Автор Тема: Что там у ...?

Offline Eney

• Стать: Чоловіча
Re: Что там у ...?
« Reply #21510 : Жовтень 08, 2023, 23:14:37 »
Добре, хай буде не брехня, а стара добра маніпуляція, бо ніяким звинуваченням ізраїльтян в тексті й не пахне. Є констатації і припущення. Не більше. Добра аналітична стаття, написана не ізраїльтянином, може це і є мінус. Маю надію, що хлопці знайдуть вихід з цієї непростої ситуації.

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #21511 : Жовтень 08, 2023, 23:35:52 »
Добре, хай буде не брехня, а стара добра маніпуляція, бо ніяким звинуваченням ізраїльтян в тексті й не пахне. Є констатації і припущення. Не більше. Добра аналітична стаття, написана не ізраїльтянином, може це і є мінус.
Погана стаття. Це вже підтвердив і ізраїльтянин Кошкер.
Оте "припущення", що ізраїльтянам треба соціально розвивати палестинців,  є завуальоване звинувачення у тому, що вони цього не роблять, але повинні. Маніпулює Трегубов - тобою та іншими українцями, які дуже мало знають про Ізраїль.

Offline Eney

« Reply #21512 : Жовтень 08, 2023, 23:59:28 »
Нема в нього нічого про потребу у соціальному  розвитку. Є припущення про можливість.... А ну да, це ж тільки ізраїльтянам можна бути експертами в ЗСУ, а їхню діяльність нікому аналтюізувати не можна. Тому що не еврєї, чи ще  якась причина?

Offline Tamerlan

« Reply #21513 : Жовтень 09, 2023, 00:06:03 »
Цитувати (виділене)
Трегубов

Цитувати (виділене)
Тому шлях геноциду для Ізраїлю - шлях самогубства.

Я не думал, что это нужно объяснять, но на всякий случай - опция геноцида в качестве решения проблемы Газы не рассматривается никем из реально принимающих решения в Израиле.

С трудом продрался сквозь эту болезненно многословную простыню с шуточками-хуюточками про Холокост в надежде на какое-то рациональное зерно. Вдруг случайно проходивший мимо блоггер нашел решение проблемы, о которую сломали зубы люди, думающие о ней всю жизнь. Но чуда не произошло.

Цитувати (виділене)
Для того, щоб знищити ХАМАС, треба знищити соціальну базу ХАМАСу. Як варіант - допомогти розвинутися Західному берегу, щоб трішки розрідити населення Гази. Створити інфраструктурні проекти та робочі місця, які висмикнуть людей з-під хамасівської безальтернативки та спонукають Газу до демографічного переходу

Цитувати (виділене)
Иногда, глядя с крыльца на двор и на пруд, говорил он о том, как бы хорошо было, если бы вдруг от дома провести подземный ход между Газой и Западным берегом или чрез пруд выстроить каменный мост, на котором бы были по обеим сторонам лавки, и чтобы в них сидели купцы и продавали разные мелкие товары, нужные для крестьян.
У тебя были неверные ожидания. В той статье не описывается решение проблемы. Более того, там прямым текстом сказано, что в текущей ситуации его возможно вообще нет. Но там приведены рассуждения о том, каким оно могло бы теоретически быть, если предположить, что оно вообще есть. Это немного другой расклад.

Offline Eney

« Reply #21514 : Жовтень 09, 2023, 00:14:57 »
Саме так. Аналітична стаття з відкритим фіналом. Ніхто там нікому нічого не нав'язує і тим більше не требує.

Offline Eney

« Reply #21515 : Жовтень 09, 2023, 00:19:24 »
Просто цікаво, в українській вікіпедії про Державу Ізраїль щось перекручено? Чи людині, яка досі не цікавилася арабо-ізраїльськими проблемами буде її достатньо для розуміння ситуації?

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #21516 : Жовтень 09, 2023, 00:24:14 »
А ну да, це ж тільки ізраїльтянам можна бути експертами в ЗСУ, а їхню діяльність нікому аналтюізувати не можна. Тому що не еврєї, чи ще  якась причина?
???

1. Я колись цитувала ізраїльских блогерів (взагалі і) як експертів в ЗСУ? Де?
2. Я забороняла  українцям давати оцінку діям ізраїльтян? Де?

Offline Eney

« Reply #21517 : Жовтень 09, 2023, 00:27:06 »
Я не про тебе. Навскидку ті ж Ауслендер, Ігаль Левін, Тамар.

