ГМС отказала в предоставлении гражданства россиянке, воевавшей в "Айдаре"
Cпойлер
"Завтра я вынужденно возвращаюсь в Россию! Это требование украинской миграционной службы. В третий раз они отказали мне на основании того, что у меня нет справки о несудимости из РФ. В России меня разыскивает ФСБ. За то, что я приехала добровольцем противодействовать российской оккупации", - рассказала девушка.
Ответ на эту информацию (сама не проверяла, если что):
Сергей Зикеев А от хрестоматійний "розгін зради". Бачте, "Державна міграційна служба прийняла" (насправді "ухвалила") "рішення вислати з України екс-добровольця АТО", героїчну жінку!
А насправді йдеться про те, що пані всього-лише збирається в консульство РФ, _на території України_, за довідкою про несудимість; але, знаючи про статус екстериторіальності консульських установ, боїться, що звідти вона вже не вийде, бо її викрадуть агенти ФСБ.
Хай би наскільки обґрунтованими були ці побоювання, на "висилку до РФ" це аж ніяк не тягне.
І ще: пані має статус УБД, донедавна служила в ЗСУ за контрактом, має сина, народженого в Україні; але чомусь саме зараз їй потрібно саме громадянство, а не, наприклад, статус біженки. Чому? Я довго переглядав її стрічку; бачив, як її про це питали; а от відповіді не побачив.
Отже, що недоговорює сама пані Юлія - це ще окреме питання...