Автор Тема: Коронавіруси, грип

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Стать: Жіноча
  • Одеса
Re: Коронавіруси, грип
« Reply #11760 : Квітень 02, 2020, 16:33:00 »
Я вас не понимаю.

А если это вопрос жизни и смерти и без теста жить не можешь, хоть и нет симптомов, можно сделать за деньги. Бесплатно приоритетнее сделать продавцам, врачам, курьерам.
Слушай, ну мы же не разговариваем о хотелках в вакууме. А исходим из ситуации и возможностей на данный момент. Есть приоритеты, ресурсы и ограничения.
Должно же быть понимание, что есть люди, для которых тестирование в данный момент важнее, чем человеку с просто подозрительными симптомами и которому страшно.

Я просто ответила на вопрос «вот она узнаёт и что?». Ничего сверх этого ответа. При чем тут «есть люди, которым важнее»? Ну, в смысле, был вопрос «зачем узнавать?», был ответ исключительно и только на этот вопрос.
На всякий случай в таком случае - лично я не имела в виду бесплатное тестирование. Я на это не рассчитываю. И не в смысле не мечтаю, а в смысле, что как раз считаю, что бесплатно должны делать тем, кому положено бесплатно (по протоколу, возможностям и тыды). Остальные своё «любопытство» пусть удовлетворяют за деньги, если такая возможность (наличие тестов) существует (будет существовать).

И ещё раз, чтобы наверняка - я отвечала на вопрос «ну вот узнает человек и что? для чего ему это знание?». Только на этот вопрос. Отдельный конкретный вопрос. Все, ничего больше в моем сообщении не было и не подразумевалось. Ни желания бесплатного теста, ни отсутствия понимания, что другим нужнее, ничего этого в моем сообщении не было.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #11761 : Квітень 02, 2020, 16:35:06 »
Слушайте, а что делать с покупками? Вот занес их в дом, а дальше все поливать спиртом? :smilie2:

Аля не читатель.
Я не угонюсь за этим тредом.
Злобная заинька

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #11762 : Квітень 02, 2020, 16:37:55 »

Дык карантин же. Чем ещё заниматься, как не форум читать, если не работаешь? ))

Можешь отсюда и дальше - https://pikvik.com.ua/index.php?topic=4188.msg975735#msg975735.
Видео как отправная точка, потому что это «схема», а не исчерпывающая инструкция.

И это - в магазин пореже, пореже, ещё пореже  :smilie5:

Offline Кіндрат Калистратович

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
« Reply #11763 : Квітень 02, 2020, 16:41:25 »
Слушайте, а что делать с покупками? Вот занес их в дом, а дальше все поливать спиртом? :smilie2:
Всё, что в герметичном пластике - помыть под краном.
Из коробок, если есть возможность, извлечь и коробки выкинуть.
Термически обработать, если можно. +60°С на 10 мин достаточно.
Если есть возможность, оставить на несколько суток на свету - само сдохнет. На солнечном - пару часов.
Спирт оставь для телефона, часов, очков, ключей, рук.

UPD: Достаточно применить что-то одно. :)

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
« Reply #11764 : Квітень 02, 2020, 16:47:11 »

Дык карантин же. Чем ещё заниматься, как не форум читать, если не работаешь? ))
Я меньше всякого полезного делаю по сравнению с некарантином. Ну, я-то себя знаю, поэтому и не строила планов громадьё, но чего-то совсем лениво.
Какой может быть огород, когда за окном мировая революция? :)
The best is yet to come.

Offline Fiona

• Київ
« Reply #11765 : Квітень 02, 2020, 16:49:19 »
20 секунд намывать, как руки?

