Автор Тема: Политика в США

Offline Minime

• Стать: Чоловіча
  • Австралия: au2ua
Re: Политика в США
« Reply #18180 : Листопад 27, 2024, 02:50:32 »
Как мы видим, Нострадамус писал сценарии не только для "Симпсонов", но и для "Ferris Bueller's Day Off"  :pardon:

https://twitter.com/WUTangKids/status/1861442825310605618
"Не забыть бы нам всё, не простить бы и не потерять". В. Высоцкий

Offline Garfield

• Nederland
« Reply #18181 : Листопад 27, 2024, 09:51:10 »
Как мы видим, Нострадамус писал сценарии не только для "Симпсонов", но и для "Ferris Bueller's Day Off" 
Так то ж було без "стабільного генія", а зараз вже ж не те, зараз вже ого-го... :grin:
З Канади он натякнули, що США сиру нафту імпортують, і 60% обсягу з Канади... А городину з Мексики. Але ж граблі лежали такі красиві...  :smilie5:
Homo homini felis est.

Offline Shana

• Стать: Жіноча
  • Київ/Чернігівщина
« Reply #18182 : Листопад 28, 2024, 19:08:31 »
Make America Great Again.
А який саме період історії Америки береться за взірець?  :scratch_one-s_head:
То, что гусеница называет концом света, Мастер назовет бабочкой (с)

Offline Rumor

« Reply #18183 : Листопад 28, 2024, 19:40:09 »
Make America Great Again использовал ещё Barry Goldwater, хотевший стать кандидатом в президенты от республиканской партии.ю. Он ещё в 1964 году устал от получателей социального пособия, поэтому выступал за отмену всех социальных программ, включая государственные пенсии, голосовал против Civil Rights Act, защищал правых экстремистов и выдавал "экстремизм в защиту свободы оправдан".
Потом на эту лужайку регулярно ходил пастись Рейган, он регулярно использовал этот лозунг и искал поддержки у упоротых христиан, пригласил их идеолога Rushdoony, отрицавшего Холокост, призывавшего к смертным казням гомосексуалистов,  к себе на обед в Белый Дом.
Трамп в этом смысле ничего нового не выдумал.
« Останнє редагування: Листопад 28, 2024, 20:03:17 від Rumor »

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #18184 : Листопад 28, 2024, 20:14:19 »
Трамп в этом смысле ничего нового не выдумал
Це я знаю. Плагіатять один у одного.
Мені цікаво, коли саме в іхньому розумінні Америка була найвеличнішою.

Offline Rumor

« Reply #18185 : Листопад 28, 2024, 20:40:34 »
У них есть миф об утраченной белой христианской Америке. Соответственно либо в 50е годы до отмены сегрегации, либо,  для особенно патриотичных, во времена рабства.

Offline Minime

« Reply #18186 : Листопад 29, 2024, 02:38:38 »
Мені цікаво, коли саме в іхньому розумінні Америка була найвеличнішою.
Во времена Самого Вкусного в Мире Американского Пломбира ...
Когда был Линкольн маленький с курчавой головой  :smilie5:

Offline Garfield

• Nederland
« Reply #18187 : Листопад 29, 2024, 08:47:25 »
У них есть миф об утраченной белой христианской Америке. Соответственно либо в 50е годы до отмены сегрегации, либо,  для особенно патриотичных, во времена рабства.
Умберто Еко вони не читали, бо оце прагнення повернути ідеальне минуле - одна з перших культурних ознак фашизму.  :pardon:
Homo homini felis est.

Offline Roman_V_M

• THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME.
    • Roman's Blog
« Reply #18188 : Листопад 29, 2024, 09:11:26 »

У меня сложилось впечатление, что по 1950-м как по "золотому веку" США страдают независимо от политических предпочтений. Тот же Стивен Кинг - демократ до мозга костей, но в его "23.11.63" значительный кусок посвящен идилической жизни главгероя в Техасе конца 1950-х, который (кусок) к основному сюжету книги относится слабо. На ностальгию по детству (Кинг 1947-года рождения) я это списать не могу, ибо идилия там достаточно взрослая.:) Детская ностальгия - это, скорее, "It". Еще в серии игр "Fallout" ретрофутуристическая эстетика тоже взята именно из 1950-х. Так что ХЕЗ по чему они там страдают.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #18189 : Листопад 29, 2024, 10:02:14 »
Та що там казати, навіть я хотів би жити в США в 50-60 :)
I always tell the truth. Even when I lie.

Offline Rumor

« Reply #18190 : Листопад 29, 2024, 10:21:23 »
Это, конечно, уже не политика, однако в "Оно" у Кинга 50е выглядят не то, чтобы сильно привлекательно.

Offline May Day

• Hero Member
  • USA - Україна
« Reply #18191 : Листопад 29, 2024, 10:23:34 »
Чорношкірим. Або жінкою з кар‘єрними прагненнями.
The best is yet to come.

