Автор Тема: Коронавіруси, грип

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Стать: Жіноча
  • Одеса
Re: Коронавіруси, грип
« Reply #12150 : Квітень 03, 2020, 19:08:18 »
А вот из Львова в реальном времени про то, что не хотят делать тесты и интересные комментарии там. И про Франковск там тоже.

Я как бы верю во все плохое и еще хуже, и не верю в хорошее, но, думаю, что насчёт «врали, что имели контакт с вернувшимися из Италии» тоже врали. Ну или приукрашивали, для усиления и интересу в разговоре.
Как только ты говоришь, что имел контакт с приехавшими из стран повышенного риска (вроде так звучит), то получаешь в руки листок и бумажку (ну или со слов) и мелким почерком в тетрадь (с) переписываешь все эти «контакты» и их данные. И сразу выясняется про «врали». 
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Юльчча

• Львів
« Reply #12151 : Квітень 03, 2020, 19:09:52 »
Зато у нас никогда в жизни не было такого чистого пола в лифте. Аж сияет. Могут же, когда захотят.©
А хлеб действительно чудесно морозится и отмораживается потом. Я купила сразу нарезанный батон, целиком положила в морозилку. Думала, что он там замёрзнет колом, а он так и остался отдельными кусочками россыпью. Можно брать по одному и в тостер на два круга, или на сковородку, если тостера нет.

Offline Кіндрат Калистратович

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
« Reply #12152 : Квітень 03, 2020, 19:10:07 »
В курсе. Но что это меняет?
нет, не меняет - просто добавляет идиотический оттенок к рекомендации смывания в желудок теплой водой вируса, из места, где он уже имеет возможность проникнуть в клетки с ACE2 - в другое место, где он будет иметь такие же возможности... как-то так...
Да но пневмония сменится на диарею, по вашей версии распространения вируса по организму.

Offline Ash

« Reply #12153 : Квітень 03, 2020, 19:12:30 »
Была речь не касается руками вне дома, как я поняла
Я нигде не видела таких рекомендаций. Всегда  пишут"не касайтесь лица руками *( *насколько это возможно). Кстати, почти нигде не вижу рекомендаций  умыться  после возвращения домой.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #12154 : Квітень 03, 2020, 19:13:39 »
почти нигде не вижу рекомендаций  умыться  после возвращения домой.

Ну не знаю, я много где встречала.

Offline pozemka

• черепаха разнузданная
« Reply #12155 : Квітень 03, 2020, 19:14:11 »
https://m.facebook.com/peter.chernyshov/posts/10221275760714741
Cпойлер
Цитувати (виділене)
В вирусном видео доктор из Корнелла рассеивает слухи и дает практические советы по пандемии COVID-19.

Всего два месяца назад COVID-19, который в дальнейшем называли «новым коронавирусом», не волновал большинство американцев.

С тех пор, как вирус проник в Соединенные Штаты, все стали уделять первостепенное внимание пониманию того, как они могут наилучшим образом защитить себя и своих близких. Тем не менее, у медиков понимание этого вируса постоянно меняется, что приводит к различной и иногда противоречивой информации.

В обращении Zoom, первоначально адресованном семье и друзьям, врач-исследователь по пульмонологии, из больницы Weill-Cornell, Дэвид Прайс, попытался рассеять путаницу в обществе в отношении вируса. Со времени размещения в Интернете видео набрало почти четыре миллиона просмотров. Работая в одном из эпицентров пандемии - Нью-Йорке - и специализируясь на пациентах с респираторными заболеваниями в отделении интенсивной терапии, Прайс имеет уникальную возможность говорить о COVID-19.

Несмотря на то, что существует много неопределенностей относительно будущего этой пандемии и ее влияния на общество и повседневную жизнь, Прайс считает, что уже существует достаточное понимание вируса, поэтому люди могут меньше бояться того, что может произойти.