Offline Кошкер

• Израиль
« Reply #21518 : Жовтень 09, 2023, 00:31:35 »
Нема в нього нічого про потребу у соціальному  розвитку. Є припущення про можливість.... А ну да, це ж тільки ізраїльтянам можна бути експертами в ЗСУ, а їхню діяльність нікому аналтюізувати не можна. Тому що не еврєї, чи ще  якась причина?

Невероятно тошно и тяжело это объяснять. Но попробую. Вспомни как ты чувствовал себя в первые дни рашистской агрессии. И представь себе, как зашла бы тебе в эти дни бодренькая, веселая статейка какого-нибудь израильтянина о том, как вы, дурачки, все проебали, увенчанная пустым, абстрактным, неосуществимым советом как вам стоило бы обустроить Украину, если бы вы не были такими дурачками. Вот так это говно сейчас заходит мне, и, рискну предположить, другим израильтянам. Я понимаю, что это не форум для израильтян, я не требую от других такой же реакции, я просто объясняю свою.

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #21519 : Жовтень 09, 2023, 00:33:32 »
Просто цікаво, в українській вікіпедії про Державу Ізраїль щось перекручено? Чи людині, яка досі не цікавилася арабо-ізраїльськими проблемами буде її достатньо для розуміння ситуації?
Ти наполягаєш на тому, що прочитав цю статтю і зрозумів сітуацію?

Offline Eney

« Reply #21520 : Жовтень 09, 2023, 00:36:38 »
Яще й наполягаю??? Так, все я пішов. 

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #21521 : Жовтень 09, 2023, 00:43:04 »
Я не про тебе. Навскидку ті ж Ауслендер, Ігаль Левін, Тамар.
То це вони (якісь люди в інтернеті) забороняють українцям аналізувати дії ізраїльтян? Та наплюй на них.

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #21522 : Жовтень 09, 2023, 00:45:04 »
Яще й наполягаю???
Ок, зізнайся, що ти її не читав.

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #21523 : Жовтень 09, 2023, 00:50:18 »
2012, арабський журналіст Hisham Jarallah з Західного берега річки Йордан https://www.gatestoneinstitute.org/3285/palestinian-employment :

Цитувати (виділене)
Оскільки арабські країни продовжують накладати суворі обмеження на працевлаштування палестинців, Ізраїль відкриває свої двері для палестинських робітників із Західного берега. Палестинці фактично кажуть, що Ізраїль стає одним із найбільших роботодавців палестинців на Близькому Сході.

Цифри, оприлюднені цього тижня Палестинським центральним статистичним бюро в Рамаллі, показали, що щонайменше 80 000 палестинців зараз працюють в Ізраїлі та навіть у єврейських поселеннях.

У першому кварталі 2012 року, за даними бюро, в Ізраїлі та в поселеннях працювало лише 77 000 палестинців. У другому кварталі колосу кількість зросла до 80 000; а раніше цього тижня ізраїльський уряд видав дозволи на роботу ще 10 000 палестинців із Західного берега.

Палестинці сприйняли цей крок із полегшенням, особливо тому, що він стався напередодні мусульманського свята Ід аль-Фітр, що знаменує кінець Рамадану.

Цифри також показали, що палестинці, найняті ізраїльтянами, заробляють більше, ніж ті, хто працює на своїх палестинських братів на Західному березі річки Йордан і в секторі Газа. Палестинський робітник-будівельник часто заробляє більше, ніж високопосадовець міністерства в уряді Палестинської автономії на Західному березі річки Йордан або в адміністрації ХАМАС у секторі Газа.

Що цікаво у звіті бюро, так це те, що кількість палестинців, які працюють у єврейських поселеннях, зросла, незважаючи на заклики палестинської влади бойкотувати поселення.

Спроби Махмуда Аббаса та Салама Файяда перешкодити робітникам їхати в поселення зазнали невдачі, оскільки вони не змогли забезпечити їм альтернативну роботу. Незважаючи на мільярди доларів, якими міжнародне співтовариство обсипало палестинську владу в останні роки, Аббас і Файяд досі не змогли вирішити проблему безробіття на палестинських територіях.

Арабський світ, який колись поглинав сотні тисяч палестинських працівників, починає закривати свої двері перед палестинцями. Багато арабських країн звинувачують палестинців у невдячності. Інші взагалі не хочуть бачити палестинців: вони вважають палестинців порушниками спокою та джерелом нестабільності.

Деякі арабські країни, такі як Ліван, Єгипет, Кувейт і Йорданія, навіть запроваджують положення та закони, схожі на апартеїд, які заважають палестинцям заробляти на гідне життя.

