Автор Тема: Побут під час війни

Offline Аля

• Стать: Жіноча
  • Київ. Місто мрій.
Re: Побут під час війни
« Reply #2610 : Грудень 24, 2022, 11:56:43 »
В укрпошті дикі черги, принаймні біля мене. Тому ніколи єю не користуюсь, ходжу далі до Нової пошти.
Злобная заинька

Offline Eney

• Стать: Чоловіча
« Reply #2611 : Грудень 24, 2022, 11:57:50 »
В укрпошті дикі черги, принаймні біля мене. Тому ніколи єю не користуюсь, ходжу далі до Нової пошти.
Так. Це теж впливає. А Нова пошта цим користується по повній.

Offline Eney

« Reply #2612 : Грудень 24, 2022, 12:19:55 »
З цим якось можна боротися, чи немає сенсу?...

Offline Ash

« Reply #2613 : Грудень 24, 2022, 12:56:22 »
Здається мені це теж пов"язано з війною, бо інакше навіть і не знаю чому так... Зараз "Новою поштою" йде мені  дві посилочки з Запоріжжя від різних магазинів. В одній 2 туби фарби, в іншій - 4 (вага 1 туби 75 мл. приблизно 80-90 грм.). 2 туби "Нова пошта" зважила, як 5 кг (вартість 80 грн.), 4 туби - 1,1 кг (вартість 60 грн.) Не можу зрозуміти, смітися мені чи плакати. На пошту ще не ходив.  :scratch_one-s_head:
Може я погано моливсі?
Нова пошта використовує таке визначення  як об'ємна вага,  вона відрізняється від реальної ваги і чомусь завжди більша за неї. 8)
 Тобто якщо  річ важить півкило, але має на думку нової пошти об'єм як два килограми, то її оцінять як 2 кг. Інколи це залежить від пакування, а інколи х/з від чого.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline fakir

« Reply #2614 : Грудень 24, 2022, 13:00:46 »
Здається мені це теж пов"язано з війною, бо інакше навіть і не знаю чому так... Зараз "Новою поштою" йде мені  дві посилочки з Запоріжжя від різних магазинів. В одній 2 туби фарби, в іншій - 4 (вага 1 туби 75 мл. приблизно 80-90 грм.). 2 туби "Нова пошта" зважила, як 5 кг (вартість 80 грн.), 4 туби - 1,1 кг (вартість 60 грн.) Не можу зрозуміти, смітися мені чи плакати. На пошту ще не ходив.  :scratch_one-s_head:
Може я погано моливсі?
якщо упаковка НП, то залежить не від ваги, а від "об'ємної ваги"ТМ
оператори НП люблять так робити

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #2615 : Грудень 24, 2022, 13:07:31 »
Може я погано моливсі?
Просто береш обидві посилки, відкриваєш, ставиш поряд, фотографуєш, викладаєш у ФБ, тегаєш НП з питанням "Що то було?". Я навіть ще підкажу, кого тегнути. В мене в такій ситуації передивились, вернули гроші за доставку та ще й прислали подарунок в якості компенсації. Не спимо, вчимо людей правильно працювати;)
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Eney

« Reply #2616 : Грудень 24, 2022, 13:53:09 »
Розмір туби фарби - це розмір середньої туби зубної пасти. 75 мл. Звісно, якщо запакувати в ящик від стиралки, то буде коштувати дорого.

Offline Eney

« Reply #2617 : Грудень 24, 2022, 13:54:34 »
Про фб і я думав. Хочеться вжарити їх...

Offline com

• Львів
« Reply #2618 : Грудень 24, 2022, 14:07:17 »
В Укрпошті багато відділень. Можна обирати, де менші або відсутні черги. А також обирати час, щоб черг не було. Але не скрізь є генератори. Ще потрібно знати графік відключень. Світло впливає тільки при відправленні чогось. Бо треба комп'ютер. А можна створити відправлення вдома через додаток або сайт.

Offline Eney

« Reply #2619 : Грудень 24, 2022, 17:46:33 »
Страшне.  :scare3:

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #2620 : Грудень 24, 2022, 22:21:09 »
В мене в такій ситуації передивились, вернули гроші за доставку та ще й прислали подарунок в якості компенсації.
Так, НП береже клієнтів, за що і люблю. На відміну від укрпочти, який на клієнта насрати з главпочтамта. Всеж таки спадковість совка та довге монопольне становище даром не минають.
І можно спробувати розібратися прямо в відділені, мож до фесбука і не дійде.