«Вы можете услышать небольшой надлом в моем голосе, как будто я эмоционален, но это не потому, что я напуган, а наоборот. Впервые за время я на самом деле не боюсь », - сказал Прайс. «Мы учимся и знаем много. Я хочу, чтобы вы знали, что каждый день мы понимаем лучше ».

Чувство оптимизма Прайса сводится к пониманию того, как распространяется COVID-19.

Несмотря на некоторые первоначальные мысли о том, что COVID-19 может распространяться в воздухе, теперь очевидно, что подавляющее большинство людей с COVID-19 имели длительный прямой контакт с человеком, у которого есть вирус.

«Понимание на этом этапе заключается в том, что у вас должен быть очень длительный, устойчивый контакт с кем-то - я говорю от 15 до 30 минут в незащищенной среде без какой-либо маски, чтобы вы могли чтобы заразиться [через воздушную передачу]», Говорит Доктор Прайс. «Говоря просто, подавляющее большинство людей получают вирус, физически касаясь кого-то, кто имеет эту болезнь или того у кого она разовьется в следующие 1-2 дня и потом касается своего лица».

С этим пониманием того, как распространяется вирус, у людей появляется возможность принимать эффективные меры для защиты себя и своих близких. Даже будучи человеком, который работает с пациентами с COVID-19 почти весь день, Прайс теперь может знать, что он не заразится этой болезнью, потому что он знает, как защитить себя.

Прайс советует предотвратить заражение COVID-19 в четырех важных правилах:
1. Всегда будьте внимательны к своим рукам и очищайте их после прикосновения к чему-либо вне вашего дома;
2. Будьте внимательны и не касайтесь своего лица;
3. Помните, что вам не нужны никакие медицинские маски
4. Держитесь подальше от других людей.

Прайс подчеркнул важность первых двух мер - поддержание чистых рук и избегание контакта рук с лицом.

«Эти две правила невероятно сильны и предотвратят передачу болезни в вашу семью в 99 процентах случаев. Знать, что ваши руки чисты и не касаться ими вашего лица. Вот так!” говорит Прайс.

Первые два правила могут быть соблюдены очень простыми способами. В целях поддержания чистоты рук Прайс носит дезинфицирующее средство для рук и очищает руки после прикосновения к чему-либо вне его дома, включая дверные ручки или кнопки лифта. Чтобы выработать привычку не прикасаться к лицу, Прайс рекомендует носить маску.

Тем не менее, эти маски не предотвращают сокращение болезней - это означает, что людям не нужны маски медицинского уровня, такие как N95. Может быть достаточно самодельных масок или бандан, особенно потому, что медицинские работники на переднем крае остро нуждаются в медицинских масках.

«Вам не нужна маска N-95 или медицинская маска, подойдет любая маска, потому что это не предотвращает болезнь, а тренирует вас», - сказал Прайс.

Эти правила представляют собой новую норму в обозримом будущем. По словам Прайса, меры социального дистанцирования могут применяться в течение трех-девяти месяцев. По словам Прайса, хотя это и занимает много времени, это не повод для беспокойства.

В то время как СМИ сосредоточились на том, как люди могут предотвратить получение COVID-19, Прайс также предоставил рекомендации на случай, если кто-то почувствует себя плохо или даст положительный результат.

Симптомы, наиболее часто встречающиеся у людей с вирусом, это лихорадка, кашель, боль в горле, боли в теле и одышка, но фактор, который указывает, что кто-то должен ехать в больницу, это одышка.

«Если вы чувствуете одышку, приходите в больницу. Это понятное правило. Это не «у меня жар», это не «я думаю, что у меня есть COVID-19», это не «у меня боли в теле». Это только: «Я чувствую одышку, когда иду в туалет/ванную», - сказал Прайс.

Большинство пациентов, которые обращаются в отделение неотложной помощи, не испытывают серьезных симптомов. Фактически, большинство пациентов возвращаются домой, чтобы переждать течение своей болезни.

