Про це фото я колись на іншому форумі вже розповідав. Так сталось, що воно історичне - зняте о 4 ранку (якраз перед світанком) 19 серпня 1991 року, в день початку ГКЧП і остаточного розвалу СРСР. Від точки з'йомки до миса Форос, де тоді був ув'язнений КДБ Горбачов лише якихось 15 кілометрів. Роблячи цей кадр я ще нічого не знав, ми спочатку планували ще сходити якраз на Форос, але день перед цим ми пройшли по горах біля 40-50 кілометрів (від обсерваторії під Бахчисараєм до обсерваторії Кацивєлі на берегу моря), ніч провели під кущами на голій землі (фактично з того місця я і знімав), коротше, замахались
і вирішили що пішов той Горбачов у дупу, якось іншим разом. Якби сунулись туди - ще невідомо, чим би закінчилось. На зворотній дорозі (вже тролейбусом) почули, як кримські бабки люто і вголос раділи тому, що "влада помінялась" - ми довго не могли второопати, що сталось, лише коли добрадлись до телевізора, то побачили і "Лебедине озеро", і четвірку ГКЧП-істів і усе решта. Так що це фото - це останній ранок СРСР можна сказати, а до проголошення Незалежності України лишалось ще 5 днів...