Offline com

• Львів
« Reply #11766 : Квітень 02, 2020, 16:51:25 »
Цитувати (виділене)
Агресивні відключення (карантин) повинні тривати більше шести тижнів, щоб зупинити COVID-19
Новини нейрознавства Новини нейрознавства 1 квітня 2020 року
Рекомендована нейронаука

Короткий зміст: Попередні результати нової моделі передбачають, що блокування COVID-19 має тривати більше шести тижнів. Порада базується на даних, які показують, що країнам потрібно майже три тижні, щоб темп зростання залишався нижче 10% і збільшувався вдвічі протягом семи днів. Потрібен місяць, щоб тримати темпи зростання під контролем і на рівні 1%, і 45 днів, щоб досягти стримування.

Джерело: UCR

Людей у ​​всьому світі цікавить, як довго повинні тривати обмеження COVID, щоб зменшити пандемію.

Дослідження 36 країн та 50 штатів США встановило, що агресивне втручання щодо стримування COVID-19 повинно тривати принаймні 44 дні. Дослідження є співавтором професора Джерарда Телліда з Школи бізнесу бізнесу USC Marshall, професора Ашиша Суда з вищої школи управління А. Гері Андерсона в УК Ріверсайд та Нітіша Сода, студента університету Августа, що вивчає клітинну та молекулярну біологію. Документ опублікований у журналі з відкритими джерелами SSRN і має назву «Як довго триває соціальне відсторонення».

Автори виділяють дві прості, інтуїтивні та узагальнюючі показники поширення хвороби: щоденний темп зростання та час подвоєння кумулятивних випадків. Щоденний темп приросту - це відсоткове збільшення кумулятивних випадків. Час подвоєння або подвоєння часу - це кількість днів, коли кумулятивні випадки збільшаться вдвічі при поточному темпі зростання. Час подвійного поширення хвороби - це протилежність періоду напіввиведення в метаболізмі наркотиків.

"Підрахунок загальних чи нових випадків може ввести в оману і важко порівняти між країнами", - сказав професор Теллідіс. "Швидкість росту та час удвічі важливіші показники для точного розуміння того, як поширюється ця хвороба".

Враховуючи ці дві метрики, дослідники визначили три вимірювані орієнтири, на які аналітики та менеджери охорони здоров’я повинні орієнтуватися:

Помірність: коли темпи зростання залишаються нижче 10%, а час подвоєння залишається вище семи днів.
    Контроль: коли темпи зростання залишаються нижче 1%, а час подвоєння залишається вище 70 днів.
    Утримання: коли темпи росту залишаються 0,1%, а час подвоєння залишається вище 700 днів.

"Ці прості, інтуїтивні та універсальні орієнтири дають чітким цілям службовців охорони здоров'я в управлінні цією пандемією", - сказав професор Соуд.

Попередні результати використання цієї моделі для аналізу даних свідчать про те, що після агресивних втручань великим країнам потрібно три тижні, щоб побачити помірність, один місяць, щоб отримати контроль, і 45 днів, щоб досягти стримування. При менш агресивному втручанні це може зайняти набагато більше часу. Важливі відмінності існують за розміром країни. Адміністраціям охорони здоров'я слід зазначити, що більші країни потребують більше часу, щоб побачити помірність.

Автори визначили агресивне втручання як блокування, замовлення на дому, масове тестування та карантини.
"Сінгапур та Південна Корея прийняли шлях до масштабних випробувань та карантину, які, здається, є єдиною успішною альтернативою дорогим зупинкам роботи та замовленням на дому", - сказав Нітіш Соуд.
Це попередження про перебування вдома

Попередні результати використання цієї моделі для аналізу даних свідчать про те, що після агресивних втручань великим країнам потрібно три тижні, щоб побачити помірність, один місяць, щоб отримати контроль, і 45 днів, щоб досягти стримування. Зображення знаходиться у відкритому доступі.

Їх дослідження зосереджуються на розповсюдженні інновацій, нових продуктів та нових технологій. Ті ж самі поняття та інструменти можуть бути застосовані для аналізу поширення COVID-19 та наслідків заходів щодо його припинення.