По словам Прайса, из всех людей, которые получают COVID-19, 10 процентов должны будут лечь в больницу, и из этих 10 процентов 1-3 процента пациентов нуждаются в вентиляторах. Большинство этих пациентов, помещенных в аппараты ИВЛ, выздоравливают в течение 7–10 дней «Посещение больницы - это не смертный приговор, это безопасное место для вас», - сказал Прайс.

Те, кто должен ждать распространения вируса в домашних условиях, должны быть очень строгими в своей изоляции от своей семьи. Во всем мире подавляющее большинство случаев распространения вируса происходит между членами семьи. По этой причине те, кто имеет положительный результат на COVID-19 или испытывают симптомы, должны самостоятельно изолироваться от остальной части семьи. Если возможно, их следует отправить в свою комнату и дать им в пользование собственную ванную комнату. Если они попадают в общее пространство в домашнем хозяйстве, необходимо очистить место, с которым они взаимодействуют.

«Вы будете хотеть заботиться о них, вы будете хотеть ходить туда и назад, проверяя их температуру. Не делайте этого! Если вы постоянно прикасаетесь к датчику температуры и к его рту, то есть к тому месту, где существует болезнь, тогда вы получите это на руки и дотронетесь до своего лица », - сказал Прайс.

Хотя эта пандемия еще далека от завершения, Прайс надеется, что эта информация позволит людям чувствовать себя комфортно в своих сообществах и позволит людям восстановить спокойствие в повседневной жизни.

«Когда вы знаете, что единственный способ получить это заболевание - это если ваши руки грязные и вы касаетесь своего лица, или вы слишком близки к человеку, это знание вас раскрепощает!», - сказал Прайс. «Внезапно человек в магазине не твой враг, а тот, кто проходит через это с тобой»
Отличные новости, я так и подозревала, но жуткий перевод, где бы найти оригинал.

Offline Ash

« Reply #12156 : Квітень 03, 2020, 19:15:00 »
А вот из Львова в реальном времени про то, что не хотят делать тесты и интересные комментарии там. И про Франковск там тоже.

Я как бы верю во все плохое и еще хуже, и не верю в хорошее, но, думаю, что насчёт «врали, что имели контакт с вернувшимися из Италии» тоже врали. Ну или приукрашивали, для усиления и интересу в разговоре.
Как только ты говоришь, что имел контакт с приехавшими из стран повышенного риска (вроде так звучит), то получаешь в руки листок и бумажку (ну или со слов) и мелким почерком в тетрадь (с) переписываешь все эти «контакты» и их данные. И сразу выясняется про «врали». 
Ну вот я на работе постоянно контактировала с людьми из других стран, иногда они оставляли свой телефон, иногда не оставляли, иногда я  могу назвать паспортные данные своих клиентов, иногда нет.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline pozemka

• черепаха разнузданная
« Reply #12157 : Квітень 03, 2020, 19:17:17 »

Если руки будут чистыми, то почему ими в чистом состоянии нельзя касаться лица ? Совершенно  никогда не касаться лица руками невозможно в принципе.
Мы же обсуждали, некоторык люди очень своеобразно понимают понятие "чистые руки".   Так что лучше запретить трогать.

Ре

• Гість
« Reply #12158 : Квітень 03, 2020, 19:17:28 »

Я думала, что это логичный шаг, исходя из пункта 1
Цитувати (виділене)
1. Всегда будьте внимательны к своим рукам и очищайте их после прикосновения к чему-либо вне вашего дома;
2. Будьте внимательны и не касайтесь своего лица;
Лицом же и волосами ты не трогаешь ничего, то есть руками инфекцию можешь занести
Ну или кто зараженный тебе должен в волосы и лицо кашлять, тогда следующий пункт: держи дистанцию
Ну я так прочитала :)

Offline Кіндрат Калистратович

• Hero Member
« Reply #12159 : Квітень 03, 2020, 19:26:40 »
Да но пневмония сменится на диарею, по вашей версии распространения вируса по организму.
о, т.е. ты и про диаррею не вкурсе. тогда опять извини.
я в курсе, но она не так опасна как пневмония, не?

