Автор Тема: Якщо з'їв ти горщик жита - недаремно день прожито
 

Offline com

  • *****
  • Повідомлень: 1467
  • Karma: 54
  • Стать: Чоловіча
  • Львів
Re: Помощь для мужа Юльччи
« Reply #120 : Березень 31, 2020, 14:01:00 »
Теоретично можна було б спробувати кисневу терапію. Практично? Чи це можливо і безпечно? Треба спитати лікарів. Або барокамеру з киснем. Але. Відвідування лікарні зараз небезпечне через віруси.

Offline com

  • *****
  • Повідомлень: 1467
  • Karma: 54
  • Стать: Чоловіча
  • Львів
Щоб було зрозуміло, повідомлення було тут:
https://pikvik.com.ua/index.php?topic=4199.msg976625#msg976625
Йшлося про стоматит.

Німецькі лікарі також радять озонотерапію.
https://www.zahnmedizin-peiting.de/ru/ozon-sauerstoff-therapie/
Але можна пошукати аналогічне лікування в Україні.
« Останнє редагування: Березень 31, 2020, 14:59:06 від com »

Offline com

  • *****
  • Повідомлень: 1467
  • Karma: 54
  • Стать: Чоловіча
  • Львів
Читаю переклад.
https://translate.google.com/translate?hl=uk&sl=en&u=https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7130854
Цитувати (виділене)
Отже, прийом всередину спіруліни або спірулінових екстрактів, збагачених PCB, може мати потенціал для посилення реакції інтерферону типу 1 в умовах зараження вірусом РНК. Установлено, що при пероральному застосуванні екстракту спіруліни холодної води, багатого фікоціаніном, знижується смертність мишей, заражених грипом. 14

Оскільки селен є важливим кофактором певних пероксидаз, а дефіцит селену є ендемічним у деяких регіонах Китаю та інших частин світу, то в цьому контексті може бути доречним і забезпечення достатності живлення селеном. Не дивно, що грип є більш патогенним у мишей з дефіцитом селену, а дефіцит селену також збільшує швидкість, з якою віруси можуть мутувати, сприяючи еволюції більш патогенних штамів і здатних ухилятися від імунного нагляду. 22
Спіруліна з Запоріжжя. Як українці вирощують найкориснішу водорість
Іра Самосват
03.09.2019
https://shotam.info/spirulina-z-zaporizhzhia-yak-ukraintsi-vyroshchuiut-naykorysnishu-vodorist/

Offline com

  • *****
  • Повідомлень: 1467
  • Karma: 54
  • Стать: Чоловіча
  • Львів
Придумав рецепт. Жито, горох, рис, пшоно, перловку (щось одне) залити водою і дати набрякнути декілька годин. Промити, воду злити, залити окропом, варити на повільному вогні. В кінці вимкнути. Накрити рушниками. Накидати в тарілку. Додати хрін з буряком (домашній або з магазину). Цибуля та часник - за бажанням. Противірусна каша.

Offline Garfield

  • *****
  • Повідомлень: 7736
  • Karma: 4366
  • Стать: Чоловіча
  • Nederland
Придумав рецепт. Жито, горох, рис, пшоно, перловку (щось одне) залити водою і дати набрякнути декілька годин. Промити, воду злити, залити окропом, варити на повільному вогні. В кінці вимкнути. Накрити рушниками. Накидати в тарілку. Додати хрін з буряком (домашній або з магазину). Цибуля та часник - за бажанням. Противірусна каша.
І бограч щоб запивати це... Ніяка зараза не встоїть!  У крайньому разі носії будуть відстань тримати.  :crazy:
Homo homini felis est.

Offline Milena

  • *****
  • Повідомлень: 7100
  • Karma: 2797
Придумав рецепт. Жито, горох, рис, пшоно, перловку (щось одне) залити водою і дати набрякнути декілька годин. Промити, воду злити, залити окропом, варити на повільному вогні. В кінці вимкнути. Накрити рушниками. Накидати в тарілку. Додати хрін з буряком (домашній або з магазину). Цибуля та часник - за бажанням. Противірусна каша.
Боронь мене Боже таку смакоту їсти та ще й з вірою, що вона мене вбереже від корони! :rev:

Offline Кіндрат Калистратович

  • Hero Member
  • ******
  • Повідомлень: 38699
  • Karma: 23437
  • Стать: Чоловіча
Придумав рецепт. Жито, горох, рис, пшоно, перловку (щось одне) залити водою і дати набрякнути декілька годин. Промити, воду злити, залити окропом, варити на повільному вогні. В кінці вимкнути. Накрити рушниками. Накидати в тарілку. Додати хрін з буряком (домашній або з магазину). Цибуля та часник - за бажанням. Противірусна каша.
не получится, всё самое противовирусное слито