"Незважаючи на те, що між країнами існують величезні відмінності, дивним є бачення такої кількості подібностей: від агресивного втручання до поміркованості, контролю та стримування поширення хвороби", - сказав професор Соуд.

Професор Телліс додав: "Крім розміру країни, кордонів, культурних привітань (поклонитися проти рукостискання та поцілунків), температури, вологості та широти можуть пояснити ці відмінності".

Дослідники стверджують, що їх аналіз сприяє застосуванню агресивних заходів, будь то агресивні затримки Італії чи Каліфорнії, масові випробування та карантин Південної Кореї чи Сінгапуру, або комбінація обох, як це спостерігається в Китаї. Однак США може мати унікальний виклик через свою федеральну конституцію.

Лише половина штатів прийняла агресивне втручання, і це в різний час. Якщо ці держави досягнуть контролю або стримування, вони можуть бути вразливими до зараження з боку держав, які запізнилися на це, вважають дослідники.

Джерело:
UCR
Контакти ЗМІ:
Імран Горі - УЦР
https://translate.google.com/translate?hl=uk&sl=en&u=https://neurosciencenews.com/covid-19-6-week-lockdown-16052

• Hero Member
« Reply #11767 : Квітень 02, 2020, 16:53:32 »
20 секунд намывать, как руки?

ну, я думаю, можно нанести пену Фейри мочалкой, повтыкать в окно полминуты и смыть

• Hero Member
« Reply #11768 : Квітень 02, 2020, 16:53:54 »
Втрата нюху та смаку є найсильнішим предиктором ранньої інфекції COVID-19

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #11769 : Квітень 02, 2020, 16:54:08 »
Я меньше всякого полезного делаю по сравнению с некарантином. Ну, я-то себя знаю, поэтому и не строила планов громадьё, но чего-то совсем лениво.
Какой может быть огород, когда за окном мировая революция?

У меня такие планы были, огого. И спортом я буду заниматься минимум час в день (гантели, отжимания, приседания, берпи и вот это вот все), и снова начну учить итальянский, и подтяну рухнувший английский, и переберу огромный шкаф в прихожей (содержимое, не сам шкаф). В общем, начать и кончить. И что в итоге? Просыпаюсь хрен знает когда, беру айпад, усаживаюсь на балконе (типа свежий воздух, все дела), и сижу до ужина, держу руку на пульсе, а то вдруг чего, а я не в курсе  :smilie5: Потом заваливаемся с мужем на диваны и часов до 2 ночи смотрим сериалы. Потом ещё книжку почитать и к 4-5 можно начинать засыпать. А завтра все по новой. И каждый день договоры с собой - вот с завтрашнего дня точно начну спорт-язык-уборка. А потом день сурка  :smilie5:

Offline dlifua

• liveinly
« Reply #11770 : Квітень 02, 2020, 17:01:37 »
А других должны тестировать работодатели. Тест порядка 350-450 грн.
А вони хіба ЄСВ не платять?
liveinly

Offline Mrs_Who

• Don't panic!
« Reply #11771 : Квітень 02, 2020, 17:04:24 »
Вот примерно то же я назвала депресснячком.
Планы есть, а делать ничего не хочется.
Хотя надо бы.
Not all those who wander are lost

Offline Охтирка

« Reply #11772 : Квітень 02, 2020, 17:11:05 »
Цитувати (виділене)

На упращьонкє?  :grin:

Offline dlifua

• liveinly
« Reply #11773 : Квітень 02, 2020, 17:20:19 »
Цитувати (виділене)

На упращьонкє?  :grin:
Я про звичайних роботодавців, ті що на спрощеній системі і мінімалку платити можуть людям, ні? І мова про спрощенців хіба велась?

liveinly

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #11774 : Квітень 02, 2020, 17:21:13 »
И это - в магазин пореже, пореже, ещё пореже 
Да мы доставкой теперь заморачиваемся.
Злобная заинька

Offline Аля

• Київ. Місто мрій.
« Reply #11775 : Квітень 02, 2020, 17:25:10 »
Блин. У меня папа гуляет по Батыевой горе, там рядом бывшая больница номер 7, и там около 40 больных лежит. Нравится слово около от главврача.

