У мене поки що невеличкий досвід.
Фруктовий узвар та квас.
Готовий квас і закваску, дріжджі слід зберігати у прохолодному темному місці, холодильнику.
Спочатку я варю узвар з яблук, велику каструлю, додаю цукор, небагато.
Узвар також можна пити.
Як узвар настоїться та вихолоне, треба перелити у герметичний посуд для квасу.
Можна використати 3-х літрову банку з щільною кришкою.
Щоб розпочати процес бродіння можна додати в узвар жменьку родзинок, на родзинках є природні дріжджі, мити їх не треба. Або додати жменю винограду.
Або трохи дріжджів. Можна додати житні сухарі або хліб.
Поставити у тепле темне місце.
При бродінні з'явиться піна. Спробувати на смак.
Якщо готово, - процідити та поставити у холодильник. Закваску можна використати повторно (те, що відцідили). Зберігати закваску у холодильнику.
Квас натуральний домашній покращує травлення, апетит, обмін речовин. Ніби то допомагає схуднути.
Підвищує імунітет та настрій.