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
« Reply #2621 : Грудень 24, 2022, 22:44:39 »
О, я зараз багато можу про нову пошту. Не знаю в кого і коли немає черг, на моїй у будні після роботи по 40-50 людей. Я в СРСР таких черг не бачила. Кажуть, тре йти коли світла нема, тоді всього 20.
Але відділення в іншому районі, а я в іншому. В нас поставили поштомати. Перемога! Сказала я і раділа з півроку. Тоді і черг не було, до речі,я взагалі не розумію звідки вони і чого.
Недовго радість була. Спочатку "нема вільних комірок, спробуємо завтра". І так 5 днів. І ти здаєшся і робиш переадресацію на відділення і преш в інший район стояти в черзі. А тепер вони взагалі нагло піздюнькають і відразу кажуть обрати переадресацію на відділення, бо габаритний вантаж. Бачили гномій ліхтар біля кота на фотці в мене? Ото він негабаритний. І ще щось ще менше, не пам'ятаю вже.
Натомість Укрпошта - дві черги. Послуги в одній, посилки в іншій. За посилками більше 5 людей не бачила. Їхати в чужі люди не тре, все поруч. Ніхто тобі не піздюнькає, а ще й значок з Патроном продадуть.

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #2622 : Грудень 25, 2022, 00:11:13 »
Нє, мало  чого ти там написала. Куди краще йти? - на ящик біля дому чи тупо на Укрпошту? У мене тих ящиків НП кругом є. Та мабуть вони без світла не працюють? :unknown:

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
« Reply #2623 : Грудень 25, 2022, 00:35:04 »
Нє, мало  чого ти там написала. Куди краще йти? - на ящик біля дому чи тупо на Укрпошту? У мене тих ящиків НП кругом є. Та мабуть вони без світла не працюють? :unknown:
Ящики працюють. На Левандівці у вас теж черги. Зручніше за все ящики. Як у вас їх багато, то менший шанс переадресації. То краще йди на ящик.

Offline Drakonchik

• Дніпро
« Reply #2624 : Грудень 25, 2022, 00:50:31 »
Посилку можно переміряти і подивитися на сайті чи у застосунку нової пошти, яку об'ємну вагу покаже. Відправник не завжди перевіряє, а співробітник пошти може на око розміри вписати. Ну і коробка може дійсно виявитися великою. Не завжди відправник переймається, якщо не він сплачує.

Offline Спудей

« Reply #2625 : Грудень 25, 2022, 07:50:26 »
Тобто якщо  річ важить півкило, але має на думку нової пошти об'єм як два килограми, то її оцінять як 2 кг. Інколи це залежить від пакування, а інколи х/з від чого.
Об'ємна вага- це довжина*ширина*висота см. : 4000 = кг. Чотири тубуса 1.1 кг це ще нормально, а от 5 кг.- таки здоровецька коробка...

Offline Спудей

« Reply #2626 : Грудень 25, 2022, 07:51:33 »
Та мабуть вони без світла не працюють?
Поштомати на акумуляторах...

Offline bobr.dobr

« Reply #2627 : Грудень 25, 2022, 11:22:52 »
Цікаво, наскільки їх вистачає.
І в сусідніх вежах мобільного зв'язку теж.

Offline fakir

« Reply #2628 : Грудень 25, 2022, 12:00:48 »

теж пробував поміркувати на цю тему
розхід енергії у поштомата не надто великій - BLE чіп геть небагато потребує, на то він і Bluetooth Low Energy
клацнуть раз соленоїдом вже важче, але ж треба тільки раз на комірку
а зв'язок, гіпотетично, йому і зовсім непотрібний, адже унікальний код завантажують оператори підчас загрузки відправлення і все
а от для телефона отримувача зв'язок потрібний, мабуть  :)

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #2629 : Грудень 25, 2022, 18:52:58 »
Cпойлер

теж пробував поміркувати на цю тему
розхід енергії у поштомата не надто великій - BLE чіп геть небагато потребує, на то він і Bluetooth Low Energy
клацнуть раз соленоїдом вже важче, але ж треба тільки раз на комірку
а зв'язок, гіпотетично, йому і зовсім непотрібний, адже унікальний код завантажують оператори підчас загрузки відправлення і все
а от для телефона отримувача зв'язок потрібний, мабуть  :)
В нас все погано з поштоматами. Вони працюють тільки коли є електрика, електрики останнім часом було дуже мало, звязок без неї теж майже не працює, то були істерики з приводу "як його звідти забрати?" та купа переведень з поштоматів у відділення. Зараз поштоматами майже не користуються, бо всі чекають на посилки і бояться, що ті десь встрянуть і не витягнеш.
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Fiona

• Київ
« Reply #2630 : Грудень 25, 2022, 19:09:37 »
а от для телефона отримувача зв'язок потрібний, мабуть
Так, потрібен мобільний зв'язок щоб відчинити комірку, можна без світла, я так часто отримую у поштаматі в під'їзді.