И на метро Черниговское, оказывается, привозят врачей, и дальше они своим ходом разбредаются. Там сестра ходит.  :grin:
ЗЫ. Неудивительно, что часть в отпуски уходит. С ихними зп только такси заказывать межгородские.

осталось таки в Международный выставочный центр возле нас завести больных и развернуть больницу, как планируют в случае осложнений.
Злобная заинька

Offline Destrie

• Одесса
« Reply #11776 : Квітень 02, 2020, 17:27:05 »
Одессу закроют для машин из других населенных пунктов 📌Будут развернуты 11 контрольно-пропускных пунктов:
в районе «Центролита», на Южной дороге возле «Ривьеры», на выезде в сторону Августовки, на Хаджибейской дороге (НАТИ), на Хуторской/Энергетиков, на Киевской трассе, у Двух столбов, на Овидиопольской дороге, у села Лиманка, пгт Таирово и Бурлачьей Балки. 📌Кроме того, комиссии предлагают запретить въезд в Одессу всех транспортных средств, кроме тех, которые обслуживают предприятия, расположенные в областном центре, и/или принадлежат (находятся в пользовании) у граждан, проживающих или работающих в городе. 📌Приморскую территорию закроют для автотранспорта.

А жрать чем привезут ?  :grin:
Будет новый завет, что война - это мир
Будет новый декрет, что незнание - сила

То, что Оруэлл видел во сне
Я вижу сейчас наяву (с) Louna

Offline Охтирка

« Reply #11777 : Квітень 02, 2020, 17:27:32 »
Цитувати (виділене)
Блин. У меня папа гуляет по Батыевой горе, там рядом бывшая больница номер 7, и там около 40 больных лежит. Нравится слово около от главврача.

И на метро Черниговское, оказывается, привозят врачей, и дальше они своим ходом разбредаются. Там сестра ходит.  :grin:

осталось таки в Международный выставочный центр возле нас завести больных и развернуть больницу, как планируют в случае осложнений.
Блин, ну тут точно паранойя начинается.  :smilie9:

Offline com

• Львів
« Reply #11778 : Квітень 02, 2020, 17:28:52 »
Цитувати (виділене)
31 Березень 2020 рік
Антивірус, який використовується для лікування коронавірусу котів, може стати ключовим для дослідників COVID-19: U A
Хімічні, біохімічні та вірусологічні лабораторії об'єднуються для пошуку дій проти смертельно небезпечного вірусу людини.
Biochemist Joanne Lemieux is working with U of A colleagues to find out whether a compound known to cure a deadly coronavirus-caused disease in cats might also work against COVID-19 in humans. (Photo: Supplied)
Біохімік Джоанн Леме працює з колегами з групи А, щоб з'ясувати, чи може з'єднання, яке, як відомо, виліковує смертельну коронавірусну хворобу у кішок, також проти людей, які працюють на COVID-19. (Фото: поставляється)

Автор ГІЛЬЯН РУТЕРФОРД

Дослідники університету Альберти бігають проти годин, щоб протестувати противірусний препарат, який, як було доведено, виліковує коронавірус кота, і сподіваються, що він матиме такий же вплив на людей із COVID-19.

"Наша лабораторія працює так швидко, як ми можемо, щоб отримати наші результати", - сказала біохімік Джоанна Лемео . «Ми не проводили вихідних, дні тижня розмиті. Ми всі працюємо нон-стоп, щоб досягти результатів якомога швидше ».

Проект є одним із 11 країн, які отримують фінансування від інвестицій федерального уряду 52,6 мільйона доларів у дослідження COVID-19 .

"Існує можливість використовувати комбіновану терапію, тому існує декілька ліній нападу", - сказав Лемео.