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #12160 : Квітень 03, 2020, 19:27:38 »
Цитувати (виділене)
Посещение больницы - это не смертный приговор, это безопасное место для вас

В месте проживания доктора - наверное. Возможно. Может даже наверняка. Насчёт своего места проживания я в этом не уверена. Вернее, уверена, что в данный момент ничего безопасного в этом нет. Хотя, конечно, если легкие отваливаются, выбор сразу сужается до точки «больница».

Но это я так, посетовать на жизнь. Понятно, что не это главное в спиче доктора. Наверное.

Offline pozemka

• черепаха разнузданная
« Reply #12161 : Квітень 03, 2020, 19:29:58 »
Форум не пустил мой ругательный пост , придется сначала писать.
Если бы порох остался у власти и Супрун решила бы ввести меры "Больше одного не собираться и носить с собой документы", эти личности, которые сейчас с наслаждением нагибают пипл, орали бы про диктатуру и переворот.

Цепочки надо выявлять, жесткие меры за осознаное распространение, защиту врачам покупать и больницы готовить, а не заметать неудобную статистику под ковер и  экспериментировать на тему:"а ну-ка все дышите через раз".

Offline Eney

« Reply #12162 : Квітень 03, 2020, 19:33:15 »
Частина постанови КМУ № 255, в частині заборони. Повністю можна скачати тут https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennya-zmin-do-postanovi-kabinetu-ministriv-ukrm020420ayini-vid-11-bereznya-2020-r-211

