Ну так. Але, як я бачу, основна проблема - це світлове забруднення і неточності полярного вирівнювання і фокусу. Треба спочатку навчитися їх вирішувати, а вже потім думати про щось супер-пупер!
Ну, з першим важко щось зробити - хіба що переїхати у Чілі
Друге частково вирішується побудовою стаціонарного "куполу" з фіксованим та раз та назавжди вивіреним монтуванням. Знову ж таки - "є куди рости" !
З першим взагалі-то повезло: на відстані 80 хв від Оттави є "синя" зона світлового забруднення, дуже темно, був там у п'ятницю ввечері - 1/3 цих фоток роблена там; а на відстані 2,4 годин - "Нірвана", де Чумацький Шлях кидає тіні і від його світла можна читати газету. Правда, не був там ще ні разу.
З монтуванням - перед попередньою поїздкою був добився успіху, вирівняв досить точно, а потім дідько дьорнув спробувати ще раз в останній поїздці, типу щоб ще точніше - а насправді стало гірше, особливо в районі зеніту все "повзе"
Думаю, суттєво ще знати астрономічний, а не "календарний" час.
Тут на відстані 45хв є одна пані, що на власній території має обсерваторію, там її власні (вона сама їх робить) телескопи і інших аматорів, всі - в шопках з розсувним дахом, але я свій переносити туди не хочу: там багато світлового забруднення вже зараз (місто наступає)...