Oksana Loda
2 год ·
#коронавірус
#трохипозитиву
Італійський прем'єр Конте має не дуже комфортну для чітадінів звичку, відколи на врученій йому території бушує вірус, всі найважливіші директиви і рішення він озвучує ближче до півночі. Часто - на вихідних. Почуття гумору у чувака таке. Але вчора мені його було відверто шкода. Змарнів, на обличчі явно проступала легка неголеність. Виступив, закрив те, що ще не встиг закрити і мав би закрити ще зо три тижні тому. Не кашляв. Але нині сказали, що в ескорті прем'єра вже є перший інфікований. Я вкотре за місяць згадала Стівена Кінґа і його "Протистояння". Тепер всі моляться за здоров'я Конте осібно, бо до всіх бід Італії бракує ще тільки безголового уряду.
Клятий коронований вірус перевернув з ніг на голову все і змінив усіх. Ніколи не думала, що...
Ніколи не думала, що звістка про більш, ніж 600 померлих, попри сум, увімкне світло в кінці довжелезного темного тунелю. Звісно, висновки робити рано, фахівці радять дочекатися вівторка, але померлих майже на півтори сотні менше, ніж учора, а тих, що одужали - більше. Італійці завмерли в передчутті.
Ніколи не думала, що сірий і доволі холодний день (ненавиджу сіре небо), сприйму з полегшенням. І не лише я. Набагато простіше сидіти в хаті, коли погода не спокушає.
Батьки школярів ніколи не думали, що їх діти знудяться без школи.
Хати ніколи не були такі вилизані, як тепер, кущі - такими віртуозно підстриженими, а трава на подвір'ях - такою ідеально підстриженою. Італійських псів ще ніколи не вигулювали так часто, і їх ніколи раніше не здавали в оренду сусідам, яким тепер, як ніколи, не заважає собачий гавкіт.
Сімейні пари ніколи раніше не сперечалися за право приготувати обід (єдина розвага).
Папа Римський ніколи не проводив недільних мес он-лайн.
Кишенькові і квартирні злодії досі ніколи не були такими безробітними, як тепер.
Жіночі прокладки ніколи не використовували у якості фільтрів у масках. А шо, кльово і надійно! Прочитала прикольний комент - по одному тампону у кожну ніздрю буде ще надійніше!
Ніколи не думала, що за два тижні вивчу таку купу італійських слів, присвячених медицині і вірусології. Прикольний початок, як для неофітки.
Як ніколи, всі в Італії гостро зрозуміли, що свіжий хліб і овочі на столі, традиційна пробіжка чи піша прогулянка, пес в хаті і живі сусіди -це і є щастя!
Чого всім і бажаю!
Пи.Си. І ще одне, нескромне. Мене ніколи раніше не називали фейком! Прикольно)
https://www.facebook.com/oksana.loda/posts/3017952628297095