см російських фашистів відправили услід за російський кораблем😁.

Пара винищувачів окупантів намагалася атакувати одне із селищ в Одеській області.

Зенітним ракетним підрозділом Повітряне командування "Південь" обидва літаки  ліквідовано.

Пілоти катапультувались і вслід за літаками впали в українське Чорне море!

🇺🇦 Слава Україні!
Смерть окупантам!

Offline Nerag

Цитувати (виділене)
вслід за літаками впали в українське Чорне море!
Профессионалы высокого уровня: и летуны, и десантуны.  :hot:

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
чому та навіщо я хз.
а тепер візми до уваги шо канал фактично захоплено(хоч кажуть шо не все в них там гладко, та тим не мкнш) - вода для Криму, Запорізька АЕС захоплена - електроенергія для Криму(а мо й для Кубані де в них також проблеми з потужностями), єдин ділянкю суходолу між РФ і Кримом яку ми контролюємо залишається Маріуполь

я б хотів помилятися і вірити що в штабах зараз проробляють операцію яка виправить ситуацію на півдні, але покищо залишаюсь скептиком, одна надія на санкції

мені здається, Чалий каже саме про це. плюс відмова від НАТО та зменшення кількості ВСУ.
❗️Мединский: на переговорах Киев предлагает для Украины австрийский или шведский вариант нейтралитета - демилитаризованное государство с собственной армией

"Украина предлагает австрийский, шведский вариант нейтрального демилитаризованного государства, но при этом государства, имеющего собственную армию и военно-морские силы. Все эти вопросы обсуждаются на уровне руководств министерств обороны России и Украины"

Offline chucha

Мединский

Прямо по учебнику,  вброс о содержании переговоров в публичное пространство, для ослабления встречной стороны.

Offline Nerag

шведский вариант нейтралитета - демилитаризованное государство с собственной армией
Глянул в вики: Швеция: население - 10 млн., сухопутные силы ~ 7 тыс. В масштабах Украины - это 24... ну ладно, 30 тыс.
Ну просто зашибись, как круто...

Пусть идут в сад с такими идеями.  :down: :mad:

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
Мединский

Прямо по учебнику,  вброс о содержании переговоров в публичное пространство, для ослабления встречной стороны.

ну мене лякає склад переговорників з нашої сторони. і якщо Лавров каже, що з Кулебою ні про що не домовились, а ось на білоруському форматі є прогрес - мені ссикотно, що ті два єбанати здадуть усе. я не вірю в хитрий план від чувака, який робив рекламну кампанію Думчеву в Києві та лизав сраку Овочу, про Арахамію я взагалі мовчу, кусень хлібу розумніше буде. я хочу бачити представників МЗС на цих переговорах.

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.