Автор Тема: Короли и капуста. Официальный тред для флуда обо всем.

Offline Omela

• Global Moderator
  • Стать: Жіноча
  • Харьков
з України в ЄС взагалі не пропускають приватних перевізників, які їдуть не порожніми. Тобто не те що продукти, а й речі не пропускають
А якщо власні речі? Як можна не пропустити?
Кажуть, що на польському кордоні набагато прискіпливіше дивляться, ніж на румуньському. Подруга так попала -  знайомий попросив привезти сигарет, вона везла 6 пачок (не блоків, пачок). Виявилося, що провозити можна тільки 2. Викинути "на території Польщі", не дали, сказали вертатися в Україну і викидати там. Ну що, вернулася. І поїхала наступного ранку, бо к тому часу зібралася вже чималенька черга годин на 8 стояння.
Я якраз сьогодні посилку забрала з України, дівчина з Одеси туди-сюди їздить-возить. В межах законів.

Offline bobr.dobr

Цікаво, звідки і навіщо таки правила? Та й біженцям могли б передавати речі, а так, виходить, ні.
Перевізники мені сказали, що ЖОДНИХ пояснень європейські митники з цього приводу не дають. Якщо бачать вантажений приватними посилками бус- просто кажуть, що не пропустять. Крапка.
Можливо, за деякий час ситуація покращиться, а поки - так.
Кому дуже треба - речі/документи можна пересилати офіціалами (наприклад Нова пошта, Укрпошта), але ціни - зовсім не гуманні.

Offline Выдра

• ___
Я бы даже за сладкую селедку сейчас душу б продала. Тут только слегка подкопченная есть. Соленую или мороженную вообще ни разу не видела (рыдает)
Соленая скумбрия от соленой селедки на вкус не отличается. А с полосками на спине выглядит гораздо наряднее.

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
Аля, є список - що заборонено до ввозу в ЄС. М'ясо-молочна продукцію заборонено навіть в упаковці, якщо вірно пам'ятаю. Фруктово-овочева консервація тількі промислова, з етікетками банки.

Offline bobr.dobr

Подруга так попала -  знайомий попросив привезти сигарет, вона везла 6 пачок (не блоків, пачок).
Якщо ти їдеш сам і везеш трохи своїх речей - то інша ситуація. Я ж про підприємців, що завантажують повний бус в Україні зібраними в людей приватними посилками і потім везуть в одну з країн ЄС. 

Offline Ash

Соленая скумбрия от соленой селедки на вкус не отличается
Протестую!
Скумбрия лучше селедки!
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Юльчча

• Львів
Кому дуже треба - речі/документи можна пересилати офіціалами (наприклад Нова пошта, Укрпошта), але ціни - зовсім не гуманні.
Не тільки ціни. Мені посилка через нову Пошту їхала два місяці. Як раз к червню весняні куртки приїхали. Перевізник - 3-4 дні

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
Ну там не бус, ленд-ровер повний посилок. Каже, вскривають, дивляться, інколи присіпуються до чогось. Але ттт не завертають.

Offline bobr.dobr

Соленая скумбрия от соленой селедки на вкус не отличается.
"Єслі у ніх нет хлєба-пусть єдят пірожниє"  :rofl:
Солоний оселедець - це просто смачно. А солона скумбрія - це просто бімба.
« Останнє редагування: Січень 09, 2023, 23:25:56 від bobr.dobr »

Offline bobr.dobr

Ну там не бус, ленд-ровер повний посилок. Каже, вскривають, дивляться, інколи присіпуються до чогось. Але ттт не завертають.
У "моїх" перевізників приблизно так і було. До грудня. А з початку грудня і по зараз -  дупа.

Offline bobr.dobr

Не тільки ціни. Мені посилка через нову Пошту їхала два місяці. Як раз к червню весняні куртки приїхали. Перевізник - 3-4 дні
Я при пересиланні Новою поштою документів вибирав опцію швидкої доставки. Доїхало днів за вісім (точно не пам'ятаю). Було недешево, але дуже було треба.
Потім примірявся до відправлення Новою поштою речей - виходило, що дешевше буде купити на місці нові.

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
Подруга восени в Харків їздила, в неї вен 7-місний, вона перед поїздкою зняла 3-й ряд сидінь, 2 зложила, машина була "з верхом", мій чемодан там теж був. Звичайно, якщо пошукати, причепитися було до чого. І митник був налаштован знайти. Врятував великий пакунок з дитячими книжками, який випав прямісенько йому на ногу, коли він відчинив задні дверцята. Тільки й сказав "..., ..., ..., проїзжайте" :smilie5:

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
А з початку грудня і по зараз -  дупа.
Через Польшу?

Offline bobr.dobr

Через Польшу?
Відверто кажучи, не знаю, не повідомили. Але казали, що намагались не через один кордон.
При спробі знайти іншого перевізника - отримав відповіді що замовлення не приймуть, бо зараз з України щось везти навіть не намагатимуться.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
Мы когда осенью к дочке ездили, везли ей сало (но мы добросовестно забыли, что нельзя, намеренно нарушать не хотели). Ехали 5 дней. Не довезли. Показали ей свёрточек и выкинули.
Но мы везли, упаковав «по мужу», может если бы «по мне», то доехало бы. Жаль, не судьба теперь будет проверить.
Подсолнечное масло, тушенку, сгущённое молоко, специи - пропустили, даже не спросив, что это.