Offline Чиби

  • *****
  • Повідомлень: 13479
  • Karma: 7162
  • Стать: Жіноча
  • Disce pati
Придумав рецепт. Жито, горох, рис, пшоно, перловку (щось одне) залити водою і дати набрякнути декілька годин. Промити, воду злити, залити окропом, варити на повільному вогні. В кінці вимкнути. Накрити рушниками. Накидати в тарілку. Додати хрін з буряком (домашній або з магазину). Цибуля та часник - за бажанням. Противірусна каша.
Гороху та хрону не треба, пшоно, перловка, можна, гадаю, і жито, м'ясо та сало, морква, цибуля обов'язкова, часник за бажанням -- і буде нормальний козацький куліш. :)

Offline marplik

  • *****
  • Повідомлень: 8007
  • Karma: 5863
  • Стать: Жіноча
  • Шалена бджілка
Придумав рецепт. Жито, горох, рис, пшоно, перловку (щось одне) залити водою і дати набрякнути декілька годин. Промити, воду злити, залити окропом, варити на повільному вогні. В кінці вимкнути. Накрити рушниками. Накидати в тарілку. Додати хрін з буряком (домашній або з магазину). Цибуля та часник - за бажанням. Противірусна каша.
не получится, всё самое противовирусное слито
Можно сверху Vicodin покрошить. Хуже не будет, я так думаю.

Offline com

  • *****
  • Повідомлень: 1467
  • Karma: 54
  • Стать: Чоловіча
  • Львів

Offline com

  • *****
  • Повідомлень: 1467
  • Karma: 54
  • Стать: Чоловіча
  • Львів
Цитувати (виділене)
Наступ на жито в Україні розпочався ще в далекому 1937-му: після того, як на одному із зібрань Йосип Сталін сказав, що радянська людина повинна їсти білий хліб. Чиновництво хутко побігло виконувати вказівку вождя, і невдовзі на колгоспних ланах повсюдно заколосилася пшениця. У післявоєнний період, замінивши частку жита на пшеницю в експорті зерна, Україна втратила свої позиції на світовому ринку. А згодом і населення стало віддавати перевагу білим буханкам, поступово забуваючи, що уміло спечений житній хліб не лише приємний на смак, а й за своїми властивостями значно корисніший за пшеничний.

Білки жита містять більше незамінних амінокислот та біологічних стимуляторів, завдяки яким хліб із нього має лікувальні властивості. Вживання продукції з жита зміцнює кісткову систему, запобігає розвитку карієсу, позитивно позначається на мозковій діяльності. Житній хліб є обов’язковим у раціоні космонавтів, моряків-підводників, шахтарів, атомних енергетиків. Він має здатність акумулювати на себе ефект жорсткого радіоактивного випромінювання і виводити радіонукліди з організму. Фахівці вважають, що в умовах високого радіоактивного й хімічного забруднення території України, постійне споживання житнього хліба населенням принесло б йому чималу користь.
https://a7d.com.ua/plants/8569-zhito-zhito-yak-bez-tebe-zhiti.html

Offline com

  • *****
  • Повідомлень: 1467
  • Karma: 54
  • Стать: Чоловіча
  • Львів
Ціле зерно містить вітаміни групи B. Рекомендується курцям, тим хто кинув або кидає курити. А також для подолання стресів.
https://www.amway.ua/nashi-marky/nutrilite-uk/b-complex

А також діабетикам. Бо, наприклад https://uk.wikipedia.org/wiki/Піридоксин B6 регулює рівень глюкози в крові.
« Останнє редагування: Березень 14, 2021, 22:16:54 від com »

Offline com

  • *****
  • Повідомлень: 1467
  • Karma: 54
  • Стать: Чоловіча
  • Львів
А ви знали, що можна їсти бадилля, гичку редиски, моркви, буряка? І вітамінів там не менше, ніж в корінні.
https://www.youtube.com/watch?v=nTzO1oYC6Jc

Тільки один сайт знайшов мовою
https://jpbeergarden.com/korist-shkoda-i-zastosuvannya-badillya-rediski

Цитувати (виділене)
Як не дивно, але бадилля корисніше за саму редиску. У ньому містяться ті ж компоненти, але в більш насиченому, концентрованому вигляді. Воно багате вітамінами групи В, С, РР, калієм, фосфором, залізом, гірчичною олією, що надає йому приємний пряний смак з легкою гіркуватістю.
https://naturfood.com.ua/badillya-redisky-poleznee-samoy-redisky

Страва для ресторанів та гурманів.
Страва з бадилля редиски: пиріг від Артема Радучича

https://www.stb.ua/dobre/ua/2017/05/16/blyudo-iz-botvy-redisa-pirog-ot-artema-raduchicha/

https://www.youtube.com/watch?v=ou_YVinzNcY
« Останнє редагування: Травень 19, 2021, 20:53:18 від com »

Offline com

  • *****
  • Повідомлень: 1467
  • Karma: 54
  • Стать: Чоловіча
  • Львів
Зерно жита може бути згамкою https://slovotvir.org.ua/words/snek , снеком, перекускою. Але потрібні міцні зуби. Попередньо зерно можна промити або перебрати. Бо іноді потрапляють дрібні камінці і зубам буде погано.

Інший недолік - деякі сорти жита гіркуваті на смак.