Палестинці могли побудувати одну з найкращих економік у регіоні після початку мирного процесу в 1993 році. Але замість того, щоб використати мільярди доларів, наданих їм американцями та європейцями, для створення нових робочих місць, керівництво ООП вкрало більшість коштів, а пізніше звинуватив Ізраїль у завданні шкоди палестинській економіці.

Теракти смертників, фінансова та адміністративна корупція є головною причиною того, чому палестинська економіка залишається такою ж слабкою, як і раніше. Палестинці є експертами в тому, щоб вистрілити собі в ногу, а потім звинуватити Ізраїль.

Offline BigSister

• Німеччина
« Reply #21524 : Жовтень 09, 2023, 01:10:04 »
Є констатації і припущення.
Трохи поширю цитату:

Трегубов

...Скажімо так, є варіанти дій, які, за великої небесної допомоги, можуть покращити ситуацію.

Проблема лише в тому, що ці дії не відповідають запиту виборців.

Тарганів не переб’єш капцем, хай хоч всі ночі на них полюй. Їх навіть менше не ставатиме. Щоб їх вивести, треба прибирати на кухні і ховати продукти. З радикальними організаціями так само.

Для того, щоб знищити ХАМАС, треба знищити соціальну базу ХАМАСу. Як варіант - допомогти розвинутися Західному берегу, щоб трішки розрідити населення Гази. Створити інфраструктурні проекти та робочі місця, які висмикнуть людей з-під хамасівської безальтернативки та спонукають Газу до демографічного переходу (себто, до існування в стані хоча б індустріального суспільства, де дітей в родині двоє, а не дванадцять).

Але це все проект на покоління. І це все вимагає від влади Ізраїлю робити контрінтуітивні речі - а саме допомагати тим самим арабам, які зараз Ізраїль ненавидять та бажають йому цугундера, а у випадку Західного берега ще й йти на політичні поступки. При тому, що в ізраїльського виборця якраз прямо протилежний запит - на “давайте наступного разу відважимо їм посильніше”.

Саме цей запит ізраїльський уряд щоразу виконує. Він в цьому плані дуже сумлінний.

Результати ви можете спостерігати в динаміці вже багато-багато років.
Це не припущення, а констатація. Трегубов звинуватив ізраїльтян. Брехло і сука.

Offline Teagan

• Стать: Жіноча
« Reply #21525 : Жовтень 09, 2023, 01:30:52 »
У Трегубова стиль такий гівнистий, він і про українців пише так, зі сміхуйочками і зверхністю. Нажаль далеко не всі українські блогери проявили в ці дні якийсь базовий такт і емпатію, та на них не варто орієнтуватися.

Offline Minime

• Австралия: au2ua
« Reply #21526 : Жовтень 09, 2023, 03:33:28 »
Помимо ХАМАС и "Исламского джихада", в атаке на один из израильских блокпостов участвовали и марксисты-ленинисты из террористической организации "Народный фронт освобождения Палестины". Напомню, что марксисты в свое время помогли победить и исламской революции в Иране, 45 лет назад.
Не лезу в Вики, но не думаю, что они такие уж и марксисты-ленинисты...
Я помню то время. Высоцкий не даром пел: "Где взять? У на любой второй в Туркмении аятолла и, даже, Хомейни..."
Хомейни, был "не ихним сукиным сыном".
"Америку выпихнул - хорошо, ихнее посольство взяли в заложники - еще лучше", но в остальном..."опиум для народа" (с) Карл М.
"Не забыть бы нам всё, не простить бы и не потерять". В. Высоцкий

Offline Minime

• Австралия: au2ua
« Reply #21527 : Жовтень 09, 2023, 04:37:34 »
Субъективно:
Англичане говорят - "хорошие заборы делают хороших соседей".
Позавчера забор в Израиле оказался плохим.
И в прямом - "сетка внизу - колючая проволока наверху" (судя по фото) - в Штатах тюрьмы лучше ограждают.
И в переносном смысле.

Еще - Газа - терро-бандистских анклав.
Около терро-бандистких анклавов не устраивают музыкальные фестивали, даже, если вас разделает металлическая сетка.  :smilie9:
Пару лет назад туристы в Новой Зеландии погибли при посещении действующего (!!) вулкана на островке.
Большинство и группы сгорели заживо, обварились или  очень сильно обгорели. Спрашивается, какого ездить с тур. группами на действующий вулкан?! Ах, да, он "извергается не каждый день и, обычно, ночью".
Что там, что около Газы вы видим криминальное пренебрежение безопасностью и жизнями людей  :mad:

Вот тут написано как лет 25 назад погибли австралийские атлеты на "Маккабиаде" (еврейской олимпиаде) в Израиле.
Под ними рухнул мост, а мелкая речка в которую они упали была очень ядовитая. Кто строил  мост? Кто отравил реку? Хомейни и стражи исламской революции?

