Автор Тема: Эт-ти дет-ти (и все о них и о нас)

Offline Tti

• ...раніше був алкоголь, тепер достатньо соку (с)
Re: Эт-ти дет-ти (и все о них и о нас)
« Reply #300 : Серпень 19, 2015, 22:00:45 »

Tti, дуже дякую за твою детальну відповідь :give_rose:.
Cпойлер
Нажаль відео на фейсбук не змогла подивитись бо я там не зареєстрована, а інше відео подивилась.  :up: Я бачила декілька виступів Лю на youtube. Дуже вражаюче. Вона ж так швидко освоїла цей інструмент і грає без нот! До речі, вітаю Лю з днем народження і найкращі їй побажання.  :give_rose: 160см!  :up:
Зріст мого сина десь приблизно 135 см. Мабуть потрібно купувати 3/4.
А можна ще запитати які аксесуари до гітари "обов'язковi"? Футляр, ремні, тюнер, підставку під ноги?
Дуже ще раз дякую!

Завжди напишу, якшо треба  :) Я це все самостійно проходила. Скаженіла інколи :)
Cпойлер
Аксесуари для гітари - це залежить від того, наскіки ви плануєте далеко заходити  :) Якшо хлопчик буде грати "для себе" - треба 2 підставки під ноги (одна завжди ломається, навіть якшо вона супер-пупер), тюнер - можна не купувати. Стягти прогу на телефон чи айпад. Також і метроном - прога на телефон чи айпад. Кофр на гітару - обов"язково. Якшо грати багато - то метроном купувати треба дерев"яний. Бо дешевий пластік чи програмний з айпаду вас зведе з розуму за 15 хвилин. В нього звук  :scare3: Тюнер - треба. Зараз классні d'Adario
Cпойлер
, але перші зайняття гітару буде строїти викладач.
Ремні. Ну це ж точно не мотіватор для зайнять  ::) Але шо то - не маю навіть думок.

В нас є дуже багато аксесуарів. Є тренажери для лівої і правої рук. Є уселякі прокладки під гітару, під руки. Десь штук 5 тюнерів. 4 подножки. Креми для пальців, креми на нігті, поліровки на нігті, поліровки на гітару, така штука (не знаю як вона зветься) - крутілка для струн, лимонне масло на гріф гітари, машинне масло на гріф гітари, мастіка, поліроль, медова фігня (я не знаю шо воно таке) для деки. Три метрономи =) Могла б подарувала вам учнівський, як і учнівську гітару. В нас буже багато нот. Якшо викладач не буде проти - можу вислати будь які =)

І ти повинна знати, шо на гітарі грають нігтями  :) Можна грати короткими 2-3 мм, але вони повинні бути. І це буде повністю на тобі  :) А ще - не треба починати грати на м"яких струнах учнівських. І не купуй струни d'Adario - вони як дріт, товсті і не гнучкі. Бо якшо він захоче потім грати професійно - дуже важно буде переходити. Ліва рука повинна мати мозолі, нажаль. Якшо буде збивати в кров пальці - треба робити самій крем. Но то як буде треба - напишу як його зробити.

Люба грає і по нотах і сама пише музику :smilie1:. Дякую за вітання  :) Вчилась вона не швидко. Вона вперто вчилась дуже. І це було страшно  :smilie2: Зі сльозами, кров"ю та нервами  :smilie2: Зараз теж вперта, але вже без сльоз та не з такими нервами.
Якшо згадаю ще шось - напишу  :)
ніхто не любе радикалів, поки не усвідомлює, що ліберали дають владу покидькам.