А, и про огурцы - дочка где-то нашла в своей немецкой деревне вот прямо кислые, а не маринованные. Специально на оливье искала и таки нашла. Говорит, что, конечно, это не наши, но вполне годные.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
Сподіваюсь, вчухне.
До мене довезли сьогодні посилку. Інша жіночка їхала до нас пару днів тому, теж наче добре все, в групі тихо. Зазвичай коли трясуть пишуть. Хоча ось рекламу "смаколиків" прибрали, тобто провіз їжи прикрутили.

Offline Выдра

• ___
Скумбрия лучше селедки!
Солоний оселедець - це просто смачно. А солона скумбрія - це просто бімба.
О, ок, значит, мне не показалось.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
Тьфу на вас, з вашею скумбрією.

Пішла, тушеної курчатини з'їла.
Злобная заинька

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
Наскільки простіше жити, коли скумбрію можеш замінити тушкованою куркою  :smilie5:

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
Продукти ввозити в ЄС завжди було заборонено.
Подекуди в Сполучених Штатах не можна перевозити продукти через кордон штату. Я була дуже здивована коли зіткнулася вперше. Поверталася автівкою з Орегона до Каліфорнії, зупинилася для інспекції (саме специфічної продуктової інспекції). Була вимушена викинути апельсини та черешні що мала з собою для підвечірка.
The best is yet to come.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
В нас якось яблука вилучили, коли ми до Штатів прилетіли. Одне донька змогла з’їсти, а інші, мабуть, пішли у смітник. Ми намагалися пояснити, що то «перекус» на випадок падіння цукру, але марно. Зара, казав, вийдете з аеропорту й там у севен-елевен тих яблук ))

Offline Sindie

• Дніпро - Київ
Ну вообще-то запрет ввоза продуктов имеет смысл. Другое дело что проверяют как попало, это не как в Австралии, где просто не пустят.

Что касается селедки и огурцов, я покупаю в польских магазинах. Да и в немецких типа Алди или лидов тоже попадается иногда.

А ещё есть тут магазины, называется east european food.  Подозреваю, что не так давно они были рашн фуд, потом переобулись, но я не об этом. Так вот, когда заходишь в такие магазины, сразу сбивает с ног запах колбасы такой характерный. И сразу понимаешь к какому плохому качеству колбасы мы привыкли. Это же ужас.
А нам з тобою своє робити (с)

Offline Minime

• Стать: Чоловіча
  • Австралия: au2ua
Була вимушена викинути апельсини та черешні
А я думал, что самый умный и на скорости 130 км/ч проехал специальные мусорки для овощей и фруктов на границе соседнего штата.
Планировал на карантинной станции выкинуть.
На карантинной станции заплатил около US$300 за три банана и дюжину черри помидоров.  8)
"Не забыть бы нам всё, не простить бы и не потерять". В. Высоцкий

Offline Охтирка

з України в ЄС взагалі не пропускають приватних перевізників, які їдуть не порожніми. Тобто не те що продукти, а й речі не пропускають
А якщо власні речі? Як можна не пропустити?
Кажуть, що на польському кордоні набагато прискіпливіше дивляться, ніж на румуньському. Подруга так попала -  знайомий попросив привезти сигарет, вона везла 6 пачок (не блоків, пачок). Виявилося, що провозити можна тільки 2. Викинути "на території Польщі", не дали, сказали вертатися в Україну і викидати там. Ну що, вернулася. І поїхала наступного ранку, бо к тому часу зібралася вже чималенька черга годин на 8 стояння.
Я якраз сьогодні посилку забрала з України, дівчина з Одеси туди-сюди їздить-возить. В межах законів.
Пропускають. Не можна тільки "сирі" продукти, як-то м’ясо, фрукти, овочі. Думаю, що сало, закатане в банках, теж можна.

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
Как интересно. Раньше на флибусте был вал попаденцев, спасающих сталина или царя, сейчас не видно. Зато вал любовных романов.
Злобная заинька

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
Любят сталина или царя?

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
Любят сталина или царя?
До кто ж его знает, я их не читала.
Злобная заинька

Offline Garfield

• Nederland
Любят сталина или царя?
Але дивною любов'ю...  :f1:
Homo homini felis est.

Offline Ellianna

• Люблю читать чужие мысли
Пам'ятаю років вісім тому капусту за 40 грн кг навесні. От зараз на Філіпінах через значний неврожай, в рази виросли ціни на цибулю, вона тепер коштує дорожче, ніж курятина. Люди, що повертаються з-за кордону тепер в подарунок везуть повні валізи цибулі.
Sarcasm and compassion are two of the qualities that make life on Earth tolerable
Nick Hornby

Offline Teagan

Котики в окопах як у Христа за пазухою  :girl_in_dreams:
https://t.me/yigal_levin/38701

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.