Осінні ананаси...
А то, бува заходиш до родички, а вона тобі й каже: "Зараз я тобі дам щось попробувать, а ти мені вгадаєш, шо воно таке?"...
І ти вже розумієш, що "попав". Зараз тебе пригощатимуть "ананасами з кабачка", інших варіантів немає. Треба було раніше тікать, але вже пізно. Тепер доведеться платити за легковажність.
Господиня з неабиякою інтригою вносить з погріба скляну банку, і щедро накладає тобі на тарілку "ананасів". Ананаси схожі на кабачок в цукровому сиропі. І на вид, і на колір, і на запах, і на смак... На ананас кабачки ніяк і нічим не схожі, бо й не зобов'язані.
Але коли ти їй скажеш, що кабачок схожий на кабачок, то тебе в цій хаті, і в цьому дворі проклянуть навіки.
Тому ти гидко плямкаєш тими "ананасами" і намагаєшся зобразити на лиці заінтересованость і здивування опитного дегустатора...
Кажеш акуратно: важко вгадати напевно, але, як на мене, схоже чимось на ананаси...
Господиня полегшено й щасливо зітхає... Тест пройдено!
Потім пирскає: "Це - кабачок!"
- Та не може такого бути! - фальшиво й награно дивуєшся ти, і ще кілька разів повторюєш: "Кабачок! Треба ж тобі таке! Зроду б не подумав"...
Вже на порозі, задоволена й щаслива жінка каже: "Чекай! Зараз дам тобі банку манго. З гарбуза"...
І йдеш ти з тією банкою "манго" додому. І викинуть комусь за паркан не можеш, хоч уже й ніч. Вислідять, побачать, розкажуть, проклянуть!