Offline Tti

« Reply #301 : Серпень 19, 2015, 22:17:23 »
Люблю фото детей  :) Они растут - и это так приятно видеть. Пасиб, что показываете  :)

Offline Daisy

• Стать: Жіноча
« Reply #302 : Серпень 20, 2015, 01:27:29 »

Tti, дуже дякую за твою детальну відповідь :give_rose:.
Cпойлер
Нажаль відео на фейсбук не змогла подивитись бо я там не зареєстрована, а інше відео подивилась.  :up: Я бачила декілька виступів Лю на youtube. Дуже вражаюче. Вона ж так швидко освоїла цей інструмент і грає без нот! До речі, вітаю Лю з днем народження і найкращі їй побажання.  :give_rose: 160см!  :up:
Зріст мого сина десь приблизно 135 см. Мабуть потрібно купувати 3/4.
А можна ще запитати які аксесуари до гітари "обов'язковi"? Футляр, ремні, тюнер, підставку під ноги?
Дуже ще раз дякую!

Завжди напишу, якшо треба  :) Я це все самостійно проходила. Скаженіла інколи :)
Cпойлер
Аксесуари для гітари - це залежить від того, наскіки ви плануєте далеко заходити  :) Якшо хлопчик буде грати "для себе" - треба 2 підставки під ноги (одна завжди ломається, навіть якшо вона супер-пупер), тюнер - можна не купувати. Стягти прогу на телефон чи айпад. Також і метроном - прога на телефон чи айпад. Кофр на гітару - обов"язково. Якшо грати багато - то метроном купувати треба дерев"яний. Бо дешевий пластік чи програмний з айпаду вас зведе з розуму за 15 хвилин. В нього звук  :scare3: Тюнер - треба. Зараз классні d'Adario
Cпойлер
, але перші зайняття гітару буде строїти викладач.
Ремні. Ну це ж точно не мотіватор для зайнять  ::) Але шо то - не маю навіть думок.

В нас є дуже багато аксесуарів. Є тренажери для лівої і правої рук. Є уселякі прокладки під гітару, під руки. Десь штук 5 тюнерів. 4 подножки. Креми для пальців, креми на нігті, поліровки на нігті, поліровки на гітару, така штука (не знаю як вона зветься) - крутілка для струн, лимонне масло на гріф гітари, машинне масло на гріф гітари, мастіка, поліроль, медова фігня (я не знаю шо воно таке) для деки. Три метрономи =) Могла б подарувала вам учнівський, як і учнівську гітару. В нас буже багато нот. Якшо викладач не буде проти - можу вислати будь які =)

І ти повинна знати, шо на гітарі грають нігтями  :) Можна грати короткими 2-3 мм, але вони повинні бути. І це буде повністю на тобі  :) А ще - не треба починати грати на м"яких струнах учнівських. І не купуй струни d'Adario - вони як дріт, товсті і не гнучкі. Бо якшо він захоче потім грати професійно - дуже важно буде переходити. Ліва рука повинна мати мозолі, нажаль. Якшо буде збивати в кров пальці - треба робити самій крем. Но то як буде треба - напишу як його зробити.

Люба грає і по нотах і сама пише музику :smilie1:. Дякую за вітання  :) Вчилась вона не швидко. Вона вперто вчилась дуже. І це було страшно  :smilie2: Зі сльозами, кров"ю та нервами  :smilie2: Зараз теж вперта, але вже без сльоз та не з такими нервами.
Якшо згадаю ще шось - напишу  :)

Tti, величезне тобі дякую.  :give_rose: У мене майже голова обертом пішла від аксесуарів, нігтів і мозолів. Він у мене такий чутливий але хотів то нехай пробує. Спочатку буде один урок в тиждень, а потім побачимо. У нього дуже мало терпіння і наполегливості то я не маю  високих надій. Єдине, що дає мені якусь надію на те, що він буде щоденно займатись на гітарі це те, що його товариш також буде брати уроки. Хоч якась мотивація, а то хочу, а потім з часом вже не хочу.
Дякую за книги але це поки не для нього. Я вже тут раніше писала як важко мені його заставити робити домашні завдання. Буду на сьомого небі від щастя якщо він дійсно серйозно буде займатись, щоденно.