Після світової спалаху важкого гострого респіраторного синдрому (ГРВІ) у 2003 році хімік Джон Ведерас , біохімік Майкл Джеймс (нині професор Емерітус) та інші вчені з А досліджували механізм, який зупинив розмноження вірусу в лабораторії. З'єднання, відомі як інгібітори протеази, з тих пір були розроблені у Сполучених Штатах, протестували та показали, що вони також зупиняють смертельний вірус у кішок.

Зараз Ведерас, Лемю та вірусолог Лорн Тіррелл об'єднують зусилля своїх лабораторій для тестування інгібітора на новий коронавірус, що спричиняє всесвітню пандемію COVID-19.

"Я дуже в захваті від цього дослідницького проекту", - сказав Лемео. "Приємно думати, що ми можемо змінити ситуацію".
Як працюють інгібітори протеази

За оцінками, п'ять до 10 відсотків усіх нових препаратів, що розробляються у всьому світі, є інгібіторами протеази. Вони успішно використовуються для боротьби з захворюваннями, включаючи високий кров'яний тиск, застійну серцеву недостатність, ВІЛ, діабет 2 типу і навіть рак.

COVID-19 - це вірус рибонуклеїнової кислоти (РНК), як і багато інших інфекційних вірусів, таких як Ебола, гепатит С, Західний Ніл та поліомієліт. Протеази - це ферменти, які дозволяють вірусу розмножуватися всередині людини-господаря.

"Коли вірус потрапляє в клітину, РНК перетворюється на поліпептид - довгий єдиний білковий ланцюг", і протеаза рубає цю довгу ланцюг на багато різних частин, що потім завдає шкоди ", - пояснив Лемео.

"Якщо протеаза не працює, вірус не може реплікуватися в клітині, тому це досить чітка антивірусна мішень", - сказала вона.

Лабораторія Ведераса на науковому факультеті вироблятиме препарат-інгібітор, а лабораторія Лемео визначатиме кристалічну структуру протеази COVID-19 після її блокування препаратом, щоб спостерігати, як вона працює. Тіррелл перевірить свою дію на вірусне навантаження в культурі клітин у своїй лабораторії, що федеральним чином затверджено для роботи зі смертельними патогенами, такими як COVID-19.
Підключення до вірусу кота

Є кілька багатообіцяючих речей щодо цього інгібітора протеази, які спонукають дослідників U до A, що він буде придатним для COVID-19.

Секвенування геному нового коронавірусу вказує на те, що його протеаза майже ідентична (96 відсотків) протеазі в оригінальному вірусі ГРВІ.

"З 306 залишків амінокислот у ланцюжку, що утворює 3CL протеазу вірусу" Ухань ", лише 12 відрізняються і за властивостями сильно схожі", - заявляли дослідники у своїй дослідницькій пропозиції.

Ще одна хороша ознака полягає в тому, що нещодавно американські ветеринарні дослідники показали похідне від того ж інгібітора протеази, щоб вилікувати котів від котячого інфекційного перитоніту, викликаного коронавірусом, майже завжди смертельним для тварин.

"Ключова сполука вплинула на виліковування або значну ремісію у всіх котів", - заявили дослідники.

"Дуже захоплююче, що препарат був ефективним і переносився котами", - сказав Лемьо, запевняючи, що його все-таки треба довести і перевірити на людях.
Переклад відкриття в рятувальні продукти

Леміо, керівник дослідницької групи мембранних білкових захворювань при Медицинському та стоматологічному факультетах А , зазвичай зосереджує свої дослідження на протеазах, пов’язаних з іншими захворюваннями, такими як Паркінсон та інфекції сечовивідних шляхів, але вся робота в її лабораторії припиняється. крім проекту COVID-19

"Коли я викладаю свої заняття в університеті, я намагаюся сказати, що фундаментальні дослідження дійсно можуть допомогти нам у розробці наркотиків", - сказала вона. "Я намагаюся зацікавити учнів щодо білкових структур та хімії білка, а особливо, як протеази можуть бути пригнічені для розвитку наркотиків".