Я считаю, что как минимум израильская политика has lost its soul (потеряла свою душу).
Иначе, я не могу объяснить, почему, у них десятилетиями премьер-министром болтается ублюдочный врун-популист, друг Хуйла и Оранжевого Бейби - Нетаньяху.
Не знаю, насколько был лучше Лапид. По-моему, был он беспомощным и жалким.
Израиль не был готов в войне в Йом Кипур - но тогда им руководила старая гвардия, легенды, отцы- /матери-основатели страны.

Теперь, вот, "новой гвардии" освобождать заложников...  :smilie2:  Пытаюсь быть оптимистом...

Cпойлер
И еще, что во время осады Алеппо, что во время блокады Мариуполя у меня была мысль "понятно, Израиль не вмешается оружием, было бы достойно если бы, хотя бы, Израиль выступил с заявлением сравнивающим ситуация в этих двух городах с восстанием и осадой в Варшавском гетто.
Выразили бы сочувствие осажденным и осудили бы захватчиков".
Ну, да, это было бы хорошо, красиво и достойно... Было бы...  :smilie2:

"Не забыть бы нам всё, не простить бы и не потерять". В. Высоцкий

Offline fvk

• Иркутск
« Reply #21528 : Жовтень 09, 2023, 05:32:34 »

Невероятно тошно и тяжело это объяснять. Но попробую. Вспомни как ты чувствовал себя в первые дни рашистской агрессии. И представь себе, как зашла бы тебе в эти дни бодренькая, веселая статейка какого-нибудь израильтянина о том, как вы, дурачки, все проебали, увенчанная пустым, абстрактным, неосуществимым советом как вам стоило бы обустроить Украину, если бы вы не были такими дурачками. Вот так это говно сейчас заходит мне, и, рискну предположить, другим израильтянам. Я понимаю, что это не форум для израильтян, я не требую от других такой же реакции, я просто объясняю свою.
Это говно так заходит не только израильтянам, но и, наверное, любому, кто про Израиль и противостояние с арабами узнал не вчера. Поверхностность (если не сказать невежество), апломб, самолюбование.
Сил вам, израильтяне.
Где же ты, Гаага, с кем теперь гуляешь...

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #21529 : Жовтень 09, 2023, 08:46:30 »
"А поговорить...?"
Імпотенти.
Цитувати (виділене)
Екстрене засідання Ради безпеки ООН було проведене щодо ситуації на Близькому Сході. Проте жодних рішень прийнято не було
Про це пише CNN.

"Я не хочу вдаватися в те, що насправді обговорювалося на брифінгу, але є велика кількість країн, які засудили атаки ХАМАС. Вони очевидно, не всі (засуджують напад), і я не дуже хочу вдаватися в це. Я думаю, ви, ймовірно, зможете розгадати одну з них без моїх слів", - заявив заступник посла США в ООН Роберт Вуд.
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #21530 : Жовтень 09, 2023, 09:04:02 »
Еще - Газа - терро-бандистских анклав.
Около терро-бандистких анклавов не устраивают музыкальные фестивали, даже, если вас разделает металлическая сетка.
Если территория государства, по меткому замечанию Дины Рубиной, размером с табуретку, то хоть где фестиваль проводи, везде достанут. Кругом враждебное окружение, кругом.
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

Offline ~Багира~

• Hero Member
  • Львов
« Reply #21531 : Жовтень 09, 2023, 09:07:55 »

Страшные события Израиля еще и, кроме чудовищности самой по себе, запустили наши воспоминания о первых днях полномасштабного вторжения. Волной нахлынули те эмоции. И в том числе воспоминания о том, как раздражали эксперты с дивана со своими советами и зверхністю. Поэтому я, и не только я, прекрасно понимаем неуместность и неприятность таких разглагольствований. Особенно в первые дни по живому.
Извиняться за Трегубова и прочих не буду, это их совесть и их дело. Многие это делают от своей слабости, ведь есть шанс пнуть тех, кого давно хотелось. Многие от бесчувственности и глупости. И общей говняности натуры.

Просто знайте, что не всем подобное приятно читать даже у нас.
Еще раз скорейшей вам победы.