Це добре, що у Лю така мотивація і результат це показує бо я хоча і мало знаюсь на гітарі, як інструменті, але бачу як добре дитина в 11 років грає і ще й без нот. Я ще перечитаю твої поради завтра з комп'ютера бо стільки всього я не знала.  :)

А, ось наприклад продають гітари від Ямаха. Є струни нейлонові, а є металеві і здається покриті нейлоном для дітей. Тих 3/4 гітар від Ямахи дуже мало але хвалять як перші гітари для дітей бо звук ніби хороший. Пишуть якщо купити дешеву гітару то доведеться купувати ще один раз але вже дорожчу. Просто не радять купувати дешеву бо поганий звук може відбити бажання грати у дитини. Але що я знаю про гітари? Мені тут важко судити.

Offline Daisy

« Reply #303 : Серпень 20, 2015, 01:29:18 »
Otrawa, дуже гарна книжка. Хороші ілюстрації.  :up:

Offline Tti

« Reply #304 : Серпень 20, 2015, 02:26:01 »
Daisy - один урок на тиждень (якшо він 45 хвилин) - то дуже мало. Вчитель має практику як зробити для дитини цікавим те, шо батьки не можуть. За тиждень дитина все забуде. Ну то як вчитель добрий. В нас було 3 уроки по 45 хвилин. Зараз 3 уроки по 2 години 15 хвилин, а інколи і по 3 години.

Не морочи собі голову гітарою  :) Бери звичайну фанєру за самі малі гроші. Бо перші півроку звуку не буде. Чи бери нормальну гітару, якшо з вас хтось ще грає. А то купиш дорогу, а дитина відмовиться. І шо з нею робити? Я тобі страшне напишу - звуку не буде навіть коли він почне грати складні більш-меньш п"єси  :) Звук прийде лише коли він почне грати Баха  :) І дуже багато слухати музики самостійно. Класичної. Там діло не тіки в гітарі. Там залежить від розвороту кісті руки, від постановки пальців та від того як запилені та відполіровані нігті  :) І як він чує. На фанєрі можна грати теж з таким звуком, шо мммм.

Струни ми всі перепробували. Чистий нейлон та мале натяжіння - не грають. Вони дринчать, хрюкають, свистять, все що завгодно, але не грають. Є іспанські струни високого натяжіння, які дають звук "фламенко". На фанєрі вони показали себе добре. Але платити десь 40 євро за них... Є италійські струни, американські. Але за 4 роки ми таки зупинилися на традиційних французських Саварес 500 (10 євро за набор струн). Вони не дешеві, але вони того варті. Струни металеві - то для вестерн (дредноут) гітар, не для класичних. Для класичних йдуть струні нейлонові три перших, та нейлонові оплетені металевим дротом - на баси. Саварес мають той дріт посріблений, щоб басові струни не зеленіли (хоча коли довго не міняєш зеленіють і вони). Д"Адаріо зараз презентували нові струни, які буцім-то мають косичку з нейлону на басових струнах, та дріт якогось-то складу новітнього. По факту - на них добре ловити акул (намотати на колки - квест той ще). І все. Подивилась на ціни в Україні  :( http://rockdrive.com.ua/products/R242793 Дорого. Але в першому році - то десь на півроку і буде.

Ямаха не чим не краща за якийсь Струнал, наприклад  :) Це все заводські гітари. Заводські гітари іспанські бувають такі, шо на них неможна грати. Краще купувати гітару з викладачем. Якшо він не хоче - можна подивитись шось таке (там розмова про гітари різні):
Cпойлер
а ще в нього є "обережно бренди" (російською).

Offline Daisy

« Reply #305 : Серпень 21, 2015, 00:26:47 »
Цитувати (виділене)
Daisy - один урок на тиждень (якшо він 45 хвилин) - то дуже мало. Вчитель має практику як зробити для дитини цікавим те, шо батьки не можуть. За тиждень дитина все забуде. Ну то як вчитель добрий. В нас було 3 уроки по 45 хвилин. Зараз 3 уроки по 2 години 15 хвилин, а інколи і по 3 години.

