Гаврилюк:
Будучи 5 років у парламенті, я спостерігав за колегами, їхньою роботою та за реакцією українських громадян, і, здається, винайшов власний рецепт успіху. Не можу не поділитись ним з Вами, бо цей рецепт справді дієвий і може допомогти якомусь майбутньому депутату.
Отже:
1. Не обов'язково з'являтися кожного робочого дня у Верховній Раді. Ти можеш приходити туди тільки в п'ятницю, коли не приймаються закони, і послухавши годину запитань до уряду, зробити селфі на фоні порожньої сесійної зали. Успіх у соц.мережах гарантований.
2. Замість того, щоб іти на засідання комітету і мудрувати там над законами, біжи на телеканали, щоб розповісти всім про злочинну владу. Чим частіше ти з'являтимешся на телеекранах, тим могутніше звучатиме твій голос.
3. Якщо не вмієш гарно розмовляти - не йди в політику. Головним завданням депутата є вміння тьохкати як соловейко. Ніхто про тебе не пам'ятатиме, якщо ти мовчиш.
4. Кажи тільки те, що люди хочуть почути. Ні слова про довгу дію реформ, виснажливу боротьбу і війну - це пригнічує людей. Тільки бізнес на крові не дає завершити війну, тільки імітація реформ не дає нам жити краще.
5. Якщо ти депутат-мажоритарник, то готуйся, що від тебе вимагатимуть: підмітати вулиці, міняти лампочки в під'їзді свого округу, ремонтувати дороги, дитячі майданчики, і бажано робити це особисто.
6. Готуйся до того, що про тебе згадуватимуть всі далекі родичі та друзі і телефонуватимуть з проханням дати роботу. Якщо не запасешся великою кількістю помічників, які складатимуться із друзів та рідні, твоя репутація буде підірвана ними ж.
7. Не маєш коштів на велику передвиборчу кампанію і власну ботоферму - не йди у політику. Без потужної підтримки тебе з'їдять і затюкають у перший ж місяць.
8. Чхай на закон. Якщо порушувати його подобається простим людям, не намагайся їм протирічити. Прийняття незручного закону може обійтися й без твого голосу, а от люди пам'ятатимуть, що в складний момент ти їх підтримав.
9. Не їзди на відпочинок під час своєї депутатської каденції. Будь-яка поява на морі чи за кордоном, автоматично розцінюватиметься людьми грабунком державного бюджету.
10. Якщо політика твоїх колег починає дратувати громадян, якою правильною вона б не була - тікай в опозицію. Думай про рейтинг і майбутні вибори, розумним депутатам нема місця на тонучому кораблі.
Мені шкода, що ці правила я усвідомив тільки тепер і не користувався ними протягом п'яти років. Якщо Ви знову оберете мене, то я обіцяю, що таким...
Не буду.
Якщо дотримуватися цих правил, успіх гарантований. Перевірено досвідом. Але в мене все-таки залишається надія, що хтось у нашій країні вміє оцінювати дії, а не тільки слова. Хоча, останні події в країні все настирливіше доводять протилежне.