Автор Тема: Библиотека

Online Фрейя

• Hero Member
Re: Библиотека
« Reply #1560 : Жовтень 19, 2024, 16:59:26 »
Флибуста

Цитувати (виділене)
Апдейт.
Сервера оплачены, сайт поддерживается, работаем в стабильном режиме.

https://flibusta.is/node/681117?page=27

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
  • Russia delenda est.
« Reply #1561 : Жовтень 19, 2024, 17:46:31 »
Промо-акція?

Offline May Day

• Hero Member
  • Стать: Жіноча
  • USA - Україна
« Reply #1562 : Жовтень 23, 2024, 01:12:07 »
Флибуста

Цитувати (виділене)
Апдейт.
Сервера оплачены, сайт поддерживается, работаем в стабильном режиме.

https://flibusta.is/node/681117?page=27
Stiver вмер. Флібуста теж.
https://t.me/nexta_live/84693
The best is yet to come.

Offline Homiak

• Стать: Чоловіча
  • Украина, Запорожье
« Reply #1563 : Жовтень 23, 2024, 19:53:10 »
Stiver вмер. Флібуста теж.
https://t.me/nexta_live/84693
Писав, що обрав ефтаназію, щоб не мучатись. Наче в Германії це дозволено.
Цікаво, що адмін головного "піратського" книжного ресурсу жив в країні, яка жорстко бореться з піратами.
Хоча можливо просто приїхав на лікування.

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #1564 : Жовтень 31, 2024, 20:51:30 »
Грег Іган
Збірник Амальгама Так, скачала
Cпойлер
з Фсамі знаєте
Іган мені подобається, та я не знаю, чому. Кажуть, що він пише "чисту" сайфай. Так і є. "Лєстніца Шильда" (не знаю, як перекласти українською, бо це не драбина і не сходинки  :pardon:" Як на мене, то кіберпанк, ні? Як продралася крізь 30%, то далі було цікаво.
Амальгама - чудова збірка, про надмайбутнє, про надцивілізацію і класна сучасна фантастика 8)
Там фігурують персонажі із перськими іменами. Та автор сам з Австралії. Чортьйо знає, чого це так.
Дуже цікаві ідеї. Він вміє пояснити математику словами. І фізику теж. Мені цього завжди не вистачало у сучасній фантастиці.

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #1565 : Грудень 11, 2024, 13:42:11 »
Привіт!
Кажуть, сьогодні на Нетфліксі буде прем"єра серіалу "Сто років самотності" по Маркесу. Це я щойно у Екслера прочитала.
Та ні, я не про серіал, звичайно. Я про Маркеса. Може, хтось захоче поговорити.
В мене Маркес почався із "Запаху моря". Була зачарована. Та потім виявилось, що він автор оповідання "Стариган з крилами" (Очень старый человек с огромными крыльями), яке мені попалось в якійсь збірці фантастичних оповідань, і дуже давно. Була здивована, і трохи грубим, невитонченим мені здалося те оповідання.
« Останнє редагування: Грудень 11, 2024, 14:42:44 від Lilьka »

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #1566 : Грудень 11, 2024, 14:02:51 »
Оце все читання Маркеса було впродовж багатьох років. Потім мені попались оповідання "Опале листя" та "Єва всередені свого кота". Єва мене майже порвала, я дуже зацікавилась. Хоча кругом мене вже шелепотіло: ох, Маркес; ой, Маркес; а що Маркес? а хтощемаркесанечитав... тощо. Звичайно, мені дали "Полковнику ніхто не пише".
Такі собі були відчуття від "Полковника", трохи емоційно придавило: якась неприємна історія, іспанський сором  :rolleyes2:
На деякий час мене Маркес відпустив, та я про нього десь там пам"тала; якийсь відголосок був, щосмь мені лоскотало уяву.

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #1567 : Грудень 11, 2024, 14:28:09 »
Звичайно, як і у всіх, у мене є своя Країна читання. Інколи дивна, десь традиційна, десь звалища макулатури, десь магістральні дороги класики, каруселі перечитування, водоспади улюблених авторів, позаземні покручі фантастики, власні фантазії.
Якось перед ковідом я подивилася фільм "Фріда". Добре зроблене кіно. І пішла подивитись на її творчість в Інтернеті. І щось мене там вдарило. Де Мексика - де Колумбія. ? Якесь в мене виявилось пусте поле, та там вже щось було, щось цікаве.
Я згадала Маркеса. Так, "Кохання під час холєри". Спочатку йшло важко, та якийсь внутрішній гумор, самоіронія автора допомогли. Десь незрозуміло, інколи дивно і незвичайно для моєї "внутрішньої ментальності".
Та пішло, прочитала за місяць.  8)
(Для мене це майже рекорд. Зазвичай книжка на 500 - 700 сторінок читається за 8 - 12 годин)
« Останнє редагування: Грудень 11, 2024, 14:45:18 від Lilьka »

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #1568 : Грудень 11, 2024, 14:40:52 »
До цього Маркес в мене був як двері, завішані сіро-рожевим серпанком
Cпойлер
колір попіл троянди
. Там, за серпанком, щось діється незрозуміло-щемне, дивно-неминуче. А тут як двері відкрилися у тропічне вічне пекло: кольори ріжуть очі; запахи збивають з ніг, - солодкі, гнилі і млосні. Так багато дії, звуку, відлуннь. Несподівані асоціації, швидкість змін. Не можу сказати, що "Кохання під час холери" сподобалось, та дуже зачепило.

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #1569 : Грудень 11, 2024, 15:14:12 »
Cпойлер
А теперь, Маша, о главном  :smilie5:
Нарешті я скачала "Сто років самотності". Довго не бралася. Чи то настрою не було, чи були якісь інші цікаві книжки і події. Першу третину роману читала більше місяця. Можливо, для мене було занадто багато емоцій. І багато стрімких переходів від суворого патріархату до стрімкої еротики. Потім знов захотілося його читати, навіть захопилася. Виром подій, страхами і несподіванками. Знов відклала. Через три місяці остання третина "самотності" на мене просто напала. Я впивалася тою розповіддю, милувалася, жахалася. Ця дивовиж - книжка закрутила мені свідомість, вдарила в голову.
У Маркеса зачароване "перо" - він вміє двома реченнями пройтися між світами і часами; закрутити їх у вир найшаленіших емоцій і потім кинути їх холодний попіл тобі в обличчя. Це перо обволіче тебе солодко-млосними ароматами, а потім розітне те чарування кривавою сокирою.
Отакі в мене стосунки зі "Ста роками одинацтва"!

Offline Lilьka

• Львів
« Reply #1570 : Грудень 11, 2024, 15:16:02 »
Серіал то й серіал. Може, буду дивитись, якщо попадеться.

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.