Не морочи собі голову гітарою  :) Бери звичайну фанєру за самі малі гроші. Бо перші півроку звуку не буде. Чи бери нормальну гітару, якшо з вас хтось ще грає. А то купиш дорогу, а дитина відмовиться. І шо з нею робити? Я тобі страшне напишу - звуку не буде навіть коли він почне грати складні більш-меньш п"єси  :) Звук прийде лише коли він почне грати Баха  :) І дуже багато слухати музики самостійно. Класичної. Там діло не тіки в гітарі. Там залежить від розвороту кісті руки, від постановки пальців та від того як запилені та відполіровані нігті  :) І як він чує. На фанєрі можна грати теж з таким звуком, шо мммм.

Струни ми всі перепробували. Чистий нейлон та мале натяжіння - не грають. Вони дринчать, хрюкають, свистять, все що завгодно, але не грають. Є іспанські струни високого натяжіння, які дають звук "фламенко". На фанєрі вони показали себе добре. Але платити десь 40 євро за них... Є италійські струни, американські. Але за 4 роки ми таки зупинилися на традиційних французських Саварес 500 (10 євро за набор струн). Вони не дешеві, але вони того варті. Струни металеві - то для вестерн (дредноут) гітар, не для класичних. Для класичних йдуть струні нейлонові три перших, та нейлонові оплетені металевим дротом - на баси. Саварес мають той дріт посріблений, щоб басові струни не зеленіли (хоча коли довго не міняєш зеленіють і вони). Д"Адаріо зараз презентували нові струни, які буцім-то мають косичку з нейлону на басових струнах, та дріт якогось-то складу новітнього. По факту - на них добре ловити акул (намотати на колки - квест той ще). І все. Подивилась на ціни в Україні  :( http://rockdrive.com.ua/products/R242793 Дорого. Але в першому році - то десь на півроку і буде.

Ямаха не чим не краща за якийсь Струнал, наприклад  :) Це все заводські гітари. Заводські гітари іспанські бувають такі, шо на них неможна грати. Краще купувати гітару з викладачем. Якшо він не хоче - можна подивитись шось таке (там розмова про гітари різні):
Cпойлер
а ще в нього є "обережно бренди" (російською).

Tti, ще раз дякую.  :give_rose: Я так розумію, що у нашому випадку не треба поспішати з вибором "супер"-гітари. Урок досить короткий бо це шкільний гурток (платний), а якщо сподобається то тоді ми пошукаємо приватного вчителя. Йому може і не сподобається якщо будуть пальчики боліти. Пoдивимось, що йому порадить учитель музики. Зараз я про це не буду думати. Купимо йому гітару з сумкою і підставками для ніг, а далі буде видно.
Tи молодець як мама. А сама також граєш на інструментах? Я не граю бо не було нагоди вивчити але може і мені купити гітару і вчити за команію з сином або на його. 

P.S. Якщо нам будуть потрібні хороші струни то я буду звертатись до твоїх постів бо ти все так чітко/добре пояснила!

Offline Tti

« Reply #306 : Серпень 21, 2015, 00:48:05 »
Tи молодець як мама. А сама також граєш на інструментах? Я не граю бо не було нагоди вивчити але може і мені купити гітару і вчити за команію з сином або на його. 

Я не молодець :) Не граю. З Лю намагався навчитися татко - йому боліли руки, бросив  :)
На 3/4 грає дуже багато доростих. І на 7/8 теж. Вчитися можна на ній дорослим теж.

Offline Daisy

« Reply #307 : Серпень 21, 2015, 01:19:45 »

Я не молодець :) Не граю. З Лю намагався навчитися татко - йому боліли руки, бросив  :)
На 3/4 грає дуже багато доростих. І на 7/8 теж. Вчитися можна на ній дорослим теж.

