Автор Тема: За Ж и М. Всё вокруг.

Offline Rumor

Re: За Ж и М. Всё вокруг.
« Reply #3390 : Березень 16, 2023, 22:51:47 »
Да, при таком варианте теоретически возможно. В том числе потому, что с "дом и дети поровну" как правило сложно у нас.
Иначе все, включая детей, очевидно должны жить на уровне меньше зарабатывающего человека.

Offline May Day

• Hero Member
  • Стать: Жіноча
  • USA - Україна
« Reply #3391 : Березень 16, 2023, 22:56:36 »
Наверное это возможно когда у обоих из пары минимальные требования к уровню жизни.
Или хотя бы у одного.
Хотя с такими людьми и с общим бюджетом легко, кмк.
Если только у одного, я не понимаю как это может быть гармонично.
Минимальные требования у менее обеспеченного - более обеспеченный вынужден подавлять свои желания и подстраиваться. Отказывать себе в том, что мог бы позволить финансово. Нехорошо.
Наоборот - менее обеспеченный наверняка будет испытывать неудовольствие. У него возникают нереализованные желания и потребности, которые партнёр мог бы помочь реализовать, но этого не происходит. Тоже нехорошо.
The best is yet to come.

Offline Oak

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
« Reply #3392 : Березень 16, 2023, 23:02:04 »
Так а що тут розповідати?

Колись давно поділили спільні поточні трати на дві різні кучки. Кучки були різні за наповненням, але схожі за обсягом трат. Десь була комуналка, а десь кружки дитини і так далі. Я взяв одну кучку, дружина іншу. Коли комусь здається, що кучки стають ну вже капець нерівноцінними, то сідаємо і рахуємо скільки виходить в місяць у кожного. Потім перерозподіляємо за потреби.
Великі разові трати: машина, ремонт -- окремі бюджети, на які окремо складаємо в конвертик.

І да, у нас це працює тому що доходи у мене і дружини співмірні і мабуть вищі за середні. Ну і пофігізм теж допомагає. Ніхто не вираховує вартість продуктів в тижневій закупці в Ашані, які їсть один і не їсть іншій. Бажання робити один одному подарунки теж буде плюсом. Ну і потреба в незалежності і непідзвітності один одному в особистих тратах теж.

Ну а в умовах війни, коли я в Києві, а дружина місяць зі мною, місяць з сином в Німеччині, фіг знає як взагалі можна спільний бюджет мати :).

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #3393 : Березень 16, 2023, 23:02:08 »
Или хотя бы у одного.
Причем у того, у кого доход выше. Иначе это даже без детей сложно, начиная от жилья и заканчивая отдыхом. То есть человек с высоким доходом должен быть согласен жить в более тесном помещении, чем может себе позволить, ходить в дешёвые заведения, жить на отдыхе не в отеле, а где-нибудь на съеме и т. д. Правда, нафига ему такая семейная жизнь, я пока не придумала. :)

Offline Pe

« Reply #3394 : Березень 16, 2023, 23:02:16 »
А почему?
Для уменьшения энтропии.
На детей скидываться, да. Заниматься детьми и домом поровну. А деньги не поровну, а кто как наработал.
Давайте продолжим в Ж и М.

Интересно, встречалась ли кому-то работающая модель раздельного бюджета. Вот чтобы работала долго и устраивала обоих участников.
Я вижу столько потенциальных проблем и причин для конфликтов, что отношусь к этой идее крайне скептически.
Тут это не прям чтобы что-то необычное))
Ну скидываются пропорционально доходам на общие расходы(жилье, еда, дети, квартира, отпуск и т д) все, что остается, то каждому его
Знаю такую пару
Ну нравится им так и так им хорошо и чудесно)))
На самом деле есть столько вариантов от общего и до..
Главное выбрать то, что именно людям подходит,  потому что везде можно найти плюсы и минусы, имхо

Offline Ash

« Reply #3395 : Березень 16, 2023, 23:05:31 »
Или хотя бы у одного.
Причем у того, у кого доход выше. Иначе это даже без детей сложно, начиная от жилья и заканчивая отдыхом. То есть человек с высоким доходом должен быть согласен жить в более тесном помещении, чем может себе позволить, ходить в дешёвые заведения, жить на отдыхе не в отеле, а где-нибудь на съеме и т. д. Правда, нафига ему такая семейная жизнь, я пока не придумала. :)
При определенном отношении к деньгам я вижу такую ситуацию вполне реальной. Вот не любит человек тратить деньги на себя, предпочитает их вкладывать во что-то другое, а не в свой комфорт. Но это не массово, конечно.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Teagan

« Reply #3396 : Березень 16, 2023, 23:06:39 »
Интересно, встречалась ли кому-то работающая модель раздельного бюджета. Вот чтобы работала долго и устраивала обоих участников.
Рабочая - это как долго? Я знаю одну пару, у них ок. Доход очень разный, у мужа раз в пять больше.
Для того, чтоб она устраивала, должен быть легкий избыток денег и пофигизма в системе.
:grin:
Якщо у чоловіка одного з партнерів в 5 раз більше дохід і пофігізм і він покриває "половину" партнера, коли хочеться щось дорожче, то це вибачте не роздільний бюджет.