Offline Ash

« Reply #18192 : Листопад 29, 2024, 10:28:54 »
Чорношкірим. Або жінкою з кар‘єрними прагненнями.
та  й взагалі жінкою, бо  проблеми з антидепрессантами не на рівному місці з'явилися. І десь в той час.
Одесса-это Украина.
At the suit of pozemka: Covid 19 (01.20)
+CoviShield(03/20)+Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca(06/20)+ Comirnaty/Pfizer-BioNTech(01/21)

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #18193 : Листопад 29, 2024, 10:54:24 »
невмотивовану агресію відчуваю. звісно ж білим цисгендерним гетеросексуальним чоловіком з гарною освітою та роботою. ну як я зараз :grin:

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #18194 : Листопад 29, 2024, 10:56:08 »
Это, конечно, уже не политика, однако в "Оно" у Кинга 50е выглядят не то, чтобы сильно привлекательно.
бо там місце подій завжди було депресивним, Деррі не те що б найкраще місто в світі)

Offline Rumor

« Reply #18195 : Листопад 29, 2024, 11:01:11 »
бо там місце подій завжди було депресивним, Деррі не те що б найкраще місто в світі)
Я думаю, скорее дело в том, что "Оно" это отдельностоящая книга, гораздо более социальная, чем все остальные. Черного мальчика они там не от депрессивности били. А "23.11.63" для меня действительно книга ни о чем и заканчивается ничем.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #18196 : Листопад 29, 2024, 11:05:38 »
Я думаю, скорее дело в том, что "Оно" это отдельностоящая книга, гораздо более социальная, чем все остальные. Черного мальчика они там не от депрессивности били. А "23.11.63" для меня действительно книга ни о чем и заканчивается ничем.
хлопчики завжди когось б'ють. зараз ось російські намагаються вбити українських. я не знаю, чи це депресивність так впливає, чи расизм, чи нацизм, чи людська природа. а в 63 він просто намагався запхати свої найкращі спогади про той час і бажання подумати на тему а якби Кеннеді не загинув та отримав другий термін.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #18197 : Листопад 29, 2024, 11:31:52 »
Думаю, що, якщо б прихильникам MAGA задали моє питання, то розуміння величі у кожного було б відмінним від інших.
Це як на наших виборах, коли у слогани зеленого блазня кожен з 73% бовдурів вклав свої власні думки.
Політтехнологія, яка працює безвідмовно.

Offline Shannou

• Global Moderator
  • The world is yours
« Reply #18198 : Листопад 29, 2024, 13:58:20 »
світу потрібна гарна ВВІІІ і ми туди несемось, як би я не хотів зворотнього.

Offline Teagan

« Reply #18199 : Листопад 30, 2024, 11:17:07 »
В американському кінематографі теж 50-60-ті змальовуються як найбільш іділлічний час. Економічний бум після Другої Світової, стрімке зростання рівня споживання. Те що там якісь групи були дискріміновані можна проігнорувати.

Наступний подібний етап мабуть - 90ті. Там вже з правами жінок і чорношкірих було трохи краще, і економічне зростання було.

Я думаю що до цих періодів вони прагнуть тільки не вистачає мізків зрозуміти що такі періоди економічного буму завжди короткі, це не може тривати постійно. У європейців це в принципі теж є. Трохи пожили в економічному благополуччі і вже звикли, цей період закономірно закінчується але чомусь є стійке очікування що це має продовжуватися вічно.

Offline Teagan

« Reply #18200 : Листопад 30, 2024, 11:30:20 »
А "23.11.63" для меня действительно книга ни о чем и заканчивается ничем
Ця книга про кохання і прийняття, рефлексії автора на тему неможливості переписати погані сторінки  минулого, хоча саме ця апріорі неможлива фантазія постійно сидить у людській свідомості. Я б не сказала шо це "ні про що".

Offline Roman_V_M

• THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME.
    • Roman's Blog
« Reply #18201 : Листопад 30, 2024, 12:25:18 »
Ця книга про кохання і прийняття, рефлексії автора на тему неможливості переписати погані сторінки  минулого, хоча саме ця апріорі неможлива фантазія постійно сидить у людській свідомості. Я б не сказала шо це "ні про що".

Мені теж книга дуже сподобалася, але кінцівку Кінг відверто злив. Як я вже писав багато разів, кінцівка - відвертий плагіат з фільму "Назад у майбутнє" і телесеріалу "Fringe", і прийняття особисто я там не бачу.
Cпойлер
Спостерігач (привіт, "Fringe") просто налякав головгероя катаклізмами.
В цьому плані мені більше подобається кінцівка однойменного серіалу, в цілому невдалого, на мою думку, яка виглядає більш правильною і логічною. Там було саме прийняття, а не тому що "Земля налетить на небесну вісь".

Але, книгу, мабуть, краще обговорювати у відповідній темі.

Offline Teagan

« Reply #18202 : Листопад 30, 2024, 13:00:25 »
відвертий плагіат з фільму "Назад у майбутнє" і телесеріалу "Fringe"
Я дуже люблю Fringe але на цей плагіат не звернула тоді особливої уваги. В контексті книги мені кінцівка була норм.