Тіррелл, який є директором-засновником вірусологічного інституту Лі Ка Шинг , зазначив, що ще одна перевага проекту "U A A" полягає в тому, що в інституті є центр комерціалізації, призначений для того, щоб якомога швидше проводити перспективні дослідницькі дослідження пацієнтів за допомогою ліцензування або партнерства з фармацевтичні компанії. Його очолює Майкл Хауфтон , який виявив вірус гепатиту С і має понад 70 патентів у розробці.

Тіррелл заявив, що фармацевтичні компанії іноді можуть неохоче розробляти препарати проти вірусів, які можуть бути швидкоплинними, якщо їх можна стримувати через заходи охорони здоров'я, такі як спалахи ГРВІ та МЕРС. Він сказав, що цього разу може бути інакше.

"Зараз із кризою дуже важливо, щоб вірусологи переводили деякі речі, які ми виявляємо, у продукти", - сказав Тіррелл.

Лемьо заявив, що дослідники групи "А" сподіваються дізнатися протягом найближчих двох місяців, чи ефективний інгібітор протеази проти вірусу COVID-19.

"Очевидно, що коти та люди різні", - сказав Лемео. "Ми далекі від того, щоб розробити щось для лікування людей, але я б назвав ці багатообіцяючі перші кроки на шляху до розробки препарату, що інгібує протеазу, для лікування як цієї спалаху, так і майбутньої".
https://translate.google.com/translate?hl=uk&sl=en&u=https://www.folio.ca/antiviral-used-to-treat-cat-coronavirus-could-hold-key-to-covid-19-u-of-a-researchers

Offline Охтирка

« Reply #11779 : Квітень 02, 2020, 17:31:33 »
Цитувати (виділене)
Минздрав утвердил единый протокол лечения Covid-19 в Украине - Степанов
Киев. 2 апреля. ИНТЕРФАКС-УКРАИНА – Министерство здравоохранения утвердило единый государственный протокол лечения для больных коронавирусной болезнью, сообщил глава ведомства Максим Степанов в видеообращении на странице Минздрава в Facebook.

"Мы утвердили единый государственный протокол лечения для больных COVID-19. Мы сделали это за два дня, и уже сейчас все медики страны получают четкий алгоритм лечения больных. К сожалению, от этого вируса нет прививки или лекарств. Более того, не застрахован никто, и заболеть может каждый. Но многие страны, которые столкнулись с этим невидимым врагом раньше Украины, уже имеют эффективные наработки в борьбе с болезнью, вызванной новым коронавирусом. И мы установили стандарт лечения, основанный на опыте этих стран",- отметил он в четверг.

Степанов также подчеркнул, что для безопасности украинцев были усилены карантинные меры, а для медиков, задействованных в лечении пациентов с Covid-19, введено повышение оплаты работы.

"К сожалению, за несколько недель нам не удастся построить современную медицинскую систему, но мы не откладываем это в долгий ящик, мы параллельно работаем над реформой",- добавил министр здравоохранения.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #11780 : Квітень 02, 2020, 17:36:18 »
А ведь у нас такая фора была, почти 3 месяца. Столько всего можно было сделать. Понятно, что новых больниц нам за такое время не построить, но хоть в старые че-нить поставить, хотя бы те же средства защиты для врачей и медсестёр. Всяко можно было  :smilie2:

Ре

• Гість
« Reply #11781 : Квітень 02, 2020, 17:36:49 »
Втрата нюху та смаку є найсильнішим предиктором ранньої інфекції COVID-19
Я сегодня белье стирала, начала развешивать и понимаю, что не чувствую запах порошка. А я точно помню, что порошке заливала :hot:
Подсунула мужу: тот тоже не унюхал
Теперь думаю: неужели я таки порошке не залила или это уже вон она, родимая
Правда потом мыла бутылку из-под воды с лавандой, так ее очень хорошо и я и муж унюхали
Теперь думаю, то ли нюх при короне не совсем отбивает то ли я порошке таки не залила :scratch_one-s_head:

Offline Ellianna

• Люблю читать чужие мысли
« Reply #11782 : Квітень 02, 2020, 17:43:15 »
А ведь у нас такая фора была, почти 3 месяца. Столько всего можно было сделать. Понятно, что новых больниц нам за такое время не построить, но хоть в старые че-нить поставить, хотя бы те же средства защиты для врачей и медсестёр. Всяко можно было  :smilie2:
Если Великобритания или США не почесались, то что тут удивляться?
Sarcasm and compassion are two of the qualities that make life on Earth tolerable
Nick Hornby

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #11783 : Квітень 02, 2020, 17:44:15 »
И в Китае 1600 новых. Не удержали. Не все так весело, как казалось.

Что за источник?
По Эспрессо сегодня несколько раз сказали, за ссылками не ходила.
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Ellianna

• Люблю читать чужие мысли
« Reply #11784 : Квітень 02, 2020, 17:48:47 »
В России Путин продлил "каникулы" до конца месяца.
Sarcasm and compassion are two of the qualities that make life on Earth tolerable
Nick Hornby

Offline Няма Донецкая

• Hero Member
« Reply #11785 : Квітень 02, 2020, 17:50:34 »

Аля не читатель.
:sarcastic:
"Кстати, ты заметил, что этот мир полон людей, которые совершенно уверены, что прекрасно понимают, что происходит с остальными?" Макс Фрай

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #11786 : Квітень 02, 2020, 17:52:08 »
А если это вопрос жизни и смерти и без теста жить не можешь, хоть и нет симптомов, можно сделать за деньги.
Ну вот я поняла, что и за деньги тестов нет. Уточню.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #11787 : Квітень 02, 2020, 17:52:45 »
И каждый день договоры с собой - вот с завтрашнего дня точно начну спорт-язык-уборка.
А я не веду договоров. :) Ложусь в 3, просыпаюсь в 13 или 14, лопаю, смотрю сериальчики (на английском, так что все-таки польза) и наслаждаюсь санкционированным бездельем. В конце концов, когда еще, если не сейчас. Раз уж небеса предоставили такую возможность, надо ею пользоваться с удовольствием и взять по максимуму, не отравляя себе жизнь самовыгрызанием мозга. Это всегда можно снова начать делать после карантина.

Offline com

• Львів
« Reply #11788 : Квітень 02, 2020, 17:59:03 »
Цитувати (виділене)
Ученые из Института ветеринарных исследований Харбина выяснили, что коты весьма уязвимы перед COVID-19 и способны передавать заболевание друг другу. Об этом сообщает The Guardian.

Китайские ученые проверили воздействие коронавируса и на других животных. Кроме котов уязвимость перед ним обнаружили хорьки. А вот собаки, свиньи, утки и куры, похоже, к инфекции устойчивы.

Исследователям не удалось обнаружить доказательств того, что коты могут передавать коронавирус людям. Однако они подчеркивают, что результаты их изысканий показывают: в условиях нынешний пандемии к условиям содержания животных тоже следует относиться внимательно, чтобы не давать заболеванию дополнительных возможностей для распространения.
https://focus.ua/technologies/453064-kitaiskie_uchenye_koty_mogut_zarazhat_drug_druga_koronavirusom

Також коти можуть заразитися від людини.

Offline Suddenly

« Reply #11789 : Квітень 02, 2020, 18:06:20 »
А ведь у нас такая фора была, почти 3 месяца. Столько всего можно было сделать. Понятно, что новых больниц нам за такое время не построить, но хоть в старые че-нить поставить, хотя бы те же средства защиты для врачей и медсестёр. Всяко можно было 
Ну, 3 месяца вообще никто не использовал. Но одним месяцем Украина распорядилась не самым худшим, хоть и не самым лучшим способом.

0 Користувачів і 36 Гостей дивляться цю тему.