Ну може ти і не граєш на гітарі але твоя підтримка також багато чого важить. Думаю Лю це дуже цінує. :)

Таткові мабуть більше футбол підходить :)
Буду пробувати тоді на його гітарі, а то як я йому буду допомогати якщо він щось не зрозуміє. Оце такий недолік коли урок тільки раз в тиждень.

Offline Gerbil

• Израиль
« Reply #308 : Серпень 21, 2015, 10:40:21 »
После кулинарии у будущего повара на втором месте - любовь к животным: смотреть, кормить, копировать мимику и бояться.  :blum2: Боится всех, кто крупнее голубя. Но зато не боится жуков-пауков.  З.Ы. - птыца для  пятничной аватарки позаимствована из того же "зоопаркового" альбома моей дочери. Зоопарк - вполне симпатичный и чистенький, недалеко от Львова.

Offline Gerbil

• Израиль
« Reply #309 : Серпень 21, 2015, 10:54:04 »
Свежеприобретённый жизненный опыт:
1) верблюда нельзя накормить таким мелким цветочком: добросить издали - не получается, а подойти ближе - страшно;
2) верблюд улыбается вот так:

Offline Gerbil

• Израиль
« Reply #310 : Серпень 21, 2015, 10:57:17 »
Вот он - неподходящий корм для верблюда, запоминайте:  :unknown:

Offline Omela

• Global Moderator
  • Харьков
« Reply #311 : Серпень 21, 2015, 11:40:14 »
Фото, на которых дети+животные  убойные по силе воздействия.  :super:

Offline Винная Ягода

• Hero Member
  • damsel in distress
« Reply #312 : Серпень 21, 2015, 11:54:46 »
Прикольно, куда хочу, туда иду  :i_am_so_happy:
Cпойлер
marplik, а ты есть в ФБ, я там дочу в вашей жилетке выставила, тоже на каток ходила.

Offline Камея

« Reply #313 : Серпень 21, 2015, 12:27:10 »
Фото, на которых дети+животные  убойные по силе воздействия.  :super:

:plusone:  :super:
Русский военный корабль, ИДИ НА*УЙ!  :prapor2:

Offline Tti

« Reply #314 : Серпень 22, 2015, 03:13:13 »
- Ты жюри, когда играешь, видишь?
- Вижу.
- А зал?
- И зал вижу.
- Ты в очках, что ли, играешь?
- Не, без очков.
- Тогда тебе тяжелее. Я очки снимаю и никого из них уже не вижу  :) Играю сам себе.
(диалог Олега и Любы перед конкурсом)
Cпойлер

Offline Daisy

« Reply #315 : Серпень 23, 2015, 01:11:25 »
- Ты жюри, когда играешь, видишь?
- Вижу.
- А зал?
- И зал вижу.
- Ты в очках, что ли, играешь?
- Не, без очков.
- Тогда тебе тяжелее. Я очки снимаю и никого из них уже не вижу  :) Играю сам себе.
(диалог Олега и Любы перед конкурсом)
Cпойлер

Живий анекдот :)

Offline Tti

« Reply #316 : Серпень 23, 2015, 12:43:28 »
Чех та Лю.

Offline IMXO

• Стать: Чоловіча
« Reply #317 : Серпень 28, 2015, 17:00:32 »
24.08.2015 р.
Cпойлер
Cпойлер
Cпойлер
« Останнє редагування: Серпень 28, 2015, 17:11:26 від IMXO »

Offline Ксанка

• Одесса
« Reply #318 : Серпень 28, 2015, 20:09:10 »
Прекрасные дети! :prapor2:
Так! я буду крізь сльози сміятись,
Серед лиха співати пісні,
Без надії таки сподіватись,
Буду жити! Геть думи сумні!