Offline Volf Ram

• Hero Member
  • Russia delenda est.
« Reply #18203 : Листопад 30, 2024, 16:04:27 »
Мені теж книга дуже сподобалася, але кінцівку Кінг відверто злив.
Саме так.

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #18204 : Грудень 01, 2024, 07:58:56 »
Паноптикум поповнюється.  :smile7:

Цитувати (виділене)
Обраний президент Дональд Трамп оголосив, що після вступу на посаду планує замінити чинного директора ФБР Крістофера Рея на Кеша Патела, відомого прихильника конспірологічних теорій про "глибинну державу".

Джерело: Трамп в соцмережі Truth Social, CNN

Пряма мова: "Я з гордістю оголошую, що Кешьяп "Кеш" Пател стане наступним директором Федерального бюро розслідувань. Кеш – блискучий юрист, слідчий і борець за "Америку понад усе", який присвятив свою кар'єру викриттю корупції, захисту правосуддя і захисту американського народу".

Деталі: Пател – юрист та колишній співробітник Палати представників і Ради національної безпеки, який працював в Офісі директора національної розвідки та став високопоставленим чиновником Міністерства оборони в останні дні першої адміністрації Трампа. Пател відомий критикою дій розвідувальних служб США.

Пател став відомим в орбіті Трампа в 2018 році, коли він працював помічником конгресмена Девіна Нуньєса, головного республіканця в комітеті з розвідки Палати представників на той час. Пател зіграв ключову роль у спробах Нуньєса дискредитувати розслідування ФБР щодо допомоги Росії в передвиборчій кампанії Трампа в 2016 році.

Пател також відомий своєю схильністю до поширення конспірологічних теорій. Він, зокрема, підтримував недоведені твердження про втручання "глибинної держави" у внутрішню політику США та звинувачення у фальсифікації президентських виборів 2020 року.
« Останнє редагування: Грудень 01, 2024, 11:18:48 від Shana »

Offline Eney

« Reply #18205 : Грудень 01, 2024, 10:58:58 »
Цитувати (виділене)
Дональд Трамп «надав впевненості» російській економіці і геополітиці

Своєю заявою:

“Розмови про те, що країни БРІКС намагаються відійти від долара, поки ми стоїмо осторонь і спостерігаємо, ЗАКІНЧЕНІ.

Ми вимагаємо від цих країн зобов’язання не створювати нову валюту БРІКС або підтримувати будь-яку іншу валюту, щоб замінити могутній долар США, інакше вони зіткнуться зі 100% тарифами, і їм слід очікувати, що вони попрощаються з продажем чудової економіки США.

Вони можуть піти знайти іншого «лоха!»

Немає шансів, що БРІКС замінить долар США в міжнародній торгівлі, і будь-яка країна, яка спробує, повинна помахати Америці на прощання”.

Коротко і ясно

Offline Minime

« Reply #18206 : Грудень 03, 2024, 02:02:22 »
Йося Байден, таки, прописал индульгенцию своему сыну Хантеру.
Хотя обещал!   :acute:

МАГА'ов теперь разорвет от сарказма.
И им будет уже не так тяжело морально разносить Америку в щепки под песню: "вот эбаут Байден энд хиз сан Хантер???!!!!!"  :sneaky:

Если бы эта старая мудилка за 4 года власти, хотя бы попытался вывести Оранжевого и его оранжевую слизь на чистую воду, то вместо 100500 лет тюрьмы при республиканцах, его сыну угрожал бы админ штраф и 100 часов уборки обочин дорог.
И не нужно было бы никаких папиных амнистий.

Offline Garfield

• Nederland
« Reply #18207 : Грудень 03, 2024, 09:45:18 »
Їм і не було морально важко аніскільки.
А у власного електорату демів були геть інші пріоритети. Тепер будуть як дід Мазай в анекдоті "і зайців не врятував і з партизанами якось незручно вийшло".
Homo homini felis est.

Offline Minime

« Reply #18208 : Грудень 03, 2024, 10:41:01 »
"і зайців не врятував і з партизанами якось незручно вийшло".
Анекдот в самую точку!  :smilie5:

Популярно, грустно и смешно про то, как Байден и его Демократы дошли от "Воробьянинов никогда не протягивал руки!" до "Же не манж па се жур..."

Offline Shana

• Київ/Чернігівщина
« Reply #18209 : Грудень 03, 2024, 16:06:10 »
Канада вже попала під роздачу. :pardon:

Цитувати (виділене)
Трамп сказав Джастіну Трюдо, що якщо його тарифи знищать Канаду, і країна не зможе вижити, не «обдираючи США щорічно на 100 мільярдів доларів», тоді Канада має стати 51-м штатом Сполучених Штатів, а Трюдо - його губернатором.

Що хочте кажіть, а я впевнений, що Трамп закусив на Канаду через нібито шашні Меланії з Трюдо. Про них почали пліткувати після цього фото з саміту G7, де перша леді США надто приязно поставилася до молодого прем'єр-міністра Канади.

Звичайний, до речі сюжет. Пам'ятаємо про Оленку Прекрасну (😉) та Троянську війну, або про Клеопатру чи дружин Генріха VIII
t.me/blacklampa/11628

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.