ЗИ: Цікавинки - п.8 передбачає забезпечення магазинами покупців масками.
Цитувати (виділене)
2. Заборонити до 24 квітня 2020 р.:
Cпойлер
1) з 6 квітня 2020 р. перебування в громадських місцях без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски, у тому числі виготовлених самостійно;
2) з 6 квітня 2020 р. переміщення групою осіб у кількості більше ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років, батьками, усиновлювачами, опікунами, піклувальниками, прийомними батьками, батьками-вихователями, іншими особами відповідно до закону або повнолітніми родичами дитини;
3) перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів, інших осіб відповідно до закону або повнолітніх родичів дитини;
4) відвідування закладів освіти її здобувачами;
5) відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та в разі службової необхідності;
6) відвідування спортивних та дитячих майданчиків;
7) проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, за умови забезпечення учасників засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;
8 ) роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім:
торгівлі продуктами харчування, пальним, деталями та приладдям для транспортних засобів та сільськогосподарської техніки, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, технічними та іншими засобами реабілітації, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, добовим молодняком свійської птиці, засобами зв’язку та телекомунікацій, в тому числі мобільними телефонами, смартфонами, планшетами, ноутбуками та іншими товарами, що відтворюють та передають інформацію, в спеціалізованих магазинах, які обов’язково повинні мати прямі контракти з операторами зв’язку, за умови забезпечення персоналу (зокрема захист обличчя та очей) та відвідувачів засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, перебування в приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі, а також дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів;
провадження діяльності з надання фінансових послуг, діяльності фінансових установ і діяльності з інкасації та перевезення валютних цінностей, а також медичної практики, діяльності з виготовлення технічних та інших засобів реабілітації, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з продажу, надання в оренду, технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, періодичних випробувань автотранспортних засобів на предмет дорожньої безпеки, сертифікації транспортних засобів, їх частин та обладнання, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з підключення споживачів до Інтернету, поповнення рахунків мобільного зв’язку, сплати комунальних послуг та послуг доступу до Інтернету, ремонту офісної та комп’ютерної техніки, устаткування, приладдя, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку, кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг за умови забезпечення персоналу (зокрема захист обличчя та очей) та відвідувачів засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;
торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення персоналу (зокрема захист обличчя та очей) та відвідувачів засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;
діяльності закладів розміщення, в яких проживають медичні працівники та особи в обсервації, а також інші особи відповідно до рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій;
9) регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, зокрема пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, крім перевезення:
легковими автомобілями;
службовими та/або орендованими автомобільними транспортними засобами працівників підприємств, закладів та установ незалежно від форми власності, які забезпечують охорону здоров’я, продовольче забезпечення, урядування та надання найважливіших державних послуг, енергозабезпечення, водозабезпечення, зв’язок та комунікації, фінансові та банківські послуги, функціонування інфраструктури транспортного забезпечення, сфери оборони, правопорядку та цивільного захисту, об’єктів критичної інфраструктури, які мають безперервний промисловий цикл, за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб і виключно за маршрутами руху, погодженими з органами Національної поліції, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;
працівників закладів та установ незалежно від форми власності, які забезпечують охорону здоров’я, продовольче забезпечення, урядування та надання найважливіших державних послуг, енергозабезпечення, водозабезпечення, зв’язок та комунікації, фінансові та банківські послуги, функціонування інфраструктури транспортного забезпечення, сфери оборони, правопорядку та цивільного захисту, об’єктів критичної інфраструктури, які мають безперервний промисловий цикл, за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, в межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів в міському електричному (трамвай, тролейбус) та автомобільному транспортному засобі, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах;
10) перевезення пасажирів метрополітенами мм. Києва, Харкова і Дніпра;
11) перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення (приміському, міському, регіональному та дальньому). Дозволяється здійснення акціонерним товариством “Українська залізниця” окремих пасажирських рейсів у внутрішньому залізничному сполученні, рішення щодо яких приймається в кожному окремому випадку за погодженням з Міністерством інфраструктури, а також окремих пасажирських рейсів у міжнародному залізничному сполученні, рішення щодо яких приймається в кожному окремому випадку за погодженням з Міністерством інфраструктури, Міністерством закордонних справ та Адміністрацією Державної прикордонної служби;
12) постачальникам електричної енергії, операторам систем розподілу електричної енергії здійснювати відключення та обмеження нижче технологічного мінімуму споживання електричної енергії підприємств централізованого водопостачання та водовідведення незалежно від форми власності, вугледобувних підприємств;
13) постачальникам природного газу здійснювати припинення постачання природного газу виробникам теплової та електричної енергії (припинення забезпечення споживача необхідними підтвердженими обсягами природного газу, неподання оператору газотранспортної системи номінацій/реномінацій на транспортування природного газу для задоволення потреб споживачів, зменшення періоду постачання в інформаційній платформі оператора газотранспортної системи та/або надсилання доручень на припинення (обмеження) транспортування/розподілу природного газу для споживачів або припинення газопостачання) незалежно від форми власності, установивши, що на період встановлення карантину акціонерне товариство “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” зобов’язане на умовах та у порядку, передбачених Положенням про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2018 р. № 867 (Офіційний вісник України, 2018 р., № 98, ст. 3226):
укласти договір постачання природного газу з виробником теплової та електричної енергії незалежно від форми власності, який звернувся з пропозицією укладення договору постачання природного газу, з дотриманням вимог законодавства;
здійснювати постачання природного газу виробникам теплової та електричної енергії незалежно від стану виконання умов щодо розрахунків, передбачених пунктом 11 зазначеного Положення, за умови наявності укладених належним чином договорів постачання природного газу з такими виробниками теплової та електричної енергії;
включити в реєстр споживачів Компанії на інформаційній платформі оператора газотранспортної системи виробників теплової та електричної енергії, з якими укладені належним чином договори постачання природного газу;
14) відвідування установ і закладів, що надають паліативну допомогу, соціального захисту, в яких тимчасово або постійно проживають/ перебувають діти, громадяни похилого віку, ветерани війни і праці, особи з інвалідністю, особи із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями, установ і закладів, що надають соціальні послуги сім’ям/особам у складних життєвих обставинах, крім установ і закладів, які надають послуги екстрено (кризово);
15) відвідування пунктів тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, та пунктів тимчасового розміщення біженців, крім осіб, які надають правову допомогу особам, які перебувають в таких пунктах;
16) перебувати на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус;
17) самовільно залишати місця обсервації (ізоляції).
3. Дозволити фізичним особам — підприємцям та фізичним особам, які провадять незалежну професійну діяльність, тимчасово, на період карантину, вести облік доходів і витрат без використання книг обліку доходів і витрат (книг обліку доходів), якщо ведення зазначених книг повинно розпочатися після встановлення карантину, за умови подальшого подання такими особами книг обліку доходів і витрат (книг обліку доходів), до яких внесені дані про доходи та витрати, отримані (здійснені) ними протягом карантину, для реєстрації до контролюючих органів протягом трьох місяців з дня прийняття рішення про відміну карантину.