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #21532 : Жовтень 09, 2023, 09:21:17 »
Цитувати (виділене)
Израиль не намерен обсуждать с ХАМАС достижение мира – задача заключается в уничтожении этого движения, – постпред Израиля при ООН Гилад Эрдан.

«Эпоха разговоров с этими дикарями завершена. Настало время уничтожить террористическую инфраструктуру ХАМАС, полностью стереть ее, чтобы такие ужасы больше не повторились», – сказал он.

Я мало розуміюся на темі цього «конфлікту» (в мене вже алергія на це слово), але що не так з такою позицією? А я розумію, що багато хто вважає, що таки щось не так. Особисто в мене процитоване викликає тільки підтримку - не хуй теревеніти з терористами, їх треба знищувати. До чого приводять усі ці бла-бла-бла, давайте жити дружньо - ми усі бачимо.
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Rumor

« Reply #21533 : Жовтень 09, 2023, 09:25:57 »
Там, на мой радикализированный взгляд, вся сложность конфликта заключается в том, что дохера стран вокруг открыто говорят, что Израиля не должно существовать, причем говорят это с самого начала его существования, а цивилизованному миру очень хочется с этими странами торговать. Пока в Палестине будет террористический анклав, никакой спокойной жизни в Израиле не получится. Другая и настоящая сложность в том, что Израиль воююет не с армией, а с террористической огранизацией и от одной военной оккупации Газы проблема не исчезнет.

Offline Sasha_girl

• Украина, Киев
« Reply #21534 : Жовтень 09, 2023, 09:35:47 »
Я мало розуміюся на темі цього «конфлікту» (в мене вже алергія на це слово), але що не так з такою позицією? А я розумію, що багато хто вважає, що таки щось не так.
ХАМАС - это и есть сектор Газа. "Мы говорим — Ленин ХАМАС, подразумеваем — партия Газа".
Там же нет ни одной семьи, не связанной с ХАМАС. Невозможно отделить где террорист, где мирный житель.
Борітеся — поборете! Вам бог помагає!

Offline Кошкер

• Израиль
« Reply #21535 : Жовтень 09, 2023, 10:01:31 »
Просто знайте, что не всем подобное приятно читать даже у нас.
Еще раз скорейшей вам победы.

Спасибо!

Offline chucha

« Reply #21536 : Жовтень 09, 2023, 10:18:27 »
Социальная база ХАМАС это Иран, в первую очередь. Пока этот гнойник существует в нынешнем виде, хоть всю Газу в попку перецелуй, пропаганду террористов не перекричишь. 

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #21537 : Жовтень 09, 2023, 10:26:44 »

Трохи поширю цитату:

Трегубов

...Скажімо так, є варіанти дій, які, за великої небесної допомоги, можуть покращити ситуацію.

Це не припущення, а констатація. Трегубов звинуватив ізраїльтян. Брехло і сука.

Скажімо так, коли написано "можуть", та ще й "за великої небесної допомоги" то це максимальний ступінь припущення, але з тобою про щось сперечатися марна забавка, бо базова логіка в тебе безжально спотворена.

Статтю я запостив, якщо ви уважно подивилися, у відповідь Солміру про остаточне вирішення питання з ХАМАС. на мою думку там достатньо чітко пояснено, чому воно, це остаточне вирішення, неможливе. останній абзац у вигляді а ось що б я зробив такого, і купи припущень, зустрів тут звісно зрозумілу критику, бо Трегубов явно не краєвєд.
своє ж ставлення до цього питання я висловив зранку 07.10.
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Tamerlan

« Reply #21538 : Жовтень 09, 2023, 10:38:51 »
Я мало розуміюся на темі цього «конфлікту» (в мене вже алергія на це слово), але що не так з такою позицією? А я розумію, що багато хто вважає, що таки щось не так.
ХАМАС - это и есть сектор Газа. "Мы говорим — Ленин ХАМАС, подразумеваем — партия Газа".
Там же нет ни одной семьи, не связанной с ХАМАС. Невозможно отделить где террорист, где мирный житель.
Это так, увы. И пока, к сожалению, не видно предпосылок к изменению расклада.

Offline Garfield

• Nederland
« Reply #21539 : Жовтень 09, 2023, 10:45:59 »
Социальная база ХАМАС это Иран, в первую очередь.
Не забуваймо хто зараз палко дружить з Іраном. Без цих не обійдеться, гадаю. Так за лаштунками, але технології зіллють і натренують.
Homo homini felis est.

0 Користувачів і 7 Гостей дивляться цю тему.