Набагато краще за чипси, печиво, сухарики. І корисніше, здоровіше.

Offline Milena

  • *****
  • Повідомлень: 7100
  • Karma: 2797
Глютен - ворог щитовидної залози (особливо для жінок) ,тому усім, хто має з нею проблеми, слід обмежити споживання зернових.

Offline com

  • *****
  • Повідомлень: 1467
  • Karma: 54
  • Стать: Чоловіча
  • Львів
Десь на іншому форумі було посилання на дослідження. Безглютенова дієта призводить до діабету.

Ніколи б не подумав про глютен у пиві.
Цитувати (виділене)
Глютен або клейковина - запасний білок. Він міститься в зернах злаків - пшениці, ячменю, жита та всіх похідних продуктах, включно з булочками, батонами та пивом. Також глютен додають до ковбасних виробів, молочних продуктів, різних соусів (кетчупу та майонезу). Він надає цим продуктам густоти та в‘язкості, тримає вологу та в деяких випадках не дає засохнути.

Глютен абсолютно безпечний для більшості людей і добре засвоюється організмом. Якщо його купити окремо і просто з‘їсти, то це не зовсім не зашкодить 99% з нас. Так само безпечно ми їмо м‘ясо або яйця, які також містять білок.
https://moz.gov.ua/article/health/chomu-ne-varto-vidmovljatisja-vid-gljutenu

До речі при проблемах щитовидки перше, що потрібно перестати вживати - це цукор.
https://pogliad.ua/news/health/maete-problemi-iz-schitovidkoyu-unikayte-cih-produktiv-334540

Offline com

  • *****
  • Повідомлень: 1467
  • Karma: 54
  • Стать: Чоловіча
  • Львів
Що до вмісту глютену, тут табличка
https://np.pl.ua/2019/06/chomu-shkidlyvyy-hliuten-vmist-hliutenu-v-roslynakh/
Пшениця 3-5% маси
Ячмінь   2,2-2,8
Жито 2-2,5
Овес 2-2,2
Пшоно 1,5-1,7
Спельта 0,3-1

Offline com

  • *****
  • Повідомлень: 1467
  • Karma: 54
  • Стать: Чоловіча
  • Львів
Борошно пшеничне ДСТУ.
http://agrobirja.com/upload/DSTU_46.004-99.pdf
Клейковина сіра (глютен?)
Вищий сорт 24%
Перший 25%
Другий 21%
Обойне борошно 18%

Offline fakir

  • ***
  • Повідомлень: 151
  • Karma: 14
Борошно пшеничне ДСТУ.
http://agrobirja.com/upload/DSTU_46.004-99.pdf
Клейковина сіра (глютен?)сира
Вищий сорт 24%
Перший 25%
Другий 21%
Обойне борошно 18%
Цитувати (виділене)
Клейковина або глютен (лат. gluten — клей) — група запасаючих білків, виявлених в насінні злакових рослин, особливо пшениці, жита, вівса і ячменю. Термін «клейковина» позначає білки фракції проламінів і глютелінів, причому велика частина клейковини припадає на частку перших. Вміст клейковини в пшениці, проламіни якої отримали назву гліадину, доходить до 80%.

Offline com

  • *****
  • Повідомлень: 1467
  • Karma: 54
  • Стать: Чоловіча
  • Львів
Що до житнього борошна. Не можу знайти ДСТУ у відкритому доступі.
Тут пишуть
https://paris-dessert.ua/news/blog/o_muke_bez_muk_chto_vy_hoteli_znat_o_muke_no_bojalis_sprosit.html
Вміст клейковини до 14%. Що замало для дріжджового тіста.
Тому його міксують з пшеничним.

Offline fakir

  • ***
  • Повідомлень: 151
  • Karma: 14
Що до житнього борошна. Не можу знайти ДСТУ у відкритому доступі.
Тут пишуть
https://paris-dessert.ua/news/blog/o_muke_bez_muk_chto_vy_hoteli_znat_o_muke_no_bojalis_sprosit.html
Вміст клейковини до 14%. Що замало для дріжджового тіста.
Тому його міксують з пшеничним.
https://prom.ua/ua/p1390666126-glyuten-pshenichnyj-klejkovina.html

Offline com

  • *****
  • Повідомлень: 1467
  • Karma: 54
  • Стать: Чоловіча
  • Львів
Глютен - ворог щитовидної залози (особливо для жінок) ,тому усім, хто має з нею проблеми, слід обмежити споживання зернових.
Рецепти індійської народної медицини при гіпотиреозі. На собі випробувати не можу, бо не маю або не виявив симптомів.
https://www.youtube.com/watch?v=k77F184hi5g
Поки що намагаюсь дотримуватись низьковуглеводної дієти. Каші там теж обмежуються, бо містять вуглеводи.


Offline com

  • *****
  • Повідомлень: 1467
  • Karma: 54
  • Стать: Чоловіча
  • Львів
Вчора побачив сюжет. В Україні вирощують креветок у прісній воді прямо у дворі. Майже як раки. В ресторани та на експорт.

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.