« Останнє редагування: Квітень 03, 2020, 19:50:28 від Eney »

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #12163 : Квітень 03, 2020, 19:36:43 »
Цікавинки - п.8 передбачає забезпечення магазинами покупців масками…

…у тому числі виготовленими самостійно (с) Вот и выдадут бывшие трусы легким движением руки превратившиеся в маску  :smilie5:

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
« Reply #12164 : Квітень 03, 2020, 19:38:38 »

…у тому числі виготовленими самостійно (с) Вот и выдадут бывшие трусы легким движением руки превратившиеся в маску  :smilie5:

Мне с Бали привезли трусы с котиками. Очень трудно сдержаться  и не сделать из них маску.  :sarcastic:

Offline Eney

« Reply #12165 : Квітень 03, 2020, 19:39:05 »

Якщо з м"якої фланелькі й стірані, то чому й ні. Дають же ж, не забирають.   Думаю, будуть брати десятками, ще прийдеться обмежувати пересічних.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #12166 : Квітень 03, 2020, 19:41:21 »
Якщо з м"якої фланелькі й стірані, то чому й ні. Дають же ж, не забирають.   Думаю, будуть брати десятками, ще прийдеться обмежувати пересічних.

Я внимательно не читала ещё (да и невнимательно тоже), но может имеется в виду, что покупатели должны быть в масках? Ну, то есть, «обеспечить нахождение покупателей в магазине в масках» = не пускать без масок.

Сомнения у меня, короче, насчёт «дадут». Верю только в догонят и еще раз дадут.

Offline pozemka

• черепаха разнузданная
« Reply #12167 : Квітень 03, 2020, 19:42:58 »
Приятельница по моей на водке пощла с утра в атб за санитайзером.  А там уже фигвам.

Offline pozemka

• черепаха разнузданная
« Reply #12168 : Квітень 03, 2020, 19:44:50 »
Сомнения у меня, короче, насчёт «дадут».
Ничего не дадут. 
А если бы дали, взяла бы только многоразовую для стирки и глажки.

Offline Eney

« Reply #12169 : Квітень 03, 2020, 19:48:33 »

Я внимательно не читала ещё (да и невнимательно тоже), но может имеется в виду, что покупатели должны быть в масках? Ну, то есть, «обеспечить нахождение покупателей в магазине в масках» = не пускать без масок.

Сомнения у меня, короче, насчёт «дадут». Верю только в догонят и еще раз дадут.
Заборонити
Цитувати (виділене)
8 ) роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім:
торгівлі продуктами харчування, пальним, деталями та приладдям для транспортних засобів та сільськогосподарської техніки, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, технічними та іншими засобами реабілітації, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, добовим молодняком свійської птиці, засобами зв’язку та телекомунікацій, в тому числі мобільними телефонами, смартфонами, планшетами, ноутбуками та іншими товарами, що відтворюють та передають інформацію, в спеціалізованих магазинах, які обов’язково повинні мати прямі контракти з операторами зв’язку, за умови забезпечення персоналу (зокрема захист обличчя та очей) та відвідувачів засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, перебування в приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі, а також дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів;
провадження діяльності з надання фінансових послуг, діяльності фінансових установ і діяльності з інкасації та перевезення валютних цінностей, а також медичної практики, діяльності з виготовлення технічних та інших засобів реабілітації, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з продажу, надання в оренду, технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, періодичних випробувань автотранспортних засобів на предмет дорожньої безпеки, сертифікації транспортних засобів, їх частин та обладнання, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з підключення споживачів до Інтернету, поповнення рахунків мобільного зв’язку, сплати комунальних послуг та послуг доступу до Інтернету, ремонту офісної та комп’ютерної техніки, устаткування, приладдя, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку, кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг за умови забезпечення персоналу (зокрема захист обличчя та очей) та відвідувачів засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;
торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення персоналу (зокрема захист обличчя та очей) та відвідувачів засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;
діяльності закладів розміщення, в яких проживають медичні працівники та особи в обсервації, а також інші особи відповідно до рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій;