Offline fakir

« Reply #2631 : Грудень 25, 2022, 19:26:38 »
а от для телефона отримувача зв'язок потрібний, мабуть
Так, потрібен мобільний зв'язок щоб відчинити комірку, можна без світла, я так часто отримую у поштаматі в під'їзді.
я написав "мабуть" бо було б цікаво спробувати запустити програму там де є зв'язок, а вже потім йти до поштомата, біля якого нема зв'язку
днями поексперементую  :)

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.

Offline com

• Львів
« Reply #2633 : Грудень 26, 2022, 13:28:33 »
Доречі, про станції. Полайте, будь ласка, мені цю штуку:
http://powerplant.ua/bluetti-poweroak-eb55-537wh-700w-solar-portable-power-station/
Що в ній, окрім ціни звісно, може бути не так?
На олх багато вживаних упсів, але зазвичай без акумуляторів. Придбав УПС американської фірми Eaton 1550 на 1кВт серверний варіант за 5565 грн. Зроблено в Китаї. В оригіналі там мали бути літієві батареї на 36 вольт. Але в мене вони вже є. Від Ніссан Ліф. Поки що не можу перевірити. Бо треба кабелі і підключити.

Також на ОЛХ є лужні, нікелеві акумулятори. Вони більш витривалі і менш вибагливі, ніж свинцеві. І дешевші літієвих. Недоліки - велика вага, треба возитись з лугом-електролітом. І провітрювати приміщення. Бувають герметичні. Ті навіть краще.

Offline com

• Львів
« Reply #2634 : Грудень 26, 2022, 19:23:55 »
Якщо хтось надумає купляти автомобільні літієві акумулятори, то для їх швидкої зарядки, наприклад, за 4 години, потрібен окремий потужний зарядний пристрій. Бо той зарядний пристрій, що в УПСах зазвичай розрахований на малі непотужні акумулятори.

Offline andronchik

• Херсон
« Reply #2635 : Грудень 26, 2022, 20:03:39 »
Ще раз влізу зі своїми "5-копійок".
Рекомендую (дуже) щось подібне.

Як показав досвід наш та дочки у Києві, ліхтар світить відмінно і майже не садить павербанк.
Якщо хтось зібрався купувати павер, пошукайте саме з ліхтарем. На ціну майже не впливає.
Большинство людей  узнаёт, что они думают, по телевизору.

Offline com

• Львів
« Reply #2636 : Грудень 26, 2022, 20:20:52 »
Що до ліхтарів. Є телефони з функцією ліхтаря. І є ліхтарі з живленням від телефонних акумуляторів, наприклад Нокіа чи інші BL-5C. Бажано мати щось з того, ще й запасні акумулятори, вони не дороги, є повно.

Offline SergJant

« Reply #2637 : Грудень 26, 2022, 20:48:28 »
Придбав УПС американської фірми Eaton 1550 на 1кВт
Головне питання, який у цого УПСа ток заряду? (в інеті не знайшов, але думаю десь близько 3А). Тобто, скільки часу буде заряджатися, наприклад АКБ 60а/г?
Якщо 4-5 годин - це одне, якщо 10, то вже не цікаво.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #2638 : Грудень 26, 2022, 20:56:25 »
ДБЖ за походженням призначені довго і обережно заряжати батарейку, а потім, в разі чого, швидко віддати накопичене за короткий термін. Для швикого заряду і довгого розряду потроху треба купувати щось на кшалт Екофлоу.

Offline com

• Львів
« Reply #2639 : Грудень 26, 2022, 21:09:01 »
Придбав УПС американської фірми Eaton 1550 на 1кВт
Головне питання, який у цого УПСа ток заряду? (в інеті не знайшов, але думаю десь близько 3А). Тобто, скільки часу буде заряджатися, наприклад АКБ 60а/г?
Якщо 4-5 годин - це одне, якщо 10, то вже не цікаво.

Для мене це не головне. Бо швидку зарядку я купив давно за 500 гривень. Зазвичай це якійсь телекомунікаційний блок живлення на 36-72 вольти. Бувають на олх і https://electroavtosam.com.ua/forums/search.php?search_id=active_topics

А так - то так. Зарядка майже стоїть на місці, росте з 86% до 93%. А при відключенні чи пропаданні живлення, а потім включенні - знову починається з 86%. Це для мого великого АКБ.

За ціною Екофлоу можна зібрати 10 комплектів - УПС, швидка зарядка, батарея Ніссан на 36 вольт. Там ще ніби треба БМС для батареї чи вольтметр для ручного контролю заряду. А то можна батарею перезарядити та спалити.

Для здешевлення можна купити 3 автомобільні стартерні АКБ. Або лужні тягові типу НК або аналогічні.
« Останнє редагування: Грудень 26, 2022, 21:19:03 від com »

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.