Якщо доходи однакові приблизно і запити також, то схема працює, а якщо ні?

Наприклад більше заробляючий може собі дозволити і хоче (умовно)будинок, а менше заробляючий максимум студію, то на яке житло їм скидуваться? Мо перший не хоче тулитися у маленькому житлі, а якщо другий скинеться на будинок, то в нього ні на що більше не вистачить. І це лише приклад. А ще є відпустки, продукти, ...

я не те шоб проти, просто  теж цікаво як це працює на практиці

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #3397 : Березень 16, 2023, 23:10:41 »
Так а що тут розповідати?

Колись давно поділили спільні поточні трати на дві різні кучки. Кучки були різні за наповненням, але схожі за обсягом трат. Десь була комуналка, а десь кружки дитини і так далі. Я взяв одну кучку, дружина іншу. Коли комусь здається, що кучки стають ну вже капець нерівноцінними, то сідаємо і рахуємо скільки виходить в місяць у кожного. Потім перерозподіляємо за потреби.
Великі разові трати: машина, ремонт -- окремі бюджети, на які окремо складаємо в конвертик.

І да, у нас це працює тому що доходи у мене і дружини співмірні і мабуть вищі за середні. Ну і пофігізм теж допомагає. Ніхто не вираховує вартість продуктів в тижневій закупці в Ашані, які їсть один і не їсть іншій. Бажання робити один одному подарунки теж буде плюсом. Ну і потреба в незалежності і непідзвітності один одному в особистих тратах теж.

Ну а в умовах війни, коли я в Києві, а дружина місяць зі мною, місяць з сином в Німеччині, фіг знає як взагалі можна спільний бюджет мати :).

Якщо чесно, для мене це не виглядає як роздільний бюджет. Більше як особливості керування спільним.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #3398 : Березень 16, 2023, 23:13:46 »
Вот не любит человек тратить деньги на себя, предпочитает их вкладывать во что-то другое, а не в свой комфорт. Но это не массово, конечно
В принципе, да, скажем, филателист или нумизмат какой-нибудь.

Offline Oak

• Hero Member
« Reply #3399 : Березень 16, 2023, 23:15:22 »
Може й спільний, в жодному разі не наполягаю )
Врешті решт, все це просто справа визначення.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #3400 : Березень 16, 2023, 23:16:06 »
Во первых у меня лёгкое дежа-вью, потому что кажется что мы эту тему уже обсуждали.
А если только кажется, то у меня тоже есть знакомая пара с раздельными бюджетами. И для меня это выглядит странно, мягко говоря. Когда М выделяет на детёй N денег, а если надо больже то Ж должна обосновать/объяснить.
Ну і потреба в незалежності і непідзвітності один одному в особистих тратах теж.
Это я тоже на врубаюсь. Никогда никто ни перед кем не отчитывался, ну, если не считать отчётом фразы типа "заказал себе новые струны на гитару, решил что пора", "завтра придёт курьер  привезёт набор шерсти для валяния" и тыпы. Чеки из макдональдса тоже вроде приносить не требовалось.

Offline Teagan

« Reply #3401 : Березень 16, 2023, 23:16:10 »
я знаю людей які скидуються на оренду/продукти/розваги по черзі, місяць один, місяць інший, залишок собі як хочуть так і витрачають
схоже на роздільний, але знову ж таки - дітей спільних нема, дохід високий в обох

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #3402 : Березень 16, 2023, 23:20:38 »
Всяк лучше, чем в женской отвечать за все косяки всех мужиков.
Да еще и за изнасилование, ага.
Вирогідність стати пригніченим і згвалтованим чоловіками значно більше, ніж жінками.

Offline Teagan

« Reply #3403 : Березень 16, 2023, 23:21:37 »
Якщо чесно, для мене це не виглядає як роздільний бюджет.
Він роздільний бо ніхто не тримає всіх грошей і ніхто нікому не "видає під звіт".

Просто є підхід скидуватися на витрати, і мати свій залишок на руках (типу роздільний),  і є підхід все скидати в одну тумбочку і звідти всі беруть "по потрєбностям" (типу спільний).

Offline Выдра

• ___
« Reply #3404 : Березень 16, 2023, 23:25:42 »
Иначе все, включая детей, очевидно должны жить на уровне меньше зарабатывающего человека.
Не обязательно. Разница между кроссовками этого года и прошлого в цене, а не в опыте, который кроссовки дают. Например.