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #12170 : Квітень 03, 2020, 19:57:08 »
Будем жить - будем посмотреть.

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
« Reply #12171 : Квітень 03, 2020, 19:59:56 »
Заборонити
Упаковку прозрачных пакетов повесят на входе - натягивай на голову и маскируйся на здоровье.
Ах, модель не нравится? Ну, никто и не обещал дизайнерских изысков. :)
The best is yet to come.

Offline Eney

« Reply #12172 : Квітень 03, 2020, 20:02:28 »
Заборонити
Упаковку прозрачных пакетов повесят на входе - натягивай на голову и маскируйся на здоровье.
Ах, модель не нравится? Ну, никто и не обещал дизайнерских изысков. :)
Теж непагано. Якщо пакунок буде не дуже важкий, то я його весь і заберу. В господарстві все згодиться.
Або не я.

Offline Ellianna

• Люблю читать чужие мысли
« Reply #12173 : Квітень 03, 2020, 20:04:05 »
Кстати в АТБ сегодня на кассах продавцы в пластиковых штуках, закрывающих все лицо.
А в Британии так и не рекомендуют ношение масок здоровым людям.
Sarcasm and compassion are two of the qualities that make life on Earth tolerable
Nick Hornby

Offline com

• Львів
« Reply #12174 : Квітень 03, 2020, 20:04:24 »
https://www.svoboda.org/a/30525376.html
Цитувати (виділене)
В середине марта Соня Пекова разработала новый, как она утверждает, более точный и дешёвый, протокол тестирования на SARS-CоV-2 и предлагает его бесплатно всем заинтересованным медицинским учреждениям. Его уже использует чешская Академия наук и лаборатории во многих странах мира.

https://www.facebook.com/TiliaLaboratories/posts/1362685070583089

Offline Eney

Offline Ellianna

• Люблю читать чужие мысли
« Reply #12176 : Квітень 03, 2020, 20:09:49 »
И про экспресс-тесты (из ленты британского Телеграфа): пока еще теста с нормальной точностью  на антитела очевидно не нашли
Mr Hancock confirmed the  Government has paid for samples but did not say how much.

Ministers have ordered 17.5 million antibody tests but is yet to approve any yet. No G7 country has yet found a test that works.

However, the positive impact of having accurate tests would "vastly outweigh any cost", Mr Hancock said.
Sarcasm and compassion are two of the qualities that make life on Earth tolerable
Nick Hornby

Offline invariant

• Київ <-> Вінниця
    • Шарага
« Reply #12177 : Квітень 03, 2020, 20:16:20 »
Точно прозрачных? :sarcastic:
...І ми важкі несем мішки із написом "U235"...

Offline Eney

« Reply #12178 : Квітень 03, 2020, 20:17:52 »
Просто бізнес.

Offline Кру_Элл

• Миколаїв - місто корабелобандерівців.
« Reply #12179 : Квітень 03, 2020, 20:25:48 »
У нас міський голова роз'яснив що з 6-го весь (маршрутки, трамваї, тролейбуси) транспорт буде возити тільки медиків або тих, хто підтримує социально важливу інфраструктуру.
Апокаліпсець тудей. Тобто мондей.
Планы на вечер: мотать новостную ленту с недовольным лицом.

0 Користувачів і 17 Гостей дивляться цю тему.