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #319 : Вересень 11, 2015, 01:07:22 »
Можно тоже ребенком похвастаюсь? Правда, я сейчас на даче, а на дачном компе только такие фотографии.
Еслишо, у меня еще есть  :blush:  :smilie5:

« Останнє редагування: Вересень 11, 2015, 01:19:32 від Ксеня »
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Daisy

« Reply #320 : Вересень 11, 2015, 09:28:48 »
Цитувати (виділене)
Можно тоже ребенком похвастаюсь? Правда, я сейчас на даче, а на дачном компе только такие фотографии.
Еслишо, у меня еще есть  :blush:  :smilie5
:

Красивая дочь! Очень понравилось второе фото. А теннис играет профессионально
?

Offline Leticia

• We can build a new tomorrow, today
« Reply #321 : Вересень 11, 2015, 10:10:26 »
Дети прекрасны!  :smile4:

Offline Ксеня

• Global Moderator
  • Одеса
« Reply #322 : Вересень 11, 2015, 15:05:48 »
Красивая дочь! Очень понравилось второе фото. А теннис играет профессионально?

Спасибо, мне очень приятно  :smile4:

Раньше - да (она МСУ), сейчас уже нет, здоровье не позволило. Но продолжает "для себя", на уровне профессионала-пенсионера  :smilie1:

« Останнє редагування: Вересень 11, 2015, 15:16:05 від Ксеня »
Жизнь идет себе, как она и должна идти, то есть, хуже некуда. (с)

Offline Daisy

« Reply #323 : Вересень 11, 2015, 16:38:31 »
Красивая дочь! Очень понравилось второе фото. А теннис играет профессионально?

Спасибо, мне очень приятно  :smile4:

Раньше - да (она МСУ), сейчас уже нет, здоровье не позволило. Но продолжает "для себя", на уровне профессионала-пенсионера  :smilie1:

Жаль, что здоровье подвело. Теннис суставы тоже хорошо изнашевает. Здоровья ей!!!

Классная фотка! Как ангелочек.
 Колготки супер. Тоже такие хочу. :)

Offline Gerbil

• Израиль
« Reply #324 : Вересень 30, 2015, 15:54:50 »
Дитя отжало у родителей коробку.
- Я буду делать телевизор!
- А кого в телевизоре будут показывать?
- Янку!

Offline Gerbil

• Израиль
« Reply #325 : Жовтень 12, 2015, 10:36:55 »
Яна - фанатка Кротика. Без своего игрушечного кротика вообще из дому не выходит. Нарядила его в кафтанчик, конфискованный у какой-то из многочисленных барбей (имея двух старших двоюродных сестричек, барбями ребёнок обеспечен до пенсии, но она играет только с плюшевыми зверюшками).
В цирке были дрессированные тигры и толпа разных зверюшек. Осталась недовольна - не было дрессированных КРОТИКОВ!!! :sneaky:
На День Рождения велела паровозик для Кротика, чтоб он мог ездить в лес за грибами (он туда уже ездил - ему понравилось жарить маршмеллоу)  И торт с Кротиком. Ребёнок волевой и целеустремлённый, как танк: построила родителей, да и вместе испекли. Папа, простой художник, теперь приобрёл ещё одну специальность - кондитера-кротолога.  :up:

Offline Tamerlan

• Стать: Чоловіча
« Reply #326 : Жовтень 19, 2015, 14:26:27 »
Юный импрессионист :)

Offline Ксанка

• Одесса
« Reply #327 : Жовтень 19, 2015, 14:26:54 »

Offline marplik

• Шалена бджілка
« Reply #328 : Жовтень 19, 2015, 23:51:28 »
Моя старшая дочь улетела вчера в Техас - учиться на стюардессу. В общем, даже не знаю: радоваться или печалиться.
PS: это она не в форме, это просто шляпа.

Offline Ксанка

• Одесса
« Reply #329 : Жовтень 20, 2015, 00:28:51 »
Моя старшая дочь улетела вчера в Техас - учиться на стюардессу.
Ух ты!

0 Користувачів і 6 Гостей дивляться цю тему.