Offline Выдра

• ___
« Reply #3405 : Березень 16, 2023, 23:26:40 »
Наоборот - менее обеспеченный наверняка будет испытывать неудовольствие. У него возникают нереализованные желания и потребности, которые партнёр мог бы помочь реализовать, но этого не происходит. Тоже нехорошо.
Менее обеспеченый знает, что эти ништяки ему не по карману, и не переживает из-за этого.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #3406 : Березень 16, 2023, 23:28:31 »
Врешті решт, все це просто справа визначення.
Я взагалі подумала, що в цьому питанні краще на дефініціях не зосереджуватися. Яка різниця, як воно зветься, якщо обом так зручно. Єдиного правильного підходу все одно не існує, кожна пара вирішує для себе.

Offline Выдра

• ___
« Reply #3407 : Березень 16, 2023, 23:29:22 »
Наприклад більше заробляючий може собі дозволити і хоче (умовно)будинок, а менше заробляючий максимум студію, то на яке житло їм скидуваться?
В той паре недвига у каждого своя тоже ))
Живут у него, в ее живут дети.
У него дорогая машина, она на общественном транспорте. У него дорогие штуки и одежда, у нее - обычные. В отпуск он ездит с детьми на море, правда, платит сам за детей. И тд.

Offline Ash

« Reply #3408 : Березень 16, 2023, 23:30:15 »
Менее обеспеченый знает, что эти ништяки ему не по карману, и не переживает из-за этого.
В идеале - да, на практике  - не всегда, и я б даже сказала,  далеко не всегда.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Teagan

« Reply #3409 : Березень 16, 2023, 23:31:49 »
Разница между кроссовками этого года и прошлого в цене, а не в опыте, который кроссовки дают. Например.
Це вже з реальності вищого середнього класу. Зазвичай різниця у ціні між дешевим взуттям і якісним (не цьогорічними наймоднішими кросівками з підписами спортсменів, а просто якісними) ногам цілком помітна.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #3410 : Березень 16, 2023, 23:32:57 »
Він роздільний бо ніхто не тримає всіх грошей і ніхто нікому не "видає під звіт".
Сьогодні це взагалі важко реалізувати, коли здебільшого гроші на картках, а не в папірцях. Тому з цього погляду зараз у всіх роздільний.

Offline Teagan

« Reply #3411 : Березень 16, 2023, 23:33:07 »
В той паре недвига у каждого своя тоже ))
Як зручно.

Offline Выдра

• ___
« Reply #3412 : Березень 16, 2023, 23:33:40 »
Це вже з реальності вищого середнього класу.
Ну так они оба небедные, но она небедная, а он прям очень небедный.

Offline Teagan

« Reply #3413 : Березень 16, 2023, 23:35:28 »
Сьогодні це взагалі важко реалізувати, коли здебільшого гроші на картках
Та це якраз легко, достаньо випустити дублікат до картки до одного рахунку. 

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #3414 : Березень 16, 2023, 23:35:36 »
В отпуск он ездит с детьми на море, правда, платит сам за детей.
А она куда ездит в отпуск?

Offline Выдра

• ___
« Reply #3415 : Березень 16, 2023, 23:37:55 »
А она куда ездит в отпуск?
Она - большой любитель местных пригорков. Кампинги, рыбалка, фотографии птиц и дневники наблюдения за природой. У них свой клуб, она с ними тусит без него.

Offline Чиби

• Disce pati
« Reply #3416 : Березень 16, 2023, 23:39:12 »
Сьогодні це взагалі важко реалізувати, коли здебільшого гроші на картках
Та це якраз легко, достаньо випустити дублікат до картки до одного рахунку. 
Дублікат зробити можна, не можна видавати на руки лише певну суму.  Тобто такий контроль, який мала, наприклад, моя бабуся, встановити майже неможливо, якщо партнеру це не подобається. Та й взагалі, оце "під звіт" -- то вже не спільний бюджет виходить, а одноосібний. :)

Offline Teagan

« Reply #3417 : Березень 16, 2023, 23:40:46 »
Ну так они оба небедные, но она небедная, а он прям очень небедный.
З тим шо це працює для високого рівня доходу наче погодились. Питання як це працює для помітно різних рівнів доходів.
Бо якщо не працює, то виходить шо феміністки просто топлять за те шо "добре бути багатим і здоровим".

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
« Reply #3418 : Березень 16, 2023, 23:41:05 »

Имхо, это какой-то плакатный образцово-показательный человек. Обычные люди переживают и расстраиваются когда хочется, но не можется. С разной интенсивностью переживают, это да, но негатив появляется.
А рядом с тобой партнёр, который может (допустим, с лёгкостью) ништяк обеспечить. Но нет. Потому что - что? И тут возникает главное непонятное - ради чего разделяется бюджет? Чтобы никто не надкусывал незаработанное?
The best is yet to come.

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #3419 : Березень 16, 2023, 23:41:58 »
Ездила я в этом году сама с детьми на море, мне не понравилось. :smilie5:

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.