Автор Тема: Квас, компот, узвар. Напої домашнього приготування.
 

Offline com

  • *****
  • Повідомлень: 1651
  • Karma: 69
  • Стать: Чоловіча
  • Львів
У мене поки що невеличкий досвід.
Фруктовий узвар та квас.
Готовий квас і закваску, дріжджі слід зберігати у прохолодному темному місці, холодильнику.

Спочатку я варю узвар з яблук, велику каструлю, додаю цукор, небагато.
Узвар також можна пити.
Як узвар настоїться та вихолоне, треба перелити у герметичний посуд для квасу.
Можна використати 3-х літрову банку з щільною кришкою.
Щоб розпочати процес бродіння можна додати в узвар жменьку родзинок, на родзинках є природні дріжджі, мити їх не треба. Або додати жменю винограду.
Або трохи дріжджів. Можна додати житні сухарі або хліб.
Поставити у тепле темне місце.
При бродінні з'явиться піна. Спробувати на смак.
Якщо готово, - процідити та поставити у холодильник. Закваску можна використати повторно (те, що відцідили). Зберігати закваску у холодильнику.

Квас натуральний домашній покращує травлення, апетит, обмін речовин. Ніби то допомагає схуднути.
Підвищує імунітет та настрій.
« Останнє редагування: Липень 31, 2020, 21:55:43 від com »

Offline Shana

  • *****
  • Повідомлень: 12602
  • Karma: 6439
  • Стать: Жіноча
  • Київ/Чернігівщина
Re: Домашній квас
« Reply #1 : Серпень 19, 2019, 16:44:07 »
Вообще-то, продуктовая тема обсуждается в "Пузатой хате". Здесь не принято на каждый чих заводить новый тред.  :pardon:
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline ~Багира~

  • Hero Member
  • ******
  • Повідомлень: 23847
  • Karma: 19183
  • Стать: Жіноча
  • Львов
Re: Домашній квас
« Reply #2 : Серпень 19, 2019, 16:46:49 »
Вообще-то, продуктовая тема обсуждается в "Пузатой хате". Здесь не принято на каждый чих заводить новый тред.  :pardon:
Но и не запрещено.  :)

Offline Shana

  • *****
  • Повідомлень: 12602
  • Karma: 6439
  • Стать: Жіноча
  • Київ/Чернігівщина
Re: Домашній квас
« Reply #3 : Серпень 19, 2019, 18:39:58 »
Но и не запрещено
Не запрещено.
Бывают законы и бывают традиции.  :)
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline com

  • *****
  • Повідомлень: 1651
  • Karma: 69
  • Стать: Чоловіча
  • Львів
Варю компоти-узвари з підручних матеріалів. Яблука, алича, абрикоси та інше. Можна додавати буряк та моркву. В першу чергу варити овочі та фрукти, які почали псуватись. Або можуть почати.
« Останнє редагування: Серпень 01, 2020, 07:33:34 від com »

Offline com

  • *****
  • Повідомлень: 1651
  • Karma: 69
  • Стать: Чоловіча
  • Львів
Компот з м'якотою. Дрібно порізати яблука, 1-2 морквини невеличких та буряк. Додати сливи, аличу, 3 столових ложки цукру (залежить від розміру каструлі). Залити окропом. Довести до кипіння. Розтовкти м'якоту товкачкою для картоплі. Накрити кришкою, рушниками або іншим теплоізолятором та дати настоятись.

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.